Binbaşı
Tarihinde Katıldı
Toplam: 606 (Bu ay: 2)
Merhabalar,
Malumunuz oyun motorları ücretsiz olduğundan beridir üzerimize yüzlerce hatta binlerce oyun atılmakta. Benim ve tahminimce birçok kişinin de yaşadığı alıp alıp oynamamak (backlog) sorununu bu konu altında irdeleyelim istedim. Bu durum biz/kimi oyuncular üzerinde ciddi manada hem vicdan azabı hem de sağlam bir kararsızlık yaratmakta. İş hayatı ve kısıtlı zamanı kaliteli değerlendirme kaygısı derken oyunları seçmek de bir hayli zorlaştı. Haliyle oynayacağımız oyunun seçimi üstüne birçok seçenek mevcut; Steam yorumları, Metacritic puanları, güvendiğiniz bir inceleme sitesinin yorumları, oyun dergileri vs vs... Ayrıca Steam İndirimleri, Xbox Game Pass ve Gold, Ps Plus, Epic ücretsiz oyunları ve kendi aldığımız oyunlar derken liste kabarıp gidiyor.
Oyun oynama prensibi açısından da yine farklı yollar mevcut; sadece AAA oyunları oynamak, Metacritic puanı yüksek oyunları oynamak, oyunun sunduğu tüm ana, yan görev ve tüm başarımları tamamlamak, yeni nesil bir konsolun olmaması durumunda bilgisayarın kaldırdığı yaratıcı Indie/Bağımsız oyunları oynamak ya da bunların tamamını kapsayan ortaya karışık bazen AAA oyunlar bazen de ilgimizin çekebileceği Indie/Bağımsız oyunları oynamak... Sanırım genel kitle(ben de bu gruba dahilim) bu son dediğim ''ortaya karışık'' şekilde oyun prensibi benimsemiş durumdayken kimi oyuncular da çok özel seçimler yaparak tüm vaktini oyunlara harcamadan oyun oynamakta.
Genel bir değerlendirmeden sonra benim bu konuyu açmaktaki amacımı iki soru üzerinden sınırlasam sanırım daha doğru bir yol izlemiş olacağım ama lütfen sadece bu sorularla cevaplarınızı sınırlandırmayınız. :)
1) Oyun satın alırken ya da zamanınızı bir oyuna yatırırken ne gibi kriterleriniz var?
2) Oyun oynama prensibiniz nasıl? (Tüm görevleri/başarımları yapmak, Ana ve yan görevleri yapıp oyunu ortalama bir süre içerisinde bitirip bir diğerine geçmek vs...)
Silinebilir
Silinebilir.
Merhabalar,
128 GB, 3.0 veya üstü, ısınma sorununu diğerlerine göre daha az yaşadığınız bir usb bellek önerebilir misiniz acaba? Nereye baksam hepsinde ısınma sorunu var. Sizin deneyimlediğiniz ve tavsiye edeceğin bir ürün var mıdır acaba?
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Mafia Trilogy PS4 PRO
|
Upgrade Tavsiyesi
|
Kurzweil KA130 Piyano Destek :(
|
Sennheiser CX 275s mi CX 80S mi?
|
Format Sonrası Yardım!
|
Silinebilir
|
|
Meslek: Öğretmen
İlgi Alanları: Oyun, Müzik, Film, Dizi, Kitap
Son Giriş: 7 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.773
İkinci El Bölümü Mesajları: 173
Konularının görüntülenme sayısı: 83.400 (Bu ay: 1.066)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 478 (Bu hafta: 1)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun