Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (825. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.671.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 823824825826827
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Umut.25

quote:

Orijinalden alıntı: Zubro

Çubuğu,çıkartıp silip tekrar taktıktan 5 sn sonra çıkart.Eğer en üst kısmındaki tırtıkların biraz altında ise yağ seviyesi normaldir.

Zaten öyle yapmıştım. Bu durumda resme bakarsak yağı fazlamı koymuşlar? Tırtıklı kısmın tamamı yağ kaplı, zararı olabilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zubro -- 26 Temmuz 2012; 10:32:26 >
  • quote:

quote:

quote:

Çubuğu,çıkartıp silip tekrar taktıktan 5 sn sonra çıkart.Eğer en üst kısmındaki tırtıkların biraz altında ise yağ seviyesi normaldir.

Zaten öyle yapmıştım. Bu durumda resme bakarsak yağı fazlamı koymuşlar? Tırtıklı kısmın tamamı yağ kaplı, zararı olabilirmi?

tamamen kaplıysada sıkıntı olacağını sanmıyorum.Ama taşarsa belki sorun olabilir.

@ErhanDemir hocam
    Aramıza hoşgeldiniz.

• Orijinalden alıntı: Umut.25

[font="Comic Sans MS"]tamamen kaplıysada sıkıntı olacağını sanmıyorum.Ama taşarsa belki sorun olabilir.

Teşekkür ederim, resimdeki durum normalmi peki? bana sanki az bişey taşmış gibi geliyor.
  • Orijinalden alıntı: Zubro

[font="Comic Sans MS"]tamamen kaplıysada sıkıntı olacağını sanmıyorum.Ama taşarsa belki sorun olabilir.

Teşekkür ederim, resimdeki durum normalmi peki? bana sanki az bişey taşmış gibi geliyor.

Normal gibi
  • iyi geceler...
    2004 1.2 16v albeama tüp taktıktan sonra sabahları motor soğukken daha benzinde iken gaz yememe,boğuluyor gibi sorunla karşılaştım.gaza geçince ve ısınınca düzeliyordu.benzin filtresi,buji,buji kablosu,regülatör vs vs neler değişmediki...gaz taktırdığım yere gidiyorum bizlik bişey yok gaz kelebeği değişmesi lazım diyor. bir başkasına gidiyorum pompa diyor.bir başkası bilmem ne bilmem ne,yağı değişecek diyen bile çıktı valla :D
    utanmasalar lastikleri bile değiştir diyecekler:)
    sonunda nette gezinirken aynı sorunu yaşayan birinin tecrübeleriyle sorunu kendim hallettim. şöyleki:
    arabayı yaklaşık 200 km kadar benzinde kullanıyoruz. sonrasında düzelme olup gaza geçince aynı sorun tekrar ederse lpg kalibrasyon sorunu var demektir.yani gazcıya gidip tekrar proğram attırıyoruz. usta bilgisayara bağlayıp ayarlarda sorun olmadığını söyleyebilir,siz genede ısrar edin tekrar proğram atsın. sorun düzelecektir.
    acizane paylaşayım istedim...
    inşallah kimsenin başına gelmez.

• arkadaşlar bizim albeaların klima gazı kaç gr hiç bir yerde bulamadım bu listede yer almıyor

oto klima otomatik gaz basım göstergesine arkadaşla baktık ordada yazmıyor sanırım palio olarak değerler giriliyor mesela yukarıdaki listede palio 2002-2007 arası 625 gr yazıyor
    fikri olan var

• quote:

Orijinalden alıntı: fk_25

quote:

quote:

Arkadaşlar bir sorum olacak koltuk kılıflarını çıkartacağım ancak bu ön koltuk ve arka koltuk kafalıklarını nasıl sökebilirim acilen yardımcı olursanız çok sevinirim saygılarla..

quote:

1-Ön koltuk başlıkları nasıl sökülür? (@Orhanpaşa)
    Cevap: Başlığını sökeceğimiz koltuğun arkasına geçiyoruz...Koltuğun arka kısmında döşemenin en alt ucunda döşemeye dikilmiş ince uzun plastik var bu koltuğun sacına geçmiş durumda...Bu plastik şerit sayesinde döşememiz gergin duruyor...Önce bunu yerinde çıkarmamız gerekli...Bunun için koltuğu arkaya yatırıp plastiği koltuk sacından ayırıyoruz...Sonra koltuğu sonuna kadar öne yatırıyoruz.döşemenin arka kısmını koltuktan ayırdığımız için elimizi bu bölümden içeri sokuyoruz...Koltuk başlarına yakın bir yerde koltuğun içine giren başlık cubukları var...İçerden bu çubukları ''Z'' şeklinde yaylar tutuyor...Onları elimizle yerlerinde çıkarıp başlıkları rahatça çıkarıyoruz...DİKKAT: Ben bu işi koltuğu söküp eve getirdiğim için rahatça yaptım...Araç içinde uygulama zor olabilir...

kolay gelsin hemşerim

yardımınız için teşekkür ederim bu arada hemşerim sana da teşekkür ederim inşallah kolay olur da başarırım

arkadaşlar kafalıkları halletmeyi öğrendimde bu koltuğun kolçağını nasıl sökeceğim ??

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar bir sorum olacak koltuk kılıflarını çıkartacağım ancak bu ön koltuk ve arka koltuk kafalıklarını nasıl sökebilirim acilen yardımcı olursanız çok sevinirim saygılarla..

quote:

1-Ön koltuk başlıkları nasıl sökülür? (@Orhanpaşa)
    Cevap: Başlığını sökeceğimiz koltuğun arkasına geçiyoruz...Koltuğun arka kısmında döşemenin en alt ucunda döşemeye dikilmiş ince uzun plastik var bu koltuğun sacına geçmiş durumda...Bu plastik şerit sayesinde döşememiz gergin duruyor...Önce bunu yerinde çıkarmamız gerekli...Bunun için koltuğu arkaya yatırıp plastiği koltuk sacından ayırıyoruz...Sonra koltuğu sonuna kadar öne yatırıyoruz.döşemenin arka kısmını koltuktan ayırdığımız için elimizi bu bölümden içeri sokuyoruz...Koltuk başlarına yakın bir yerde koltuğun içine giren başlık cubukları var...İçerden bu çubukları ''Z'' şeklinde yaylar tutuyor...Onları elimizle yerlerinde çıkarıp başlıkları rahatça çıkarıyoruz...DİKKAT: Ben bu işi koltuğu söküp eve getirdiğim için rahatça yaptım...Araç içinde uygulama zor olabilir...

kolay gelsin hemşerim

yardımınız için teşekkür ederim bu arada hemşerim sana da teşekkür ederim inşallah kolay olur da başarırım

arkadaşlar kafalıkları halletmeyi öğrendimde bu koltuğun kolçağını nasıl sökeceğim ??

hocam koltuk tarafına iyice bastır kolcak demirinde demir pim var onu sert bir metal ile tornavida gibi aletle o pimi yuvasından çıkarbilirsin.yalnız çıkarttığın yeri iyi ezberle takarken sıkıntı yaşama

• şu araba nasıl arkadaşlar fiyat kilometre olarak kıyaslarmısınız?

multijet albea
  • sisiew arkadaş ben de 10 gün önce internetten görüp bi albea aldım tecrübelerimi paylaşıyım. Alırken sahibi internete yazmış iki parça boya var yanına gittim 3 parca dedi komple teste soktum tavan ve iki kapı hariç diğerlerinde boya çıktı galiba 7 parça ama aracın sahibide bilmiyormuş o kadar boya olduğunu. Birde senin aracın plakası kapalı plakayı öğrenip e devletten ya da emniyetten önce kazası varmı yok mu öğrenebilirsin ya da önceki sahipleri nerdenmiş örneğin istanbul falan sa biirsin nemli bölge arabaları satarken sıkıntı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sisiew

şu araba nasıl arkadaşlar fiyat kilometre olarak kıyaslarmısınız?

multijet albea

Sevgili arkadaşım merhaba..

Benim tek takıntım, PLAKA'nın kapatılmasıdır.
    Derlerya hani; "Yarası olan gocunur " hesabı. Bu yüzden PLAKA kapalı ise araç som altında olsa bakmam.

Selamlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sisiew

multijet albea

Bakarsanız boyası diri fakat arka stopları soluk durumda.Ön fotosundan baktığınızda sağ ön farla(şöför tarafı) kaput arasındaki boşluk fazla gibi.
    Servis kayıtlarını araştırmak lazım.Kazası olabilir.
  • albea kitapçıkta yazarmı klima kaç gr alıyor bakarmısınız
  • Arkadaşlar selam,2004 albea aracımın ön konsolundaki klima yani havalandırma yerleri eskidi,yenilerini sordum ,bilgisayardan ikisi için 125 tl istediler ,eski doğan slx aracımda aynı tür havalandırmanıın tanesine 5 tl vermiştim,bu havalandırma yani klima çıkış kapaklarını ucuza nerden temin edeblirim,yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürr ederim...
  • Mrb arkadaşlar bu konuda bi başlık açıp soru da sordum cevap veren olmadı.
    2005 model 1.2 16w el albea aldım. 2. vitese geçerken sürekli gıcırtı yapıyor bu normal mi sizin arabalar da da var mı. yoksa sanayi yolumu gözüküyor. cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekküler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deli imam

Arkadaşlar selam,2004 albea aracımın ön konsolundaki klima yani havalandırma yerleri eskidi,yenilerini sordum ,bilgisayardan ikisi için 125 tl istediler ,eski doğan slx aracımda aynı tür havalandırmanıın tanesine 5 tl vermiştim,bu havalandırma yani klima çıkış kapaklarını ucuza nerden temin edeblirim,yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürr ederim...

Hocam en mantıklısı bir çıkmacılara bak derim.Birde opar parçaları satan yedek parça dükkanlarına.
    Yan sanayisi vardır ama takarmısın bilemem.

@danyalu aklıma gelen
    Ya debriyaj baskısı bitiyor yada dişlide sorun var.
  • takarmısın ne demek takarım tabi,internetten alabileceğim ,sipariş verebilecewğim bir adres biliyor musunuz...

bu çıkmacı dediğiniz nedir anlayamadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deli imam -- 29 Temmuz 2012; 16:02:06 >
  • quote:

takarmısın ne demek takarım tabi,internetten alabileceğim ,sipariş verebilecewğim bir adres biliyor musunuz...

çıkmacı: Hurda kazalı araçlı toplayıp. İçlerindeki kullanılabilir parçaları satanlar.

netten sahibinden'e gitti gidiyora bakmak lazım.
  • quote:

multijet albea

Arkadaşım aracın debriyaj ve fren pedallarına dikkat edersen erimiş

Orjinal 100.000 km deki aracın pedalları böyle olmaz...

Benim 185.000 km deki doblom pedalları aşınmamış..

Bilgilerinize....
  • quote:

quote:

takarmısın ne demek takarım tabi,internetten alabileceğim ,sipariş verebilecewğim bir adres biliyor musunuz...

çıkmacı: Hurda kazalı araçlı toplayıp. İçlerindeki kullanılabilir parçaları satanlar.

netten sahibinden'e gitti gidiyora bakmak lazım.

arkadaşlar çok aradım ama bulamadım,albea ön konsoldaki siyah plastik hava yönlendiricileri nerden alabilirim,lütfen yardım...
  • 
Sayfa: önceki 823824825826827
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.