Şimdi Ara

Daha önce hiç motor kullanmamış birisi CBR 650F veya CB 650F için ne kadar tecrübe gerek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kolay gelsin. Motor benim için bir tutkuydu, son günlerde daha da arttı ve artık bu işe başlamak istediğimi fark ettim. Öncelikle küçük bir scooter ile trafik tecrübem var az çok. Şimdi asıl sorum şu; daha önce ufak bir tecrübe dışında vitesli vitessi tecrübem olmadı. Hedefimde Honda CB 650F ile CBR 650F var. Bu motorları lâyıkıyla sürebilmek için bana ne kadar zaman gerekir? Lütfen bana bu konuda yardımcı olur musunuz? Elleriniz dert görmesin şimdiden

not: 1997 doğumlu 20 yaşındayım.

• Hocam 600lük bir makineyle başlamak bence tabuta kafa atmak
  • Benim arkadaş 15 bin km 250den sonra cbr650f aldı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helva kavurtma makinesidir. Hemen hemen acısız ölümdür.

150-250-400-600 şeklinde gidilmesi daha uygun olacaktır

• Arkadaşlar ben hemen 650CC motorla başlayacağım demiyorum. Demek istediğim şu; ehliyeti aldıktan sonra önce kanunlara göre bir CC alıp trafikte pişeceğim. Daha sonra 650F için ne kadar yol yapmam tecrübe yapmam gerekli onun açıklamasını istiyorum sizlerden. Lütfen bunu dikkate alarak yorum yapın. Her yorumunuz benim için değerli, yorumlarınızı bekliyorum.
  • Hiç mi yorum yapacak olan yok arkadaşlar?

UP

• Giansello G kullanıcısına yanıt
    önce 125cc de 5-6bin km, sonra 250cc de 10000km yapman lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkür ederim. Bana böyle yorumlar lazım. Tavsiye/öneri varsa almak isterim.

• Eğer yola çıktığında kendine mukayet olabilecek biriysen direkt 250 cc bir makine alıp 10.000 km yol gitmen yetecektir. Bu zaman zarfında hem güvenli sürüşü hem de motosiklet tarzları, motosikletin bakımı, tutulan modeller vs hakkında fikir sahibi olacaksın. Belki de sen bir endurocusun ve henüz haberin yok :)
  • behzatd B kullanıcısına yanıt
    Hocam bende aslında Ducati merağı vardı fakat bize göre bir motor değil. Buradan yüksek CC ler geçince baka kalıyorum. Naked veya SS diye düşündüm ileride. Hatta modelleri bile aklımda. CB650F(naked) CBR650F(SS) bunlar benim hedef. Hafiften Harley de iyi gelir dedim ama ne bileyim şu an bir arayıştayım. İleride klüplerle uzun yol için de niyetim var. Bakalım yapabilecek miyiz. Sport Touring benim şehrim için çok fazla.

• Giansello G kullanıcısına yanıt
    Sahibindene girdiğinde onlarca marka yüzlerce model çok muhteşem motosikletler de var.

Yerinde olsam(ki 15 yıl önce senin yerindeydim) 250 cc bir naked tarzı motosiklet alır, kaskımı montumu giyer, paraya kıyar üstüne yumuşak bi lastik takar, bol bol viraj yapardım. Her motosikletin kendine göre artısı eksisi vardır. Önemli olan sürüşün zevkini çıkarmaktır. Sonra istediğin dala atlarsın. Ben 250 de kaldım çünkü şehiriçi de kullanıyorum. 600-650 cc bir enduro veya naked alayım diyorum ama şehiriçi yoğunlukta mantıklı değil. belki 125 cc çinli bir şehiriçi işe gitgel motoruyla beraber bi büyük cc (mesela versys) alırım.
  • Bir km söylemek bence yanlış, o km yi hep şehir içi yaparsın sonra şehirler arasında yüksek hızlarda afallarsın mesela.

• çok
  • İyi bir egitim alirsiniz. 250'lik ile baslar egitimlere devam ederseniz zaten trafik bilincine kavusursunuz. Amerikada, avrupada bizim kadar kucuk ccler den baslanmiyor saniyorum. Mesela siksik gittigim yunanistanda ya 1000-1200 luk touringler ya da 125-150'lik scooter kullaniliyor.

Demem o ki o bilince sahip olursaniz, hizli da yukseltebilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.