Şimdi Ara

D-Smart Fiber İnternet ve Sinema Paketi aldım ama modem fiber mi değil mi anlamadım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • D-Smart Fiber İnternet ve Sinema Paketi aldım ama modem fiber mi değil mi anlamadım? İnternettinde fiber olması gerek ama modem normal gibi geldi, modemin kutusunda fiber filan yazması gerekmiyor muydu ? Bilgisi olan var mı?
    Düzenleme:Bizim sokağa ttnet internet veridiği halde dsmart veremiyormuş, teknik bir sıkıntı varmış, bir ay sonra anlamışlar, dsmart tv paketimizi de sormadan iptal etmişler, "tamam parası neyse verelim internet değil sadece tv paketi alalım" diyoruz, öyle olmuyormuş. İptal olduğu için teslim edip yeniden başvurmamız gerekiyormuş ki öyle yaptım modemi de tabi olarak geri verdim beyler
     D-Smart Fiber İnternet ve Sinema Paketi aldım ama modem fiber mi değil mi anlamadım? D-Smart Fiber İnternet ve Sinema Paketi aldım ama modem fiber mi değil mi anlamadım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turker03 -- 15 Ocak 2015; 14:55:48 >

• turker03 kullanıcısına yanıt
    Fiber internet henüz her yerde kullanılamıyor. Öncelikle binanızda bunun altyapısı var mı? bunu öğrenmelisiniz. TP-Link markasının henüz fiber özellikli modemi bulunmuyor. Fiber modemler VDSL özelliklidir. ADSL2+ ile belli bir hıza kadar fiber internet kullanabilirsiniz, resmini koyduğunuz ürün 150 Mbps desteği var. Bu bakımdan ihtiyacınızı karşılayacaktır. Bunun dışında aynı kampanyayı geçen ben de gördüm kendim süperonline +digiturk kullanıyorum normalde 59 TL diyorlar ama 70 den aşağı gelmiyor. Sabit telefon da var içinde ondan olsa sanırım. Siz sabit telefon kullanıyor musunuz? Bu kampanya ile ne kadar ödüyorsunuz?
  • dostum daha bugün ben işteyken bağlandı tleefonda arayıp konuştum modem kurulum ücreti filan derken 63tl dediler. Eğer telefonu kapatıp yalın alırsan 73 oluyormuş. Biz 63tl olanı seçtik fakat evdeki sözleşmede farklı rakamlar var pek anlamadım, ama telefonda bunu ısrarla sordum umarım bir sıkıntı olmaz. Fakat bu fiyattan bir adsl birde fiberli versiyonun var bunun haricinde hiç bir farkı yok. İnternetten araştırdığım kadarıyla sokakta fiber var gösteriyor fakat bu modemi bırakmışlar.Ben fiber modem ve internet umuyordum. Şuanda evde ttnetten kullandığım internet ttnet, smile internet açılmadığı için daha deneyemiyorum nedir ne değildir diye? Çünkü eğer normal internet ise bu verdiklere modemde benim evde modem gibi klasik bir modemse boşa para vermiş olurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: turker03

D-Smart Fiber İnternet ve Sinema Paketi aldım ama modem fiber mi değil mi anlamadım? İnternettinde fiber olması gerek ama modem normal gibi geldi, modemin kutusunda fiber filan yazması gerekmiyor muydu ? Bilgisi olan var mı?
     D-Smart Fiber İnternet ve Sinema Paketi aldım ama modem fiber mi değil mi anlamadım? D-Smart Fiber İnternet ve Sinema Paketi aldım ama modem fiber mi değil mi anlamadım?

Dsmartın fiber kablo çekme hizmeti yok.Bunun yerine Türk Telekomun binanıza kadar getirdiği fiber kablodan faydalanırlar.Binanızda bodrum katında veya bina girişinde beyaz bir dolap olması lazım üstünde Fiber Optik yazar mavi yazılarla.
    Türk Telekomun santralinden bu dolaba kadar Fiber kablo gelir.Bu dolaptan dairelerinize ise bakır gelir.
    Bakır diye endişeniz olmasın fiber hızından sonuna kadar faydalanailirsiniz yeterki 150 metreyi geçmesin bu bakırın uzunluğu.Bu bakır kablodan siz sorumlusunuz tavsiyem kablonuz eğer eskiyse Cat6 ethernet kablosuyla değiştirin verim artar.
    Sözün özü evinizde Fiber Modem olmasına gerek yok.Ama aradaki bakır kablonuz eskiyse değiştirin dediğim gibi.
    Bunları nerden biliyorsun derseniz Türk Telekom fiber optik taşeron ekibimiz var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TECHTRONİC kullanıcısına yanıt
    Dostum şu adrestten Fiber nerede? baktığımda ultra internet var diyor. Binada kutu olayına da akşam eve gidince bakarım. Ancak bu modem konusu ne iş? Fiber modem mi değil mi? şimdi internet açılmadan adamları arayıp sövmek istemiyorum, açıldıktan sonrada çok geç olabilir diye düşünüyorum. Birde eğer normal modem ise benim zaten modemim var boş para ödemeyelim buna.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turker03 -- 25 Temmuz 2014; 9:54:19 >
    Resimdeki modem Fiber Modem değil zaten üstte arkadaş açıklamış ondan emin ol.
    Fiber konusunda da sen hız olarak kaç Mbit istedin onu söyle bana.Misal eğer binaya kadar Fiber gelmiyorsa Bakır geliyorsa santralden binaya alabileceğin maksimum hız 4-8 mbit arası birşey.

• quote:

Orijinalden alıntı: TECHTRONİC

Resimdeki modem Fiber Modem değil zaten üstte arkadaş açıklamış ondan emin ol.
    Fiber konusunda da sen hız olarak kaç Mbit istedin onu söyle bana.Misal eğer binaya kadar Fiber gelmiyorsa Bakır geliyorsa santralden binaya alabileceğin maksimum hız 4-8 mbit arası birşey.

dostum az önce dsmart açılma işlemi sebebiyle onay almak için aradı, sordum denetledi adres üzerinden fiber yokmuş. Şimdi soru bu modem benim eski modemden iyi midir? Hızı etkiler mi? Gerçi bunun içinde aylık bir tl mi ne alıyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Öteki modemin nasıl birşey bilmiyorumki.

• quote:

Orijinalden alıntı: TECHTRONİC

Öteki modemin nasıl birşey bilmiyorumki.

linksys wag54gp2
    Tp link in bağlantı özellikleri daha iyi ama eski modemininde voip özelliği var eğer voip kullanmıyorsan ve yeni modemi piyasadan daha ucuza veriyorlarsa al derim.

• dsmart modem verdi ama interneti açmadı. şu an ttnet kullanıyorum. dsmartın verdiği modemi taksam sorun olur mu ? bendeki modem sorunluda şimdiden takayım dedim dsmartın verdiği modemi.
  • Kablosuz özelliği için konuşursak en rezalet modem.
  • bizim binada fiber internet dolabı yok ama sokağın başında fiber yazan dolap var 150 m civarında. bu durumda fiber hızlı internet alamaz mıyım ? bunu nereye sorabilirim.
  • Hayırlı olsun bende d-smart bu paketini almayı düşünüyorum ama modem olayı kafama takıldı benim kablosuz modemim var zaten yinede modem almak zorunlu mu siz nasıl yaptınız
  • ps3xbox360 kullanıcısına yanıt
    dostum hangi internet sağlayıcısından almayı düşünüyorsan ara sor, biz dsmart + internet aldık, dsmart geldi tv için, internette yakında açılır dediler bir ay geçti açılmadı, bir sabah bir kalktık dsmart tv hizmetimizde kapatılımış, aradım sordum neden diye teknik bir sorundan dolayı bizim sokağa dsmart internet hizmeti veremiyorlarmış, dolayısıyla komple paketi iptal etmişler. Saçmalığa bakın ki o dsmart cihazını verip başka bir dsmart cihazı aldık tv için başka türlü olmuyormuş, falan da filan. Yine kaldık ttnete yani :D O yüzden araştır bir konuş çevrende kullanan varsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: enverates

Fiber internet henüz her yerde kullanılamıyor. Öncelikle binanızda bunun altyapısı var mı? bunu öğrenmelisiniz. TP-Link markasının henüz fiber özellikli modemi bulunmuyor. Fiber modemler VDSL özelliklidir. ADSL2+ ile belli bir hıza kadar fiber internet kullanabilirsiniz, resmini koyduğunuz ürün 150 Mbps desteği var. Bu bakımdan ihtiyacınızı karşılayacaktır. Bunun dışında aynı kampanyayı geçen ben de gördüm kendim süperonline +digiturk kullanıyorum normalde 59 TL diyorlar ama 70 den aşağı gelmiyor. Sabit telefon da var içinde ondan olsa sanırım. Siz sabit telefon kullanıyor musunuz? Bu kampanya ile ne kadar ödüyorsunuz?

59 lira diyip 70 gelmesinin sebebi devlet kendine 10 lira para kesiyor.telefonla felan ilgisi yok.

• beyler ben dsmart + internet alcam ama modem istemiyorum? modemi almak zorundamıyız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelyus

beyler ben dsmart + internet alcam ama modem istemiyorum? modemi almak zorundamıyız?

Tam emin degilim ama mecbur değilsin herhalde gelen yetkiliye anlatın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dsmart fiberi digiturk te olduğu gibi binanizdaki superonline fiber kutudan cekiliyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.