Şimdi Ara

Dahi anlamındaki -de' ler ayrı yazılır.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ...her mesajında türkçeyi katledenlere söylüyorum... okulda öğretmedilerse bu siteden öğrenebilirsiniz.
    tv kanalları bile yanlış yazmaya başladı son zamanlarda , giderek b.ku çıkıyo bu işin

http://www.dahianlamindakideayriyazilir.com/

• quote:

Orjinalden alıntı: Arkadaş

...her mesajında türkçeyi katledenlere söylüyorum... okulda öğretmedilerse bu siteden öğrenebilirsiniz.
    tv kanalları bile yanlış yazmaya başladı son zamanlarda , giderek b.ku çıkıyo bu işin

"türkçe" değil Türkçe diye yazılır. "söylüyorum" dan sonra üç nokta koymak yerine ":" koyup gerisi tırnak işareti içerisinde yazılmalı ya da sadece nokta konulmalıdır. Üç noktadan sonra büyük harfle başlanır. Nokta işaretinden sonra büyük harfle başlanır("tv" değil Tv). "çıkıyo" değil çıkıyor diye yazılır. Sona bitirmek üzere nokta ya da uygun olan başka bir işaret konulur.

Şaka şaka... Kim bilir benim yazdığımda ne kadar hata vardır!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroil -- 6 Ekim 2005, 2:33:10 >

• quote:

...her mesajında türkçeyi katledenlere söylüyorum... okulda öğretmedilerse bu siteden öğrenebilirsiniz.

• @destroil
    Dört dörtlük yazıyorum demedim , yazılmasını isteyen de yok zaten.
    ..ama böyle önemsiz gibi görünen ama aslında çok önemli olan ayrıntıların .. yok "hızlı yazıyom ondan oldu" , yok "burda böyle yazsam da normalde düzgün yazarım" gibi bahanelerle geçiştirilmesi sadece kendini kandırmaktır.
    Televizyon programlarında , internet sitelerinde artık iyice zıvanadan çıkmış durumda olay. Bir an önce buna bi dur demek gerekiyor bence
  • Tamam hocam kızma. Latife yapmak istedim o kadar...
    Haklısın, bu konuda seni destekliyorum...
  • Bu "yada" asyalı bir savaşçı filan mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 6 Ekim 2005, 9:41:12 >
  • yoda'nın kuzeniymiş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bazıları, "o da" yerine "oda" "bu da " yerine "buda" yazıyor.Oysa arada dağlar kadar fark var !
  • Jerry Seinfeld`in Türk Dili`ne olan ilgisi beni duygulandırdı.

Aslında şöyle yanlışları bir arada toplayan bir şiir ile teşhir yöntemine gidebiliriz. Nerde DH ozanları?
  • Bir de bitişik yazılması gerekenleri ayrı yazanlar var ki onlar, hepten komik. Bir ayrı yazılma olayından haberdar olmuşlar ama idrak edememişler.

quote:

siz de ki telefon ne marka?
    Benim kide gitti oda gitti
  • Kesinlikle ya.. Ben de gördükçe çok üzülüyorum..
  • Ben msn'de bile konuşurken dikkat ediyorum çünkü cümlenin anlamı yazılışa göre değişebiliyor. Ben de karşımdaki yazanın yazdığı düzene göre anlam çıkarmaya çalıştığımdan dolayı yanlış yazılımlarda ekstra düşünce gücü harcıyorum cümledeki anlamı çözmek için.
  • ben biliyorum da bilmeyenler çok olduğu için ben de pek fazla kaale almıyorum da bundan sonra almaya çalışacağım
  • PM yerine Öİ kampanyası için uğraşanlar öncelikle bu konuya dikkat çekmeyi sağlamalıdır diyorum.
  • quote:

PM yerine Öİ kampanyası için uğraşanlar öncelikle bu konuya dikkat çekmeyi sağlamalıdır diyorum.

not=arkadaş seni görünce aklıma hep kutsi geliyo avatar filan benziyo
  • vaaaay edebiyatçılar toplanmış galiba

hemen sorayım şunu

Ne taaccüp ediyorsun buna dünya derler,
    Duyulan herzelere onda nihayet yoktur,
    Yerin altında öküz var mı dedi bir meczup
    Onu bilmem dedim, fakat üstünde pek çoktur.

buradaki söz sanatlarını söyleyiverin hayrınıza
  • Yok yau pek Kutsi'ye benzemem ben
    Ama şansımız benzeseydi fena olmazdı tabi

quote:

Orjinalden alıntı: rhapsody

quote:

PM yerine Öİ kampanyası için uğraşanlar öncelikle bu konuya dikkat çekmeyi sağlamalıdır diyorum.

not=arkadaş seni görünce aklıma hep kutsi geliyo avatar filan benziyo

• quote:

Orjinalden alıntı: cezve

Bu "yada" asyalı bir savaşçı filan mı?

son samuray

• kısacası bağlaç görevi gören de ayrı yazılır. öss de Türkçeyi full şektim
  •  Dahi anlamındaki -de' ler ayrı yazılır.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.