Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (837. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.671.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 835836837838839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cana-cana

multijet in temizleri çok pahalı bütçemi aşıyor,

1.2 benzinliler uygun fiyat temizleri yine bütçemi aşıyor,

2007 1.4 dinamik model var, aracın sahibi aracı 18 bin km de olduğunu söylüyor, zor ihtimal ama hertürlü güvenceyi veriyor istediğin servise baktırabilirsin diyor, dediği doğruysa bu araca 17 bin TL verilirmi?
    Bu aracı alırsam tüp taktırıp binerim diye aklımdan geçiyor,

Fiyat uygun gibi siz nedersiniz?

Cevap yazan olmamış yine ben ceaplandırayım sorunu..

Ayda 300 km yapmış bir araçtan bahsediyoruz.
    5 yılda 18bin km yapmış ve sen buna LPG taktırırsan seni nasıl amorti edebilir?

2000 tl sıralı sistem diyelim + yok ayarı idi yok bakımı idi, yok benzine geçerken şöyle yapıyor böyle yapıyor diyeceksin
    Muayeneye giderken ayrı bir sorun zaten.

Yok eğer sen ben ayda 1500 2000 km yapıyorum dersen LPG seni anca kurtarır ve finanse eder.

Fiyat eğer gerçekten araç temizse eder. 1000 tl gibi düşürürsen daha iyi olur kanımca..
    Selametle..

• Fikirlerin için teşekkür ederim, haklı olduğunu kabul ediyorum ama temiz dizel bulmak zor ve bütçemi aşıyor.

pazarlık yaptığım kişi diğer fiyatlara göre arabasının fiyatının makul olduğunu söylüyor, hakikaten de fiyatlar uçmuş.

Fiyatta dediğin kadar indirim yapmıyor hemde arabasına güveniyor, nasipse gidip bakacağım,

Bu aralar şiddetle arabaya ihtiyaç var ve ben bir aydır makul fiyatlı araba bulamadım, yaşı genç temiz arabalar çok pahalı, bu araba temizse beni idare eder.

Hayırlı arabayı aldığımda yine foruma katılırım teşekkür eder hayırlı işler dilerim.
  • 1.3 mjet albea 2004 model dizeller 1lt mazotla ortalama kaç km yapar?
  • 18-20 km civarı yapar
  • arkadaşlar biraz sıkıntılı bir süreç yaşadıktan sonra bende artık bir albea sahibiyim diyebiliyorum. aranıza kabul ederseniz çok sevinirim hepinize iyi akşamlar
  • Herkese selamlar. Bir haftadır torpido gözü ışığı yüzünden çıldıracak duruma geldim ve sizlerle derdimi paylaşmak istedim.
    Önce torpido ışığının kapak kapanınca sönmediğini farkettim. Işık işlem yapmak için biraz ters yerde.
    Ampulün içinde olduğu plastik kutucuk oynuyordu arkasını silikonladım sorun çözüldü,
    Fakat 1-2 gün sonra ışık hiç yanmamaya başladı, tam ampulü değiştireyim derken ampul yanmaya başladı hemde aralıksız .
    Bugün eski silikonu söküp tekrar silikonladım kuruyunca sorun düzelmiş görünüyordu.

Kızdığım nokta şu:
    Araç 2011 model ve daha 16.000 km de,
    Haftanın 3-4 günü garajda yatıyor.
    Ben yepyeni arabanın kalitesiz malzemesine mi yanayım, akü bitse çekeceğim sıkıntıya mı yanayım.
    O kadar sinirlendim ki aracı satmaya bile karar verdim.
    Albeanın sağlamlığına ve yakıt tüketimine lafım yok, fakat iş kaliteye gelince 98 model transit minibüsümüz daha konforlu geliyor !

• quote:

Orijinalden alıntı: asd399

arkadaşlar biraz sıkıntılı bir süreç yaşadıktan sonra bende artık bir albea sahibiyim diyebiliyorum. aranıza kabul ederseniz çok sevinirim hepinize iyi akşamlar

Hoş geldiniz..
    Hayırlı uğurlu olsun sağlıcakla iyi günlerde kullanın..
    Hayırlı günler dilerim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: rebrov55

Herkese selamlar. Bir haftadır torpido gözü ışığı yüzünden çıldıracak duruma geldim ve sizlerle derdimi paylaşmak istedim.
    Önce torpido ışığının kapak kapanınca sönmediğini farkettim. Işık işlem yapmak için biraz ters yerde.
    Ampulün içinde olduğu plastik kutucuk oynuyordu arkasını silikonladım sorun çözüldü,
    Fakat 1-2 gün sonra ışık hiç yanmamaya başladı, tam ampulü değiştireyim derken ampul yanmaya başladı hemde aralıksız .
    Bugün eski silikonu söküp tekrar silikonladım kuruyunca sorun düzelmiş görünüyordu.

Kızdığım nokta şu:
    Ben yepyeni arabanın kalitesiz malzemesine mi yanayım, akü bitse çekeceğim sıkıntıya mı yanayım.
    Albeanın sağlamlığına ve yakıt tüketimine lafım yok, fakat iş kaliteye gelince 98 model transit minibüsümüz daha konforlu geliyor !

Kendin yapmak yerine neden bir servise veya ustaya göstermeyi denemedin??
    Nihayetinde "KUL" yapısı
    Bir sandık elma'da 1 tane çürük elma çıktı diye, sandığı atmaya gerek yok ki..

• quote:

Herkese selamlar. Bir haftadır torpido gözü ışığı yüzünden çıldıracak duruma geldim ve sizlerle derdimi paylaşmak istedim.

Kızdığım nokta şu:

arkadaşım bence işbilmezlikten olmuş biraz seninki buraya yazsan yardımcı olurduk.Birincisi bendede aynı sıkıntı olmuştu o lambayı sökmek zor bir şey değil arka kısmından aşağı bastırınca arka tırnaklar çıkıyor sonrada ön çıkıp ampül değişimi yapabilirsin benim içinde metal biraz eğilmişti kapağın baskısından onu düzelttim geri taktım sonrada ne olur ne olmaz diye zaten torpido kapğında oraya değen kısım belli orayada şu sandalye ayaklarının altına yapıştırılan bantlardan orjinal görünecek şekilde kesip yapıştırdım. şu an hiç bir sorun yok silikona falan hiç gerek yoktu bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: TopraktanGelenler

quote:

Kızdığım nokta şu:

Kendin yapmak yerine neden bir servise veya ustaya göstermeyi denemedin??
    Nihayetinde "KUL" yapısı
    Bir sandık elma'da 1 tane çürük elma çıktı diye, sandığı atmaya gerek yok ki..

Çok büyük bir sorun değil sonuçta servise, ustaya gerek yok.
    Ben anlatmak istediğim daha farklı bir şeydi !
    Biz bu arabayı alırken 'nasılsa yeni araba, sorun felan çıkartmaz sanayiye felan da işimiz düşmesin ' diye aldık.
    Alana kadar herkes bol bol övüyordu albeayı. Fakat kullandıkça beklentilerimizin dışında bir araç aldığımızı farkettik.

• quote:

Orijinalden alıntı: mscal

quote:

Kızdığım nokta şu:

arkadaşım bence işbilmezlikten olmuş biraz seninki buraya yazsan yardımcı olurduk.Birincisi bendede aynı sıkıntı olmuştu o lambayı sökmek zor bir şey değil arka kısmından aşağı bastırınca arka tırnaklar çıkıyor sonrada ön çıkıp ampül değişimi yapabilirsin benim içinde metal biraz eğilmişti kapağın baskısından onu düzelttim geri taktım sonrada ne olur ne olmaz diye zaten torpido kapğında oraya değen kısım belli orayada şu sandalye ayaklarının altına yapıştırılan bantlardan orjinal görünecek şekilde kesip yapıştırdım. şu an hiç bir sorun yok silikona falan hiç gerek yoktu bence.

Lambayı sökmekte sıkıntı yaşamadım, metaller de eğilme felan yoktu.
    Plastik kutucuk yerine oturuyor ama sabit durmuyordu. Kapak kapatılınca siyah düğme değil kutucuk oynuyordu.
    Zaten biraz sıkışık bir yerde, risk almamak için silikonladım.
    Dediğim gibi araç haftanın 3-4 günü garajda. Akü felan biterse al sana sıkıntı

• Selam;
    Bende bursadayım 2007 1.4 fire active aldım almadan öncede sizi takip ediyordum.

83000 de aldım hiç gaz takılmamış bi araba ve bende takıp takmama arasında kaldım. benzinde 27 krş yakıyor şehir içinde.Yılda 7000 km yaparım diye düşünüyorum.

Birde merkezi kilit var ama kumandalı bi anahtar almak istiyorum orjinal birşey olsun istiyorum ,sis taktırmak istiyorum orjinal olsun istiyorum hesaplı olarak nerden bulabilirim .

Benide eklerseniz sevinirim .

Teşekkürler
  • ben fiyat yazınca genelde çok yüksek diyenler oluyordu
    2009 da serviste ön arka balatalar değişmiş 225 tl vermişim

bugün sokak arası tamirciye sordum önler 40 tl arkalar 60 tl toplam işçilik dahil 100 tl istediler

arkadaşın tanıdık yeridir eskiden serviste çalışıp kendıne yer açan adamdır genç birisi ve uzun zamandır ne yaptığına dıkkat ettım sordum arastırdım

arkadas frenlerı degıstırdı baktım balatalar japon malı taiwan malı o tarz parçalar

gayet iyi yanı eger varsa tamırcı usta olan yerlerde yaptırın aradaki fiyat farkına bakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: leonhart61

Arkadaşlar Merhaba Benim 2004 Model Albea 1,2 16 v Hl Full Aracım var BMD Marka Sıralı Sistem LPG Var Bugün Aracı Çalıştırdım Gayet Normal Çalıştı Sonrasında İse Soğuk Motor Fan AÇtı ( Çok İlginç ) Motoru Durdurdum Tekrar Çalıştırmak İstedim Ama Çok Zor Çalıştı Araç Çalıştığı Vakite İse Araç Tekmleme Yapmaya Benzini Yakmadan Atmaya Gazı Bıraktığım Vakit Stop Etmeye Başladı ve Sürekl Enjeksiyon Lambası Yanık Konumda idi Herzaman Gittiğim Ustayı Aradım Bunları Anlattım Olduğu Gibi Araçta LPG Olduğu için LGP ve Aracın Beynin Karışa Bileceğini ve Bir Süre Sonra Düzeleğini Söylediler Bir Müdüdet Sonra Düzeldi Araç Acaba Doğruudur Beynin Karıştığı Bu Sürekli Olurmu Ne yapmalıyım Saygılar..

Up Up
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheWoLF

Selam;
    Bende bursadayım 2007 1.4 fire active aldım almadan öncede sizi takip ediyordum.

83000 de aldım hiç gaz takılmamış bi araba ve bende takıp takmama arasında kaldım. benzinde 27 krş yakıyor şehir içinde.Yılda 7000 km yaparım diye düşünüyorum.

Birde merkezi kilit var ama kumandalı bi anahtar almak istiyorum orjinal birşey olsun istiyorum ,sis taktırmak istiyorum orjinal olsun istiyorum hesaplı olarak nerden bulabilirim .

Benide eklerseniz sevinirim .

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: MuTLu.

Merhaba arkadaşlar.

Bir yerden 10 bin lira civarı para bekliyoruz. Yani durumumuz çok iyi değil. Kardeşler arası ev satılacak. Bu paraya biraz ekleyip araba almayı düşünüyoruz. Sonuçta olmazsa satarız, havaya gidecek değil ya..

Herneyse, baya araştırdım..

Ufak bir tecrübem oldu Fiat hakkında. Yalnız bu model Marea ve 2001 falan diye tahmin ediyorum.

Yav bugün direksiyon dersine gittim kursun. Daha önce sadece G25 ile pratik yapma şansım olmuştu. Dün gittiğimde ise kursa vites yerleri, debriyaj falan biliyorum ama pratik yoktu. Debriyaj nerede kavrıyor diye çözene kadar zaman geçti ama çözdükten sonra araba yağ gibi akıyor, hızlanmalar falan. Ekonomik ve ses sirkülasyonu derler ya, gerçekten motor sesini içeriye aman aman yansıtmıyor. Deviri baya yükselttim sadece meraktan, anca o zaman duyuyorsunuz. Yoksa araba çalışıyor mu, farkında bile değilsiniz.

Vites geçişleri de acemi birine göre çok rahattı. 3. vitese kadar çok rahat geçiş yaptım. Bilmiyorum, belki ilk defa bu kadar uzun süre sürüş yaptığımdan mıdır, acemi olmama rağmen ve ilk defa sürmeme rağmen hiç bu arabada paniklemedim. Trafiğe girdim. Kırmızı ışıkta arabaların arasında bekledim. İkinci gün debriyajın nerede kavradığını iyice çözmüştüm zaten. Hemen kalkış yaptım ve hiç zorlamadı. Frene alışmak zor oldu baya hassas. Tak diye durdum 2,3 kere. Sonra alıştım. Valla hayran kaldım. Albea'ya gelirsek daha önce sadece yan koltukta oturarak seyahat ettim arkadaşımın babasının aracıydı. Şimdi araba almak istiyoruz, tüm parayı bu araca yatırsak ve iyi baksak, bakımlarını çok güzel şekilde devam ettirsen 2. eli ölü müdür? Gerçi ekonomi sınıfındaki 2,3 araçtan biri. Satılır diye düşünüyorum ama tabii ki size sormak gerek.. Marea'nın o şekilsiz direksiyonu ve dandikliğine rağmen araç güzeldi. Fiat deseniz gerçekten konforluydu sürücü koltuğunda oturmama rağmen. Dediğim gibi Fiat serisinde hiç zorluk çekmedim kullanırken.

Ör: 2005 model bir Albea'nın kasko değeri ortalama ne kadar arkadaşlar? Donanıma bağlı olarak örnek verebilen olursa sevinirim.

Not: Şimdi yazıyı okuyan arkadaşlar ilk defa binmişsin, bu yüzden bu kadar şeysin demesin. Gerçekten bu aracın kontrolü çok basitti. Yani herkes bunu söylüyordu. Parçasının bol olması da avantaj. Ekonomik bir araç. Kaskosunu yaptıralım da. Satarken zorlanmadan satarız artık... :) Arkadaşlar tavsiyenizi bekliyorum. Kasko konusunda özellikle ortalama bir fiyat verirseniz sevinirim. İleride satacak olursak riske girmemiş oluruz.

Ayrıca önemli bir konuda yakıt;

Arkadaşlar tüp taktırsak yakıt değerleri 100 km'de kaç olur? Tüp kesinlikle düşünüyoruz ama 1.3 motor araç için çekişten çok fazla düşer mi? Hız yapmayacağız zaten kesinlikle. Aile aracı diyebiliriz.

Dostum sadece şuna cevap vereyim 2 ay önce 2004 Albea Aldım 1,2 HL 16 V Full oalan versiyonundan Hemen BMD Marka Sıralı Siralı Sistem LPG Taktırdım KM De 17 Kuruş Yakıyor Sana Tavsiyem Albeadan Şaşma

• quote:

quote:

Dostum sadece şuna cevap vereyim 2 ay önce 2004 Albea Aldım 1,2 HL 16 V Full oalan versiyonundan Hemen BMD Marka Sıralı Siralı Sistem LPG Taktırdım KM De 17 Kuruş Yakıyor Sana Tavsiyem Albeadan Şaşma

17 kuruş mu???
  • quote:

Orijinalden alıntı: bravaman

quote:

quote:

17 kuruş mu???

17 kuruş'mu dedi birisi

• quote:

quote:

quote:

quote:

17 kuruş mu???

17 kuruş'mu dedi birisi

Aynen 17 18 kuruş arkadaşlar Albea 1,2 HL 16 V BMD Marka Sıralı Sistem LPG Şehir içi Günlük 60 Km Yol Yapıyorum Depo 73 75 TL Arası Doluyor 350 Km ortalama yol Yapıyorum Bunun 15 Km Benzinle Olduğunu Düşünelim Motor Isınana Kadar Benzinle Yol Gidiyor Heasp Ortada Tabi Kullanım Yolun Durumu Havalarım Soğuması Etkenlerden Dolayı Değişkenlik Gösteriyor. Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonhart61 -- 12 Ekim 2012; 9:32:00 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

17 kuruş mu???

17 kuruş'mu dedi birisi

Aynen 17 18 kuruş arkadaşlar Albea 1,2 HL 16 V BMD Marka Sıralı Sistem LPG Şehir içi Günlük 60 Km Yol Yapıyorum Depo 73 75 TL Arası Doluyor 350 Km ortalama yol Yapıyorum Bunun 15 Km Benzinle Olduğunu Düşünelim Motor Isınana Kadar Benzinle Yol Gidiyor Heasp Ortada Tabi Kullanım Yolun Durumu Havalarım Soğuması Etkenlerden Dolayı Değişkenlik Gösteriyor. Saygılar...

Matematikçi değilim ama, İlk okul 2.ci sınıf öğrencisi bile bu hesabı yapar arkadaşım..
    Şimdi hesaplayalımmı beraber??

73 tl depo dolduruyorsun ve bu para ile 350 km yol yapıyorsun.
    350
    - 15 km benzin düşelim
    --------
    335 km eder.

73 bölü = 335 sonuç = 218 kuruş eder..

Seninkisi nasıl bir hesaplama ki böyle??

Sen 73 tl LPG ile 430 km gitmen gerekir senin hesaba göre.

Hadi bakalım tekrar hesabını yap ve bizede anlat..

• 
Sayfa: önceki 835836837838839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.