Şimdi Ara

Dahi anlamındaki -de' ler ayrı yazılır. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • http://dahianlamindakideayriyazilir.com/modules/contact/
    bir ara "tellafriend" versiyonu vardı

----------------------------

Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu / "Dilimiz Kimliğimizdir" / Türk Dil Kurmu Konferans Salonu / 21 Mart 2005
    http://forum.donanimhaber.com/m_5918829/mpage_1//tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guenen -- 18 Mayıs 2006; 1:02:26 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Arkadaş

Dahi anlamındaki -de' ler ayrı yazılır.

Ciddi söylüyorum ilk başta resimden korktum.
    -------------------------------------------------------------

Ayrıca internet ortamında dile dikkat etmenin gereksiz olduğunu savunabilenlere sevgi-saygı demeti gönderiyorum oturduğum yerden.

• Yapılan hatalara dikkat ettiniz mi ?
    Milyonların izlediği tv kanalları yapıyor bu ilkokul çocuklarının bile yapmayacağı hataları..

Ivır zıvır şeyleri yanlış yazsanız da düzeltmesi kolay olur belki... ama bu ekleri bir kere bitişik yazmaya başlayınca öyle kaptırıp gidersiniz.
    Burada ben bazılarını uyarınca ; " burada yanlış yazsak da günlük hayatımızda düzgün yazıyoruz " diyorlar sürekli ... halbuki bir insan sürekli yanlış yaparsa bir süre sonra doğrunun ne olduğunu unutur , boşuna kendinizi kandırmayın yani.

Resimlerde görüldüğü gibi .. televizyonlara bile bu yanlışlar sıçramışsa gerçekten durum çok vahim demektir hanımlar beyler ....
  • yazım kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım
  • quote:

Orjinalden alıntı: destroil

quote:

...her mesajında türkçeyi katledenlere söylüyorum... okulda öğretmedilerse bu siteden öğrenebilirsiniz.
    tv kanalları bile yanlış yazmaya başladı son zamanlarda , giderek b.ku çıkıyo bu işin

http://www.dahianlamindakideayriyazilir.com/

"türkçe" değil Türkçe diye yazılır. "söylüyorum" dan sonra üç nokta koymak yerine ":" koyup gerisi tırnak işareti içerisinde yazılmalı ya da sadece nokta konulmalıdır. Üç noktadan sonra büyük harfle başlanır. Nokta işaretinden sonra büyük harfle başlanır("tv" değil Tv). "çıkıyo" değil çıkıyor diye yazılır. Sona bitirmek üzere nokta ya da uygun olan başka bir işaret konulur.

Şaka şaka... Kim bilir benim yazdığımda ne kadar hata vardır!

bu iyiydi.

• quote:

Burada ben bazılarını uyarınca ; " burada yanlış yazsak da günlük hayatımızda düzgün yazıyoruz " diyorlar sürekli ... halbuki bir insan sürekli yanlış yaparsa bir süre sonra doğrunun ne olduğunu unutur , boşuna kendinizi kandırmayın yani.

Geçenlerde bir arkadaş forumda şöyle demişti :SINAVDA DA V YERİNE W YAZDIM.HOCA ÇAĞIRDI ''OLUM BU NE LAN?'' DEDİ şeklinde bir yazı yazmıştı.

Neymiş? Demek ki sanal ortamda da DOĞRU YAZMAK gerekiyormuş.

•  Dahi anlamındaki -de' ler ayrı yazılır.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.