Şimdi Ara

~~~D SMART PLATFORMU~~~ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
208
Cevap
0
Favori
24.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KARASAT

    D Smart Yorumum

    merhaba arkadaşlar bu haber,habertürk sitesiden alınan ve murat saygı ile yapılan bir röportaj.
    üzerine kendi yorumumu ekleyip sizinle paylaşmak istedim.
    herkes gibi benimde şüphelerim var ve onları paylaştım.
    neler olup biteceğini hep beraber göreceğiz.
    saygılar

    Ekranda D-Smart dönemi başlıyor

    Türkiye’deki dijital yayıncılığa bambaşka boyutlar getirerek televizyon izleme alışkanlıklarımızı yeniden şekillendirecek bir kutu geliyor; D-Smart...

    Televizyon izlemeyi çok daha zevkli hale getiren, üstelik ücretsiz olan bu teknolojiyi, Doğan TV Yayın Grup Başkanı Murat Saygı anlattı.

    Doğan Grubu’nda son 1.5 yıldır tematik kanallar hızla çoğaldı. Bunun sebebi nedir?
    M.S.Bunun iki nedeni var. Birincisi ve temel nedeni, Türkiye’de çok fazla çanağa dönüş var. İnsanlar, çok kanal izlemek ve temiz sinyal görmek istiyorlar. Onun için de Türksat uydusuna doğru çok fazla kayma yaşandı. İkincisi ise insanların ana kanallardan uzaklaşıp, "diğerleri" dediğiniz kanallara yönelmesi. Artık izleyici, büyük kanallarda dizi izlemek yerine kendi zevkine uygun kanalları izlemeyi tercih ediyor. Bu durum da çok büyük bir potansiyel oluşturmaya başladı.

    KARASAT:Evet yayınları uydudan seyderen kitleyi ve pazarı gören Doğan grubunun iştahı kabardı gene.geçmişte Free Tv Sansui patentiyle attığı kazığı yağlayıp adını DSMART yaparak gene millete satmaya çalışıyor.Tematik kanal seçeneği ve yerel kanal seçenekleri gerek uydu alıcılarında gerekse Digitürk platformunda zaten var.2 belgesel koymakla bu pazarda yer alınamaz,interaktif uygulama ve film müzik satımıda Türkiye pazarı için çok erken bizim tüketici profilimiz henüz yasal film ve müziklere para vermeye hazır değil DSMART alıp kullanacak insanların 2 değil en az 3 kez düşünmelerini öneriyorum.

    Ne kadar mesela?
    M.S. Ana kanalların dışında kanalların izlenme oranları gün içinde yüzde 24, prime time’da yüzde 15’lere kadar çıkıyor. AB’ye baktığınızda bu oran yüzde 23-29 oluyor. Bu durum da izleyicinin kendi zevkine göre kanallara yöneldiğini apaçık gösteriyor. Doğal olarak reklam da o kanallara kaymaya başladı. Grup olarak biz de hem izlenme hem de reklam açısından payımızı korumak, büyütmek amacıyla tematik kanallara ağırlık verdik. Şu an 17 kanalımız var. İşi bir üst boyuta çıkarıp, D-Smart’ı oluşturduk.

    O zaman D-Smart’tan bahsedelim.
    M.S. D-Smart, dijital uydu alıcısı. Bu fikir şöyle oluştu: Kötü komşu insanı ev sahibi yapar derler... Biz, tematik kanallarımızı ilk yapmaya başladığımızda, Digitürk’le bir kısmı yazılı, bir kısmı sözlü bir anlaşma yapmıştık. Ne yazık ki bize verdikleri sözleri tutmadılar. Yani parasıyla bizi taşıyacaklardı ve yaygınlığımızı sağlayacaktık. Fakat durup dururken bundan vazgeçtiler. Onun üzerine biz de ev sahibi olmaya karar verdik ve D-Smart’ı oluşturduk.

    KARASAT: Bi düşünelim işe giriş sebebi çok berbat hemde holding diye geçinen kurumsal kimliği olan bir kuruluş komşuya kızdığı için böyle bir işe giriyor.Peki komşuya kızarak girdiğiniz bu pazarda planlarınız işlemez,müzik ve film satamayıp karlılık sağlanmayınca bu oluşumun ve organizasyonun arkasında duracakmısın diye sormazlarmı adama.Muhtemelen birçok insan ya kutusunu değişecek veya bi tane daha alacak sizin kutulardan.Siz çekilince bu kutuların şuanki uydu alıcılarından farkı ne olacak.Ben söyliyeyim insanlar verdikleri paraya yanacaklar olacak olan bu.

    D-Smart’ın diğer uydu alıcılarından farkı ne olacak?
    M.S. Türksat uydusunda yüzlerce kanal, inanılmaz bir düzensizlik ve dağınıklık içerisindeydi. Yani doğru düzgün kendi kanallarınızı peş peşe seyredemiyorduk. Biz reklamverene gittiğimizde, "Biz bu kadar blok kanal yapıyoruz, bunları doğru düzgün seyrettireceğiz" dedik. Bu sözümüz doğrultusunda yeni bir kutuyla yani D-Smart’la, Türksat uydusunu, kanalları sıraya sokma misyonunu üstlendik. Şimdi D-Smart, Türksat’ta gördüğümüz bütün o yüzlerce kanalı -çerçöp kanallar hariç- belli bir mantıkla sıralayacak.

    KARASAT. Bakın işin en komik tarafı bu zaten,diğer uydu alıcılarından farkı şu;biz kanal sıralama editörlüğü yapıyoruz diyor kısacası.İnsanlar şu anda kullandıkları uydu alıcıları ile bütün bu işlemlerin hepsini yapabiliyorlar.istemediğin kanalları silebilirsin,favori gruplarını oluşturabilirsin hemde 9 tane radyoda 9 da tv da,kanalları istediğin gibi sıralayabilirsin,şifreleyebilirsin,isimlendirebili rsin belli bir mantığı zaten kendi insiyatifinizle kullanmak kendi elinizde bunun aksini söylemek insanları geri zekalı yerine koymaktır.Yani sen bu işlerden anlamazsın ben senin yerine yaparım demek gibi bişey neden senin verdiğine razı oluyorumki elimde daha iyisini yapma fırsatım varken.Laf salatası,buradada kayda değer bir fark yok senin kutunu almak için.

    Sadece Doğan Grubu’na ait kanalları değil, diğer ana kanalları da sıralayacak yani...
    M.S. Evet. Türkiye’de havada olan bütün kanalları, sıralı olarak D-Smart sayesinde izleyebileceksiniz. Yaklaşık 250 civarında kanal izlenebilecek. Bunun yanında radyo kanallarımız da var. Bizim sıraya koymadığımız kanallar da izlenebilecek. Bu resever’ın, Elektronik Program Rehberi’nin kullanımı çok kolay.

    KARASAT. Bunun cevabıda yukardaki yorumda verildi.

    Elektronik Program Rehberi nedir?-
    M.S. D-Smart’taki Elektronik Program Rehberi özelliği ile biraz önce dediğim gibi uydudaki en beğenilen kanallar televizyonunuza sıralanmış olarak gelecek. Dilerseniz favori kanal fonksiyonu sayesinde kişisel listenizi oluşturabileceksiniz. Ayrıca, elektronik rehber özelliği sayesinde izlediğiniz program ile ilgili hızlı, doğru ve güncel bilgiye ulaşabilecek ve seçtiğiniz kanalın günlük ya da haftalık yayın akışını görüntüleyebileceksiniz.

    KARASAT. Benim şuanda kullandığım uydu alıcısındada EPG var.Yayın bilgisi veren tüm kanalların günlük,haftalık,aylık akışlarını görebiliyorum J buradada bi farklılık yok sayın seyirciler okuduğunuz gibi.

    Bu kutuda Türksat uydusunda yayınlanan kanalların yanı sıra özel kanallar da olacak mı?
    M.S. Evet... D-Smart’ta, Türksat’ta yayınlanan kanalların yanı sıra sadece D-Smart’a özel olarak hazırlanmış kanallar da olacak.

    KARASAT Yahu zaten şimdiye kadar anlattığın her şey Türksat uydusu için değimli burada soru kötü iyi hazırlanmamış.geriye evet demek kalıyor gülümseyerek.

    Bunlar neler?
    M.S. MovieSmart-1, MovieSmart-2, Comedy Smart, Discovery Channel Turkey, Animal Planet, World Fashion, dünyaca ünlü film kanalları... D tematik kanalları; D Plus, D Max, D Çocuk, D Yeşilçam, D Hipodrom TV, ulusal kanallar ve Türksat’ta yer alan 100’ü aşkın kanal D-Smart kutusunun içinde. Bununla birlikte çeşitli oyunlara ve güncel bilgilere interaktif hizmetler sayesinde de kolay ve hızlı şekilde ulaşabileceksiniz.

    KARASAT. Evet sadede gelelim yapılacak iş şu bizim DMG diye bir yapımız var ve buradan insanlara;Film,Müzik,Oyun,Bahis,Melodi vb.gibi uygulamalar satacağız.Dünyanın telifini verdiğimiz film ve müzikleri başka ne yapabilirizki.dediğim gibi iyi bir kurgu ama Türkiye için henüz erken bütün bu işleri bedava veya çok ucuz fiyatlarla almaya alışmış insanlara bunu satmak zor olacak.Türksat uydusunda zaten 185 i aşkın kanal var ve havadan bedava seyrediyoruz.uydu alıcıların fiyatlarıda gayet makul.sizin satacağınız uydu alıcıların tüketiciye maliyeti nedir.
    İnteraktif hizmetlerden nasıl yararlanılacak?
    D-Smart uyumlu dijital uydu alıcısının telefon hattına paralel bir bağlantıyla... Bayiler, kurulum esnasında uydu alıcısını telefon hattına paralel olarak bağlayacak.

    KARASAT:İnteraktif uygulama ve online bağlantı için bu en önemli ayrıntı.Tek fark bu aslında diğerlerinden ayrılan.Futbol maçları izlenebilecek mi?
    - M.S. D-Smart’ta bulunan Ortak Arabirim Modülü sayesinde, Lig TV abonesiyseniz eğer, maç yayınlarını da rahatlıkla seyredebileceksiniz.

    KARASAT:Herhangi marka CI veya CAS yani KART ve MODÜL girişli uydu alıcısına sahip olan herkes lig tv abonesi olup bu yayınları seydebiliyor.yanındada havadan gelen diğer yayınları.

    Peki D-Smart’ta abonelik sistemi olacak mı?
    M.S. Hayır. Biz kimsenin gırtlağına bu anlamda basmıyoruz. D-Smart’taki "İzledikçe öde" sistemiyle, seçtiğiniz kaliteli filmleri uygun fiyatlara izleyebilecek, harcamalarınızı isteğinize göre şekillendirebileceksiniz. Sadece bu kutuyu alırken bir fiyat ödenecek, o kadar. O da 200 milyon civarında olacak...

    KARASAT :Bakalım bekleyip göreceğiz kaç kutu satıp kaç aboneye bu hizmeti satabileceksiniz,bir DVD veya müzik alırsın izlersin arşivin olur.Bu sistemde arşiv yok seyrettin dinledin yemek yemek gibi gitti.bi daha seyretsen gene para ödeyeceksin ama dvd olsa tak gene seyret. Pek kafama yatmadı yani tüket bitsin bi daha satın al.bir hizmeti birden fazla kullanamıyoruz bu işin kötü yanı bu sanırım.

    Eve fatura gelmeyecek mi?
    - M.S. Hayır. Dediğim gibi ileride hizmete girecek olan "İzledikçe öde" hizmetlerinden faydalanmak isterseniz o zaman belli bir ücret ödeyeceksiniz..

    KARASAT :Eve fatura gelmez kredi kartı faturası artar veya,gazete alman gerekir yanındada kontör benzeri bir satış aracı veya telefon faturana yazılır kullandığın hizmetin bedeli,

    "İzledikçe öde" hizmetleri neler peki?-
    M.S. Vizyondaki filmlerin izlenebileceği film kanalı, sanal at yarışı kanalı, interaktif oyunlar kanalı gibi... Bu kutu, hiç eskiyemeyecek bir kutu olacak. Sürekli kendini yenileyebilen, geliştirebilen bir kutu... Birtakım yenilikler, değişiklikler hemen kutumuza yansıyacak ve izleyici bundan faydalanabilecek. Kısacası, hem yeni kutu marketinde hem de değiştirme kutu marketinde önemli bir ürünümüz geliyor.

    KARASAT :Bu sorunun yorumu içinde saklı zaten yeni kutu satmak,varolanı değiştirmek,kutuları satan firmalardan bolca reklam almak daralan uydu alıcısı pazarında yeniden oyuncu olmak.

    Yani çok iddialısınız...
    M.S. Evet. Çünkü bu çok iddialı bir proje. Bu kutu ile televizyon seyretmenin rengi, şekli değişecek... Çok daha keyifli olacak. Bizim bu işi yapmamızdaki temel hedefimiz, Doğan Grubu’nun anlayışı, reklam üzerine kurulu bir televizyon yayıncılığıdır. Biz bu sistemi disipline ettiğimiz zaman, buradaki kanallar değerlilik kazanacak ve daha çok reklam alacak. Bence D-Smart, sektöre önemli bir katma değerdir.

    KARASAT:Bunun adıda ben reklamda tekelleşme yolunda bir adım atıyorum ve en büyük dilimi ben yemek istiyorumdur.
    D-Smart nerelerde satılacak?
    M.S. Yalnızca bir defaya mahsus bir ücret karşılığında size en yakın Arçelik, Beko, Botech, Goldmaster, Next&NextStar veya Sunny marka uydu alıcıları satan bayilerde.

    Neden D-Smart?
    * M.S. TV izlemeyi ücretsiz hale getirir. Uydu alıcınızı satın alırken ödeyeceğiniz miktar dışında sizden hiçbir aylık ödeme istenmez, evinize fatura gelmez.

    KARASAT:Tv izlemek zaten bedava neyin bedavasını veriyorsunuz.

    * M.S. Dijital ses ve görüntü kalitesi sunar.

    KARASAT :Uydu alıcımda optik ses çıkışı var ve yayınları DİJİTAL uydu alıcısı ile seyrediyorum.

    * M.S. Elektronik rehber özelliği ile televizyon izlemeyi daha keyifli ve kolay hale getirir

    KARASAT:.EPG de var uydu alıcımda aynı şeyleri bana yenidenmi satıyorsun


    * M.S. Uydudakileri ve D-Smart’a özel hazırlanmış kanalları, seçkin film ve dizileri izleme ayrıcalığını sunar.

    KARASAT :Bunun ayrıcalık olduğunu sanmıyorum zaten bu kanalları bende seyrediyorum

    * M.S. İnteraktif kanallar sayesinde sizi merak ettiğiniz konularda güncel bilgilere ulaştırır.

    KARASAT.Teletext sayesine bir çok bilgiye ulaşıyorum extra verdiğin bilgi nedir.


    * M.S. Size üstün teknoloji sunar, CI Modülü sayesinde şifreli yayınları da izleme imkanı sağlar.

    KARASAT :bu kocaman bir yalan üstün teknoloji dediğin şey 5 yıldır türkiyede babalar gibi herkes tarafından kullanılıyor,CI modül girişli cihaz herkeste var.

    * M.S. D-Smart uyumlu dijital uydu alıcınız, her şartta piyasadaki tüm diğer uydu alıcıları gibi çalışacak şekilde tasarlanmıştır.

    KARASAT: Sözün özü şu biz size farklı bir ürün sunmuyoruz sadece eşeği boyayıp yeniden satıyoruz.



    Karasat olayı bitirmişsin;
    bende dilim döndüğünce burda yazıyorum doğan grubunun yaptığı hiç bir şeye güvenilmez diye.




  • Şimdi bu dsmart genel olarak digitürk kullanıcılarını hedefliyor galiba, aylık ödenmeyecek fatura gelmeyecek falan diyor. Peki bana ne sunuyor? Beni dijitürkten çıkarıp kendi uydu alıcısını aldırmaktaki kullandığı yem ne? Tamamen fos kanallar babayı alır gibi geliyor bu dsmart 2. freetv sansui vakası.
  • var mı yeni bir gelişme??
  • Dsmart yetikilisinin açıklamaları aşağıdadır baan kalırsa bu iş beni sarmadı boşuna heyecan yaptık galiba


    "İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Trabzon toplantıları sonrası bayilerin en sok sorduğu soruların cevaplarını aşağıda bulabilirsiniz. Forumlardaki, kafalarınızdaki birçok soruya cevap niteliği taşıyacağını ümit ediyorum.

    * D-Smart platform mudur?
    - Evet, yasal olarak platformdur.http://www.tk.gov.tr/doc/lisans/Uydu-platform.html
    Ancak, "platform" kelimesinin dünyadaki birçok örneğinde görüldüğü gibi aboneden düzenli bir ücret alma fikri ile birlikte anılmasından dolayı D-Smart bizim gözümüzde bir platform değildir!

    * Doğan TV, kutu satışından para kazanıyor mu?
    Hayır, kutu ticareti (üretim, dağıtım, satış) iş ortaklarımız (Arçelik, Beko, Botech, Goldmaster, Next, Sunny) tarafından yapılmaktadır. Kar iş ortaklarımız ve bayiler/dağıtıcılar arasında bölüşülmektedir.

    * Peki, aylık abonelik sistemi yok diyorsunuz, ileride olacak mı?
    Hayır, böyle bir hazırlığımız, planımız, düşüncemiz kesinlikle yok. Sloganımız "evinize fatura girmeyecek"

    * Peki, nereden para kazanacaksınız?
    D-Smart, Doğan TV'nin iştirakidir. Doğan TV'nin en iyi bildiği iş reklam satmaktır. Temel kazancımız tematik kanallara alınacak reklam geliridir.
    Geliştirdiğimiz iş modelinde HERKES EN İYİ BİLDİĞİ İŞE ODAKLANMIŞTIR.
    D-Smart, vizyon filmlerinin satışından ve yakın zamanda sunacağı çeşitli interaktif hizmetlerden ek gelirler elde etmeyi de düşünmektedir.

    * D-Tematik kanalları (14 tematik kanal) şifrelenecek mi?
    Şu an için böyle bir düşüncemiz yok. Mevcut uydu alıcısı sahiplerini mağdur etmek istemeyiz. Yalnız bu demek değildir ki, bu kanallar ilelebet FTA (şifresiz) kalacaktır. Ancak bir konunun altını çizmekte fayda var: ŞUBAT AYINDAN İTİBAREN D-SMART UYUMLU KUTU ALANLAR, 1. GÜN HANGİ KANALLARI BEDAVA OLARAK İZLİYORLARSA, BU KANALLAR VAROLDUKLARI SÜRECE BEDAVA İZLEMEYE DEVAM EDECEKLERDİR. BU KANALLAR İÇİN SONRADAN PARA TALEP EDİLMESİ SÖZ KONUSU OLMAYACAKTIR.
    Bu söylem içerisinde "ömür boyu", "sonsuza dek" gibi kelimelerden özellikle kaçınıyoruz. Zira, bir ticari müessese için bu tip kavramları kullanmak itibar zedeleyicidir, güven vermekten uzaktır.

    * D-Smart paketinde hangi kanallar var?
    1. Tüm Türksat kanalları ve uyduları, sıralanmış, gruplanmış bir şekilde
    2. D Tematik kanalları (14 kanal) - mevcut durumda FTA yayın yapan kanallarımız
    3. 7 adet D-Smart'a özel kanal: Discovery Channel, Animal Planet, World Fashion, ComedySmart, MovieSmart + 2 adet dünyaca ünlü film kanalı (hepiniz biliyorsunuz zaten)
    4. şifreli 2 kanal: film + adult

    * Bu paketin fiyatı nedir?
    Ücretsizdir! (4 numaralı "şifreli 2 kanal: film + adult" hariç tabii ki)

    * Herşey bedava olmaz, neye para verilecek?
    Uydu alıcısı için tek seferlik bir ücret ödemeniz gerekecek. Normal kutu fiyatlarında olacak, ancak tekrar ediyorum: Kutu fiyatını biz belirlemiyoruz (hatta bilmiyoruz bile şu anda) o yüzden sormayın, zira biz kutunun ticaretinde yokuz!!! Ancak normal bir FTA ve CI'lı kutu fiyatı seviyelerinde olması beklenebilir.

    * Bahsi geçen diğer kanalların durumu nedir?
    Forumlarda, toplantılarda, sunumlarda adı geçen kanallar için çalışmalar devam ediyor. Bunlardan bazıları ücretli olabilir. Ancak her durumda aylık abonelik alınmayacak, fatura gönderilmeyecektir. "Kontör" modeli ile seyredilebilecektir. (ilerideki bununla ilgili soru-cevaba bakınız)

    *Nedir bu kontör olayı?
    Aynı cep telefonu gibi kutunuza kontör yükleyip yukarıda belirtilen "şifreli 2 kanal: film + adult" için, bazı interaktif hizmetler için isterseniz kullanacağınız istemezseniz kullanmayacağınız bir hizmettir.

    * D-Smart patladı, çatladı, battı, yandı bitti kül oldu. N'olcak?
    Kutu sahipleri normal bir FTA kutudan almak istedikleri tüm hizmetleri bu kutu sayesinde alabilecekler. Kutunun teknik özellikleri kuvvetli ve geleceğe dönük. Kutunun teknik özelliklerinin hazırlanmasında tüm iş ortaklarının mühendisleri çalıştı.

    * Son bir soru. Ben 15 gün önce uydu alıcısı sattım, alan kişi Discovery Channel seyretmek için aldı. Şimdi bu şifrelenirse kutuyu geri verirler! Tüketicim mağdur olur, nedir planınız?
    Discovery bir süre daha şifresiz yayın yapacak. Ancak ilelebet değil.

    * TV8, NTV ve E2deki maçları seyredebilecek miyim?
    Üzerinde çalışıyoruz...

    Bu sorular dışında eminim ki birçok sorunuz vardır, ancak bunların hepsine cevap vermek mümkün değil. Ayrıca, sunumlarda sözü geçen bütün kanalları bedava seyretmek de takdir edersiniz ki hiçbir iş planına sığmaz. İnsafa davet ediyorum

    Bu blog dışında açıklama yapılmayacaktır. Yapılanlara riayet etmeyiniz. Ayrıca bu blog bir forum değildir. Her sorunuza cevap alamayabilirsiniz. Ara ara açıklamalar yapılacaktır. Amacımız hem sizi bilgilendirmek, hem de biraz stres atmak, eğlenmek. Günün sonunda 2007'nin en büyük lansmanlarından birine hazırlanıyoruz. Bunu hatırlamak lazım!

    Sevgiler,
    Proje Koordinatörü

    Not: İlk 250 kutuyu alanlara ayrıcalıklar sunulacaktır. İleride detaylı açıklama sadece burada yapılacaktır."




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mehman

    var mı yeni bir gelişme??

    Açıklama var, gelişme yok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ermanpac

    Yok yahu, adamlar o kadar mettettiler. Dolandırmazlar, yakında girer piyasaya..


    Aksi halde güven erozyonu ivmesi artar ve sonucu da hiç hayırlı olmaz...!
  • Sırf bunun için satın alıcağım : Discovery Channel
  • KAYNAK HÜRRİYET

    DOĞAN TV ve NDS, Türkiye Televizyon pazarında devrim yaratacak bir teknolojik yatırım için güçlerini birleştiriyor. Türkiye’nin en akıllı dijital kutusu D-SMART ile televizyon izlemek ücretsiz hale gelecek. D-Smart uyumlu uydu alıcıları Türkiye'nin her yerinde şubat ayından itibaren satışa sunulacak.

    Dogan Yayın Holding'nin kuruluşu olan Doğan TV ile çoğunluk hisseleri News Corporation'a ait NDS, Türk televizyonlarında devrim yaratacak geniş tabanlı bir teknoloji anlaşması imzaladı. Türk TV izleyicileri artık, Türksat uydusundaki mevcut tüm kanalların yanı sıra kutuya özgün tematik kanalları, D-SMART akıllı kutusu ile, ücretsiz, herhangi bir abonelik olmadan izleyebilecek, kutuya özel servis ve hizmetlerden faydalanabilecek.

    Teknolojik altyapısı NDS tarafından tasarlanan D-SMART kutuları, elektronik programlama hizmeti ile Türksat uydusundaki kanal karmaşasına son vererek, sıralı programlama özelliği ile izleyiciye yeni bir hizmet sunacak. Doğan TV ve NDS anlaşması, D-SMART kutusu sahiplerine sunulacak interaktif uygulamalar ve oyunlar ile gelecek televizyon teknolojilerinin tamamına uygun sürekli teknolojik altyapı sağlanmasını da içeriyor.

    D-SMART neler getiriyor?
     Abonelik ücreti yok
     Elektronik programlama özelliği ile tüm uydu kanalları kategorize ediliyor, kanal karmaşası yaşatmıyor
     TV Programlarının saat ve içeriği hakkında anında bilgi verme özelliği
     İstediğiniz program yayına başladığında haber verme özelliği
     Tüm Türksat kanalları ve kutuya özel içeriğe ücretsiz ulaşım
     İleride çıkabilecek teknolojik yeniliklere açık teknolojik sistem
     Şifreli kanalların ‘İzle Öde' seçeneği ile sadece izlediğin kadar ödeme olanakları.


    Dijital ‘izle ve öde' TV teknolojileri alanında dünyanın lider kuruluşu NDS ile Türkiye’nin en büyük medya kuruluşu Doğan Yayın Holding (DYH) kurumlarından Doğan TV, bugün yapılan açıklamada, geniş kapsamlı NDS teknoloji ve uygulamaları konusunda teknolojik ortaklık anlaşması yaptıklarını açıkladı. Bu teknolojik ortaklık ile, Doğan TV, gelişmiş, dijital interaktif televizyon hizmetini, diğer bir adıyla D-SMART'ı Türkiye’nin her köşesine ulaştırabilecek.

    NDS ve Doğan TV işbirliği; yepyeni ve heyecan verici bir televizyon hizmeti sayesinde uydudaki tüm mevcut yayınları ücretsiz izletmenin yanı sıra, Türk televizyon izleyicilerini kutuya özel ve özgün içerik ile ‘izlediğin kadar öde' sistemiyle de tanıştıracak. NDS'in, dünyanın önde gelen ‘videoGuard conditional access' (CA), ‘MediaHighway middleware' ve elektronik program rehberi (EPG) sistemleri ile Doğan TV, güçlü altyapı ve uygulamalarla televizyon pazarında büyük bir teknolojik atılım yapacak. Anlaşma kapsamında yer alan ‘NDS Value@TV' interkatif altyapı ve uygulamaları ile de Doğan TV, interaktif oyunlardan, interaktif reklam uygulamalarına kadar pek çok gelişmiş televizyon hizmetini de Türk televizyon pazarına tanıtabilecek. NDS platformu ve MediaHighway Development Kit ile Doğan TV, ayrıca, her türlü iş alanına uyumlu, yeni sistemleri de geliştirme esnekliğine kavuşacak. NDS
    Çoğunluk hissesi ‘News Corporation’a ait ‘NDS Group plc (NASDAQ: NNDS)' şirketinin; dijital teknoloji ve dijital hizmetler ile dijital içerik üretiminden, ‘izle-öde dijital televizyon platformu' operasyonlarına uzanan geniş bir faaliyet alanı bulunuyor.


    ‘İNSANLARIN BİLGİLENDİRİLME VE EĞLENDİRİLME TARZI DEĞİŞECEK’

    NDS Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Dr. Abe Peled, Türkiye’nin lider medya grubu Doğan Yayın Holding ile son derece heyecan verici pazarda yaptıkları işbirliğinden ötürü çok memnun olduklarını belirterek, şöyle dedi:
    “DYH yenilikçi bir kuruluş ve D-SMART adlı bu yeni Doğan TV platformu da grubun medya dünyasındaki öncü duruşunu güçlendirmektedir. NDS ve DYH gibi iki endüstri lideri kuruluşun teknolojik işbirliği ile Türkiye'de insanların bilgilendirilme ve eğlendirilme tarzının tamamen değişeceğine inanıyorum.”

    YALÇINDAĞ: TÜRK TV İZLEYİCİLERİ İÇİN GERÇEK DEĞERLER OLUŞTURULACAK

    DYH CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ da yaptığı açıklamada, NDS'nin, Türkiye'yi yenilikçi, gelişmiş, üstün teknolojili televizyon hizmeti ile tanıştıracak olan D-SMART projesinin geliştirilmesi ve tamamlanmasında etkin ve ideal bir ortak olduğunu söyledi. Yalçındağ, şöyle devam etti: “Geniş teknolojik ağlara, platform ve cihazlara içerik iletme konusundaki engin tecrübeleriyle NDS, DYH'nin bu alanda teknolojik işbirliği için tek tercihi oldu. NDS'in gelişmiş teknolojik sistem çözümlerinin yeni televizyon hizmetlerimizde önemli bir rol oynayacağına güvenimiz tam. NDS'in teknolojik yetkinliği ile bizim yaratıcılık azmimiz, Türk TV izleyicileri için gerçek değerler oluşturacak.”

    TÜRKİYE'NİN YENİ DİJİTAL PLATFORMU

    D-SMART, gelişen dijital yayın teknolojilerine paralel olarak hızla değişen izleyici isteklerini karşılayacak ve sektördeki kaliteyi artıracak kaliteli ve ayrıcalıklı hizmetlerin sunulacağı yeni bir televizyon sistemi. Tüketicilerin D-SMART uyumlu uydu alıcısını satın alırken verecekleri ücret dışında hiçbir aylık abonelik ücreti ödemeden sahip olacakları D-SMART, ayrıcalıklı dizi, film, belgesel, spor, eğlence, moda, kültür, çocuk, müzik, haber kanalları ile birlikte, Türksat uydusunda mevcut tüm kanal ve interaktif içeriği dijital ses/görüntü kalitesinde evlere getirmeye, televizyon keyfine keyif katmayı hedefliyor.

    Uydudaki mevcut tüm kanallar, D-SMART'a özel ayrıcalıklı kanallar ve interaktif ürün ve hizmetler D-SMART'ta bulunuyor. D-SMART ile uyduda mevcut tüm şifresiz kanallar ile her biri izleyicilerin farklı tercihlerine göre tasarlanmış tematik kanalların yanı sıra, sadece D-SMART abonelerinin seyretme ayrıcalığına sahip olacağı kanallar, en yüksek dijital görüntü ve ses kalitesiyle izlenebilecek. Ayrıca, interaktif kanallar sayesinde, izleyiciler istedikleri zaman güncel bilgilere erişebilecek. D-SMART, reklamcılık alanında da dünyadaki son gelişmeleri takip etmeye olanak verecek bir altyapı ile geliştirildi.

    D-Smart uyumlu uydu alıcıları Türkiye’de uydu alıcısı pazarının önde gelen markaları Goldmaster, Next&NextStar, Sunny, Botech, Arçelik ve Beko tarafından üretilerek ülke genelinde yaygın bayi ağı ile 1 Şubat itibariyle satışa sunulacak.




  • |, eğer vaad ettikleri tarihte piyasaya girmezlerse öyle olacak gibi görünüyor.
  • Doğan grubu......düşündürücü..
    Bencede eşeği boyayıp boyayıp satmayı severler...
    Vaad ettiklerini gerçekleştiripte sonradan kazık durumları yaratmassalar ne güzel olur..
    Bıktık artık kazıklanıpta hiçbirşey yapamamaktan...

    Ne yapsak yaww...dt'de güsel kanallar gitgide azalıyor...neyse hd kutular kasımdaymış...buda ayrı bir dolap çevirmecemi acep...?

    ''* D-Tematik kanalları (14 tematik kanal) şifrelenecek mi?
    Şu an için böyle bir düşüncemiz yok. Mevcut uydu alıcısı sahiplerini mağdur etmek istemeyiz. Yalnız bu demek değildir ki, bu kanallar ilelebet FTA (şifresiz) kalacaktır.''
    Bu ne demektir yawww...şimdiden hazırlıklı olun mu ?


    Discovery Channel için alacak arkadaşların dikkat etmesi lazım gibi yetkili ağızdan ''Discovery bir süre daha şifresiz yayın yapacak. Ancak ilelebet değil.'' çıkmış ....




  • doğan grubu hiçbirşeyi bedava yapmaz. kutuların satışından kesinlikle karları olacaktır. biz kar istemiyoruz palavralarına inanmıyorum. öyle olsaydı sansui alıcılarına kolaylık sağlarlardı.
  • Arkadaşlar diğer konuları kilitliyorum, haberiniz olsun.

    Artık burası D Smart platformunun ana konusudur ve buradan devam edeceğiz.
  • Receiverları almak için 2 ay daha beklemek lazımmış.Anlamadığım 2 ay önceden neden lansman yapılıyor
  • valla benim ve bizim gibi binlerce gencin bu d-smart ı alması için tek şart var


    NBA TV NBA TV NBA TV
  • Şubat'ta piyasaya girer girmez tabi ki bütün istekleri karşılayamayabilirler. Receiver biraz daha kaliteli olabilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Vipracing

    Sırf bunun için satın alıcağım : Discovery Channel



    bencede, discovery channel number one.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KaraBey_ -- 31 Ocak 2007; 8:29:52 >
  • Tüm açıklamalarda 1 Şubatta cihazlar piyasada olacak deniyordu...Şimdi bu 2 ay sonra nerden çıktı. Bu tutarsızlığın kaynağını anlayamadım...
  • Tutarsızlığın kaynağı çok açık DOĞAN GRUBU.Bu grubun söylediği herşey yalan çıkıyorrrrr.
  • Aynen
    quote:

    Orjinalden alıntı: _KaraBey_

    quote:

    Orjinalden alıntı: Vipracing

    Sırf bunun için satın alıcağım : Discovery Channel



    bencede, discovery channel number one.
  • Bende anlamadım.2 ay daha Discovery yok demek bu en azından.Birde bu kadar yanlış yönlendirme yapılmasıda doğru değil.Nereden çıktı bu 2 ay?Bende anlamadım.Yarın 1 Şubat.Bakalım neler yumurtlayacaklar.
    quote:

    Orjinalden alıntı: estimater

    Tüm açıklamalarda 1 Şubatta cihazlar piyasada olacak deniyordu...Şimdi bu 2 ay sonra nerden çıktı. Bu tutarsızlığın kaynağını anlayamadım...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.