Şimdi Ara

DARK SOULS 2 (PS3 ANA KONU) (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.018
Cevap
10
Favori
40.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FIRTINA

Videoda sorun var sanırım. Açılmıyor bende. Proxy ile falan da denedim açılmıyor.
  • Arkadaslar giants forest in 2. Bonfire indayim fakat yere yazi koyamiyorum arkadaslara sordum oraya konuluyor diyorlar. Su ilk bosa gelmeden onceki bonfire.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet, yaklaşık 1 haftalık Dark Souls 2 yolculuğum dün akşam sona erdi. Oyunu bitirdim ve tadı damağımda kaldı diyebilirim. (Tabi sözde bitti, yoksa daha açığa kavuşturulacak bir çok gizem, toplanacak bir çok item var)

From Sotfware yine insanın aklını başından alacak bir oyuna imza atmış. Hikâye hakkında henüz oyunu oynamamış arkadaşları düşünerek pek yorum yapmak istemiyorum ama Dark Souls I'den izler taşıması çok hoşuma gitti. Eski bosslara yapılan göndermeler, hikâyenin bundan sonraki yoluna çok azda olsa ışık tutuyor.

Öncelikle, Dark Souls serisinde en çok önem verdiğim oynanabilirlikten bahsetmek istiyorum. Karakterinize tam olarak hâkim olabildiğiniz ve onunla özleşebildiğiniz çok az oyun vardır. Dark Souls II, bize (en azından bana) bu hissi fazlasıyla yaşatıyor. Dark Souls dünyasında o hissettiğiniz yalnızlığı, çaresizliği ve kısır döngüyü bu yeni oyunda tam anlamıyla yüzümüze çarpıyor. Daha oyuna alışma devrelerinde önümüze çıkan yaratıkların tasarımı ve mekanların gotik ve karanlık atmosferi oyuncuyu tedirgin ediyor. Sıkıysa yanlarına git diye hemen o bölgeye konmuş dev trollere uzaktan bakmakla yetiniyorsunuz sadece. Envai çeşit silah ile yapılan animasyonlar oldukça akıcı ve göze hoş geliyor. Koca silahları savururken karakterinizin zorlandığını, üstünüze giydiğiniz envai çeşit zırhların karakterde oluşturduğu farklı tepkimeleri rahatlıkla fark edebiliyorsunuz. Hesaplarıma göre oyunda 50'den fazla armor var. Ve herbirinin tasarımı o kadar orjinal ki, insan hayranlık duymadan edemiyor. Karakterin normal insan olmadığına vurgu yapar gibi değişik yürüme ve koşma animasyonları bile oluşturulan dünyayla uyum içinde.

Demons Souls serisinden hatırladığımız Nexus'u anımsatan Majula, neredeyse oyunda en çok vakit geçirdiğimiz yer. Burada; level atlayabiliyor, silah ve zırhlarımızı geliştirebiliyor, öldürdüğümüz bazı bossların zırhlarını Npc'lerden satın alabiliyor, büyü öğrenebiliyor, kısacası ölümle kol kola gezdiğimiz anlar arasında nefes alabiliyoruz. Kimsenin dikkatini çektimi bilmiyorum ama Soul Vessel'i aldığımız evin mahzeninde, ilk oyunu oynadığımızda son boss'u öldürmeden önce büyük lordların ruhlarını yerleştirdiğimiz çanağın bir köşesi görünüyordu. İkinci oyunun ilk oyundan asırlar sonra geçtiğini düşünürsek bu tip göndermeler oyuna ayrı bir derinlik katıyor. Zaten, bildiğim kadarıyla NG+'yı oynarken bazı bosslar, Dark Souls I'den hatırlayacağımız bossların ruhlarını düşürüyorlarmış.

Mekân tasvirlerine gelecek olursak, yine harika bir oyun ile karşı karşıyayız. Blight Town benzeri mekanlar sayesinde ruhumuz sıkılıyor, Drangleic sarayında ise etrafa huşu ile bakıyorsunuz. Cüce mekanları arasında gezerken etkilenmemek elde değil. Japonları zaten mekan tasarımları konusunda her zaman takdir etmişimdir. Yine harika bir iş çıkarmışlar. Bonfire’lar arası yolculuğun oyunun hemen başında verilmesinden dolayı sanırım bazı mekanlar arasında yürüyerek geçiş yapmak mümkün değil. Belki o açıdan Dark Souls I’in dünyası daha bir bütün gibi geliyordu bana ama bu oyunda harita ve mekan konusunda çok tatminkar diyebilirim.

Oyunda, her souls serisinde olduğu üzere envai çeşit silah var. Silah tasarımları her oyunla daha da bir güzelleşiyor resmen. Özellikle boss soulları ile yapılan silahlar göze çok hoş geliyor. Her silah için ayrı bir karakter buildi yapmak mümkün. Silahların str, dex, magic ve faith statlarından aldığı bonus hasarlar her souls serisinde olduğu gibi farklılık gösteriyor ve doğru yapılan bir build ile Pvp’de farkınızı ortaya koyabiliyorsunuz. Üstelik Soul Vessel ile karakterinizin statlarını baştan verebilme özelliği sayesinde içinize sinmeyen buildleri baştan oluşturabilirsiniz.

Dark Souls I ile merhaba dediğimiz covenant sistemi bu oyunla daha da gelişim göstermiş. Pvp, Pve ve co-op oynanışa hizmet eden birçok covenant var. Oyunu oynama tarzınıza göre dilediğiniz covenant’a üye olabilirsiniz.

Oyunun grafiklerine gelecek olursak, ilk gösterilen videolara göre gerileme yaşadığı aşikâr. Zamanla grafikleri benimsesem de, oyunu ilk gösterilen grafiklerle oynamayı tercih ederdim. Bu konuda Pc oyuncuları çok şanslı. Sanırım bende Nisan ayında çıkacak pc versiyonuna bir göz atacağım.

Atladığım bir çok nokta vardır kesin ama oyunu genel olarak çok beğendim. Klasik bir Souls oyunu. Bu türün müdavimleri için kaçırılmayacak bir oyun. Umarım yeni nesile de çıkar ve böyle bir oyundan hiçbir oyuncu mahrum kalmaz.

• Arkadaşlar bugün gün boyu stream yapacağım izlemek isteyenler buyursun.

www.twitch.tv/gsogaming
  • Oyunda dilediğimiz zaman dilediğimiz covenanta girebiliyor muyuz veya bir kere ayrıldığımız covenanta tekrar girebiliyor muyuz?Platinum açısından sıkıntılı oluyor farkında olmadan geri dönüşü olmayan bir şey yapınca.
  • Aldueren kullanıcısına yanıt
    oyunu kaç saatte bitirdin hangi sınıf ile oynadın
  • Arkadaslar the old iron king'e nasil gidebilirim diger 3 bossu kestim bu nerede?

• Lost bastille de 3 lu iskelet boss (sentinels) var onu kesmeden ilerleyebilir miyiz . Offline oynuyorum tek basima kesemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alcatraz06 -- 22 Mart 2014; 19:20:41 >
  • Oyunu kutulu bir sekilde en ucuz nerden bulurum?

PSN den almak var kafamda ancak inmesi cok uzun surer.

• titanite shardı sınırsız satan bi satıcı yokmu?

ayrıca online sistemi çok rezilce acilen düzeltilmesi gerek yere beyaz taşı koyuyorum hata veriyor ik kere hata verdimi de bi daha aktif omuyor beyaz taş
  • Arkadaşlar souls serisiyle pek aram yok oyuna yeni baslicam.

Hangi sinifi onerirsiniz?

Siniflarin statlari nasil oluyor onuda pek bilmiyorum.Bu konu hakkinda bir rehber varmi?

• Talat2106 kullanıcısına yanıt
    majulada taşın orda eğilip katıldığın covenanta girdiysen summon yapamıyosun
  • Ya arkadaşlar bu oyunda hızlı koşma hangi tuş? l3 e basıyorum yani sol analog, yani basılı tutup ilerlemeye çalışıyorum diğer oyunlarda olduğu gibi, ama olmuyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erman Güleç

Ya arkadaşlar bu oyunda hızlı koşma hangi tuş? l3 e basıyorum yani sol analog, yani basılı tutup ilerlemeye çalışıyorum diğer oyunlarda olduğu gibi, ama olmuyor :)

daıre basılı tut
  • console-master kullanıcısına yanıt
    tamamdır sağol :)
  • Aldueren kullanıcısına yanıt
    super bi inceleeme eline saglik hocam

• Ben de yolculugumuzun son boss'una geldim.nashandra..
    ama bitirmek istemiyorum.daha kesfetmek istedigim cok sey var.ozellikle dragon remnants covenant'ının rank 3 silahını almak istiyorum.Black dragon greatsword..eger dogruysam kalameet'in kuyrugunu kestigimizde dusen greatsword.ilk oyundan hatırlayan varsa magic weapon spelli ile enchant edebilecegimiz tek greatsword.ayrıca bir cok npc var yarım kalan.onlarinda hikayesini ögrenmek istiyorum.

edit : bu arada baktım da totalde 37 kere olmusum.bossların mantıgını anladıktan sonra cok kolay fakat bazı bosslarda yardım aldım diye bilirim.özellike ruin sentinels,the skeleton lords ve looking glass knight.yardım olmadan baya zor boss bunlar..ama gerisi cok kolay.
    son olarak sunu eklemek istiyorum yeni baslayan arkadaslar icin ; oyun sadece agır zırh ve kalkan alıp damage tanklamak degil.mobil olmaya calısın.mumkun oldugunca equip load(tasıma kapasitesi) asırı olmasın.roll yaparken ve kacarken daha rahat kurtulursunuz.alışmaya calısın yani.birde bosslar saldırı yapacakken "dur hemen roll(yuvarlanmak) yapayımda kurtulayım demeyin cunku genellikle denk getiriyorlar.o yuzden saldırısını yaparken dikkatli izleyin ve ona göre hareket edin.zamanlama meselesi bi bakımda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şen Pp -- 24 Mart 2014; 9:10:25 >

• Belki birilerine yardımı dokunur

Darksouls2 haritası (darksouls2.wiki.fextralife dan alıntıdır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alcatraz06 -- 24 Mart 2014; 9:34:18 >
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.