Şimdi Ara

d200-d90-40d-k20d kararsiz kaldim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • artik dslr bi makinaya gecmek istiyorum ve 2 gun icinde karar vermem gerek gonlum nikondan yana d300 alacak param yok maalesef. d90 almayi dusunuyorum ama video cekmesi kafami karistiyor hic kullanmayacagim bir ozellik icin ekstra bi dunya para verecekmisim gibi geliyor birde plastik govdeli olmasi var tabii diger yandan d200 biraz eski teknoloji ama kalitesini kanitlamis tas gibi alet bir diger yandanda 40d var hem yeni teknoloji hemde saglam bi govde yapisi var bildigim kadariyla.simdi bu uc aleti fotograf ve govde(malzeme) kalitesi alarak karsilastirirsak yani live view,lcd boyutu,video gibi ozellikleden ziyade af hizi,dogru af yapmasi dogru pozlama yapmasi,govde saglamligi,imaj kalitesi,renk ayrimi gibi ozelliklerden yana kiyaslarsak nasil bir siralama olusur bu aletlerin arasinda nasil bir fark vardir d200 alsam keske d90 alsaydim veya 40d alsaydim dermiyiz diger aletler icinde ayni soruyu sorsam.alacagim makinayi uzun yillar kullanmak zorunda kalacagim icin xxxd yada d40 tarzi makinalari dusumuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenGiDeR -- 10 Eylül 2008; 13:42:36 >

• D80
    450D/ 40D
    k200D /k10D

bu modelleri iyice araştırdınızmı aklınıza yatan marka sadece nikonmu ve neden nikon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 10 Eylül 2008; 10:30:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: i have a dream

artik dslr bi makinaya gecmek istiyorum ve 2 gun icinde karar vermem gerek gonlum nikondan yana d300 alacak param yok maalesef. d90 almayi dusunuyorum ama video cekmesi kafami karistiyor hic kullanmayacagim bir ozellik icin ekstra bi dunya para verecekmisim gibi geliyor birde plastik govdeli olmasi var tabii diger yandan d200 biraz eski teknoloji ama kalitesini kanitlamis tas gibi alet bir diger yandanda 40d var hem yeni teknoloji hemde saglam bi govde yapisi var bildigim kadariyla.simdi bu uc aleti fotograf ve govde(malzeme) kalitesi alarak karsilastirirsak yani live view,lcd boyutu,video gibi ozellikleden ziyade af hizi,dogru af yapmasi dogru pozlama yapmasi,govde saglamligi,imaj kalitesi,renk ayrimi gibi ozelliklerden yana kiyaslarsak nasil bir siralama olusur bu aletlerin arasinda nasil bir fark vardir d200 alsam keske d90 alsaydim veya 40d alsaydim dermiyiz diger aletler icinde ayni soruyu sorsam.alacagim makinayi uzun yillar kullanmak zorunda kalacagim icin xxxd yada d40 tarzi makinalari dusumuyorum.

Herkeste, direk orta segmente geçme telaşı görüyorum.. Bütçe de belli bir sınırda gördüğüm kadarıyla.. Alacağın giriş seviyesi bir cihaz bence işini fazlasıyla görür.. Şu soruyu insan sorar mı kendine acaba? Giriş seviyesi bir cihazla mesela bir kare çekeceksin, ulan burada 40d veya d200 olsaydı daha iyi çekerdim diyebileceğin bir an olur mu sence?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdish -- 10 Eylül 2008; 11:04:53 >

• quote:

alacagim makinayi uzun yillar kullanmak zorunda kalacagim icin xxxd yada d40 tarzi makinalari dusumuyorum.

bu deyim bu yüzyılda ne yazik ki öldü... Cümlene katılmıyorum

İster saklayıp turşunu kur , gene o makine bozulacak , ister kullanıp 2 sene sonra segment atla... Sana kalmış

Canon S2 ve Tamron 28-75mm f/2.8 (Canon) - Satılıktır - PM atabilirsiniz...
  • Pentax K20D yi de listene ekle
  • direk orta sinifa atlamak yada ust segmentlere kacmak gibi bir amacim yok butcemin az olmasi bir daha body degisimine harciyacak paramin olmamasi ve su anda abd dede oldugum icin makineyi ucuza alabilecek olmam gibi sebeplerden dolayi uzun sure(4-5 yil) beni goturebilecek bir makine almak istiyorum.pentax k20d listeme ekleyebilirim ama ikinci elde lens bulmakta cok zorlanacagimi dusunuyorum ve bir an once karar vermek zorundayim.
    d90+18-105
    d200+17-50
    40d+17-50
    k20d+?
    af hizi ve dogrulugu,renk ayrimi ve imaj kalitesi,body saglamligi gibi yonlerden bir siralama yapabilirmiyiz.
    CANON EOS 350D
    20 yıl önce açıldı
    Canon EOS 600D
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2. elde neden zor lens bulasın ki pentax için bir ton pentax bayonetli sigma tamron lensleri mevcut.
    Ayrıca pentax dslr mucididir ve k100d dünya üzerinde en çok satılan dslr dır.
    Yani o kadar basit değil.

d90+18-105
    d200+17-50
    40d+17-50
    k20d+ 16-50 f/2.8
    af hizi ve dogrulugu,renk ayrimi ve imaj kalitesi,body saglamligi gibi yonlerden bir siralama yapabilirmiyiz.

Bahsettiğin cihazlar arasında aradığın tüm özellikleri eniyi düzeyde K20D karşılar ancak bende ilk DSLR alımında böyle orta segment bir makinenin alınması taraftarı değilim. Giriş olarak K200D - 450D ve D90 gibi cihazları düşünebilirsin. Ancak Direk K20D den başlamak ağır gelir. SLR tadını alman için giriş seviyesi cihazlardan başlaman lazım. Yoksa hiç bulaşma derim zarar edersin.
  • peki nedenlerindende bahsedebilirmiyiz yani d90 yerine d200 alinca veya k200d yerine k20d alinca beni makinadan sogutacak olan sey nedir bir 450d de olupta 40d de olmayan sey nedir sorun su ki aldigim makinayi en az 3-4 yil hic bir sekilde degisteremem yani giris seviyesi bir makina alirsam giris seviyesi bir makinada kalmak zorunda olurum 1 yil sonra d90 satip d300 alacak parayi bulamam mesela.

ikinci el lens konusunda ise tr de pentax icin satilan lens sayisiyla canon veya nikon icin satilan lens sayisi arasinda ucurum oldugunu tahmin ediyorum yoksa pentax i kucumsedigim falan yok ne kadar koklu bir firma olduklarini biliyorum.

bu arada neden herkes bu makinalar arasinda siralama karsilastirma yapmak yerine 450d,k200d;d80 oneriyor onuda anlayabilmis degilim en azindan bi aciklama yapsaniz diyorum. ve biran once karar vermek zorunda oldugumdan yardimlarinizida esirgemeseniz diyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: ardicli2000

2. elde neden zor lens bulasın ki pentax için bir ton pentax bayonetli sigma tamron lensleri mevcut.

Hmm bilmiyordum bende kullandım Pentax K100D DSLR dünyasına giriş makinemdi.. Dünyanin en çok satılan DSLR'si demişsiniz bu konuda kaynak varmıdır acaba merak ettim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 10 Eylül 2008; 16:46:38 >

Yani yeterince paranız olsaydı da D300 alsaydınız ve 4 yıl başka bir harcamada bulunmayacak olsaydınız ne güzel olurdu !

Ama alışveriş listesine şunları da eklemeyi unutmayın ; yedek pil, UV filitre, taşıma çantası, tripod, gövdeyi titretmeden çekim yapmak için uzaktan kumanda, temizlik kiti..

Bir süre sonra ortaya çıkacak zoom lens gereksinmesi... macro lens ...

hocam dpreview a gir oradan 450d nin çektiği fotolara bak.
    Bir de 40d nin kilere bak neredeyse fark olmadığını göreceksin.
    Bende bunun üzerine forumda 40d 450d farkı nedir neden biri orta biri başlangıç sınıfıdır resim kaltesi çok yakın ama aralarındaki fark nedir diye sordum. Arkadaşlar orada açık açık cevapladı farkları. Fakat sen daha ilk başlayacağın için slr nedir tecrüben olmadığı için alışma faslında 450d daha mantıklı olur denmiş. ayrıca ben manuel ayarlara hakim olamam rağmen k10d bana ağır gelmişti. Üst sınıf olduğu tecrübe gerektirdiği belliydi.
    Hem 450 d daha compact bu sana sevidirir bile öbür türlü 40d 2 kat büyük neredeyse ve de ağır tabi ki. Biraz hoşuna gitmeyen kareler çektiğin zaman kamerayı eline almazsın ama 450d zaten küçük s6000fd den bile küçük yanılmıyorsam ama perf mükemmel. Yani bir ne vi slr-like gibi ama slr kalitesinde cihaz. Kullanımı kolay gelişim için birebir. Bu sebepelrden dolayı giriş seviyesi öneriliyor.

@Chyrin

Hocam yanlış ifade olmuş sanırsam giriş seviyesinde en çok satan model demeliydi.
    Bunu yanılmıyorsam pentax duyurmuştu bir ara açıklama yapmak zorunda kalmıştı forumda mevcuttu. Bu konu altında arkadaşlar dile getirmişti buna binaen yazdım.

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1000&message=20010762

örneğin buradaki sırada çıkış zamanlarına göre modelleri elersek ve giriş seviyesine indirgersek olayı yer ve zamana göre başlarda dolaştığını söylemek kimi zaman ya da kimi yerlerde best-seller olduğunu söylemek mümkün oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 10 Eylül 2008; 17:12:21 >

• quote:

ben yapamam ama emin ol sayılan makinelerin hepsi gayet hızlı ve doğru af yapar,renk ayrımından kastını anlamadım ama pozlamalarının da gayet başarılı olduğunu düşünüyorum,hepsinin imaj kalitesi gayet iyidir ve bence amatör bir gözün ayırabileceği kadar fark yoktur imaj kalitelrinde ki bence buna bu makinelerle çekilen fotoğrafları karşılaştırarak sen daha iyi karar verirsin çünk senin sevdiğin renkleri başkaları sevmeyebilir,body sağlamlığı konusunda da belki Pentax ın body si biraz önce çıkar su toz vs geçirmeme nedeni ile ama kastettiğin bozulma vesaire ise gene bu şans işi bence.sanırım hiç yardımcı olmadım ama aralarında tarafsız bir şekilde sıralama yapılması gerçekten zor olan noktalar sormuşsunuz.

• quote:

Orjinalden alıntı: ardicli2000

2. elde neden zor lens bulasın ki pentax için bir ton pentax bayonetli sigma tamron lensleri mevcut.

dünyada çapında en fazla satılan dslr canon eos 350d dir. birşeyleri yarıştırmak için söylemedim ama nereden ulaştınız o bilgiye merak ettim
  • Bugun 450d d80 d90 ayakustu inceled 450d cok kucuk geldi aleti kavrayamadim sanki vizorde kucuk gibi geldi alpha350 inanilmaz rahatsiz. Geldi sanki denklasoru yanlis yere koymuslar d80 be d90 boyut olarak ideals yakin gibi griple dahs Ito olur gibi 40d k20d d200 dahs dememedim

Bugun 450d d80 d90 ayakustu inceled 450d cok kucuk geldi aleti kavrayamadim sanki vizorde kucuk gibi geldi alpha350 inanilmaz rahatsiz. Geldi sanki denklasoru yanlis yere koymuslar d80 be d90 boyut olarak ideals yakin gibi griple dahs Ito olur gibi 40d k20d d200 dahs dememedim

d90 nerde ınceledın cok merak etdım

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Pentax K20D yi de listene ekle

doğru söze ne denir ki
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.