Toyota corolla 1.4d aracın altı yere yakın olduğundan kamp yapmaya giderken taşlara vurmamakta zorlanıyorum. En son gittiğimde bir taştan kurtul derken diğerine sağlam vurdum 2 kere şükür şuana kadar bir şey olmadı. Tekrar gitmek istiyorum ama gitmeden önce önlem olarak yapabileceğim bir şey var mıdır . Lastik basınçları 33psi basıyorum normalde 36psi bassam daha faydası olur mu (araç yüksekliği için) Corolla kullanan arkadaşlarım marşipyeli vuruyorsundur korkma devam et derler 6 aydır corolla sahibi olduğumdan tam güvenemiyorum , önerileriniz var mıdır. PS. Aracın off-road veya suv olmadığının farkındayım yılda 3-4 defa kamp yaptığım için tercih etmedim. |
Dağ Yollarında Araç Altını Vurmak

-
-
Yapacak bişey yok, dikkat edeceksin, illa surtecek.
Kartel delinmedigi sürece pek sorun olmuyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 17 Nisan 2025; 13:12:14 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İhtiyaca göre otomobil seçimi yapmak çok önemli,.siz altı uerden yüksek bir araç almalısınız.
SUV şart değilse dahi, C4, C4X gibi alt yüksekliği fazla olan bir otomobil seçmeniz gerekir.
Bende farkındayım ama yılda birkaç kez gittiğim için corolla tercih ettim daha sorunsuz olduğu için
@Alisilin07 Hocam dağın başında kartel delinirse problem işte
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Christopher. -- 18 Nisan 2025; 17:16:17 > -
Araç bozuk yolda yaylanma haraketi yapar tam stiff suspansiyon olsa lastige fazla basmak belki ise yarardı.
Bu şekilde karteri delersin sanziman muhafazasini vurursun rot kolun kopabilir.
sen simdi alirken sorun açmasın diye bu arabayi aldim demissin ama tek sorunsuz araba corolla degil ki bunlarin ravi var hondanin crv si hrvsi var. Belki 2-3 yaş eski olurdu ama sana daha uygun olurdu
İnan Bunlari alanlarda her gün kamp yapmiyor daglarda gezmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 18 Nisan 2025; 20:9:45 >
Hocam siz de ne şiş yansın ne kebap diyorsunuz
Bozuk yolda altini vurmamak icin bir tekerlegi hep yuksege bindiriceksiniz. Misal tekerlek izinden giderken bir teker yol kenarindaki yukseltide olacak.
Bir de kartel muhafazasi sart. 1-2 bin tl lik bisey
Beni tek siz anlamışsınız hocam teşekkürler , kartel muhafazası var ama plastik ne kadar darbe sönümler 🤷♂️
sorunsuz olduğu için corolla aldım yazmış birde sanki dünyadaki tek sorunsuz araç corolla?
2. el araç neden alınmaz lafına bir örnek konu daha işte.
madem her sene kampa gidiyorsun bu işi seviyorsan raconuna uygun araç alıcan.
sen altını vura vura kullanmaya devam et o corollayı sorunsuz zaten birşey olmaz.
-
Birisi inip sıkıntılı yerlerde kılavuzluk yapacak en kolay çözüm,
Pay varsa lastik yanağını 5mm arttır, bu aracın 1cm yükselmesine sebep olur.
Ya böyle boş insanlar yazmasın , amerikada bile insanlar sanayiye gitmemek için toyota alıyor corolla en çok satılan araç boş muhabbetini git kahvehanede yap uzak dur burdan
Köyden gelirken arabanın altını vurmam geldi aklıma. Tata indigo vardı bizde o zaman. Arabayı ben kullanıyorum babam yanımda annem arkada. Kardeşlerim var mıydı hatırlamıyorum. Arabanın altını çok sert vurdum ve renkli bi sıvı boşalmaya başladı aracın altından. Ya fren hidroliği yada direksiyon hidroliğidir diye düşünüp direksiyon hidroliği olması için dua ediyordum. Hayır bi de eğimli yoldan iniyorum elim sürekli el freninde ne olur ne olmaz diye. Neyse biraz ilerleyince direksiyon sertleşti de rahatladım. Ama öyle böyle bi sertleşme değil. hidrolik direksiyonu olmayan araçlar kullanmıştım bu ondan da sertti. Neyse sağ salim köyden indik şehire. Direksiyonun da deposundan kutusuna giden hortum çıkmış yerine taktık sadece ve hidrolik ekledik sorun kalmadı.
2001 model golf 4 umu hatırladım yıl 2012 Karadeniz'de bir ilde kaleye çıkarken arac dolu yere surtuyor kaldirimin dibine sağ tekeri denk getirmeye çalışıyordum bütün yayalar bize bakıyordu taş da Arnavut kaldırımı tam bir rezalettir yere yakın arac yine köyden ilçeye inecegiz araca kilolu biri binmesin diye dua ederdim 6 ay sonra satıp kurtuldum 100-120 uzun yolda giderken kamyonlar bombe yapmış kırt kırt surterdi her zaman kacamiyorsun yoluna göre cebinde bugünkü parayla 50 bin lira nakitin de olsa dağ başında dolu aracta rezillik çekersin düşman başına...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onyargisiz -- 19 Nisan 2025; 3:49:50 >
Metalini taktirabilirseniz taktirin. Once metali takin altina pastigi takin. Karteli korusaniz da yakit kortumunu veya hidroligi tasla kestirebilirsiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

sorunsuz olduğu için corolla aldım yazmış birde sanki dünyadaki tek sorunsuz araç corolla? 2. el araç neden alınmaz lafına bir örnek konu daha işte. madem her sene kampa gidiyorsun bu işi seviyorsan raconuna uygun araç alıcan. sen altını vura vura kullanmaya devam et o corollayı sorunsuz zaten birşey olmaz. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X