Şimdi Ara

~~~D SMART PLATFORMU~~~ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
0
Favori
24.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

satışa filan başladılar mı yoksa 2 ay sonra mı?
  • Digiturk'ün en eski üyelerinden biriyim. Kendi platformumdan genel olarak memnun olsam da birkaç ay önce D - Smart diye yeni bir platform çıkıyormuş haberini duyduğumda pek heyecanlandığımı hatırlıyorum. Digiturk'ten daha iyi bir şey geliyor galiba, bir başlasın yayına, ben de geçerim belki falan diyordum.
    Şimdiyse bakıyorum ki bırakın Digiturk ile rekabet etmeyi, yanına yaklaşmayı bile hedeflemiyorlar. Standart uydu alıcılarına iyi bir rakip olabilirler belki ama ona da pek ihtimal vermiyorum.

Sonuç olarak heyecanım boşa çıkmıştır. Belki ileride Süper Lig'in yayın haklarını almayı başarırlarsa kendilerine biraz çeki düzen verirler, vermeseler bile belki Digiturk maçları kaybederse elinde kalacak 400.000 civarı müşteri için sinema kanallarını adam edebilir.

Umut işte...
  • daha tüm detaylar belli olmadan bazı arkadaşlar d smart olayına dudak bükmüşler ama bence doğan gurubu bir işe girdimi kopartır
  • Detayları şimdiden gayet belli olmuştur:

1) Digiturk'e rakip olmadıklarını kendileri söylemektedir.

2) Yakın geçmişte bu milletin uğradığı bir Sansui Free TV faciası vardır. O dönem kullandıkları "televizyon izlemeye para vermeyin" sloganı, biraz değiştirilmiş haliyle D Smart için kullanılmaktadır.

3) Tematik kanalların lokomotifi olan film kanallarının kalitesi şu an için iyi değildir. Digiturk ile karşılaştırırsak Movie Smart'ta gösterilen filmler MovieMax ve GoldMax ile rekabet edecek düzeyde değildir. Movie Smart'ta gösterimde olan filmler Digiturk'te Hallmark Channel, Action Max gibi 2. sınıf sinema kanallarında gösterilmektedir.

4) Animal Planet ve Discovery Channel gibi iki önemli kanalı bünyelerinde bulundurmaları önemli bir artıdır. Fakat Digiturk ile rekabete girişmek için yeterli değildir. Duyurusunu yaptıkları tematik kanallar içinde dikkati çeken sadece bunlardır.

5) Digiturk'ün ana gelir kaynağı üyelik aidatlarıdır. Bunu kanallardan aldıkları aidatlar ve reklam gelirleri izler. D Smart temel olarak AB gelir grubundan ziyade C1 ve C2 gruplarını hedef almaktadır. Bu nedenle kanallardan aidat alması pek mümkün değildir. Üyelik ücreti almayacaklarını da kendileri söylüyorlar. Geriye ne kalıyor? Reklam gelirleri. Platform sözcüleri kendileri de ana gelir kaynaklarının reklam yayınları olduğunu söylüyor ki burada şöyle bir sorun karşınıza çıkıyor: Reklamlarla bölünüp duracak filmler, programları seyrederken sağdan soldan çıkacak reklam kutucukları vs vs. Bu kadar reklam önemli bir kitleyi rahatsız edecektir. Digiturk'te film aralarına reklam almak gibi bir politika yoktur. Bir - iki kez denenmiştir; son derece büyük tepkilerle geri dönülmüştür.

Not: Film kanalları ücretli olacak diyecekler için mini açıklama. Ücretli olacak film kanallarının Digiturk'teki karşılığı "Salonlar"dır. Ayrı bir kulvardır, şimdiden konuşmak caiz değildir.

6) Platformun kısa vadedeki en önemli hedefi Süper Lig'in yayın haklarını almak. Yayın hakkı kimdeyse ona geçecek ortalama 600.000'lik bir izleyici kitlesi var. Bu kitleyi kendilerine çekerlerse büyürler. Ancak Digiturk yayın haklarını kaptırırsa ömrünün pek uzun olmayacağını bildiğinden ihalelerde D Smart'a pek müsaade etmeyecektir.

7) Sonuç olarak gelmekte olan şey her ne kadar platform dense de aslında tam bir platform değildir. Bilinen uydu alıcılarının, çanak antenlerinin biraz makyajlanmış hali ve biraz ücretli biraz ücretsiz gibi karman çorman bir sistem gelmektedir. Yeniliklere son derece açık ve son zamanlarda platformundan sıkılmaya başlamış bir Digiturk kullanıcısı olarak "na şuraya yazıyorum": "Olmamış."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canturhan -- 1 Şubat 2007; 21:06:40 >

• Digiturk ile karşılaştırmanın doğru olmayacağını gördükten sonra daha sağlıklı bir karşılaştırma yapabiliriz. Nedir bu? D Smart - Standart Uydu Alıcı karşılaştırması:

* Standart Uydu Alıcılarında bin tane kanal vardır. Bunların %90'ı "işe yaramaz" sıfatını almaktadır. Büyük bir karmaşa hakimdir.
    D Smart nispeten daha az ama daha işlevsel kanal ile gelmektedir. Karmaşa yerine belli bir düzen vardır.
    * Standart Uydu Alıcılarında program bilgisi yoktur.
    D Smart "bizde olacak" demektedir.
    * Standart Uydu Alıcılarında Türkçe yayın yapan tematik kanal sayısı son derece azdır, bu kanalların kalitesi vasata yakındır.
    D Smart vasatın az biraz üstü birkaç tematik kanal ve Discovery Channel - Animal Planet ikilisi ile gelmektedir.
    * Standart Uydu Alıcılarında vatandaşlarımız erotik kanal bulacağım diye ne yapacağını şaşırmakta, koca çanaklar, motorlar, yazılımlar zartlar zurtlar aramaktadır.
    D Smart "ben senin halinden anlıyorum" mottosuyla hareket etmekte "git bakkaldan kontör al, ben sana neler göstereceğim bu gece" demektedir. Önemli bir artıdır, avantajdır.

• valla biz smart ı allmak için nba tv gibi bir uygulama bekliyoruz
  • Zaten onu da bünyelerine katarlarsa DT'de inanılmaz bir düşüş olur ve D Smart piyasaya fırtına gibi girer.
  • DT maç yayınlarını elde tuttuğu
    sürece hiç bir şekilde
    abone kaybetmez.
  • Spor paketinden kaybetmez ancak belgesel izleyenler için şimdiden D Smart çok iyi..
  • elbette,mesela ben spor paketi ile ilgilenmiyorum,benim için önemli olan belgesel.
  • Digiturk'te Cyfra+ paketinden National Geographic var sağlam belgesel kanalı olarak.

Ama D Smart şimdiden Discovery Channel ve Animal Planet'i kaptı..
  • Aslında şöyle bir düşününce belgeselde de halen Digiturk daha iyi.
    Discovery gittiğinde epey üzülmüştüm, sonradan düşündüm ki Discovery zaten yavaş yavaş bir belgesel kanalı olmaktan uzaklaşmış, bir yaşam kanalına dönüşmeye başlamıştı.
    Hatırlıyorum da son zamanlarda Discovery'i ne zaman açşam karşıma ya motorsiklet ya araba programları çıkıyordu. Ara ara da Braniac, Mythbusters gibi eğlenceli yapımlar. Ah bir de Crime & Investigation tarzı suç ve suçlu programları. (Ha yine geri gelsin istiyorum Discovery, istemiyor değilim; ama sırf bu kanal için de ekstra çanaklar şunlar bunlar almam, yeni maceralara girmem)

Artık Discovery yok, ben de National Geographic ve Iz TV'yi eskisinden daha fazla seyretmeye başladım. Seyrettikçe gördüm ki asıl "belgesel kanal"ları bunlar imiş.

Dolayısıyla D Smart bana göre belgesel kanalları ile de pek öne çıkamayacaktır.

Not: Animal Planet bana göre dünyanın en keyifli kanalıdır, en güzel kanalıdır. Ona lafım olamaz asla. Ama yeterli değildir yine de.
    NotNot: Animal Planet'in ve daha ziyade Discovey Channel'ın farklı yayın paketleri vardır. Bunlar yayıncılara farklı ücretlerle satılır. Örneğin ayda 40 yeni program gösteren bir paketi vardır, 80 gösteren vardır, 100 gösteren vardır. Digiturk en baba paketi yayınlamıyordu ama yine de ortalamanın üstünde bir paket yayınlıyordu. D Smart üyelik aidatı toplamayacak, Discovery'nin reklam gelirleri de Digiturk platformundan çıktığı için bir hayli düştü. Dolayısıyla pek iyi bir paketle gireceğini düşünmüyorum ki bu önemli bir eksidir.

Edit: History Channel'ı unutmuşum, taraflı yayın yapsa da önemli bir belgesel kanalı, Digiturk'te var, D Smart'ta yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canturhan -- 2 Şubat 2007; 21:06:34 >

• Ben daha 6 ay önce 350 ytl para bayılıp nexstar 2000 cx plus satın aldım.D-smart izlemek için benim bu uyduyu bir kenara koyup yeni bir reciever mı almam gerekiyor.Yine şu anda kullandığım reciever dan bu kanalları izleyemeyecekmiyim???
  • Haklısınız, benim de en çok hoşuma giden kanallardan -digiturk te- iz, national geographic, history(ki benim favorim) ve sinek
  • discovery ve mtv yok ben neyleyim digiturkü..
  • Digitürkün 1.350.000 abonesinin
    739 bini lig tv izlemektedir.
    Yani yaklaşık 600 bini
    diğer paketleri izlemektedir.
    Ayrıca alt yapısına 800 milyon dolar
    yatırım yaptığı söylenmektedir.D-smartın bu kadar yatırım
    yapmadığını tahmin etmek zor değil.Böylesine güçlü bir platformla
    D-smartın başa çıkması zor gibi duruyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aserel

Digitürkün 1.350.000 abonesinin
    739 bini lig tv izlemektedir.
    Yani yaklaşık 600 bini
    diğer paketleri izlemektedir.
    Ayrıca alt yapısına 800 milyon dolar
    yatırım yaptığı söylenmektedir.D-smartın bu kadar yatırım
    yapmadığını tahmin etmek zor değil.Böylesine güçlü bir platformla
    D-smartın başa çıkması zor gibi duruyor.

Bencede lig tv digitürkte olduğu sürece 1 milyonun altına inmesi zor görünüyor abone sayısının.
  • canturhan, yorumlarını keyifle okuyor ve devamını bekliyorum...
  • VALLA BÖYLEYSE İYİ
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehman
    discovery ve mtv yok ben neyleyim digiturkü..

Discovery'yi kaptırdılar daha rakipleri piyasaya girmeden. MTV neden gitti bilmiyorum ama kötü olmuş.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.