albea kesinlile dizel olmalı paket olarakta dynamic yada premio olmalı active ler çok fıs
1.4 benzinlisi gazda çok az yakıyor bence araba full yüklü ve 4 yetişkin klima açık ort 110 km hızla 7.8 lt gaz yaktı 1000km lik yolu 190 liraya gittik lpg 2,30 falandı şu an 2,80 oldu alahın cezası
hayırlı akşamlar.1.2 2004 16v albeamın arka sol firen merkezi hafif kitlenmiş ve sürtünmeden ve ısınmadan dolayı firenler tutmadı ve lastiği neredeyse yakıyordum. ustaya gösterdim fren merkezini değiştirdi ve 100 tl aldı. 60 tl parçaymış. ne dersiniz bu parça okadar pahalımı.!?
arkadaşlar merhabalar albea 1.3 multijet alıcak arkadaşlar varsa tavsiyem kesinlikle hiç düşünmeden alsınlar bende var 2006 model yokuşta bayılma sıfır şu opel astra vectra 1.6 motorlar sadece size bakmakla kalıyor daha 1 hafta önce izmir aydın otobanında sürekli 200-205 km\h civarı gittim banamısın demiyor araç ayriyetten dizel aracı zorlarsan sorun çıkarır diyenlerede kulak asmayın şuan 103500 kmde araç ve bu zamana kadar sürekli yüksek devirde kullandım 4000-5000 devir arası vites değiştirdim herkese iyi akşamlar tekrardan
selamlar arkadaslar nette arastırma yaparken buraya denk geldim güzel bir form olmuş. Dün bir arkadasım aradı acil satılık albea 1.3 multijet varmış 2004 model dizel 157000 km de. arkdasım arabayı baktırmıs motoru iyi demişler lakin triger kayışı değişmesi lazım demişler. satıcı ile görüştük değiştirmeyi kabul etti.(masrafı nedir bilen varmı?). ayrıyeten araba kople boyaya girmiş güneş yanıgından dolayı rengi gri arabanın onuda götürdük tavanın içten üst tarafını söktürüp baktırdık orjinal kaynaklar duruyor köşelerde herhangi bir sıkıntı yok denildi lakin 2004 model arabanın güneş yanıgı olmasını anlamadım olabilirmi sizce? fiyat olarakta 11000 istediler son fiyat sizce uygunmudur alınırmı görüşlerinizi bekliyorum...
birde vergisine baktımda netten yıllık 190 diyor motorlutasıtlarvergisi.com da 1300 cm3 ve altı olarak giriyoruz dogru mu acaba bu hesap bukadar ucuzmu vergisi?
quote:
Orijinalden alıntı: sinsi_23
selamlar arkadaslar nette arastırma yaparken buraya denk geldim güzel bir form olmuş. Dün bir arkadasım aradı acil satılık albea 1.3 multijet varmış 2004 model dizel 157000 km de. arkdasım arabayı baktırmıs motoru iyi demişler lakin triger kayışı değişmesi lazım demişler. satıcı ile görüştük değiştirmeyi kabul etti.(masrafı nedir bilen varmı?). ayrıyeten araba kople boyaya girmiş güneş yanıgından dolayı rengi gri arabanın onuda götürdük tavanın içten üst tarafını söktürüp baktırdık orjinal kaynaklar duruyor köşelerde herhangi bir sıkıntı yok denildi lakin 2004 model arabanın güneş yanıgı olmasını anlamadım olabilirmi sizce? fiyat olarakta 11000 istediler son fiyat sizce uygunmudur alınırmı görüşlerinizi bekliyorum...
bence o araba yuksek ıhtımal taksı cıkması kımse dızel arabasını o fıyata vermez 11 tl ye sahın dogan satılıyor.komple boya olması taksı cıkması oldugunu dogrular nıtelıkte ancak kesın emın olmak ıcın ıyı bır bakılması gereklı bence
quote:
Orijinalden alıntı: strong.
quote:
bence o araba yuksek ıhtımal taksı cıkması kımse dızel arabasını o fıyata vermez 11 tl ye sahın dogan satılıyor.komple boya olması taksı cıkması oldugunu dogrular nıtelıkte ancak kesın emın olmak ıcın ıyı bır bakılması gereklı bence
3 farklı ustaya gösterdik motorda sıkıntı yok lakin 1i triger kayısı degissin biride debraj balata felan değişmesi gerektiğini söyledi bizde şüphelendik ama motor bakımlı temiz dediler bugün nihai kararı verecez bakalım ucuza kacırmak istemiyoruz. boyaya gelince vurugu kırıgı yok içtende tavanı söktük orj kaynaklar duruyor.
arkadaşlar ! 2007 albea fire active aracim var taksi çikmasi. toplam km göstermiyor bilgisi olan varmi !!
selam arkadaşlar size sorum olacak bugün albea sole 1.3 multijet aldık. km olarak 33 binde model 2008 sağ ön ve sağ arka çamurlukta boya var. araba çok temiz güzel fiyat olarak 22.500 dediler nasıl fikri olan varsa yardımcı olabilir mi ?
Sevgili HENRY-ENES
Öncelikle "Nasıl yani!!" demek istiyorum..
-"Aldık" demişsin ve sen aldıktan sonramı araştırma yapıyorsun?? -Ve eğer mesajından anladığım kadarı ile bu araın fiyatı 22.500 tl öylemi?? -Taş çatlasın bu aracın ortalama fiyatı 19.000 tl dir. -Ve bu araç sağ-sol dememiş çamurluğu boyatmış..
Şaka gibi...
Aldık arabayı ama şu şekilde babam arabayı sevdi ve alalım dedi bende tipi olsun kullanımı olsun pek hoşlanmam. Bana göre doblo daha iyi gelir albea dan) neyse galeriye gittik babam alalım dedi bende pahalı bu araba dememe rağmen galerici almıcaksanız almayın 22.750 veren var isterseniz arayalım adamı gelsin gözünüzün önünde binsin gitsin dedi.babamda bundan gaza gelerekten aldı geldi. yalnız galerici şunuda dedi 1 ay içerisinde beğenmezseniz hoşunuza gitmeyen bişey olursa alıp gelin paranız iade decdi bende buna güvenerek aldıktan sonra soruyorum.evet araba 22.500 fiyat çelik jant var ayağında bide film . Babamın yeğeni dün aradı babamı arabadan anlar biraz olsun dedi çok pahalıya almışsın dayı o arabayı verelim dedi geri bakalım artık sonuç olarak ne yapıcak babacım .aynen öyle sağ ön ve sağ arka çamurluk boyalı sağ ön serviste yapılmış herşey.
Selam.
2005 Albea Dynamic aldım 1.3 multijet.
2 hafta kullandım ve tespit ettiğim sorunları yazıyorum, yardımcı olur ve yönlendirirseniz çok sevinirim:
1. Yol bilgisayarı menüleri arasında gezinemiyorum. Sanırım direksiyonun solundaki silecek kolunun üzerinde düğmeye basınca mesafe/yakıt vs gibi menülerin arasında geçiş yapmam lazım ama işlemiyor. Hep aynı ekran var o da aracın kilometresini gösteren ekran.
2. ilk kontağı çalıştırdığımda uyarı veriyor "motor yağ bas. az" yazıyor.
3. çok fazla yakıt tüketiyor. neredeyse kilometrede 30 kuruş yakıyor. 1.3 mj için çok değil mi
4. mazot ikaz ışığı yandıktan sonra yaklaşık 10 km aracı kullanıp park edince bir daha çalışmıyor. yani mazot bitiyor. oysaki ışık yandıktan sonra 50-60 km gitmesi gerekmez mi?
Selam.
2005 Albea Dynamic aldım 1.3 multijet.
2 hafta kullandım ve tespit ettiğim sorunları yazıyorum, yardımcı olur ve yönlendirirseniz çok sevinirim:
1. Yol bilgisayarı menüleri arasında gezinemiyorum. Sanırım direksiyonun solundaki silecek kolunun üzerinde düğmeye basınca mesafe/yakıt vs gibi menülerin arasında geçiş yapmam lazım ama işlemiyor. Hep aynı ekran var o da aracın kilometresini gösteren ekran.
2. ilk kontağı çalıştırdığımda uyarı veriyor "motor yağ bas. az" yazıyor.
3. çok fazla yakıt tüketiyor. neredeyse kilometrede 30 kuruş yakıyor. 1.3 mj için çok değil mi
4. mazot ikaz ışığı yandıktan sonra yaklaşık 10 km aracı kullanıp park edince bir daha çalışmıyor. yani mazot bitiyor. oysaki ışık yandıktan sonra 50-60 km gitmesi gerekmez mi?
quote:
arkadaslar bu arabayı aldım bir iki sorum olacak? yaklasık 250 km yol yaptım 165 kmsi uzun yol gerisi şehir içi.depo sıfırken(temizletmiştim depoyu) 100 liralık mazot aldım depo yarıya geldi 250 kmden sonra çeyrek depo bitti yani 50 liralık mazotla 250 km yol yapmış.1 litre ile 22 km yapmıs. simdi litresi 4.26 bunu 22 ye böldümmü 0.19 çıkıyo bu km ye kaç kuruş yaktıgını gösteriyo yani bu yakıt normalmi? bir 2side 5.viteste giderken yokuşa geldikmi 100 105 ile giderken araba 85 e kadar düşüyor yokuşu pek tırmanmıyo tekrar 4. vitese cekmem gerekiyor. daha önce 1.6 kartal kullanmıstım böyle bişe yoktu acaba 1.3 lerde normal mi bu yoksa motorda mı sıkıntı var. düz yolda 100 110 gidiyor hiç düşmüyo ama biraz yokuşa dayanınca gaza yüklensemde 90 a felan düşüyor.yorumlarınızı beklliyorum iyi formlar dilerim...
Hayırlı olsun arkadaşım, bende albea almayı düşünüyorum (Aslıda az yaktığı için clio 1.4 düşünüyordum), Bana tavsiyelerin olacakmı aracından memnunmusun?
Albea nın benzinli modelini alıp gaz taktırmayı düşünüyorum, bu fikrim nasıldır? Tavsiyeleriniz bekliyorum, hayırlı günler...
Merhaba arkadaşım.. Tercih elbette senindir. Sorduğun için cevap vermek istedim. Eğer ALBEA mı-CLİO mu? diye sorsaydın ALBEA derdim. ( 1.3 m.jet ) Diğer taraftan ben LPG ye karşıyım. Evet BENZİN pahalı fakat astarı yüzünden daha pahalıya geliyor diye düşünüyorum. Bence al bir DİZEL kafan rahat olsun. Ben öyle yaptım ve 1 yıldır aracımda hiç sorun yaşamadım.. Selamlar..
Merhabalar arkadaşlar bir araç buldum ve bu bölümdeki kullanıcı ve tecrübeli arkadaşlara sormak istedim, şimdi albea 1.2 SL 2005 model 115 binde sadece kaput ucuna kadar boyalı başka bir sıkıntısı görünmeyen araç buldum aracın fiyatı şimdilik 15 Bin civarında ben bu arabayı başka bir yakınıma almak istiyroum bana da güveniyor ben dün arabayla bir tur attım, tabi haliyle araba performans olarak doyurmadı beni alacağım kişi de acemi o sebeple düşünüyorum ama bir yandan da içime dert oldu sizce bu arabadan memnunluk derecesi nedir, benim etrafımda albea ve özellikle 1.2 motor kullanan yok gibi bir şey çekişi gidişi sesi soluğu herhangi bir kronik sorunu falan varmıdır bu araçların bugün akşama haber vereceğim bir cümle de olsa fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim.
multijet in temizleri çok pahalı bütçemi aşıyor,
1.2 benzinliler uygun fiyat temizleri yine bütçemi aşıyor,
2007 1.4 dinamik model var, aracın sahibi aracı 18 bin km de olduğunu söylüyor, zor ihtimal ama hertürlü güvenceyi veriyor istediğin servise baktırabilirsin diyor, dediği doğruysa bu araca 17 bin TL verilirmi? Bu aracı alırsam tüp taktırıp binerim diye aklımdan geçiyor,
Fiyat uygun gibi siz nedersiniz?
Bide bu arabanın 2. el durumu nedir satma sıkıntısı olur mu ?