Şimdi Ara

Dahi anlamındaki -de' ler ayrı yazılır. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: cezve

Jerry Seinfeld`in Türk Dili`ne olan ilgisi beni duygulandırdı.

Aslında şöyle yanlışları bir arada toplayan bir şiir ile teşhir yöntemine gidebiliriz. Nerde DH ozanları?

@Cezve yine m.e.b'in suçu aslında sizin fazla bir suçunuz yok tarzı bir mesaj atacağını sandım..
    Malum araba ve 4 sn muhabbeti.

• quote:

Orjinalden alıntı: Arkadaş

Dahi anlamındaki -de' ler ayrı yazılır.

Buna benzer en safça hatayı Çelik de yapmıştı. Hemde şarkısının isminde.

O malum şarkı "Bırakta git". Bu konu hakkında uyarılmasına rağmen hatasını düzeltmedi. Hatta şarkıyı söylerken bile bu şekilde söylüyor.
  •  Dahi anlamındaki -de' ler ayrı yazılır.
  • Latif Doğan şarkı söylerken de böyle zaten Ya buradaki arkadaşların bu konuyu pek fazla dikkate alacağını sanmıyorum ama çoğumuz Türkçe den öte başka bi dile geçiş yaptık zaten internet dili slm nbr cnm vs nasıl düzeltiriz onu da bilmiyorum :)
  • Benim dikkat çekmek istediğim konu ... artık bu internet dili olmaktan çıktı .. (bknz. yukardaki resimler)
    Bu klipleri binlerce kişi izliyor , bu şekilde yazıldığını görenler doğru sanıp günlük hayatında da bu şekilde kullanacak , yarın bir gün gazeteler de bu şekilde yazmaya başlayacak ...

Ve üzücü olan da bu durum kimsenin umrunda değil , tepki veren bile yok
  • Geçenlerde bir gazetenin köşe yazarı "ki" bağlacını bitişik yazmıştı.Ben de kendisine nazik bir uyarı e postası gönderdim.Cevap olarak "Tabi ki haklısınız.Ne diyebilirim ki?" yazmış.Dalga mı geçiyor, ciddi mi anlamadım.
    Bir de sık sık dükkan camlarında "Bizimle çalışmak istermisiniz?" yazısı görüyorum.Büyük bir alış veriş merkezindeki bir dükkanda bu yazıyı görünce içeri girip uyardım." Tabi haklısınız !" dediler.Bir hafta sonra baktım ki aynen duruyor. Maalesef, dilbilgisi insanlara lüx (<== kasıtlı yapılmıştır ) geliyor.
  • bugün Star kanalında haber bülteninde arkada kutu içinde bir yazı vardı... tam hatırlamıyorum ama
    örnek vermek gerekirse ... "tutup da" gibisinden birşeyi "tutupta" yazmışlar... bir haber bülteninde bile bu hata yapılıyorsa yuh diyorum .. hatta diyorum.

Sanırım ekran yazılarını yazan kişi bilgisayarla fazla haşır neşir olup , kendini chat yapmaya fazla kaptırmış ve yaptığı işin ciddiyetinden iyice uzaklaşmış... Ekran görüntüsünü kaydedemedim , edebilsem kanala mail gönderecektim .. bu nasıl iş diye
  • sadece bu olsa iyi! bir sürü şarkıda rastladım, üzerine basa basa "yanlız seni sevdim", "yanlızım yanlız" diyorlar.

yalnız, yalından türer, lütfen dikkat
  • Onu da buldum

quote:

Orjinalden alıntı: mewluth
    Buna benzer en safça hatayı Çelik de yapmıştı. Hemde şarkısının isminde.

O malum şarkı "Bırakta git". Bu konu hakkında uyarılmasına rağmen hatasını düzeltmedi. Hatta şarkıyı söylerken bile bu şekilde söylüyor.

• Hangi -de'yi ayrı yazacağını karıştıran arkadaşlara yardımcı olmak adına söylüyorum, bitişik yazılması gereken -de'yi cümleden çıkardığınızda cümle bozulur, örneğin: "Benim arabamDA deri koltuk var" "Benim arabam deri koltuk var" gibi. Tersi durumda ise anlam bi miktar değişse de elimizde yine anlaşılır bir cümle kalacaktır, örneğin: " Ben DE erken uyandım" "Ben erken uyandım" gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teaser -- 17 Aralık 2005, 15:33:13 >
  • @arkadaş,

Yazdıklarına ve yazdıklarını destekleyen tüm arkadaşlara,can-ı gönülden katılıyorum.
    Hepimiz zaman-zaman yazın(imla) hatası yapabiliriz.Asıl olan;mümkün olduğu kadar
    yapmamaya çalışmak.Tabii,internette yazı yazarken genelde vakit kısıtlı oluyor veya
    analog modem,''internet cafe'de yazmak'' gibi etkenlerden ötürü yazılar biraz
    aceleye geliyor ama,biraz daha dikkat edersek,herşey daha güzel olur.
    Çevre kirliliğine gösterdiğimiz duyarlılığı(belki de daha fazlasını),'dil'deki kirliliğe
    göstermeliyiz.Bu konuda ne kadar yazılsa,azdır.
    Buradan;bu topic'i açarak,böyle önemli bir konuya değinmek suretiyle
    ,''GÜZEL TÜRKÇEMİZ'e hizmette bulunan sayın''Arkadaş''Binbaşı'ya
    ayrıca çok teşekkürler.
    saygılar,sevgiler...
  • işte bu yüzden üniversiteyi kazanmak isteyenler liseyi bitirince dersaneye gidiyor..
    çünkü ÖSS sınavında, devlet okullarında laylaylom işlenen bütün konular su yüzüne çıkıyor..

en son ÖSS sınavında kaç kişi SIFIR almıştı kimbilir
  • Desteğin için sağol Newfriend
    dediğin gibi ben de zaten dört dörtlük kullanmıyorum türkçeyi.. fakat şuna dikkat çekmek istiyorum ki..
    ..internet ortamında yaptığımız birçok yazım hatasını günlük hayatımızda düzeltebiliyoruz.
    ama chat ve net ortamından yüzlerce arkadaşımız , bu.... -ki - de -mı eklerini yanlış kullana kullana doğrusunu unutuyor , ve resimlerle örneklediğim gibi günlük hayattaki en ciddi konularda bile yanlış yazıyor.

durumun önemini vurgulamak için zaman zaman bu konuyu güncelleyip çeşitli örnekler bulmaya devam edeceğimi bilgilerinize arz ederim

quote:

Orjinalden alıntı: NEWfriend

@arkadaş,

Yazdıklarına ve yazdıklarını destekleyen tüm arkadaşlara,can-ı gönülden katılıyorum.
    Hepimiz zaman-zaman yazın(imla) hatası yapabiliriz.Asıl olan;mümkün olduğu kadar
    yapmamaya çalışmak.Tabii,internette yazı yazarken genelde vakit kısıtlı oluyor veya
    analog modem,''internet cafe'de yazmak'' gibi etkenlerden ötürü yazılar biraz
    aceleye geliyor ama,biraz daha dikkat edersek,herşey daha güzel olur.
    Çevre kirliliğine gösterdiğimiz duyarlılığı(belki de daha fazlasını),'dil'deki kirliliğe
    göstermeliyiz.Bu konuda ne kadar yazılsa,azdır.
    Buradan;bu topic'i açarak,böyle önemli bir konuya değinmek suretiyle
    ,''GÜZEL TÜRKÇEMİZ'e hizmette bulunan sayın''Arkadaş''Binbaşı'ya
    ayrıca çok teşekkürler.
    saygılar,sevgiler...

• Ben de bazı kontör satan dükkanlarda turksel yazısını görmüştüm.
  • IDEEFIXE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arkadaş -- 17 Şubat 2006 15:42:03 >
  • SEYHANMUZIK

• Televizyon makinası

• Dilbilgisi hatalarımızı geçtik hadi bu hatalar yetersiz Türkçe eğitimden kaynaklanıyor. Ama şu her cümlesinde bir yabancı kelime kullananların hiçbir mazeretleri yok. Artniyetlerinden başka.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.