Şimdi Ara

darboğazmı var psumu yetersiz bulamıyorum bir türlü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • işlemcim amd phenom 2 x4 965 be am3 3,4 ghz (1,5 v 4,00 stabil
    anakartım asus m4a89gtd pro/usb3 amd 890 gx/sb850 am3 ddr 3 2000 mhz
    ram:kingston 4 gb 2*2 kit hyperx ddr3 1333 mhz cl7
    seagate 1 tb 32 mb sata 2 7200 rpm ncq harddisc
    XIGMATEK BALDER AMD İŞLEMCİ SOĞUTUCU
    Psu Xlence 700w 80+
    SAMSUNG 23'' XL2370 MONİTÖR LED
    bu sistemde zotac gtx 470 amp ekran kartı vardı herşey güllük gülüstanlık oyunlarda mutlu mesut akıp gidiyoruz biz sistemimle
    birden msi gtx 580 TWinfrozer ıı yi Gördüm,aldım tabi.
    güzel bir format hdd yüzey taraması güncel driver ocsiz daldım.O da ne bc2 de kasmalar takılmalar var, bc2 malum sorunlu bir oyun blackops sa daldım gtx470 de yağ gibi akan oyun kasım kasım kasılıyor ben şok tabi.
    nvidia kontrol panelde denemediğim kombinasyon kalmadı zaten dh da olmazsa olmaz bir kaç ayar tavsiyesi var tekli ekran modu sn deki paket sayısı en iyi performans AA lar kapalı yinede kasmalar devam.
    saç baş yoluyorum test bench manyağı oldum performansım yerlerde. ana-kartın x8 çalışan slotu var ( ilk pci a swich takılıyor 2. pci a gpu) X8 çalışan yere bile taktım kartı malum 2. slotta kart psu ya yakın kalıyor ısınıyormu diye düşünüp(aslında kartın bendeki tek artısı "oyun içi" ısısı 58 derece ortalaması hep.)yok yok yok oda bir işe yaramadı ramlere 1,65 V oltaj vermeler,araştırdım ettim kartın genel stabil oc ayarlarını direk uyarladım kartıma bench yapıyorum 5-6 saat çatır çatır çalışıyor ama o delirten takılma aynen devam.(takılmanın tipi çok kısa saliselik ancak sık sinir bozan göz yoran türden)Oyunlarda pingim süper bc2 de yeni kartımla 100/110 ping ortalamasıyla oynuyorum,blackops da 70-80 bilen bilir iyi pingler..

neyse sizce suçlu burada ne ? işlemci (aklıma mantığıma yatmasa da) dar boğaz yapıyor olabilir mi?

psu mu yetersiz?
    veya en kötü senaryo kart arızalı olabilir mi? inventus garantil,i yollasam aynen geri yollarlar biliyorum, haklı olarak onlar kartın çalışıp çalışmadığına bakarlar ve kart çalışıyor.

edit=akbayram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForceOfMature -- 25 Haziran 2011; 1:47:45 >

• Driver sorunu olabilir performansta yerlerdeyse. kartta aşırı ısınma var mı boşta? PSU yetersiz olması düşük bir olasılık öyle olunca ya kart kendini kapatıyor ya psu kendini orda sorun olacağını sanmıyorum ama yine de +12v +5v çıkışlarına bakabilirsiniz ne alemdeler diye.
  • ufacık bir fikir fark yaratır.
  • islemciden degil sorun.guc kaynagin da kotu degil aslinda 18+18+20+20 ama toplayip gitmiyorsun kombine amper icin.kotu olsa 470 calistirmazdi ama sorun 4 kanal olmasi.ya su arkadas gibi farkli kanallardan gereken amperi ver

http://forum.donanimhaber.com/m_45823307/tm.htm

ya da su arkadas gibi tek kanal 60 kusur amper veren psu al.

http://forum.donanimhaber.com/m_44834538/mpage_1/f_/tm.htm#msglink_44834538

• Takip
  • 4 kanal dan kombine güç saglayan Psu lar çok güç tüketen kartlarda sıkıntı yaşanmasına sebep olabiliyorlar. Darboğaz sözkonusu değil. Driver sonuda olmaz orta düzey bir kullanıcı için Nvidia/Ati ikisindede.

Senin sistemin oc li şekilde 12V den çektiği güç toplamda 450W/480W civarında. Elindeki psu bu değerleri sorunsuz verebilir diye düşünüyorum. Çok kanal olması senin için sıkıntı. Çıkışları kontrol et bence yanlış bağlamışsın. Kartı sadece 12v3/v4 e bağla diğer bileşenelr için v1 v2 kullan. Ozaman sorun ortadan kalkar.
  • Güç Kaynağı Watt 700 Watt
    Amper Değeri +3,3V - 25,0A / +5V - 32,0A / +12V - 18,0A / +12V - 18,0A / +12V - 18,0A / +12V - 18,0A / -12V - 0,5A / +5VSB - 3,0A
    Konnektörler 20+4 PIN (MB) 1 Small 4PIN (HDD/FDD) 2 Big 4PIB (HDD/FDD) 6 S-ATA 4 6Pin PCI-Express 2 4+4PIN 12V (MB) 1 3Pin Fan Detector 1
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 18amper veren 12v kanalı kullanıcının başına bela olmuş gtx580 de

quote:

Orijinalden alıntı: El-Diablo

Aynısı benim başımada geldi
    18a 12 volt çıkışı olan psu lar watt değeri ne olursa olsun ekran kartı tam güç durumuna geçtiği anda psu kendini koruma durumuna alıp güç vermeyi kesiyor maalesef
    Kaçarı yok 12 volt kanalları 30amperden olan psu lardan alacaksın...

quote:

ayrıca molexten 6 pin ve molexten 8 pin dönüştürücüyü deneyin bende 750 watt psumda aynı sorunu yaşamıştım güçü 4 kanala bölünce kart çalıştı

bunları denemeden fayda var.

• bu ne yaa

2000w rezistans bile şebeke akımında 10A akım çekiyor
  • marantz

200-220v ile besliyor rezistans ama 12v dan bahsediyoruz burada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mckhan -- 28 Haziran 2011; 13:04:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

marantz

200-220v ile besliyor rezistans ama 12v dan bahsediyoruz burada

biliyorum canım ben makaradayım
  • sağolsun arkadaşlar desteklerini esirgemiyor yardımcı oluyorlar umarım çözücez problemi veya satıllık psuu var :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.