Super fresh varken kalkıp kokan balık alıyorsanız sizin sorununuz. Dardanel de balığın siyah veya kokan kısımları var damarlı kanlı. Superfresh kokusu tadı çok daha güzel. Bayat balık kokusu yok en azından. |
Dardanel Ton rezaleti (4. sayfa)



-
-
Salamura su tuzlu sudur eldiven giymiyolarmis ilk izledigimde eldiven giyiyorlar sandim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDamagE -- 26 Şubat 2021; 0:51:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evde stok var kufur edesim geldi , eldivensiz uretim yapani destekleyende agir geriz. Bu kadar yaziyorum yonetim uyari veriyor , oglum siz sakamisiniz o tirnaklarin arasinda bokta kalmis olabilir eldivende girintili cikintili alan yok duz temiz 0 daha dardanel alamam , ayrica bunlarin sandivicleride guzeldi onlarda gg baligi boyle ureten sandivicleri nasil uretir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Alma aldırma. Yeme yedirme.
-
asıl rezaleti söyleyim size; şok'da satılan bizim vatan ton balığı. kesinlikle almayın ya hatta markette yanından hızlıca geçin bulaşmasın size.
-
Stoklari yiyemiyorsaniz alabilirim hocamquote:
Orijinalden alıntı: EcBlo
Evde stok var kufur edesim geldi , eldivensiz uretim yapani destekleyende agir geriz. Bu kadar yaziyorum yonetim uyari veriyor , oglum siz sakamisiniz o tirnaklarin arasinda bokta kalmis olabilir eldivende girintili cikintili alan yok duz temiz 0 daha dardanel alamam , ayrica bunlarin sandivicleride guzeldi onlarda gg baligi boyle ureten sandivicleri nasil uretir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ucuz iş gücü nedeni ile makineleşmiyorlar.
Kadınlar ellerini ağzına götürecek burnuna sokacak. Tuvalete gidecek götüne sürecek. Sence bu kadınların kaç tanesi elini yıkayacak ?
Hadi tuvaletten çıkanı zorla yıkattın diyelim Üretim esnasında anlık bir olay elini ağzına sokmayacak mı veya burnuna ?
Her türlü suistimale açık bir sistem.
Tamam en son ısı ille bakteri ve virüsler ölüyor diyelim o zaman elimizi oramıza buramıza sokup üretim yapalım ısı ile hepsi ölsün var mı öyle mantık ?
Ben elimi burnuma sokarım kimse de engel olamaz elimi de yıkatamaz çünkü fark etmez 1 saniye de burnumu kaşırım içine sokarım kim fark eder o üretim tesisin de ?
Fark eden personel de ben buna bulaşmayım işimi yapıyım der sallamaz.
Yok kardeşim böyle olduğunu bileydim daha önce de almazdım.
-
Her bokologlar yine uzman görüşlerini bildirmiş. Dışarıda lahmacun kebap yiyen adamlar Dardanel'i yerden yere vuruyor. Daha geçen güne kadar süt kazanında süt banyosu yapan adam vardı. Kim bilir kaç kişi öyle süt içti. Merak edenler Dardanel'in Instagram hesabından yapılan açıklamayı okusun.
Ayrıca Yıldız Holding bünyesinde bulunan Ülker'in süt işleme tesisini gezmiştim 7 sene önce. Ultraviyole ışık altında temizlik denetimi yapan turnikeler var. Ellerinizi yıkıyorsunuz turnikedeki sistem elinizi temiz bulmayıp açmazsa işe başlayamıyorsunuz. Defalarca yıkamanız lazım. Yani demek istediğim sıkı hijyen tedbirleri altında çalışıyorsunuz. Dardanel'in yaptığı açıklamada konserve ürünleri paketlenirken eldiven kullanmak yasak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProsesMuhendisi -- 26 Şubat 2021; 12:1:10 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-CD88C7FAD
Ya arkadaş bir şeyi de çok bilmeyin herkes her şeyin uzmanı olmuş(şahsınıza değil, genel bir yakınma hali olarak alin)
Gıda muhendisi tanıdıklara da sordum internette gıda muhendislerinin yorumlarını da okudum hiçbir sorun olmadığını çocuklarina dahi guvenle yedirilecek temizlikte olduğunu söylüyorlar. Zaten bütün süreç bittikten sonra bu ürünler otoklav denen cihazlara girip bütün mikroorganizma düzeyindeki faaliyetler bitiriliyormuş yani tertemiz duruma geliyormuş. İşin daha teknik detayları da var benim açıklamam çok doyurucu olmayabilir.
Eğer elleri düzenli dezenfekte ediliyorsa ben bir sıkıntı goremedim. Elinde eldiven olsa da gidayi korumuş olmayacak ki kendi elini korumuş olacak mesela elinde eldiven varken elini yuzune surse veya yokken sürse gıdaya dokunsa yine aynı şey. Üstelik lateks parçaları düşebilir, belki plastik, etin tadını bozabilir belki bizim bilmediğimiz detaylar var...
Avrupada bu iş nasıl yapılıyor diye açtım baktım neredeyse birebir aynı işliyorlar, orada da kavanoza elle dolum yapiliyor. Tartım işlemi filan belki farklı olabilir.
kılçıkları insanlar elle ayikliyor (zaten bu iş nasil otomatize edilir bilemedim, bakin dikkat ettiyseniz mümkün değil demedim çünkü bilmiyorum)
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=9jiispK7yVw
Ben normal vatandaş olarak sıkıntı goremedim, uzmanına sordum yine sıkıntı gormediklerini soylediler.
Peki siz neye dayanarak firmanın ticari itibarini zedeliyorsunuz?
Şimdi beni çalışan filan ilan ederler ama.ben ogrenciyim fabrikayla aynı şehirde bile değilim o işi geçin o yüzden. Linç kültürüne karşıyım. Ne zaman alanında uzman yetkin bir gıda mühendisi çıkar der ki sakıncalı durum var o zaman ben de tamam derim. Ülkemizde herkes her şeyi biliyor(sözde tabii) ve korkunç bir linç kültürü var. Linç kültürünün, sorgulamadan bir tekme de ben vurayim zihniyetinin her zaman karşısındayım.Sektörde bulunan herkes normal karşılar zaten. Ziraat muhendisine sor bitkilere atılan ilaçları , veteriner hekimler tavuklara verilen ilaçları hep normal karşılar. Aksini söylese satışlar düşer işlerinden olurlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
O el deymeden üretilenler konserve olanlar. Daha bunun otomatik makinasını alacak kadar para kazanamamış. Bak ne güzel kaç kişi çalşıyor. Makinasını alsa okadar insan işsiz kalacak.
-
Üretim esnasında elini anlık burnuna soksa ne olacak ?
Bu paketli üretimin otomasyona bağlı olması ve insan faktörünün üretim tesisinde olmaması gerekir.
-
Ohaaaa o nasıl yağ koymadır birde yeşil paketleri daha pahalı zeytinyağlı güya,
-
Hocam burada sorun elini orasına burasına sokması değil. Çalışan kişinin vicdanına kalmış. Ayrıca benim tesisi gezdiğim zaman kamera ile takip ediliyorduk. Bazı yerlere girip dokunmak yasak personel olsa dahi. Şirket gerekli hijyenik önlemleri zaten alır. Sorun insanların yasaları bilmeden sosyal medyanın gazıyla "bu ne rezalet" demesi. Bu görüntülerde rezalet bir olay yok. Dediğiniz gibi "otomasyon çözümü" konuşulsa tamam, bunda sorunda yok. Burada sorun insanların her olayda olduğu gibi istediği zaman abartıp istediği zaman da örtbas etmesi.
-
Bir kere, hemen her yerde taze balık bulma imkanı varken (ücra memleketler hariç) Konserve balık yemek zaten saçmalık.
Ve siz banvit, bu piliç, keskinoğlu gibi tavuk firmalarının sattığı bütün piliç, kanat, but, vs.. tavuk ürünlerinin nasıl üretim yapıldığını görseniz bir daha tavuk yemezsiniz.
Sadece şunu belirteyim, hani bu marketlerde satılan knorr ya da maggi marka tavuk bulyonunun nasıl üretildiğini size yazsam, bir daha kesinlikle bulyon satın almazsınız..
Vakti zamanında bu piliç firmasının yem fabrikasında 2 sene çalışmışlığım var, bu gözler neler gördü neler..
Yazsam roman olur yemin ediyorum..
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: john mclaneBir kere, hemen her yerde taze balık bulma imkanı varken (ücra memleketler hariç) Konserve balık yemek zaten saçmalık.
Ve siz banvit, bu piliç, keskinoğlu gibi tavuk firmalarının sattığı bütün piliç, kanat, but, vs.. tavuk ürünlerinin nasıl üretim yapıldığını görseniz bir daha tavuk yemezsiniz.
Sadece şunu belirteyim, hani bu marketlerde satılan knorr ya da maggi marka tavuk bulyonunun nasıl üretildiğini size yazsam, bir daha kesinlikle bulyon satın almazsınız..
Vakti zamanında bu piliç firmasının yem fabrikasında 2 sene çalışmışlığım var, bu gözler neler gördü neler..
Yazsam roman olur yemin ediyorum..
kırmızı et ve meyve sebzeninde fazla farkı yok beyaz etten.
balık en iyisi yine :)
kültür balıkları hariç ama .
-
Gıda Mühendisi gözüyle görüşlerim;
Paslanmaz çelik tezgahlar ve plastik kaplar ok
işçilerin giyimi kuşamı iyi,
üretim alanına girerken el dezenfektanı varsa eldivene ihtiyaç yok
ürünler zaten çiğ değil pastörize ediliyor. Yani bakteri yükü yok veya yok denecek denecek kadar az.
üretim alanı temiz görünüyor
ama tüm bunlara rağmen el değmeden üretiliyor ibaresi varsa etik ve etiket olarak yanlış.
Etiket üzerindeki bir bilgi eksiği - yanlışlığı 10.000TL'den başlayan cezalara ve tüm ürünün piyasadan toplatılmasına neden olur.
Dardanel ISO 22000 standartlarına göre ürün hazırlıyor. Şartları baya katıdır. Yılda en az 1 kez ürün geri çağırma tatbikatı ister. Üretim alanı HACCP tedbirleri falan sıkı olur baya. Tehlike analizi diyebiliriz- üretimin kritik noktalarını belirleyip kontrol eden sistem.
Bu arada Türkiye, çıplak elle üretilip eldivenle satışa çıkartılan ürünlerin ülkesidir.
Ne ustalar var ağzında sigarasıyla iş yapar. Bulunduğu işletmenin verdiği esnekliğe göre değişir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 10 Mart 2021; 22:40:13 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X