Şimdi Ara

Dalgalı GPU kullanımı sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce de açılmıştır belki bu konu ama yinede sormak istiyorum. Son zamanlarda bazı oyunlarda sorun yaşıyorum. Özellikle FarCry3 ve GTA 4 de. FarCry3 de mesela oyun 50-60 fps de oynarken %95-%99 GPU load ile daha sonra bu değer %60-%65 lere düşüyor dolayısıyla fps 25-30 lara kadar düşüyor sonra tekrar yükseliyor. GTA 4 de aynı şekilde. Bunun çözümü varmı acaba? Daha stabil tutma şansım varmı? Son zamanlarda oyunlarda epey bu sorunla karşılaşıyorum. Sistem imzamda mevcut. Oyunlar orjinal.

• Butun oyunlarda boylemi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: a7v8x

Butun oyunlarda boylemi?

Aslında bu olay şöyle başladı. 2 3 ay öncesine kadar bilgisayarda SSD yoktu. Left 4 Dead 2 çok oynardım. Değerlerinide çok iyi bilirdim 2 3 senedir oynuyorum sürekli. SSD takılmadan önce GPU kullanımı hep %99 dı. SSD taktıktan sonra format attım. Bu sefer l4d2 de farkettiğim dalgalı GPU kullanımı oldu ama nedense eskisine göre hiç FPS değişikliği olmadı. Bende sorun etmedim. Yakın zamanda bir kaç oyun daha satın aldım ama onlarda sıkıntı var. Elimdeki oyunlar FarCry3, GTA 4, Tomb Raider, CS-GO, Payday TheHeist, L4D, L4D2, Metro 2033 bunlar orjinal oyunlarım. Diğerleri hepsi ilaçlı onları teste sokmak istemiyorum. Bunların içinden en zorlayanı bahsettiğim oyunlar. FarCry 3 mesela DX9 da çalıştırdım fark yok. Ayarları kurcaladım yine fark yok. Çatışmalarda GPU kullanımı dalgalanıyor maalesef.

• driver ile alakali olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3lü monitör kullanyyorum eskiden yyrtylma olmuyordu artyk filmlerde bile yyrtylma oluyor orta ekranda. Buda sorunlardan bir di?eri. Neyse yaryn driveri güzelce temizleyip tekrar kurayym bakalym.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GPU KULLANIMI STABİL DEĞİL
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.