Şimdi Ara

Darbe bir tiyatro muydu yoksa gerçek mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle hiç bir partiyi,cemaati veya bu tarz darbe vs tarzı şeyleri desteklemediğimi belirtmek istiyorum. Sadece olaylar yatışıp öfkem dindikten sonra biraz olaya farklı açılardan bakmak istedim. Forumlarda ve sosyal paylaşım sitelerinde çoğunluğun darbeyi FETÖ 'nün gerçekleştirdiğini söylüyor. Fakat azımsanamayacak kadar bir grupta bunun bir tiyatrodan ibaret oldugunu düşünüyor.

Şimdi elimizdekilere ve bulduklarıma bir bakalım...

1- Darbe geçmişte 2 kez yapıldı ve bunlar ordunun tamamının kullanılması ile yapıldı.Yani böyle birşeyi durdurmak imkansız gibi birşeydir en azından sivil halk tarafından.

2- Okuduğum kadarıyla 2 darbede de Cumhurbaşkanı , Başbakan ve milletvekilleri tutuklanır. Köprü kapatılıp 2-3 bin askerle köprü kapatılıp basına el konulmaz.

3- Cumhurbaşkanının kaldığı otelden cıktıktan 1 saat sonra otelin bombalanması da bir garip. Neden 1 saat sonra sizce birileri bunu planlamış olsa yapamaz mıydı ?

4- Başbakan neden sivilleri riske attı. Milleti demokrasiyi kurtarmaya çağırdı fakat bu azınlığı emniyet güçleri ile durduramaz mıydı ?

5- Gelelim Gülen yandaşlarına şahsen Fethullah Güleni bu olaydan sonra araştırdım hakkında cok bir bilgimde duyumumda yoktu. Fakat sosyal medyada gezinirken 1-2 ünlü şahsın " hepiniz boyun eğeceksiniz" "yakında göreceksiniz" gibi paylaşımları yapıp hemen ardından silmeleri gerçekten insanın içine kurt düşürüyor.

6- Olaylardan sonra Cumhurbaşkanının ağlaması beni açıkcası cok etkiledi. Yani kalbinin katı olmadıgını gösterir. Ki bu çok iyi birşey. Bana göre yapmadıgını kanıtlar nitelikte bir durum. (Tabi oyun değilse )

7- Gülen cemaatinin geçmişte yaptığı şeyler dershaneler için yasanan olaylar vs. ülkede görüldükleri yerde nefretle bakılmaları (ben bile öyle bakıyorum) onları bunları yapmaya itmiş olabilir. Buda benim onların yapabileceğine dair düşüncem.

bu yazıyı yazmamdaki tek amaç olaylara dışarıdan bakmanızı sağlamak.
    iyi forumlar arkadaşlar.

7 Nisan, 2016,
    Washington Post Gazetesi...
    "Erdoğan gücünü arttırmak için askeri darbe denemesi yapabilir"

Fethullah Gülenin yaptığı açıklamada ise "Uluslararası bir komisyon bu olayı araştırsın. Eğer yalan bile söyleyip beni suçlu ilan ederlerse cezama razıyım." demiş. (videosunu izledim demiş diyorum ama 2 yazdığım şeydede birinin fotoğrafını gördüm diğerininde videosunu izledim.)

Gerçi her ne olursa olsun bu yapılan tamamı ile insan hayatına değer vermeyen sadece güce inanan bir psikopat tarafından yapılmıştır.

• açtığım konuyu oku gerçekleri göreceksin
  • Sorgulamak yasak aniden emniyete ihbar ediyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ağır tiyatroydu.

Olan masum sivil halka ve darbe diye kandırılan bazı milliyetçi komutanlara oldu.

fuatavninin yazdıklarını okuyabilirsiniz.

Bu adamlar TSK nın içindeki milliyetçi ve kendilerine karşı kesimi biliyordu bir taşla 50 kuş hesabı.
  • Sakinkedi kullanıcısına yanıt
    Okudum hocam sağolun sizinde bakış açınız farklı. Eğer bu bir oyunsa zaten cıkar ortaya eninde sonunda böyle şeyler öğrenilir bedelide ağır ödetilir. Yönetim elbet bir gün değişecek.
  • Drakeshark D kullanıcısına yanıt
    Senin gibi düşünüyordum ama tiyatro olamaz.

Çünkü kimse RTE dedi diye kalkıp darbe yapamaz. Ben sana git devlete karşı ayaklan desem, sen de gidip ayaklansan bu benim suçum mu olur? Bu darbe yapanların kendi iradesi yok muydu? Hadi askerler tatbikat sanmış, peki subaylar? Adamlar helikopterden halka ateş ederken de mi RTE nin etkisiyle yaptı?

• Tiyatro diyenler nasıl bi cahiller anlamak zor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Böyle bir otomobil yok mu?
    3 yıl önce açıldı
    Tek Bir Kedi mi, Yoksa İki mi?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

Senin gibi düşünüyordum ama tiyatro olamaz.

Çünkü kimse RTE dedi diye kalkıp darbe yapamaz. Ben sana git devlete karşı ayaklan desem, sen de gidip ayaklansan bu benim suçum mu olur? Bu darbe yapanların kendi iradesi yok muydu? Hadi askerler tatbikat sanmış, peki subaylar? Adamlar helikopterden halka ateş ederken de mi RTE nin etkisiyle yaptı?

İşte olay o kadar basit değil. Tiyatroya inanmayanların söyledikler bu, ve ilk başta mantıklı geliyor evet.

Olayın tiyatro olması darbe olmamasından kaynaklı bir tiyatro değil, gerek dış güçlerin, gerekse AKP'nin vesilesi ile ve direkt CB'nin ve yanındakilerin haberdar oldukları bir girişimdi bu.

TSK'nın çok küçük bir bölümü buna kalkışan. Ve bu adamlar bence anti RTE'ci olanlar, ve ne bileyim fetonun yandaşları tarafından tuzağa düşürüldüler.

Zaten yakalanıp göz altına alınan komutanın(yada rütbesi ne ise hatırlayamadım) yüz ifadesine bakın. Açık ve net kandırılmış.

Hem halkın desteği artırıldı, hem askerin içindekileri temizlemek daha kolay oldu.

• gerçek + tiyatro
  • Yok ağlamış da üzülmüş de bunlara takılma. Adamlar mağdur taraf olma konusunda ordinaryus.

Olaya realist ve objektif yaklaşmak istiyorsan, "bu olay kime fayda sağladı?" sorusunu soracaksın. Ve maalesef ki sorunun cevabı bu olay için bariz.
  • tiyatrodan çok böyle bir girişim olacağını biliyorlardı bence.asker sayısını filan da bildiklerini sayarsak başarısız olacaklarını da biliyorlardı.
    bilerek izin verdiler böyle bir olaya, ve halkı sokaklara döktüler.
    kendilerini de kahraman ilan ettiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: jumper400

Arkadaşlar öncelikle hiç bir partiyi,cemaati veya bu tarz darbe vs tarzı şeyleri desteklemediğimi belirtmek istiyorum. Sadece olaylar yatışıp öfkem dindikten sonra biraz olaya farklı açılardan bakmak istedim. Forumlarda ve sosyal paylaşım sitelerinde çoğunluğun darbeyi FETÖ 'nün gerçekleştirdiğini söylüyor. Fakat azımsanamayacak kadar bir grupta bunun bir tiyatrodan ibaret oldugunu düşünüyor.

1- Darbe geçmişte 2 kez yapıldı ve bunlar ordunun tamamının kullanılması ile yapıldı.Yani böyle birşeyi durdurmak imkansız gibi birşeydir en azından sivil halk tarafından.

2- Okuduğum kadarıyla 2 darbede de Cumhurbaşkanı , Başbakan ve milletvekilleri tutuklanır. Köprü kapatılıp 2-3 bin askerle köprü kapatılıp basına el konulmaz.

3- Cumhurbaşkanının kaldığı otelden cıktıktan 1 saat sonra otelin bombalanması da bir garip. Neden 1 saat sonra sizce birileri bunu planlamış olsa yapamaz mıydı ?

4- Başbakan neden sivilleri riske attı. Milleti demokrasiyi kurtarmaya çağırdı fakat bu azınlığı emniyet güçleri ile durduramaz mıydı ?

5- Gelelim Gülen yandaşlarına şahsen Fethullah Güleni bu olaydan sonra araştırdım hakkında cok bir bilgimde duyumumda yoktu. Fakat sosyal medyada gezinirken 1-2 ünlü şahsın " hepiniz boyun eğeceksiniz" "yakında göreceksiniz" gibi paylaşımları yapıp hemen ardından silmeleri gerçekten insanın içine kurt düşürüyor.

6- Olaylardan sonra Cumhurbaşkanının ağlaması beni açıkcası cok etkiledi. Yani kalbinin katı olmadıgını gösterir. Ki bu çok iyi birşey. Bana göre yapmadıgını kanıtlar nitelikte bir durum. (Tabi oyun değilse )

7- Gülen cemaatinin geçmişte yaptığı şeyler dershaneler için yasanan olaylar vs. ülkede görüldükleri yerde nefretle bakılmaları (ben bile öyle bakıyorum) onları bunları yapmaya itmiş olabilir. Buda benim onların yapabileceğine dair düşüncem.

iyi forumlar arkadaşlar.

7 Nisan, 2016,

Fethullah Gülenin yaptığı açıklamada ise "Uluslararası bir komisyon bu olayı araştırsın. Eğer yalan bile söyleyip beni suçlu ilan ederlerse cezama razıyım." demiş. (videosunu izledim demiş diyorum ama 2 yazdığım şeydede birinin fotoğrafını gördüm diğerininde videosunu izledim.)

Gerçi her ne olursa olsun bu yapılan tamamı ile insan hayatına değer vermeyen sadece güce inanan bir psikopat tarafından yapılmıştır.

konuyla cok alakası yokta tarihte bir kaç kez gerçekleşmiş arkadaştan okumuştum bir devletin kendi çıkarları doğrultusunda darbe yapmasına bir terim var coup bilmem ne kafama takıldıda bilen varmı hocam bir hükümetin devletin kendi çıkarları için kendilerinin yaptıkları darbenin ismi nedir yada ingilizce terim ismi nedir

• _Sparda_ kullanıcısına yanıt
    Coup normal darbe demek.Ingilizce boyle bir terim var mi oxford sozlukten baktiktan sonra alintiliyayim.

• Ben sorulara kendi düşündüklerim ve bildiklerimle cevap vermeye çalışayım

1-Sadece 80 darbesinde tüm kadro ile darbe yapıldı..60 darbesi ise tam tersine 37 düşük rütbeli subay tarafından yapıldı (albay,yarbay,binbaşı vs) Hatta bu darbede 60 darbesine bakıncaya kadar daha çok üst rütbeli subayın olduğu görünmekte..Diyeceksinki albaylar yarbaylar nasıl bu kadar etkili oluyor..Şöyleki askere gitmişsen genelde görürsün bu rütbedeki adamların elinin altında daha çok asker vardır..Karakuvvetleri komutanı olursun kağıtta emrinde binlerce asker olur ama karargah da taş çatlasın 200-300 hizmet eri vardır..Ama bir tabur komutanın emrinde bile karargahtan daha fazla asker vardır...Bu darbeyi durduran sivil halk felanda değildir..Bu darbeyi durduran başda 1.Ordu komutanı ve diğer darbeyi desteklemeyen subaylardır.

2-Evet başbakan ve cumhurbaşkanı tutuklanır yalnız atlanılan bir şey var darbe emrini gördüysen sabaha karşı 3 te harekete geçilecek 6 da ise ilan edilecekti (belgesi var)..Buda gösteriyorki darbenin olacağı önceden öğrenildi..O yüzden hiç bir siyaset adamı ortalıkta yoktu..Az önce kanal d de bununla ilgili haber vardı..Devlet darbeyi saat 16:00 da öğrendi..Böyle olunca deşifre olan darbeciler harekete geçti.

3-Yukarıdada dediğim gibi geç kalmış olabilirler..

4-Cumhurbaşkanı farkındaysan hemen milleti sokağa dökmedi belli şeylerden emin olduktan sonra halkı dışarıya çıkardı.Bunun sebebi de belki şov yapmaktı..Yukarıda yazdım darbeyi halk engellemedi asker ve polis engelledi.

5-Bu konuda sen ne biliyorsan bizde onu biliyoruz..Bu iş gülen cemaatinin işimi değilmi zaman gösterecek..

6-Katı veya değil olaylarla alakası olmadığını düşünüyorum.Görüşünede saygı duyuyorum.

7-Hükümet ile Gülen Cemaati yıllarca birlikteydi bunca yıldır insanlara (cemaate) bu kadar mevkii,para,güç verirsen yedikleri kaba işeyeceklerini bilmen lazımdı.

Her zaman olduğu gibi bu yaşananlardan birileri yine kendisine pay çıkardı darbeye sahte diyenler,linç edilen askerleri tüm halkın üstüne yıkmak isteyenler,bir kısmı darbe destekçisi olarak gösterenler herkes ayrı bir kafada..Görüşün ile ilgili gazete ve haberleri okur sadece sen gibi düşününlerle konuşursan fikirlerin sana her daim doğru gelir..O yüzden arada da olsa senin fikrinden olmayan kişileri de dinleyip haberleri dinlemende fayda var.. (senin için demiyorum)

• Orijinalden alıntı: jumper400

Arkadaşlar öncelikle hiç bir partiyi,cemaati veya bu tarz darbe vs tarzı şeyleri desteklemediğimi belirtmek istiyorum. Sadece olaylar yatışıp öfkem dindikten sonra biraz olaya farklı açılardan bakmak istedim. Forumlarda ve sosyal paylaşım sitelerinde çoğunluğun darbeyi FETÖ 'nün gerçekleştirdiğini söylüyor. Fakat azımsanamayacak kadar bir grupta bunun bir tiyatrodan ibaret oldugunu düşünüyor.

iyi forumlar arkadaşlar.

7 Nisan, 2016,

Bazı sorularını elde edilen bilgilerle cevaplamaya çalışayım

Komuta kademesinin tamamı darbeye destek vermedi, tamamı destek verseydi başarıya ulaşırmıydı, bence yine başarısız olurdu ama bu kez de daha çok kan dökülürdü , devir ne 1980 ne de 1960 , o darbelerde halk yoktu , o zamanki iletişim aracı tek kanal var, internet yok, cep telefonu yok vs vs ama şimdi teknoloji gelişmiş, ...

Sabah yapacakken deşifre oldular plan bozulunca erken yapıldı, elde ki asker kısıtlı olunca sayı az oldu, ancak planlayıcıları arasında 2 muvazzaf orgeneral olması bu girişimde çok da küçük bir grup olmayabilirdi

Cbaşkanına suikast yapılacağına dair istihbarat geldi ve otelden erken çıktı

Emniyet tek başına durduramazdı ve emniyet olmasa yine halk da tek başına durduramazdı, olay görüntülerini izlerseniz önce halk askerleri abluka altına alıyor sonra polisler devreye giriyor, bu işgal edilen her kurumda böyle oldu, burda bazı arkadaşlar halkın gücünü sulandırmaya çalışıyor , burda asker halktan korktu anlamında değil halk askeri çoğu yerde tepki gösterdi ikna etti ve teslim oldular, halkın gücü dediğimiz şey bu , yoksa sopayla kimse tank durdurmadı :)

iyi forumlar arkadaşlar.

• Hala sivil halkın durdurduguna inanıp kendini kahraman sanan var.

• quote:

Orijinalden alıntı: yakamoz88

Hala sivil halkın durdurduguna inanıp kendini kahraman sanan var.

Hala tiyatro diyen var ya la

• trt spikerinin beyanatları, tayyip'in damadının sırıtışı, tayyip'in rahatlığı, tayyip gittikten sonra kaldığı otele müdahalede bulunması, hiçbir siyasiye müdahale edilmemesi, tayyip'in uçağını yabancı gazeteler bile bilirken ordunun bilmemesi ve müdahale etmemesi ve daha bir sürü absürt olay bunun tiyatro olduğunu açık biçimde ortaya koyuyor zaten. bundan sonra ne olacak, olayla ilgisi olmayan insanların üstüne suç yıkılacak örneğin akın öztürk.
  • Evet hemde imdb 8.3
  • D.Gallinari kullanıcısına yanıt
    Yazdığım topu topu 9 kelimelik bir cümle. Bunu bile anlayacak beyin kapasiten yok ve söylemediğim bir şeyi nasıl ve nerenden uydurdun da aklınca dalga geçtin?
    Tiyatro muydu? Hayır değildi. Neydi? Amatör bir darbe girisimiydi. Sen mi durdurdun darbeyi? Hayır. Kim durdurdu? 1. Ordu komutanı. Peki neden? Çünkü darbeyi desteklemedi. Sonuç? Erdoğan istanbula güvenli bir şekilde indi. Bandirmadan kalkan f16 larin sayesinde güvenli bir şekilde geldi istanbula. Peki bu 1. Ordu komutanı da darbeyi destekleseydi erdoğani istanbula kim getirecekti? Meçhul. Peki erdoğan orda kalmaya devam etseydi ne olacaktı? Meçhul.
    Sadece sen değil ben de dua edeyim ki 1. Ordu komutanı hain değildi. Cb nin emir subayının, akp vekilinin kardeşinin darbeci diye gözaltına alındığı ülke de, dua edelim ki 1. Ordu komutanımız sağlamdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er.ay88 -- 18 Temmuz 2016; 22:47:48 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.