Şimdi Ara

Daha büyük fren diski?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar Punto evo 1.3 kullaniyorum frenlerinden çok memnun değilim çabuk şişiyor.

Disk ve balataların değişme vakti yaklaştı zaten punto evo diski yerine doblo diski, balatalar yerine de ebc greenstuff kullanabilirmiyim tak çıkar şeklinde? yoksa kesme biçme yapılır mı bu işlemler için. İyi forumlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kaliperleri değiştirmediğin sürece,büyük diskten verim alamazsın.
    Balatanın etkisi de öyle aman aman olmayacaktır boşuna 100-150 lira fazla vermene gerek yok bence.
  • Zamanında s40 için sormuştum.
    Öncelikle 15' jantlarım var ve şu anda frenler jantın içine ancak sığıyor. Daha büyük disk takarsam jantları büyütmem gerekecek. Ayrıca kaliperin değişmesi gerekecek. Aslında benim araca direk Evo 3 kaliperi uyuyor ama dedim gerek yok. Zaten frene pek basan biri değilim.
    Sizin frenlerin şişmesi tuhaf, çok mu sert kullanıyorsunuz acaba?
  • Fren hidroliği uzun süredir değişmemişse ondan kaynaklı şişme oluyor olabilir. Uygun özellikte kaliteli bir hidrolik sıvı alıp sistemdeki bütün sıvıyı değiştir derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben gördüğüm söylüyorum arkadaşımın aracında önler 15'' arkalar 14'' disk olarak geçiyor katalog'ta. bendeki aracın kataloğunda da ön ve arka için 16'' yazmışlar.

arkadaştaki arabayla benim arabanın motoru, alt yapısı, şanzımanı pek çok şeyi aynı. ağırlık olarak benim araç 20-25 kilo belki daha ağırdır. bariz 16'' diskler daha iyi frenliyor. arkadaşın arabası biraz daha zayıf gibi. ama sanırım benimkine 16 arkadaşınkine 15-14 takılma sebebi, bende ki araç suv (aslında ruhsatta station wagon ama neyse ) olarak geçiyor onda ki ise sedan. belki suv'nin hafif arazilerde biraz daha iyi frenlemeye ihtiyacı olabilir diye büyütmüşlerdir benim araçta bilemiyorum.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    fren hidrolik sıvısı uzun süre değişmemiştir. 15 yıl değişmeyenini gördüm :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: debroglienindalgaboyu

Kaliperleri değiştirmediğin sürece,büyük diskten verim alamazsın.
    Balatanın etkisi de öyle aman aman olmayacaktır boşuna 100-150 lira fazla vermene gerek yok bence.
    hiç alakası yok. balatanın o kadar etkisi var ki. orijinalden sonra sanayiden apetech diye saçma bir şey alıp taktım. yeni yan sanayinin orijinal bitmiş frenden daha kötü olduğunu çok rahat söylerim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fren Diski ve Balatası Seçimi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hiç kurcalatma bizde onu yapacak usta yok. fren hidroliğini değiştir sorun düzelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crow in cornfield

fren hidrolik sıvısı uzun süre değişmemiştir. 15 yıl değişmeyenini gördüm :)
    Yine de bu kadar kolay şişmemesi lazım değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Yine de bu kadar kolay şişmemesi lazım değil mi?

Alıntıları Göster
    araç imalinden beri değişmediyse 50-60 ile giderken 2 defa basması yeter,direk şişer fren.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crow in cornfield

araç imalinden beri değişmediyse 50-60 ile giderken 2 defa basması yeter,direk şişer fren.

Alıntıları Göster
    Hocam benim arabanın fren hidroliğini değiştirdim berbat bir sıvı çıktı içinden ama gene frenleri iyiydi. Onun için sordum.

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    Anladım. Acaba bir zaman sonra değişmiş olabilir mi? Direk tarihi ile belli hidrolik değişimi ile gözlemlediğim için net konuştum. Aynı şekilde direksiyon hidrolik sıvısı da 2 yılda bir değişmezse içinden çıkan şey gazoz gibi bir sıvı oluyor.
    hatta şimdi hatırladım youtu.be de 2yıllık fren hidroliği ile yeni değişen arasında 1 saniye fark olduğunu gösteren video izlemiştim.

• Fren hidroligini değiştir, eğer araç, jant v.s uygunsa diski büyüt bak o fren nasıl tutmaya başlıyor. Ama ilk önce fren hidroligini değiştir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.