Şimdi Ara

GTX 580 sorun... (çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
3.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çözüldü:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=44892184

Başlık bir ilk olsa gerek

Neyse sorunuma gelirsek; 2 gün önce Zotac GTX 580 aldım ve kullanmaya başladım, ancak dün farkettim ki bazı oyunlarda (özellikle GTA'da) ekran kararıyor ardından PC kitleniyor... Bu durumu önce Starcraft 2 oynarken görmüştüm ancak onda çok nadir oluyor.. GTA sanırım işlemciyi de GPU'yu da tam kullandığı için onda sürekli oluyor benchmark testinde.

Ben tam bu kart bozuk geri iade etmeye gidicem diye düşünürken bir arkadaşın tavsiyesiyle (580 çok güç çektiği için diğer parçaları etkiliyor olabilir düşüncesiyle) sistemdeki diğer oc'lu parçaları da default haline getirerek denedim (işlemci ve ram) ve sonuç olarak bahsettiğim sorun bir kere bile oluşmadı... İlginç olan ben bu oc ayarlarını 5870 ile de kullanıyordum ve 6 aydır hiçbir sorun çıkarmamıştı, şimdi GTX 580 taktığımda niye böyle oluyor ki? Acaba gerçekten bu kart çektiğin hayvani güçle diğer parçalarıda mı etkiliyor yoksa sorun başka birşey mi?

PSU yetersizliği düşünülebilir belki ama o da olamaz, sonuçta 750W High Power PSU'ya sahibim, bu PSU bile bu sisteme yetmeyecekse işimiz iş...

Herhangi bir fikri olan ?

Ayrıca sorunun ekran kartından olmadığını anlayabileceğim sadece kartı test edecek bir benchmark programı var mı ?

(diğer sistem bileşenleri sistem panelinden bakılabilir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 1 Aralık 2010; 18:40:44 >

• occt psu testi var, orada hem işlemci hemde gpuya tam yük bindiriyor, onu deneyebilirsin.
  • OC'siz halde sistemde sorun çımıyorsa durum ortada. zaten güç tüketimi konusunda 5870 ile GTX580 karşılaştırmak anlamsız.
    en son GTX580 video incelemesinde aradaki farkı rahatlıkla görebilirsin...
  • bende aynı oyunda ekrn kararmaları ile karşılaştım kartım seninki gibi değil tabi HD3870idi sorunun çözümünü temiz windows kurulumu ile buldum hiçbir sorun kalmadı dene istersen
  • OC'yi kaldırınca düzelen bir sistem için Windows'u formatlamak pek mantıklı olmasa gerek

quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

OC'siz halde sistemde sorun çımıyorsa durum ortada. zaten güç tüketimi konusunda 5870 ile GTX580 karşılaştırmak anlamsız.
    en son GTX580 video incelemesinde aradaki farkı rahatlıkla görebilirsin...

Durum ortada derken? Eğer PSU yetersizliği diyorsan 750W PSU nasıl yetmezki yani istediği kadar oc'li olsun sonuçta SLI kullanmıyorum

• PSU olarak minimum 600w 42 amper istiyor sizinki yeterli sorun olmaması lazım amper olayı çok büyük sorun yaratır sizinki 54 amper bu durumda gtx 580'de sorun olmaması lazım donanımsalda olabilir...bir çok nedeni var ama sorun PSU olarak gözüküyor GTX 580 yük altına girince 244w güç tüketen bu yüzden sorun olabilr, biraz daha güçlü bir PSU olarak tavsiyem "HIGH POWER 1000W Absolute Serisi Modüler 80Plus PSU 75 Amperlik"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix41 -- 29 Kasım 2010; 13:51:58 >
  • PSU'nun verimliliğ düsmüş olabilir. O.C sonucu Stabilite bozulmuş olabilir. En sağlıklısı başka bir PSU ile denemek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rx 580 ısınma ve fan sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • PSU daha 1 senelik bile değil ama veriminin düşmesi de saçma...

15dk boyunca Unigine Heaven çalıştırdım Extreme ayarlarda 1920x1200 4x AA açık ve herhangi bir sorun olmadı (işlemci default) demekki kartta herhangi bir sorun yok gibi görünüyor... Gerçi işlemci OC'li iken denememiştim Unigine'i ama sonuçta kartta sorun var mı ona bakıyorum zaten.
  • overclock işlemciyi biraz kemirmiş olabilir voltajı biraz arttırıp
    cpu hızını 3.8 e düşürüp deneyebilrmisiniz
  • OCCT GPU testi ile denemenizde de fayda var, artifact testi yaparsanız kesin olaak ekran kartından olmadığını anlamış olursunuz.
    İkincisi ise, PSU'ların zamanla verimi düşmektedir 750W yeter gibi görünse de işlemciler OC olunca güç tüketimi orantısız olarak artmaktadır, bu yüzden PSU yetersiz kalıyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

PSU daha 1 senelik bile değil ama veriminin düşmesi de saçma...

15dk boyunca Unigine Heaven çalıştırdım Extreme ayarlarda 1920x1200 4x AA açık ve herhangi bir sorun olmadı (işlemci default) demekki kartta herhangi bir sorun yok gibi görünüyor... Gerçi işlemci OC'li iken denememiştim Unigine'i ama sonuçta kartta sorun var mı ona bakıyorum zaten.

Benim PSU'da 1 seneyi doldurmadan elektirik dalgalanmaları ve kesilmelerinden veririmliliği düşmüştü ve sistemimi kaldıramaz hale gelmisti. Eski bilgisayarımda sorunsuz olarak çalısmaya devam ediyor ama yeni ve daha güçlü olan sistemi kalldırmıyor. Olabilir böyle seyler. Ayrıca overlocktada sorun olma ihtimali var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN
    Durum ortada derken? Eğer PSU yetersizliği diyorsan 750W PSU nasıl yetmezki yani istediği kadar oc'li olsun sonuçta SLI kullanmıyorum

ortada olan OC'li halde sistemin beslenememesi ve bundan dolayı yük altında hatalar oluşması.
    sadece PSU'nun watt değerini ortaya atıp birtakım sonuçlar çıkarmak fazlasıyla basit olurdu hocam.
    toplam watt herşey değil, güç kaynağı konularında bu yeterince konuşuldu.
  • benim eski sistem deki zotac gtx 295 ekran kartın da tagan 850 vatt vardı graysis te kafayı yiyor anormal şekilde ısınıyordu dediğiniz sorunları bende yaşadım enermax 1000 aldım şu an 2x460 slı kartları güzel şekilde kullanıyorum problem psu da gözüküyor üstad

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anadolulu1 -- 29 Kasım 2010; 15:29:12 >
  • toplam watt herşey değil tabi ama, amper değerlerinin zaten yeterli olduğunu düşünerek düz mantık 750 yazmıştım :) 4 kanaldan ayrı ayrı 18A verebiliyor yani yeterli gibi görünüyor.

bakalım şu occt testini falan da bir yapayım ben, belki biraz daha yükseltmek gerekiyordur biosdan voltları...
  • Şuan kartınıza ne kadar oc yaptığınızı bilmiyorum, kitlenme karta verdiğiniz vidin düşük olmasından kaynaklanabilir, ama stabil değerlerde varsayıyorum
    Bana göre küçükten büyüğe doğru vantage,crysis,furmark ve occt deneyin sorun yoksa çözümü başka yerde aramak lazım

Bi ihtimal psu olabilir tabi ,oda yetmemesinden değil kayıplardan,yaşlanmadan vs den olabilir
    Bide güç girişlerini nasıl bağladığnız bilmiyorum(molexten mi çevrildi) başka yerden gücü verip bi deneyin

Ama önce stabil ,artifact sız oc değerlerinde kullandığızdan emin olun
  • teorik olarak tabii ki yeterli görünüyor ama işin içine OC girince birçok ezber bozulabiliyor neticede.

GTX 580 sorun... (çözüldü)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 29 Kasım 2010; 15:37:07 >
  • Kartta overclock yok bu arada default çalışıyor :)

sistem overclocklu haldeyken biosdan voltajları yükseltmek işe yarıyor gibi görünüyor.

edit: pek işe yaramıyormuş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 29 Kasım 2010; 16:33:58 >
  • Anladığım kadarıyla sistem oc'lu iken çoklu işlemci kullanan oyunlarda işlemci fazla güç çektiğinde ekran kartına giden güç yetersiz kalıyor bu da siyah ekrana ve kilitlenmeye sebep oluyor... Çünkü bu sorun tek çekirdek kullanan ama ekran kartını sömüren uygulama/oyunlarda bile olmuyor (bknz: Crysis ve Unigine Heaven)

GTA gibi işlemcinin en az %75'ini harcayan oyunlarda ortaya çıkıyor.

Sanırım yolun ucunda yeni bir PSU görünüyor... 850W Corsair almayı düşünüyorum, tek kanaldan 70A verebiliyor.
  • kesinlikle tek kanal psu gerekiyor
  • 750w psu'nun 250 wattını 12v kanalından verememesi gerçekten çok saçma. Hadi oc lu halde işlemciniz 150w çeksin ya da 200w ya yinede büyük bir uçurum var. Psu'da olması sorunun gerçekten çok saçma geliyor. Psu almadan önce mümkünse başka bir psu'da dene de al. Psu nekadar zarar görebilir 1 sende bilmyimiyorum ama teorik olarak 500w bir psu'lu sistemin senin sistemini rahat çalıştırması lazım ekran kartı def. haldeyken.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.