Şimdi Ara

daha bulaşıcı yeni varyant tespit edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İngiltere’de yeni varyant tespit edildi: Delta varyantına benziyor, en bulaşıcı tür olabilir


    İngiltere’de bilim insanları, ülkede Covid-19 vakalarının artmasından sorumlu olan ve dünyada baskın tür haline gelen Delta varyantından daha bulaşıcı olabilen yeni bir varyantı izlediklerini açıkladı. AY.4.2 adı verilen varyantın halihazırda Birleşik Krallık vakalarının neredeyse yüzde 10'unu oluşturduğu belirtilirken, Cambridge'deki Wellcome Sanger Enstitüsü'nde Covid-19 Genomik Girişimi direktörü Jeffrey Barrett ve University College London Genetik Enstitüsü müdürü Francois Balloux, AY.4.2'nin dünyada baskın tür olan Delta varyantından yüzde 10 ila 15 daha bulaşıcı göründüğünü söyledi.




  • Küreselciler labda üretip ortama salıyorlar ki daha çok aşı olsun millet.

  • Oo asi hisselerinde dusus oldu sanirim, varyantlar imdada yetisecek.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bunların ben varyantına da virüsüne de... Yeminle o kim ise yakalayıp sallandırmak lazım

  • Bu varyant bilim insanlarının bir öyküsü olabilir mi? Gerçekte olan bişe yok, o bakımdan.

    Gerçekte olan şeylere örnek vereyim. 1-2 hafta önce işyerinden arkadaşın fabrikada çalışan yegeni, 29 yaşında öldü. Fabrika istediği için 2 doz Biontech aşısı olıyor. Bacaklarında bir sorundan dolayı hastaneye gidiyor. Hastanede akcigerlerde ciddi sorun görülüyor. Hastaneden cıkamıyor. Hastanede ölüyor.

    Arkadaş bugün anlattı: Cenazenin verileceği mezara gitmek için kaldırılan otobüste herkes aşıyı konuşuyordu. Aşı olduktan sonra 29 yaşında ölümü.

    Arkadaşla bu Corona yaygarası kopmadan 1-2 yıl önce 2018 ve 2019'da aşı konusunda sohbetimiz olmuştu. Aşıların son derece sakıncalı birşey olduğunu anlatmıştım, arkadaş bana biraz tedirgin bakmıştı, aşıları değil de beni sakıncalı görmüştü. 2021 Eylül, Ekim arasında benim değil, aşının sakıncalı olduğunu yakınen yaşayarak gördü. Yaşaması gerekmiyordu. Ancak benim dediğime bakarak aşıların sakıncalı olduğuna inanması da gerekmiyordu. Yalnızca birçok cok kaynaktan aşı konusunu derinlemesine araştırması, sorgulaması yeterliydi. Onu yapmadı. Aşının sakıncalı olduğunu kendisi araştırarak ya da benim gibi derinlemesine araştırmış kişilerin dediklerini inceleyerek değil, 1. derece yakınının ölümü ile gördü.

    Anlatacağım daha o kadar cok şey var ki ancak "bunları yaşamış olamazsın, abartıyorsun, atıyorsun" şeklinde başka kuşkular ile uğraşmamak, forumun da bu tür format için cok uygun olmadığını düşündüğümden hepsini anlatmıyorum.

    O yüzden coğu kez kendi yaşadıklarımı anlatmak yerine başkalarının yaşadığı, filme cekilmiş, belgeli deneyimleri iletiyorum, onlar da forum yönetimince siliniyor! İşte en son romanya Bükreş'teki bir aşı merkezinde aşı merkezinin girişindeki sandalyelerin dibinde yere yığılmış yatan genç insan videosunu gönderdim. Yerde yatan gencin başında 4-5 sağlık personeli var, genci ayıltmaya ya da "yaşama döndürmeye" calışıyordu. Olay %100 gerçek cunku Bükreş Belediye Binası içinde cekim yapılıyor öyle herhangi bi yer değil.

    İsrail 'de sehir merkezinde yol ortasında ölü denebilecek baygınlıkta genç kadın sedye ile ambulansa götürülürken olayı kameraya ceken adamın "xxx Pfizer" diye bağırma anını gönderdim. Onu gönderdikten sonra konu silindi!

    Elimden gelen bunlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Böyle korkutma amaçlı haberlerle kimse bana aşı falan yapamaz artık.

    Deltayı aşısız 2 günde tokatlayıp gönderdim, sıradaki gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • djoz kullanıcısına yanıt
    "Haber" dediğimiz şeyler kitleleri yönlendirme amacıyla profesyonelce hazırlanmış birer yem. Yiyen milyonlarca kişi var .)

    Nitekim o yüzden hergün kesinlikle yeni bi haber oluyor. Birgün dahi haber olmasa bu sürüyü başıboş bırakmak gibi olur, sürü kendi kendine yönlenir :)

    Sürü, kendisine bir deyim de buldu: Sürü Bağışıklığı :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lan bu hafta gene ingilterede tespit edildi hahaah

  • fero01 kullanıcısına yanıt
    daha bulaşıcı yeni varyant tespit edildi

    Küresel piyasalar Kovid19 un yeni varyantına yönelik endişeler yüzünden güne kötü başlamış, ne olacak bu böyle Allahım piyasaları Kovid virüsü yönetiyor YaaRabbim sonumuzu hayır etsin :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaygara varyantla koparılıyor. Virüsleri insanlara benzetirsek;keline A.1, pos bıyıklısına C.1, tekvando bilenine D.1, okur-yazarına E.1, cahiline B.1, hem cahil hem körüne B.1-1, hem cahil hem kör hem de üçkağıtçısına B.1-1-519 demişler.


    Kimse de demiyor ki la bunlar aynı yaratık, hepi topu aynı virüs... 


    Hikaye böyle devam ediyor işte. 


    Sars-Cov ile Sars-Cov-2 arasındaki protein dizilimindeki farklar bunu anlatmaya yetmez mi?

    daha bulaşıcı yeni varyant tespit edildi


    B.1.1.519 un tevellüdü de yeni değil miş daha bulaşıcı yeni varyant tespit edildi 


    daha bulaşıcı yeni varyant tespit edildi


    daha bulaşıcı yeni varyant tespit edildi


    Covid varyantlarına dair ilgili siteler


    Düzeltme: yeni versiyon B.1.1.529 imiş, lakabı da Nu imiş, bizim buralarda nü diye okunur.

    Bunun da farkı yok, B.1.1 in veledi, B.1.1.519 un elbise giymeyi sevmeyen abisi daha bulaşıcı yeni varyant tespit edildi 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 26 Kasım 2021; 22:44:18 >




  • kadobay kullanıcısına yanıt
    :)
    daha bulaşıcı yeni varyant tespit edildi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kavgada, tekvando bilenden mi korkarsın yoksa okur-yazar olanından mı?

  • BJK kullanıcısına yanıt

    Öfff hala daha çırpınma ya olmadı işte bu iş kabul et.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm virüslerin hepsinin aynı virüs olduğunu söylemedim, coronavirüsün tüm varyantlarının aynı coronavirüs olduğunu söyledim. Mutasyonla da metamorfoza uğramıyor.

  • BJK kullanıcısına yanıt

    Bi benzetme yaptım siz işi baya ciddiye almışsınız...


    Yine de bu konudaki fikrimi söyliyim.


    Kavgada karşındakinin kapasitesinin ne olduğunun önemi yoktur. Önemli olan, kavgada karşındakini alt edecek üstün özelliklerindir.

  • Kardeşim bunun nesini anlamak istemiyorsunuz. Daha tehlikeli virüsün bir çeşidi işte. Daha kolay bulaşıyor, daha çok zarar veriyor.


    Aşılanma yüzde 80'leri bulmadıkça, Afrika ülkeleri yok sayıldıkça bu böyle devam edecektir.

  • Bu varyant işi gerçekten sıktı dünyada tam corona unutuluyor insanlar normal yaşamaya başlıyor yeni bir varyant çıkıyor virüslerin varyanta uğraması normal ve doğal zaten zamanında brezilya varyantı hint varyantı çıktığındada kapar ölüyor demişlerdi şuan bizde 6 aydır hint varyantı var sokakta nefes alamayıp yere düşüp ölen görmedim burdaki amaç ne anlamadım herkes diyorki bu covid 19 dan bambaşka bi virüs ee napıyor yine ciğerleri götürüyor 3 sene önceki virüste ciğerleri götürüyordu ne değişti ölüm şeklimi değişti yalnız bu virüs neden bitmiyor çözemediğim konu bu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BJK kullanıcısına yanıt

    Hocam siz her çıkan varyantta aynısını yazıyorsunuz daha öldürücü diyorsunuz ama dünyada ölüm sayıları düşüyor delta gelecek herkes ölecek denildi ölüm sayıları sabit veya düşüyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.