Şimdi Ara

DARK EVO P60 6 INCH qHD IPS QUAD CORE 8 MP AKILLI TELEFON (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.426
Cevap
16
Favori
83.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alarslan2004

    Çekmeye çalışırım... neleri merak ediyorsun ona göre bilgi vereyim..

    hocam merak edilen sadece ekranın rengı parlaklıgı cozunurluk az mı gelmiş vs. herhangi bir programla ilgili merak edilen bir şey yok sadece ekranın görelım mönülerde videolarda vs.
  • benim p60 maceram başlamadan bitecek sanırım, aras kargo 300metre mesafedeki işyerime kargoyu getiremiyor, takip sistemi olmasa kargonun geldiğinden de haberim olmayacak, aralık ayında yine ggden aldığım bir ürünü 2.5 haftada bana ulaştırabildiler,1 günde şehirlerarası geliyor ama şehiriçi dağıtım denen anlayışları yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: watchman07

    bu telefonun ekranı 6 inç değilde 5 inç full HD olsaydı en az 2 kat fazla satardı
    bu haliyle ofsayt :D

    Onu da yapmışlar. Bu seferde 720P yapsalardı diyorlar. bu milletin kolayı bulunmaz amk

    http://www.dark.com.tr/smartphone/extreme-serisi/dark-evo-x5-full-hd-ogs-5-quad-core-cift-simli-16gb-akilli-telefon.html




  • x5 i biliyorum ben zaten . benim demek istediğim sadece ekranın oranının gereksiz hatta kötü bir seçim olduğu . p60 bu özelliklerde olsun ama ekranı 5 inç olsun fiyatıda 650 tl olsun bak o zaman nasıl satılıyor . Firma amatör olunca ne fiyat politikası var ne üründen ve satış için üründeki özellikler nasıl olursa daha iyi olur anlamıyorlar...
  • Bende az önce mavisinden sipariş verdim. Gelince izlenimlerimi yazarım. Benden önce alan arkadaşlar size kaç günde ulaştı? (gittigidiyordan aldım ürünü)
  • Bir mavi de ben aldım gittigidiyordan. Çok kararsız kalmıştım ama aldım :s inşallah pişman olmam :)
  • Arkadaşlar ben uzun bir araştırmadan sonra bugün telefonu aldım. Bilgisayar teknik servis uzmanı olduğum için çözünürlük vs. daha önce çok haşır neşir oldum. Bu forumda da insanlar çözünürlüğe takmış durumdalar. İlk önce ona cevap vereyim. Bilgisayarlarda koca ekranlarda bile 1024x768 çözünürlüğü yıllarca kullandık kimse birşey demedi şimdi bunun bir altı çözünürlük qhd 6 inclik bir telefonda ve herkes korkuyor. Korkacak birşey yok önce onu söyleyeyim. 22 inclik bir ekranda full hd çözünürlük kullanılıyor. Bu ise sadece 6 inc büyüklüğünde.

    Bende kaliteli 7 inclik full hd tablet var. Onda birçok full hd film izledim. Onun görüntüsü gerçekten mükemmel. Evo p60'ta da birkaç hd (720p) film izledim. Çözünürlük olarak hiçbir eksik tarafı yok. Tek eksik tarafı karanlık ortamlarda bazı yerler koyu görünüyor. Fiyatına göre bu da oldukça normal. Ancak ekranda pixelleri sayarız, çamur gibi görüntüsü vardır diyenler var. Full hd ekran ile evo p60'ın ekranı arasında çıplak gözle böyle bir farkı görmeniz mümkün değil. Yani pixel konusunda bir sıkıntı yok. Tek sıkıntısı söylediğim gibi film izlerken çok koyu kısımlar örneğin mağarada karanlık bir ortamda çekilen sahnelerde kişinin üzerinde siyah bir elbise varsa o elbiseyi ayırt etmekte zorlanırsınız. Ancak bu fiyata daha fazlası zaten mümkün değil. Ayrıca menülerde dolaşırken, yüksek çözünürlükte ki resimlere bakarken de pixelleri çıplak gözle ayırt edemiyorsunuyz, yani görüntüsü oldukça başarılı. Çözünürlüğün en önemli artısı ise oyunlarda ortaya çıkıyor. Düşük çözünürlük oyunların kasılmadan daha hızlı çalışmasını sağlıyor.

    Diğer artı özelliği kendisiyle birlikte gelen akıllı kapak. Kılıf aramak zorunda değilsiniz. Arka kapağı çıkarn saklayın yedekte kalsın. Onun yerine akıllı kapağı takın.

    Telefonun açılış hızı çok iyi. Denediğim tüm uygulamaları ayrıca çok hızlı açıp kapatabildim. İnternette gezinirken son derece hızlı siteler arasında gezinebiliyorsunuz.

    Evimde internete direkt bağlanamıyorum. Arada sinyal kuvvetlendirici bir access point var. Bu yüzden birçok tablet ve cep telefonu onun sinyalini yakalayamıyor ve internete bağlanamıyor. Galaxy s3 ve samsung ace'de internete bağlanamıyordu. Ancak General mobile discovery ve evo p60 sorunsuz ve hızlı bir şekilde internete bağlandı. Bu yüzden sinyalin zayıf olduğu yerlerde internete bağlanmada sorun çıkarmaz.

    Hoparlörden gelen ses çok başarılı değil ancak çokta kötü değil. Filmlerde ses yüksek çıkıyor ancak mp3 için çıkarılan telefonlar gibi kaliteli değil. Ama birkaç dakika film izledikten sonra o sese alışıyorsunuz. Sesi maksimuma açsanız dahi cızırtı duymuyorsunuz.

    En güzel özelliklerinden biri de usb bellek desteklemesi. İçinden kablo çıkmıyor ama pil şarj yerine uyumlu bir usb kablosu satın alırsanız usb bellek takarak filmlerinizi dilediğiniz yerde bilgisayarınızdan izleyebilirsiniz. Telefon hafızası dolu olsa bile müziklerinizi dinleyebilirsiniz.



    Eksilerine gelince;

    Dediğim gibi ekran kalitesi 1500 liralık telefonlar gibi değil. Koyu sahnelerde karanlık noktaları net bir şekilde seçemiyorsunuz. Ancak bu fiyata daha fazlasını istemek akıl karı olmaz. Takıntısı olanlar için söylüyorum bunları. Benim öyle bir takıntım yok.

    Dokunmatik ekranı bendeki tablet kadar hassas değil. Tablette elimi yukarıya sürüklediğimde istediğim miktarda hareket sağlayabiliyordum. Ancak bunda daha ağır hareket ediyor bu yüzden 1 kere daha yukarı sürükleme işlemini tekrar etmem gerekebiliyor. Ekranın en altından sürüklemeye başlarsam sorunsuz bir şekilde menüyü yukarıya taşıyabiliyorum. Ancak nazik olursanız menü ağır bir şekilde yukarı çıkar birkaç kez sürükleme işlemini yapmak zorunda kalırsınız. Bendeki tablette tek hamleyle rahatlıkla yapabiliyordum. Ancak bu çok önemli bir eksik değil elbette sonuçta işinizi rahatlıkla halledebiliyorsunuz. Ben ayarlardan ekran hassaslık ayarını aradım ama bulamadım.
    Bilgisayar kullananlar bilirler mouse'ta da öyle bir durum var. Yani mouse hızını artırdığınızda ekranda daha hızlı hareket ediyor azalttığınızda daha yavaş hareket ediyor. Ancak telefonda ekran için böyle bir ayar bulamadım varsa bu sorun çözülür. Ancak benim için hiçbir sorun teşkil etmedi. Yine takıntılı olanlar buna takabilir diye yazıyorum. Bana göre bir eksik değil. Takıntılılar alıp pişman olmasın diye yazıyorum. Aynı durum benzer fiyatlı diğer telefonlarda da olabilir bu yüzden alırken araştırın derim takıntılı arkadaşlara.

    Fotoğraf ve video çekimi çok çok kaliteli değil. Ancak kalitesiz de değil. Daha önce dijital makinelerle resim çekenler telefonun resimlerini beğenmeyeceklerdir. Ancak bu fiyata bir telefon için akşam evde lamba ışığında benim hoşuma giden bir video çekti. Yine takıntılı olanlar için söylüyorum dijital makine kalitesinde bir resim görme şansınız yok. Bunun için paraya kıyıp daha iyi bir makine almanız gerekebilir. Gerçi s3 veya s4'te görüntü kalitesi nasıl bilmiyorum. Ben bu telefonu alırken gördüğümden daha kötü bir video çekimi alacağımı sanıyordum beklediğimden iyi oldu. Beklentileriniz yüksekse almayın. Ancak orta halli bir video ve fotoğraf çekimi yeter diyorsanız sorun yok.

    Bu arada 720 p dizi film izledim. Dizi filmde görüntü kalitesi oldukça başarılıydı. Karanlık noktalarda bile herşeyi net bir şekilde ayırt edebiliyorsunuz. Çözünürlük sıkıntılı değil. Pixelleri gözle göremiyorsunuz. Görüntü çamur gibi değil. Bence bu fiyata mükemmel. Seste aynı şekilde. Çok kısık değil beni tatmin etti.


    Ben 1-2 saatlik incelememin sonuçlarını yukarıda yazdım. Bana göre bu fiyata çok başarılı bir telefon. S3, s4, iphone vs. almak yerine bu ve benzerleri alınabilir. Örneğin GM discovery, evobt rs6, evo p5... Ben 6 inc tercih ettiğim için bunu satın aldım ve incelediğim kadarıyla da çok mutluyum. İyiki almışım diyorum. 5 inc isteyenler içinde yukarıda saydığım markalar düşünülebilir. Telefon alanların belki de yüzde 80'i kullanmayacağı özelliklere dünyanın parasını veriyorlar. Hiç gerek yok. Maaşınız 1500 liradan düşükse size tavsiyem büyük markaları bırakıp bunları almanızdır. Yine de siz bilirsiniz.

    Sonuç olarak 6 saatlik bir incelememin sonucunda ben telefondan çok memnun kaldım. Bu fiyata benim beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor.




  • Dark Evo P60 telefonu Hepsiburada dan kargo dahil taksitle 699 TL ye aldım. F/P olarak %100+ hakkını veren bir cihaz. Çok para harcamadan bu fiyata alınacak konseptteki en iyi cihaz.

    1- 6" 16M qHD 940*560 IPS ekranda görüntü iyi. Çözünürlük, netlik, parlaklık beni şaşırttı diyebilirim. beklediğimden iyi yani.
    2- Kasa, malzeme kalitesi çok iyi.
    3- Akıllık kapak perfect :) hoş.
    4- Dokunmatik çok iyi. Akıllı algılama var. Ekrana dokunmadan ufak bir el hareketiyle menüler arası geçiş tutarlı ve hızlı.
    5- Telefonda yavaşlama, donma, bekleme yok. açılış ve kapanış cidden tanıtım videosundaki gibi 3 sn. uygulamalarda da öyle. gayet başarılı.
    6- 2 SIM aynı anda aktif ve problemsiz kullanılabiliyor.
    7- Foto ve video kalitesi orta düzeyde yeterli.

    Telefonumun görseli güzel ve kaliteli olsun, ekran büyük olsun, telefon hızlı olsun vb. gibi amacınız varsa eğer, Galaxy Note 3 veya S4 almayacaksanız veya o kadar para vermek istemiyorsanız.. Galaxy Mega, Grand gibi modellere asla o kadar para vermeye gerek yok.




  • bu telefona bu kadar para verilmez arkadaşım :D emin olun 700 tl ye alıpta daha memnun kalacağınız telefonlar var .
  • Tabi bunlar ilk izlenim ve ilk heyecanlar.. Anlatım da heyecanlı.

    telefon güncelleme alacak mı almayacak mı belli değil.

    Kısa bir kullanım süresinden sonra problemler ? olacak mı ( dış kasasından tutunda donanım, yazılım sorunları..) ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: watchman07

    bu telefona bu kadar para verilmez arkadaşım :D emin olun 700 tl ye alıpta daha memnun kalacağınız telefonlar var .

    699 TL ye birebir aynı özelliklere sahip hangi samsung, Nokia, LG var?
  • Telefonun kullandığı çipsetin özellikleri:

    MEDIATEK MT6582: Cortex A7 (ARMv7), 28 nm, 1.3 GHz quad-core, 32 KB L1, 512 KB L2, GPU: Mali-400 MP2 @ 500 MHz, LPDDR2 533 MHz, R8 HSPA+/TD-SCDMA, Wi-Fi, FM, Bluetooth, GPS, 2013 Q3, micromax canvas turbo mini.

    Acaba telefona uygun bir radyo pro su var mıdır? destekler mi? çipset te fm özelliği gösterilmiş. firma tanıtımında telefonda fm radyo özelliği geçmiyor ama. huawei ascend g301 radyo pro su olmadan satılıyor sonra radyo pro kurulup radyo aktif oluyordu.

    Var mı bir uzman?
  • cerberus82 C kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun.cuma sipariş verdim cumartesi kargolandı pazartesi ulaştı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radyocu

    quote:

    Orijinalden alıntı: watchman07

    bu telefona bu kadar para verilmez arkadaşım :D emin olun 700 tl ye alıpta daha memnun kalacağınız telefonlar var .

    699 TL ye birebir aynı özelliklere sahip hangi samsung, Nokia, LG var?

    sana kim dediki samsung nokia lg var ???
    Piyasayı ve forumu takip etmediğin ortada ... Telefonu alınca tabi telefonu övmek normal ... örneğin Piranha zen - discovery 16 gb bu telefondan kat kat daha iyi
  • Ben iki gündür kullanıyorum ve çok memnunum. Youtube'da videolar kaliteli değil diyen arkadaşlar vardı bu telefonla ilgili değil uygulamayla ilgili. Orjinal uygulamada sadece HQ seçeneği olduğu için görüntü tatmin edici değildi ancak aşağıdaki sitede verilen youtube programını indirip kurdum ve sorun çözüldü. Full HD, HD, HQ hepsini oynatıyor ve görüntü kalitesi çok iyi.


    Program Açıklaması:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1529715
    Alternatif açıklama:http://www.androidheadlines.com/2013/07/android-how-to-play-youtube-hd-videos-on-3g-and-4g-networks-on-your-android-phone-or-tablet.html
    İndirme linki:http://d-h.st/J37

    Bunu kurmadan önce telefonunuzda bulunan tabi daha önce yüklediyseniz youtube programını kaldırmanız gerekiyor. Daha sonra bunu kurun. Ayarlar bölümünden gelişmiş ayarlar'ı tıklayın ve oradan HD, Full hd seçeneklerini seçin. Youtube programını yeniden başlatın ve istediğiniz videoyu en iyi şekliyle izleyin. Bu sadece bu telefon için değil diğer tüm orta seviyeli telefonlar için geçerli.

    Elimdeki full hd filmleri de sorunsuz izledim. Çözünürlük veya pixel sorun çıkarmadı. Eğer hepsiburada.com adresinden alırsanız 7 gün içerisinde sebep belirtmeksizin iade hakkınız var. Gönderip farklı bir marka alabilirsiniz.




  • Arkadaşlar bu makinenin fotoğraf çekimi nasıl, benim için önemli olan A4 sayfasının resmini çektiğimizde yazılar net okunuyor mu? Yani 3 cm yakından bir resim bir yazı lazım olursa net resim çekebiliyor mu? mümkünse bir de resim eklerseniz sevinirim.
    Teşekkürler.
  • watchman07 W kullanıcısına yanıt
    kardeş ben 40 yaşıma merdiven dayadım. 1997 den beri yüzlerce telefon ve bir çok mobil cihaz kullandım.. bilim ve teknolojiyi de çocukluğumdan beri takip ederim..2004 den beri DH yi takip ederim...

    discovery i de piranha zen i de çok iyi biliyorum. onları da almasını bilirdim. neden almadığım ortada. aradığım özellikleri bu telde gördüm ve bu teli aldım..discovery nin de zen inde çipsetini biliyorum.. birebir özellik dedim..benzer özellik demedim ki..

    sana göre başkasına göre ayrı zevkler olur..herkesin kendi tercihi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyocu -- 31 Ocak 2014; 19:27:54 >
  • Evo P60 telefonda OTG desteği varmı sitesinde belirtmemiş.Alan arkadaşlar deneyip yanıtlayabilirlermi?
  • doroşenko kullanıcısına yanıt
    Evet var. Yukarıda birisi yazmıştı usb disk destekliyor diye.
  • Doroşenko, OTG özelliği var. Ancak içerisinde OTG kablosu çıkmıyor. Şarj cihazının kablosu ile bu telefonu bilgisayara bağlayarak usb bellek olarak kullanabiiyorsun. Ayrıca OTG kablosu ile telefona usb bellek, harici harddisk, mause, klavye gibi aygıtları bağlayabiliyorsun.

    Fotoğraf konusunda ise kurtumi ben bir kartvizit çektim. 3 parmak kalınlığında bir mesafeden 3-3.5 cm yapar heralde akşam lamba ışığında çektim. Ancak telefonun gölgesi kartvizitin üzerine gelmiş.

     DARK EVO P60 6 INCH qHD IPS QUAD CORE 8 MP AKILLI TELEFON



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eugurcom -- 31 Ocak 2014; 20:11:27 >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.