Gecen babam yolda giderken bizim albeadan hem motor hem egzozdan siyah dumanlar, saga cekmis kontagi kapamis araba hala calisiyor. Neyse 5 dakika falan yagini yakmis kapanmis sonunda, Turbo arizasiymis degistirdik bakalim...
Mahzuru yoksa araç km de acaba.
160 bin falan 2006 albea
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
km çokda fazla değilmiş turbo yakmak için.mekanik bir sorun oldu herhalde. çok geçmiş olsun.
Arkadaslar aıle ıcın bı arac alıcaz albea da karar kıldık lpg lı olacak tek sorun 1.2 mı yoksa 1.4 mu olacagı ve dınamıc actıve vs hangısını tavsıye edersınız acaba?
arkadaşlar dizel albeamda geri vitesde cartlama oluyor ayrıca 1 den geriye 2 den geriye her türlüsünü denedim debriyaj dipte kavruyor yinede olmuyor ne yapıcam sorun nedir sizce....@
quote:
Orijinalden alıntı: efecan_demir
arkadaşlar dizel albeamda geri vitesde cartlama oluyor ayrıca 1 den geriye 2 den geriye her türlüsünü denedim debriyaj dipte kavruyor yinede olmuyor ne yapıcam sorun nedir sizce....@
o ses bendede oluyor büyük ihtimalle vites geçerken tam dişli dişliye sürtüyo olabilir. dipte kavrama olayı baskı balata baskı balata değişecek 300 tl civarı masrafı var. değiştirdikten sonra debriyaj yukarda kavrar ve çok yumuşak gelir şaşırırsın hatta ayanda debriyaj yok gibi olur.
quote:
Orijinalden alıntı: speed6716
quote:
Orijinalden alıntı: kuzey oto
selamın aleyküm arkadaşlar aracınla ilgili ses için yardımcı olabilirim ben k.çekmece tepeüstü mevkindeyim gelirsen lpg ve ses için yardımcı olurum
Teşekkürler.Cevizlibağda sanayide biyere götürdüm trigere falan baktı sertti yumuşattık dediler 50tl de para aldılar.arabayı aldım 15-20km sonra yine ses geldi.geri götürdüm bidaha baktı klimanın bilyasından geldiğini klimacıya götürmemi söyledi bizim 50 tl de boşa gitti sanırım.bakan ustada fiat ın arkasında bi sanayi var orda şaban usta diye biri albealara o bakıyomuş hesapta neyse hayırlısı olsun.sizin klima konusunda bilginiz varmı bilyadansa ne kadar tutar acaba bu konuda bilgisi olan varsa cevaplar için şimdiden teşekkürler.
merhaba arkadaşlar sorunum çözüldü galiba.2 gündür kullanıyorum ses yok.sıkıntı devir daim motorundaymış bi ustaya götürdüm değiştirdi düzeldi galiba diğer ustalara ödediğimiz parada boşa gitti.böyle sıkıntı yaşayan olursa belki bi faydası olur diye yazıyorum.iyi forumlar.
Arkadaşlar, 2008 albea'nın arka dış stop farını değiştirmek istiyorum. Nasıl sökülür takılır bir bilen var mı yardımcı olabilirmisiniz
Sorun şu ki araç benzin yemiyor, motoru ilk çalıştırdığım anda motor sirkeleme yapıyor sanki benzin yemiyor gibi gaza basmadığım zaman ya stop ediyor yada motor gaz kesik kesik yiyor. benzinde yola çıkınca bir anda araç gaz yiyor bir anda kesiyor. yani göğüsleme yapıyor. motor rölantide çalışırken ayağımı gaza hafif basıp rölantiyi sabit tutmak istediğim zaman bir anda devir fırlıyor sanki gaza yüklenmişim gibi. Ancak araç LPG ye geçer geçmez sorun kalkıyor. gayet sağlıklı çalışıyor.
Yapılan işlemler :
Buji değişimi, Buji kablolarının değişimi, Kelebek boğaz temizliği, Benzin pompasının değişimi, Map sensör temizliği, Enjektör temizleyici katkısı bile kullandım. Ancak şunu fark ettim ki motorun üzerinde bulunan ECU fişlerini çekip bir süre bekledikten sonra tekrar takınca sorun ortadan kalkıyor. (1 - 2 gün sonra aynı sorun başlıyor) Aracı bilgisayara bağlandığı zaman arıza kaydıda yok.
Konuyla ilgili ne servis nede sanayi ustaları birşey anlamadı.
Aranızda başına böyle birşey gelen tecrübeli kimse varmı yada nasıl bir yol izlemeliyim
quote:
Orijinalden alıntı: ggunister
Arkadaşlar, 2008 albea'nın arka dış stop farını değiştirmek istiyorum. Nasıl sökülür takılır bir bilen var mı yardımcı olabilirmisiniz
sorun çözüldü 5 tane somun var sök tak tamamdır. basitmiş...
ActualitiesA
kullanıcısına yanıt
Bende 1.2 16v el Albea'm var bende de aynı sorun yaşadım 4 adet bilinmeyen arıza çıktı, hatalar nedeniyle benzin pompasını çalışmasını engelliyormuş dediler. şimdi problem yok bide gaz beynine baktır istersen arızayı genelde gaz beyni verdiriyormuş. saygılarımla..
bende 2011 Albea aldım.teyp konusu benim canımı sıktı teypte usb yok.bu konuyu nasıl çözeriz arkadaşlar *
cagdas66613C
kullanıcısına yanıt
Bilinmeyen arızaları nasıl tespit ettiler ve nasıl düzelttiler bu konuda bilgin var mı peki?
ActualitiesA
kullanıcısına yanıt
Test cihazında 4 adet bilinmeyen arıza yazıyordu o arızaları orada sildiler sonra çalışması bir anda düzeldi ben aracımı Bursa Küçük Sanayideki Tamircide yaptırdım. Bendeki sorunda şöyle arabayı çalıştırıyorum teklemeye başlıyor sanki bujilerin biri çalışmıyor gibi gaza geçtiği gibi rahatlıyor sonra tekrardan benzine geçirdiğimde yine tekliyor ve stop ediyordu yolda giderken de aynı teklemeyi yapıyor ve gitmiyordu ama gazda hiçbir problem yok arızalar bilinmiyor ama daha önceki yaşadıkları Albea'larda olmuş sıralı sistemli gaz beyinleri benzinden gaza geçiş sırasında bilinmeyen arıza verdirip benzin pompasının çalışmasını engelliyormuş bana denilen bu inşallah problemi bulurlar.
quote:
Orijinalden alıntı: cedu09
quote:
Orijinalden alıntı: kameray37
quote:
Orijinalden alıntı: silemiyorsan_karala
quote:
Orijinalden alıntı: kameray37
quote:
Orijinalden alıntı: silemiyorsan_karala
slm arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var 2008 sole 1.3 mj dinamick 90bin km de bir araç var araçta kaza darbe değişen yok sadece bel altı çiziklerden dürtünmeden boya var diyor satan arkadaş adam jandarma ev alacakmıs önden 10bin tl vermesi gerekiyormus acil msatıyormus aracıma kefilim her konuda diyor istediğin yere götür diyor sadece baskı balata değişecek 15.000 tl istiyor 16500den 15000e düşürdü istediğiğn ustaya götür servise sok diyor ne dersiniz arkadaşlar kafamda albea hiç yoktu megan 1 lere bakıyordum bir anda bu arabada karar kıldım fiyat nasıl alınırmı bu araç araçla ilgili hiç bilgim yok kronik sorunu sorunu sıkıntısı varmıdır değerli cevaplarınıza simdiden tşk ediyorunm saygıular
Hocam 2006 1.3 dinamik kullanıyorum.Araç kaza yapmamışsa lokal yani ciziklerden dolayı yapılan boyalara takılma. bence kaçırma derim fakaaat..çok iyi bir şekilde araştır ustana göster servise göster yani ne yap ne et güzelce araştır.Özellikle km düşürülüp düşürlmediğini kontrol ettir.ben bile aracımı 17 den aşağı vermem
kardesim cevabın için tşkler km orjinal ama araçta 2 tane hasar kaydı var 700 ve 300 tl lik onlardan çarpma olarak kayıtlara geçmiş değermi bu araba için ben megan 1 almayı planlıyordum bir anda bu araçla tanıştım
Valla hocam motorunda yürüründe bi sorun yoksa içinede siniyosa al derim.Mesela ben kaportada hasar olmuşsa fazla takmam böyle şeyleri..he ama tabi bu benim düşüncem.içine sinmiyorsa alma derim.seçim senin..şimdiden hayırlı olsun.
Albea tamamen tercih meselesi. çok büyük performans beklemiyorum diyorsan alınabilir. bu arabaların iyi yanları tasarrufludur, bandrolü sınıfına göre düşüktür motordan dolayı, az yakar, parçası ucuzdur. kötü tarafları sacı çok ince ufak bir taş çarpması çökme yapabilir. yokuşlarda vites düşmek zorunda kalırsın viraja sert girersen araba hafif olarak yatma yapar. bu fiyata aslında iyi. km orjinalse normal bi fiyat 30-50 bin km sonra satmanı tavsiye ederim çünkü 140-150 binden sonra sorunlar başlar. bende 200 bin 2007 ole var 150 binde aldım, baskı balata, triger zinciri, yakıt pompası iç takımı değiştirdim ve şimdide enjektörleri değiştircem zamanında kötü yakıttan enjektörlerim zarar gördü düzen tutmuyor, dedim gibi albea tercih meselesi... :)
Ben aracımı 240 binde ticariden çıkma aldım. Beş yıldır bende. Şuan 350 binde. 110 bin km de sadece birkez kayış koptu onu değiştirdim. TÜV egzoz muayenesinde gaza yüklenmelerde bile fabrika verilerinde değerler çıktı. Kaliteli motoryağı ve filtre kullanırım o kadar. Taksicilerden 550-600 bin gören varmış bu motorda. Temiz arabada hiç merak etmeyin eskitemezsiniz arabayı.
2006 yılında sıfır olarak 1.3 Multijet alıp ticari taksi olarak kullandım Ocak 2012'de 800 bin km'de yenisi ile değiştirip hususiye çıkardım hala kullanmaktayım motoru hiç açılmadı Fiat fanatiği falan değilim tabiki ama motoru kullanım süresi olarak mükemmel ve masrafsız.1-2 kronik sıkıntısı dışında rahatsız edici hiç bir durumu yok.Bu araçlarda tam sağ tam sol yapıp gaza yüklenmeyeceksiniz yoksa aks çıkabilir bu km'si düşük araçta olmayabilir ama benimki gibi 800'e gelmiş aracınız varsa yorgunluğu nedeniyle motor kayabiliyor kesinlikle motor kulaklarını söküp kontrol ettirmek gerekir zaten sesten kendini belli ediyor, bu işi sanayide yaptırın sıradan tamirciler anlamıyor.Diğer sorunu ise pompa hortumları üzerinde bulunan oringlerden mazot kaçırabiliyor ama her iki sorunda ufak ücretlerle giderilebiliyor.Belirli bir hızı geçmezseniz uzun yolda yakıt masrafınız ciddi anlamda düşer.Aracın performansı sınıfına göre oldukça iyi, yokuşlarda dizel olanı kesinlikle iyi ama benzinliyi bilemiyeceğim.Sorusu olanlara özelden veya buradan cevap verebilirim ama zaman zaman konuyu takip edemiyorum lütfen cevap vermedi şeklinde algılanmasın.
Albea 1.4 fire active ne kadar gaz yakması normaldir arkadaşlar ?
Elimde ayak basılmamış orjinal albea paspası vardır duyrulur :) Arabayı 0 aldığımda çıkarmıştım,aracı sattım evde duruyor öylece
Kapılara koruma bantı taktıran varmı.2006 sonrası modellere koymamışlar hep temas oluyor açarken.Şundan çevre koruma bandı. Alsam takması zormudur hizalama vs..