Şimdi Ara

Darbe neden yapılır? Neden yasak? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
7.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ItsAtakan24

    Abi sen beni çok yanlış anladın ben savunmaya çalışmıyorum. Amacım orduculuk falan da değil. Kendi fikrini savunuyor derken kesin bundan laf yiyeceğimi tahmin etmiştim. Benim demeye çalıştığım savumak için değildi. Yinede yanlış belirttiysem affola. Dik falanda gözükmeye çalışmıyorum 2 defa da tekrarladım siyaset benim ne ilgi alanım ne de bir yakınlığım olmadı. Sadece haberleriyle karşılaşıyorum işte bu gündemde falan.
    Çok tebrikler o zaman, gerçek yüzleriyle karşılaşınca o ara cümle bile çöp gözükür olacak...

    Bugünlerde derin devletçilik tiyatrosunu çok abartılı oynuyorlar bilmem farkında mısınız? Konu boşuna açılmadı. Halka baskı uyguluyorlar sanırım özellikle ekonomi kötü durumda olduğu için, "hişşşt sen Ankara "Koç"uma mı baş kaldırıyon?" yapılmakta tüm sertliğiyle ve tüm yöntemlerle...

    Umrumda bile değil, gerçek adalete inancımız tam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Sana serbestmiş. Hadi iş başına.

  • darbe denılen olay ulkeyi birileri satıyorsa o satanlara hukuk dur demıyrosa askerin görevi vatanı korumak olduğundan yapılanması gereken durumda yapılan bir olay. DArbe normal bişey aslında ulke işgal altında oldugunda. Yoksa askerlik yan gelip yatma yeri değilulkenın kozmık odalarına kadar girildiyse zaten askeri varlıgın da tehlıkede demektır her turlklu teknık taktık planlar dusman elıne geçmiş olabılır

  • Orduyu kendinize sigorta görürseniz tabiki darbe olur.


    Darbe kabul edilemez birşeydir.


    Darbe ile insan hakları çiğnenir.


    Bunu şuradan anlayın.Darbe başarısız olduğunda buna sebebiyet verenler öldürülür.Süresiz hapse girer ailesi lanetlenir.


    Buradan anlayın postal yalayıcı olmayın.Darbe iyi birşey değildir.Halklar kendi geleceğini kendi tayin etmeli.Tabi bunun içinde yasalara uyulması lazım.Eğer ortamı kışla gibi rütbesi olanın borazanı öttüğü yere çevirirseniz her halt olur.


    Geçmişte yapılmış olan darbelerde rezilliğin eseridir.Bunda halkın son derece cahil olmasıda etken.Yarım akıllı bir güruha ülkenin geleceğini belirleyecek oy hakkı tanınabilir mi yahu.


    Atatürk bunu anlamış ama çok geç olmuş.İlk seçimde 1924'tü sanırım nerede ne pislik tarikat muhalif oluşum var radikalci filan direk muhalif açılan partiye üşüşmüş üstüne yetmemiş para toplayıp mevcut rejime suikastler düzenlemeye girişmiş.



    Toplumun eğitilmeden bu denli bir hakkın onlara tanınması çok hatalı bunun diyetide maalesef darbelere sebep oldu.





  • Humeyni de darbe ile gelmişti. Tabii orada devrim deniliyordu o başka.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pc gibi düşünün.
    Tonla virüs birikmişse , sistemi ağırlaştırıyorsa ve hatta sistem bileşenlerine zarar veriyorsa naparsınız?
    Format

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • por favorda yonetıcının fake hesabı galıba kafasına gre herkese laf atıyor

  • Sucre Maricruz S kullanıcısına yanıt

    ya da yonetım paralellerın elıne gectıyse de olur sanırım degıl mı? Tabı ılla bu paralel yapıların f16 kaldırmasını 10 yıl beklemeye gerek duymamak lazım

  • Bak çok basitçe anlatayım.


    Şimdi Türkiye Cumhuriyeti Demokratik bir ülke bu veri elimizde kalsın.


    Demokrasi ile yönetilen ülkelerde yani demokratik yönetim biçiminde silahlı kuvvetlerin yeri yok. Yönetimde yerleri yok askerlerin. Bu da zaten demokratik yönetimlerin reddedilemez bir özelliği bu veri de köşede kalsın.


    Fakat gezegende bir çok ülke var ve çıkarları için sürekli diğerlerine göz dikiyorlar gerek kaynaklar için vb. konulardan dolayı dolayısı ile tek millet tek bayrak halinde olmadığımıza göre güvenliğe ihtiyacımız var.


    Askerlerin demokratik yönetimde ülke yönetiminde yeri olmadığına göre o zaman askeriye bir kurum olarak bulundurulabilir ve silahlı güç olduğu için en sıkı denetlenmesi gereken kuruluş olarak geçer. Askeriye dediğimiz kurum için tabu askeriyenin yüksek rütbelerinin siyasete bulaşmasıdır bu noktada yozlaştığı varsayılır.


    İşte bu sebepten darbe askeriyenin ülke yönetimine el koyması demektir ve bu yasaktır. Askeriye ancak ülke yönetimi tarafından kontrol edilen ve denetlenen bir kurum olabilir.


    Eskiden Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir ülke olarak geçiyordu ama aslında Otokratikti. Yani halkın özgür iradesi ile seçtiği hükümetleri ordu dnetliyordu. Halbuki eğer ülke bir demokrasi ülkesi ise tam tersi olmalı ülke yönetimi askeriyeyi denetlemeli.


    İşte bu sebepten bazı bahaneler ile ordunun yönetimi ele almasına izin veren yasalar kaldırıldı.





  • Treth kullanıcısına yanıt
    Yakında iran olacağız ne diyorsunuz ya, demokratik bilmem ne türk tarihinde mö başlar darbeler dönemi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trubetzkoy -- 9 Ağustos 2022; 20:48:15 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yakında iran olmak eğer halkın iradesi o yönde ise zaten kaçınılmaz durumdur. Yani şunu demek istiyorum Cumhuriyet ile yönetilmek Otokrasi ile yönetilmek Şeriat kanunları ile yönetilmek bunların hepsi halkın iradesinin yansıması..


    Bir süre koyulan kanunlarla gücü elinde tutan erklerle durum engellenebilir gerektiğinde büyük iç savaşlar çıkabilir ama halkın iradesi elinde sonunda üstün gelir ve her ne arzuluyorlar ise o olur. Olmazsa zaten ülke yok olur genellikle. Bazen halk yanlış karar verir yine ülke yok olur ama olayın doğası bu zaten.


    O yüzden çok yapacak bir şey yok. Toplum mühendisliği çok vakit alan zor bir iştir. Her zaman da işe yaramaz. Bazen ne yaparsan yap o halk bir şekilde özüne döner. Kaçınılmazdır :)

  • Treth kullanıcısına yanıt

    Halk iradesi demokrasi kavramının başat gücü olarak görülse de, günümüzde ve özellikle türkiye'de çok rahat manipule edilebilen bir yapıya sahiptir. halkın, kendisini temsil için seçtiği politikacı tip kendisini halkın iradesi olarak gördüğü için, bütün pragmatistliği ile kendisine bu gücü vereni sömürür.yozlaşmış toplumda halkın iradesinden bahsetmek açıkçası bana komik geliyor.


    türk cumhuriyeti kurulmasıyla yeni türk toplumu inşa edildi.başarıya ulaştıda, özellıkle malum tayfanın bu düzeni bozmak için var gücüyle çalısıyorlar.başat insanların ülkeyi terk etmeleri, liyakatsizlerin başa geçmeleri. ulkeye "entegrasyon" adıyla ithal oy transfer etme cabasındalar.artık birilerinin dur demesi gerekir umarım bu halk nezdinde olur.

  • Amerikada en basit deniz piyadesi bile yemininde iç ve dış düşmanlara karşı yurdu korumak diye yemin eder. Bizde iç düşmanlar tsk nın düşman olma kategorisinden kaldırıldı. Ondan sonra fetö nün darbesinin yolu açıldı. Humeyni gibi biri gelsin sivil halkın isteği diye gelsin şeriatı getirsin de görün. İran lılara sorsanız bakalım şeriatı mı istiyorlar yoksa onlara şeriat dayatılıyormu. Fetö nün darbesi gerçekleşseydi , fetö humeyni gibi yurda dönüp şeriatı getirecekti. İstenilen bu tabi. Daha doğrusu abd nin ingilizin istediği. Humeyni yıllarca batı ülkelerinde yaşadı. Onların kontrolünde olmadığını düşünmek saflık olur. İran gibi olalım isteniyor. Yalnız şeriattan sonra iç savaş çıkar. Batı laikler isyan eder, ayrılır. Doğu kürtler isyan eder ayrılır. Orta anadolu şeriat devleti kurulur. Alın size sevr. Batı sevr i getirmek için bu ülkede şeriatı getirmenin yolunu yapıyor. Benden demesi. Gerisi size kalmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 10 Ağustos 2022; 14:6:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.