Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (823. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.671.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 821822823824825
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kar_tepe

arkadasim eger kapilardan bitanesi aciksa kitlediginde kilit tekrar acilir buda aracin sana bir uyarisidir kapi acik onun icin kitlemiyorum der yani guvenlik amacli cunku albea kapilardan bitanesi acik oldugunda kapilari kitlemez saygilar selim

hocam daha önce ypmıyordu ama 2 gündür kapılar kapalı olmasına rağmen bunu yapıyor 5-6 kere deniyorum sonra kitleniyor..birde yine 2-3 gün öncesi hareket halindeyken ön sağ kapı açık uyarısını alıyorum kapı kapalı olmasına rağmen çok ilginç..bu arada az önce bişey daha oldu 5-6 kere kitlemeye çalıştım yine olmadı sonra bu sefer kitlemeyi kesti sadece dörtlüleri yakmaya başladı kilitlerden ses yok merkezi kilit sapıtmaya başladı yaa

• arkadasim eger kapilarin acik degilde kitlenmiyorsa kapi kilitlerinden biri sIkIsIyor demektir birtane nalburdan (VD-40) AL ENKUCUK BOYUNU sipreyin ustunde ucuna takmak icin ince bir boru var onu sipreye tak ve kilitlerin iclerine kadar sok ve guzelce sIk sonra akan kisimlari sIl ve kilidi bikac sefer ac kapat eger duzelmezse on sag kapi uyardi demistin kapi mentese araliginda siyah kablo burusu goreceksin o gecmeli bir fisdir onu cikart ve guzelve hava ile temizle ve bir bak oksitlenme varmi ve yerine takma zahmetlidir dikkatet eger gene olmazsa kapi panzotunu sök icerde kilide giren kablolar var onlarda temassizlik olabilir ve cok ac kapa yaptigin icin arac kitlemeyip sadece dortluyu yakar zarari yok o bir ariza degil pes pese kitlemedigin surece yapmaz saygilar selim
  • quote:

arkadasim eger kapilarin acik degilde kitlenmiyorsa kapi kilitlerinden biri sIkIsIyor demektir birtane nalburdan (VD-40) AL ENKUCUK BOYUNU sipreyin ustunde ucuna takmak icin ince bir boru var onu sipreye tak ve kilitlerin iclerine kadar sok ve guzelce sIk sonra akan kisimlari sIl ve kilidi bikac sefer ac kapat eger duzelmezse on sag kapi uyardi demistin kapi mentese araliginda siyah kablo burusu goreceksin o gecmeli bir fisdir onu cikart ve guzelve hava ile temizle ve bir bak oksitlenme varmi ve yerine takma zahmetlidir dikkatet eger gene olmazsa kapi panzotunu sök icerde kilide giren kablolar var onlarda temassizlik olabilir ve cok ac kapa yaptigin icin arac kitlemeyip sadece dortluyu yakar zarari yok o bir ariza degil pes pese kitlemedigin surece yapmaz saygilar selim

verdiğin bilgiler için çok çok teşekkür ederim.ilçeye gittiğim zaman dediğin şeyi alıcam..
    Bu arada arkadaşlar, benim koltuklar adeta leş gibiydi aldığımda öyleydi kılıf almıştım ama içim rahat etmedi bende kılıfları söktüm. bu gün vanish kosla halı aldım koltukları bi güzel yıkadım tül parçasıyla koltukları itinalı bir şekilde sildim sonrada halı yıkama makinasıyla iyice çıkan köpük pislik ne varsa hepsini çektim.gerçi çok yoruldum ama değdi.çokta güzel oldu.. eğer benim gibi koltuklarından şikayetçi olan varsa tavsiye ederim..

• ayni temizligi bende yaptim cok ise yariyor
  • ALBEA ILE ILGILI SORUNU OLAN VARSA BANA YAZABILIR HIZLI CEVAP ALMAK ISTEYEN OLURSA MAIL ADRESIMDEN ULASABILIR MAIL ADRESIM HEP ACIK BUARADA SATILIK 2008 MODEL ALBEA 1.4 SOLE DYNAMIC VAR LPG KLIMA FULL ISTEYEN MAIL VEYA TELEFON NUMARAMDAN ULASABILIR SAYGILAR SELIM
  • quote:

ayni temizligi bende yaptim cok ise yariyor

peki hocam tavanı hiç temizledin mi?
  • Domestosla ve sicak su ile temizledim domestosla sildikten sonra hemen pesinden kuru bezle sil pisligin nasil ciktigini goreceksin ve aradan bikacgun gectikten sonra tekrar ayni sekilde sil temizlenecektir kardesim saygilar selim
  • kar_tepe hocam bir sorum olacak (bu arada başını ağrıtıyorum kusuruma bakma) benim durduğum yer köy dolayısıyla buradaki yollar toprak yol olduğu için toz oldukça çok.bu gün bişey farkettim aracımın performans düştü ve yeterli verim alamadım.hatta okadar kötüleştiki bi rampada virajda durmam gerekti 1. vitese düştüm kalkarken sanki gaz yemedi ve motor 2kere stop etti çalıştırıp kalkış yaptığımda gaz yemiyordu nazlanıyordu..şimdi bu sorunun kaynağı nedir..hava ve yakıt filtresinden midir? eğer sorun buysa yada herney ise maliyeti ne kadardır?bu arada aracı alalı 1 ay kadar oldu 2.el ilk arabam ve bu konuda cahilim aracı aldığımdan beri 2 bin km yaptım ama inanın buradaki yollarda havaların sıcak olmasıyla birlikte çok yoğun toz var beni bilgilendirirsen çok sevinirim..şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kameray37 -- 15 Temmuz 2012; 21:08:17 >

• Birincisi istedigin zaman yazabilirsin ikincisi cahillik degil kimse aracla ilgili bilgi sahibi olarak dogmuyor simdi cekis sorunu birkac sebepten dolayi olur birincisi enson aldigin yakittan olur yani mazot kotu olabilir ikincisi mazot filitresi dolmus olabilir ucuncusu hava filitresi dolmus olabilir once hava filitresini sokturup bir baktir sokebiliyorsan once sen sok filitresiz araci cik test et sorun devam ediyormu bir bak eger filitreden degilse sonra digerlerine baktir bu arada arac kacbinde ve kac model hava filitre fiyati 12 ila 15 arasi yakit filitresinin fiyatini tam olarak bilmiyorum ama oda cok pahali degil saygilar selim
  • bu arada aracinin turbosu calisiyormu sana tavsiyem araci calistirdiginda 1 dakika bekle turbo yaglanmasi icin ve stop etmeden oncede 1 dakika bekle turbo sogumasi icin aksi taktirde turbo arizalanicaktir ve fiyati cok yuksek bu arada filitreleri degistiginde hicbirsey cikmazsa turbo basincinida olctur
  • quote:

Orijinalden alıntı: kameray37

kar_tepe hocam bir sorum olacak (bu arada başını ağrıtıyorum kusuruma bakma) benim durduğum yer köy dolayısıyla buradaki yollar toprak yol olduğu için toz oldukça çok.bu gün bişey farkettim aracımın performans düştü ve yeterli verim alamadım.hatta okadar kötüleştiki bi rampada virajda durmam gerekti 1. vitese düştüm kalkarken sanki gaz yemedi ve motor 2kere stop etti çalıştırıp kalkış yaptığımda gaz yemiyordu nazlanıyordu..şimdi bu sorunun kaynağı nedir..hava ve yakıt filtresinden midir? eğer sorun buysa yada herney ise maliyeti ne kadardır?bu arada aracı alalı 1 ay kadar oldu 2.el ilk arabam ve bu konuda cahilim aracı aldığımdan beri 2 bin km yaptım ama inanın buradaki yollarda havaların sıcak olmasıyla birlikte çok yoğun toz var beni bilgilendirirsen çok sevinirim..şimdiden teşekkürler.

hava filtresine ve debimetre(hava akışmetresine) baktır.
    Genelde bunlardan kaynaklanır.

• quote:

Birincisi istedigin zaman yazabilirsin ikincisi cahillik degil kimse aracla ilgili bilgi sahibi olarak dogmuyor simdi cekis sorunu birkac sebepten dolayi olur birincisi enson aldigin yakittan olur yani mazot kotu olabilir ikincisi mazot filitresi dolmus olabilir ucuncusu hava filitresi dolmus olabilir once hava filitresini sokturup bir baktir sokebiliyorsan once sen sok filitresiz araci cik test et sorun devam ediyormu bir bak eger filitreden degilse sonra digerlerine baktir bu arada arac kacbinde ve kac model hava filitre fiyati 12 ila 15 arasi yakit filitresinin fiyatini tam olarak bilmiyorum ama oda cok pahali degil saygilar selim

hocam anlayışınız ve yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim..dediğim olay şu anda yok..yani dediğim olay dün yaklaşık 1,5-2 saat rampa çıktım ve onümde arabalar olduğundan oldukça tozluydu belli bir süre sonra çekişinde düşme yaşandı ve blirli bir süre sonra dediğim gibi arabam stop etti ve 1. viteste dahi gitmedi ve nihayetinde stop etti fakat şu an o sorun yok bu gün hava filtresini açtım baktım zaten benden önceki sahibi (akrabam) bütün bakımlarını yaptırmış ve gerçektende hava filtresi yeniydi.ve dediğim gibi dünkü yaşadığım sorundan eser yok turbo çalışıyor sıkıntı yok ama aracı stop etmeden beklemeyi ve yine çalıştırırken rolantide beklemenin önemli olduğunu bilmiyordum bilgilendirdiğin için ayrıca teşekkür ederim.taksici bi arkadaşım var onada sordum oda hava filtresinden dedi çünkü gittiğim yolun nasıl olduğunu oda biliyor bu arada arabam 2006 model 130 binde

• quote:

Orijinalden alıntı: Umut.25

quote:

Orijinalden alıntı: kameray37

kar_tepe hocam bir sorum olacak (bu arada başını ağrıtıyorum kusuruma bakma) benim durduğum yer köy dolayısıyla buradaki yollar toprak yol olduğu için toz oldukça çok.bu gün bişey farkettim aracımın performans düştü ve yeterli verim alamadım.hatta okadar kötüleştiki bi rampada virajda durmam gerekti 1. vitese düştüm kalkarken sanki gaz yemedi ve motor 2kere stop etti çalıştırıp kalkış yaptığımda gaz yemiyordu nazlanıyordu..şimdi bu sorunun kaynağı nedir..hava ve yakıt filtresinden midir? eğer sorun buysa yada herney ise maliyeti ne kadardır?bu arada aracı alalı 1 ay kadar oldu 2.el ilk arabam ve bu konuda cahilim aracı aldığımdan beri 2 bin km yaptım ama inanın buradaki yollarda havaların sıcak olmasıyla birlikte çok yoğun toz var beni bilgilendirirsen çok sevinirim..şimdiden teşekkürler.

hava filtresine ve debimetre(hava akışmetresine) baktır.
    Genelde bunlardan kaynaklanır.

hocam dediğim gibi şimdilik sorun yok ama bu dedikleriniz kulağıma küpe olacağından şüpheniz olmasın teşekkürler

• merhabalar arkadaşlar sizlere bir sorum olacak aracım 10.000 km ye dayandı bakımını serviste yaptıracağım 10.000 deki araç için bakım olarak neleri yaptırmam lazım ?
  • Arkadaşlar arabayı beş altı saat ara verip çalıştırdığımda yağ basıncı düşük uyarısı yapıyor yaklaşık üç saniye sonra sönüyor,
    bende yağ kontrolünü yapıyorum hemen yağı tam çıkıyor acaba neden yapar daha önce başına gelen arkadaşlar cevaplarsa çok
    memnun olurum.
  • arkadaslar elinde 2008 model ve uzeri cikma bujisi olan varmi benim aracin bujisinin bitanesi kesilmis arac tekliyor elinde olan varsa lutfen yardimci olsun yenisini sordum fiyati cok yuksekti ?
  • slm arkadaşlar bise sorcam gecen gun aracımla uzun yol yaparken klima acıık park ederken alttan su damlattıgını gördüm baya damlatıyordu araç motor suyu sadım korktum kaputu acıp kontrol ettim ama motor suyu değil sora klımayı kapattım su kesildi ede böyle olur acaba sıcsk havada klıma buharmı yapmıştır yoksa klıma suyunu böylemı atıyordur bilgisi olan warmı ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: manki_59

slm arkadaşlar bise sorcam gecen gun aracımla uzun yol yaparken klima acıık park ederken alttan su damlattıgını gördüm baya damlatıyordu araç motor suyu sadım korktum kaputu acıp kontrol ettim ama motor suyu değil sora klımayı kapattım su kesildi ede böyle olur acaba sıcsk havada klıma buharmı yapmıştır yoksa klıma suyunu böylemı atıyordur bilgisi olan warmı ??

klimanın tahliye yerinden akıyor normal endişelenicek birşey yok.

Bu arada fazla aktif olamadım bu sıralar.

Kuşadasında aracın marş otomatiği bozuldu 180liraya yaptırdım.
    Aklınızda bulunsun araç marş almıyor çık çık diye ses geliyorsa sorun marş otomatiğinde.
    Araç çalışmıyorsa 4e takıp aracı ileri geri sallayıp çalıştırabiliyorsunuz.
  • Albeanin klimasi otomatik yapar yani bazen durur bazen calisir hava cok sicak oldugundan arac ici hemen isinmaya baslar yani otomatik yaptigi icin derece degisir saygilar selim
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmannn94

digital termometreyi aldım 30 tl ye geldi
    ilk önce bana satan kişinin arabasındaki klimayı ölçtük +8 derece çıktı
    daha sonra arkadaşın sıfır opel arabasında ölçtük +7 derece çıktı ve iç dolaşıma aldık 15 dakka araba çalışınca rölantide bekletince +5 e kadar indirdik
    daha sonra arkadaşın puntosunda denedik hızlıca 2 dakkada +8 e indi ve iç dolaşımda +6 ya kadar indi
    daha sonra arkadaşın 2008 toyota corollasında denedik +1 e kadar indi
    bizim albeada +8 dir ve benim araba soğuturken arada sırada kırmızı ışıkta dururken +12 ye çıkıyor ve bazende +20 lere takılıyor bunu araştırıcam daha iyi ölçüm almam lazım dün acaleye geldi milletin arabasını ölçtüm durdum
    çok hassas alettir bu tür çubuklu model tavsiye ediyorum,isteyen olursa link eklerim firmalardan alırsınız

dђ ғіат аlвeа такımı

hocam polen filtresinde değiştirince çok fark etti mi klima?yoksa gaz doldurmaya gidecek misin?

• 
Sayfa: önceki 821822823824825
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.