Şimdi Ara

megane II arka fren diski tornalatan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bana usta tornalanmadığını söyledi ama bildigim kadarıyla hepsine torna oluyor. tornalanmadığını söylemesinin nedeni bulundugum ilçenin küçük olması orda tornalanmaması olabilir die aklıma geldi. acaba var mı daha önce bu durumla karşılaşan.

• Disk tornalanmaz dostum.

Yenisini taktır.

Normalde her disk tornalanır. Tornalanmaz diye birşey yok da fren hayat kurtaran bir donanımdır. Tolerans limitleri dışına diski çıkarmak tehlikelidir diye düşünüyorum
  • üzerinde ölçüsü yazar, megane 2 arka fren diski kalınlığı için sınır değer 7 mm dir. eğer disk kalınlığı 7 mm den fazla ise tornada paso verdirip polisaj yaptırısan kullanabilirsin.önemli olan işçilik.iyi bir tornacı çok güzel ve dengeli bir şekilde yapabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

Disk tornalanmaz dostum.

Yenisini taktır.

Normalde her disk tornalanır. Tornalanmaz diye birşey yok da fren hayat kurtaran bir donanımdır. Tolerans limitleri dışına diski çıkarmak tehlikelidir diye düşünüyorum
    Evet eğer disk daha değişilmeyecek kadar yeni ise tornalanır köşelerdeki fazlalıklar alınır , bi sorun teşkil etmez tutuş gücünü arttırır

ama bi disk en fazla 1 yada bilemedin daha gideri varsa 2 den fazla tornaya girmez artık değişme vakti gelmiştir zaten inceldiğinden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 1 Temmuz 2012; 1:29:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

Evet eğer disk daha değişilmeyecek kadar yeni ise tornalanır köşelerdeki fazlalıklar alınır , bi sorun teşkil etmez tutuş gücünü arttırır

ama bi disk en fazla 1 yada bilemedin daha gideri varsa 2 den fazla tornaya girmez artık değişme vakti gelmiştir zaten inceldiğinden

Alıntıları Göster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 1 Temmuz 2012; 1:29:47 >

• Eski bir konu hortlatmak gibi olacak ama arka diskler zaten çok incedir ve tornalanmazlar ama aynı şey ön diskler için söz konusu değil fakat ön diskler tornalanmakla düzelmiyecek kadar bozulursa onları da değiştirmek gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrah9905

bana usta tornalanmadığını söyledi ama bildigim kadarıyla hepsine torna oluyor. tornalanmadığını söylemesinin nedeni bulundugum ilçenin küçük olması orda tornalanmaması olabilir die aklıma geldi. acaba var mı daha önce bu durumla karşılaşan.

Hangi çağda yaşıyoruz arkadaşlar. Cidden çok bilgisiz toplumuz. Öyle ki kendi canımızı bile hiçe sayıyoruz çok yazık. Disklerin tornalanması ve o şekilde kullanılması hayati risk taşır. Herkesin alım gücü aynı değil fakat tornadan ziyade yan sanayi parçaya yönelin en azından. Motrio bile kullanabilirsiniz gayet uygun fiyatları.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu konuyla ilgili başıma geleni söyleyeyim, Frenlere bastıgımda arka sag frenden gacur gucur ses geliyordu, balataları söktürdüm disk çizilmiş, araba 180 bin km de ( arasına büyük olasılıkla taş girmiş ) 2 ustaya sordum disk ve balataların bitmiş diski balataları değiştirelim dedi, diskleri orjinal 200 tl ye aldım balatalar ı 30 tlye ( fransız degil balatalar )

sonra başka ustaya gittim, söktü baktı ve bu diskleri degiştirirsek yazık olur dedi, malzemeler dursun, biz temizliğini yapalım olmazsa yazın takarız dedi.....

Arka disklerin orjinalleri de ince, yapabiliyorsanız zımpara ile kenarlarını alıp öyle binersiniz....
  • Konuştuğumuz parça birebir kazaya sebebiyet verebilecek fren sisteminin ana parçası. 150-200 TL lik bir parçadan 50-100 TL kâr edicem diye hayati tehlikeyle dolaşmaya değmez. Ayrıca Megane II'nin diskleri havalı tiptir. Torna için pek uygun değildir. Yapılmaz mı? Yapılır muhtemelen ama denenmemesi gereken bir hamle.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrah9905 kullanıcısına yanıt
    hocam babam cidden torna ustasıdır. 2005 Kasa Berlingonun fren diskini tornaladık bi şeyi unuttuğumuz için yeni disk almak zorunda kaldık
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba ismim Ahmet kısaca belirteyim kesinlikle torna yapılacak diski aracın üzerinde yaptırın egerki yaptırmak isterseniz.Çünkü makinada yapılan disk tornasında milimetrik kacak olabiliyor.Ama bana kalırsa tornaya gerek yok çünkü hayatını düşün 250/350arasında diskleri rulmanlı olarak.on disklerinizi hava soğutmalı orjinal alırsanız fren mesafesinden balalatanın ömrüne kadar faydası olur iyi geceler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.