Şimdi Ara

Darbe neden yapılır? Neden yasak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
7.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eskıden darbe yapılınca devret otorıtesi kaybedıldıgı için yapıldığını basın açıklamasında soylemıstı. O aklımda kaldı. Devlet kuurmları gorevını yapmıyorsa , hukuk eğitim sağlık kurumları işlevini yitirdiyse darbe yapılması gerekır mı gerekmez mi?




  • Ha darbe yapılır askerler yetkılıler gorevını kotuye kullanır kullanmaz o ayrı mevzu ama bugunku sartlarda kurtuluş yoksa kurtulus savasındakı gıbı ıc mıhraklara karsı da savasmak gerekebılır

  • neden yasak kımse bılmıyormu :D

  • eskiden devlet otoritesi zayıfladığı için yapılmadı asla. Darbeyi yapan askerlerin açıklaması bu.


    Bi kere darbe;


    halkın iradesine tecavüzdür, iyi yada kötü.


    Bak avrupa ülkelerinden hiç darbe olmaz, ama avrupanın sömürgesi olan ülkelerin alayında bolca darbe olur. buna dikkat etmek lazım.


    Yakın zamanda Mısır'da, Mursi; Mısırın kaynaklarını Mısır için kullanacam dediğinde darbe oldu ve yerine gelen komutan Sisi, hemen Yunanistan ile işbirliğine gitti. Darbenin amacı da belli oldu aslında.


    Kenan Evren, darbe yaptığında ülkede, o darbe yıllarında merkez bankasından kaybolan altınlar bir daha gelmedi ve kimse soruşturamadı. Hatta, Avrupanın bize ilk vize uygulamasını bizzat Kenan Evren istemiştir de öyle vize gelmiştir. Sonrasında Özal, bu vizeleri kaldırmak istese de, Avrupa yanaşmadı.


    Darbeye teşebbüs eden askerleri bence zindanlarda çürümeli. Askerin amacı bellidir, ülkeyi dış tehlikeye karşı korumak, yoksa canı istediğinde halkın üstüne kurşun sıkmak değil. Bak 15 Temmuz'da, darbeye teşebbüs ettiler. O zaman ne sorun vardı ülkede??


    eğer o darbe olsaydı, Bugün Fetö elebaşısı ülkeye gelmiş olacaktı ve biz İran ile sıcak savaşın içinde olacaktık. Abd istedi diye.


    Dostum, darbenin asla meşru bir açıklaması olamaz. Darbe, senin askerinin sana kurşun sıkmasıdır. unutma bunu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat_ahmet -- 2 Temmuz 2022; 16:49:11 >




  • Devlet kurumları görevini yapmıyorsa hukuk, eğitim, sağlık kurumları işlevini yitirdiyse halkın bunları düzeltecek kişileri seçmesi gerekiyor; askerin darbe yapması değil.

  • Halkın halk olmadığı,kötü yönetime dur diyemediği yerlerde darbe olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

    Konu sahibi şu arkadaşı cimerden ihbar et,ekran görüntüsünü de ekle.Bir daha birisine hakaret etmeden önce defaatle düşünür.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim büyüklerden dinlediğime göre 80 darbesi öncesi sokak başlarında kimlik soran gruplar, insanların hangi gazeteyi okuduğunu takip eden, buna göre bu solcu ya da sağcı diye etiketleyen, giyime göre insan etiketleyen tipler varmış.

    Hatta, bir anlatımda, Bakırköy Özgürlük meydanında (şimdi Cumhuriyet meydanı) birisi dağıtılan bildiriyi almadı diye vurulmuş.

    Ben o zamanları yaşamadığım için bilemem ama anlatımlar doğru ise zayıflama var demektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz bekleseydin de şu başlığı 15 Temmuz'da açsaydın; hani CİMER filan hiç uğraşmasaydı millet, savcılar zaten direkt soruşturma açardı.

  • Evet Cimer'e şikayet etsin beni. Görsün bakalım kim kazançlı çıkıyor.

  • murat_ahmet M kullanıcısına yanıt

    hocam mısal halkın ıradesı altın madenlerını zarraba verın , yol kopru yapımını 3 fırmaya verın mılyar dolarlık hazınedekı paraları bu sirketlere verın m dıyor? g20 ulkesıyız halk işsiz , asgarı ucret 240 dolardı dun 320 ye cıktı haftaya belkı yıne gecen senekı gıbı 150 dolara dusecek halkın ıradesı mı kalmıs?

  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

    bsg der gecerım bu tarz yazan ıftıracı bırıne

  • Evet benimde duyduklarım ve biraz araştırdıklarım onu gösteriyor. Sağcımısın solcumu diye önünü kesenler, birine ters düştüğün vakit varsa evladını falan vuranlar, öğretmen öğrenci çatışmaları vesaire vesaire. Herhalde TSK baktı böyle olmuyor halk birbirini katlediyor, devlet desen apayrı bastı darbeyi durun lan dedi. Ama siyasete falan çok kafam basmaz ben sadece gördüklerimden okuduklarımdan falan söylüyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MRTFR kullanıcısına yanıt

    ne alaka hocam kurumlar işlevini yitirdiyse hukuk bunları da yargılaması gerekıyor gorevını kotuye kullananları tespit etmesı gerekıyor. Halk bunları duzeltecek kkısılerı nasıl sececek kımsenın alnında ne oldugu yazmaz. Devlet bunun ıcın kuruluyor zaten sistem var. Sİstem çoktuyse devlet yok zaten varsa da vatandasa yok o durumda

  • Sucre Maricruz S kullanıcısına yanıt

    kım kıme hakaret etmiş anlamadım. Ha şerefsiz birileri gelip konuya yorum yapıp kendınlerıne hakaret ettirmek ıstıyorlarsa tabıkı hepberabaer edelım sevaptır

  • Alıntıladığım kişi sana hakaret etmiş.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.