Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (420. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.706.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: dexter35

quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzhan AŞAR

@dexter35,

Bizim bi arkadaş eski kasa Clio HB aracına taktırdı. Ama onda alarm yoktu bilmiyorum alarm varken olurmu ama olur heralde. Çok ucuz maaliyetli bir iş.

aslında ben alarmı arabayı daha teslım almadan taktırdım oradakı gorevlıye de olmusken cam kapama modullu olsun dedım ama bana verdıgı cevap albea lara takılan alarmlar ıle cam kapama modulu arabanın beynı ıle uyumsuzluk gosterıp aracın beynını karıstırıyor dedı o yuzden sadece alarm taktılar servıstekıler ya dogru yada ugrasmak ıstemedı

Doğruda olabilir günahlarını almak istememde, onca yeni sistem arabaya takıyorlar hiçbirine birşey olmuyorda birtek Albea ilemi uyumsuz kalıyor. Sanayiden bi elektrikçiye sor olur derse hepsiburada'dan alırsın takar usta.

"Ben bir Türküm, dinim, cinsim uludur." Duyar duymaz içim titremişti. Şair bu şiiriyle 'Diril Ey Türk!' diye bağırıyor ve bizi uyanmaya çağırıyordu. Bu bağırışı duyduk, bu çağrıya uyduk. Bir arayış, uyanış ve sonunda diriliş başladı. Bir kuru kalabalık değil bir millet olduğumuzu anlamaya başladık. İbrahim Binbaşı doğru söylemiş, yeniden doğuyoruz, canlanıyoruz, diriliyoruz. Türk geri geliyor! Tarih bir millete bir kez dirilme hakkı verir. Yeniden uyursak, oyuna gelirsek, bir daha dirilemeyiz. Biz olmaktan çıkar, kaybolur gideriz. Bu sözümü unutmayın!
    Yüzbaşı Kadri Bey
    22 Nisan 1915

Dokuz Eylül Üniversitesi-2011

• Bu saatte bile 3 tane misafirimiz var, çekinmeyin yahu sizde üye olun

"Ben bir Türküm, dinim, cinsim uludur." Duyar duymaz içim titremişti. Şair bu şiiriyle 'Diril Ey Türk!' diye bağırıyor ve bizi uyanmaya çağırıyordu. Bu bağırışı duyduk, bu çağrıya uyduk. Bir arayış, uyanış ve sonunda diriliş başladı. Bir kuru kalabalık değil bir millet olduğumuzu anlamaya başladık. İbrahim Binbaşı doğru söylemiş, yeniden doğuyoruz, canlanıyoruz, diriliyoruz. Türk geri geliyor! Tarih bir millete bir kez dirilme hakkı verir. Yeniden uyursak, oyuna gelirsek, bir daha dirilemeyiz. Biz olmaktan çıkar, kaybolur gideriz. Bu sözümü unutmayın!
    Yüzbaşı Kadri Bey
    22 Nisan 1915

• Gece benim arabanın üstü ne biçim ıslanıyor... Acayip. Yarım kova su çıkıyor bezi sıkınca.
    Sizin araçlarda da oluyormu? Biri bana camları aralık bırak dedi ama, varmı aslı-astarı. Atmasyon mu yoksa?

Orijinalden alıntı: dexter35

quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzhan AŞAR

@dexter35,

Bizim bi arkadaş eski kasa Clio HB aracına taktırdı. Ama onda alarm yoktu bilmiyorum alarm varken olurmu ama olur heralde. Çok ucuz maaliyetli bir iş.

aslında ben alarmı arabayı daha teslım almadan taktırdım oradakı gorevlıye de olmusken cam kapama modullu olsun dedım ama bana verdıgı cevap albea lara takılan alarmlar ıle cam kapama modulu arabanın beynı ıle uyumsuzluk gosterıp aracın beynını karıstırıyor dedı o yuzden sadece alarm taktılar servıstekıler ya dogru yada ugrasmak ıstemedı

Servis bu işi bilmiyor bence ....,dışarıdaki özel servislerin gerisinde kalıyorlar...

Bizzat ben önceki albea ma cam modülü takdırmış idim ve mükemmel olmuş idi. İhtiyaç olursa yardımcı olabilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oxray -- 24 Ekim 2009; 21:28:15 >

• Axesuarcım bana, birkaç alarm cihazının beyin ile çakıştığını söylemişti. Pek aklım yatmamıştı o vakit olasılığa. Fakat yukarıda bahsedilen cam modüllerinin böyle bir sıkıntısını duymadım. Alarm ayrı cam modülü ayrımıdır? Tümleşik ise belki.( oda belki)

Niye? Yani bu alarmı yapan adamlar, bu elektroniği tasarlayan adamlar bunu düşünememişmidir ?
    Düşünmüşlerdir elbette. Zor bence.
  • Arkadaşlar araba kılıfı aldım ama bir turlu takamıyorum. Ön koltuktaki başımızı yasladığımız kısmı bir türlü çıkaramadım. Bu meret nasıl çıkar yukarı doğru zorluyorum ama malesef.Yardımcı olursanız sevinirim.

Değerli arkadaşımız. Koltuğu tam dik konuma getirince şıkırt diye çıkıveriyor benimki ama. Orada manzara ne olur bilemiyorum artık.
  • Tam dik durumda yukarı çekiyorum 2 kademe çıkıyo ama bir türlü çıkartamadım.Bir arkadaşım kafa kolçağının altında bir yer var dedi onu bastirman lazım dedi ama ben goremedim.Şunun bir fotografını koysan çek sevinirim.1 saat uğraştım çıkartmak için ama malasef sonunda kırıcam.

Orijinalden alıntı: Albea 1.3
    Dizel araçların hepsinde ışıklar sönmeden araba çalıştırılmaz hep buna uyarım direk marşa basmam
    fakat arabayı çalıştırdım kalkış yaptıktan biraz sonra yandı biraz sonrada söndü 2sefer yaptı aynı şeyi bu sabah birşey yok neden olabilir sizce sorunmu var

İlgin için tşk ederim

Aynı şeyi bir daha yapacakmı diye dikkat et yaparsa bir ustaya göster.Önümüz kış kızdırma bujilerinde bir sorun olabilir.(Elektriksel bir temassızlıkta olablir.)

Oğuzhan AŞAR:Dizellerdeki kızdırma bujisi lambası resimdeki gibidir.

Benzinli araçlarda göstergede böyle bir simge yanmaz.Benzinli Albealardada kontağı bir tık çevirip biraz beklemek gerekli.Bir tık çevirdiğinde benzin pompasının sesi duyulur o ses kesilene kadar beklemek iyi olur.Hemde bu süre içinde araç ecusu gerekli testleri tamamlar daha sağlıklı bir start olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi br251 -- 24 Ekim 2009; 14:02:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zeiffer

Gece benim arabanın üstü ne biçim ıslanıyor... Acayip. Yarım kova su çıkıyor bezi sıkınca.
    Sizin araçlarda da oluyormu? Biri bana camları aralık bırak dedi ama, varmı aslı-astarı. Atmasyon mu yoksa?

Benimki garajda çok şükür hiçbirşey olmuyor..

İstanbul-Tekirdağ yakındır iklim hemen hemen aynıdır. Bizim komşuların arabaları açıkta onlarınkide aynen o şekilde.

Yüzbaşı Kadri Bey
    22 Nisan 1915

• quote:

Orijinalden alıntı: br251

quote:

Orijinalden alıntı: Albea 1.3
    Dizel araçların hepsinde ışıklar sönmeden araba çalıştırılmaz hep buna uyarım direk marşa basmam
    fakat arabayı çalıştırdım kalkış yaptıktan biraz sonra yandı biraz sonrada söndü 2sefer yaptı aynı şeyi bu sabah birşey yok neden olabilir sizce sorunmu var

İlgin için tşk ederim

Aynı şeyi bir daha yapacakmı diye dikkat et yaparsa bir ustaya göster.Önümüz kış kızdırma bujilerinde bir sorun olabilir.(Elektriksel bir temassızlıkta olablir.)

Oğuzhan AŞAR:Dizellerdeki kızdırma bujisi lambası resimdeki gibidir.

Benzinli araçlarda göstergede böyle bir simge yanmaz.Benzinli Albealardada kontağı bir tık çevirip biraz beklemek gerekli.Bir tık çevirdiğinde benzin pompasının sesi duyulur o ses kesilene kadar beklemek iyi olur.Hemde bu süre içinde araç ecusu gerekli testleri tamamlar daha sağlıklı bir start olur.

Aynen öyle hocam. Benim ışık biraz daha farklı. Birde "Test OK" falan yazıyor onlar bitene kadar marşa basmıyorum. Arabayı aldığımdan beri en dikkat ettiğim hususlardan birisidir. Kışında hiç sorun çıkarmadı tek seferde kalkıp gidebiliyorum çok şükür.

Yüzbaşı Kadri Bey
    22 Nisan 1915

• Arkadaşlar bugün servise uğradım polen filtresini değiştirdim. (30 TL) Kapıları, bagaj kilidini falan yağlattım bagaj kilidinde ufak bir problem vardı bagajı içerden açınca bagaj kapağı kapanmıyordu. İçerdeki kolu 2 kere çekmek gerekiyordu sağolsun hallettiler. Arka plaka bagajı kapatınca titriyordu arkasında çift yapışkanlı bant falan çektiler. Ön tamponda ufak bir siyahlık vardı yoldan sıçramış heralde, buda bizden olsun diyip ücretsiz rötuşladılar. Bizim servis hakkında geçenlerde size şikayetlerimi bildirmiştim bugün çok memnun kaldım. İçerideki danışmanı değiştirmişler, elemanların bazıları değişmiş çok güzel tertip, düzen yakalamışlar. Araçları aldıkları anda koltuğa FIAT poşeti, direksiyonada streç folyo falan geçiriyorlar ilgi alâka çok güzel. Keşke daha öncede böyle olsalardı...Arabayıda yıkayıp öyle teslim edicektik ama ön tarafa rötuş attığımız için kalkmasını istemedik borcumuz olsun bi ara getirin aracınızıda yıkarız dediler.

Ekleme: Bunların hepsini kendi isteği ile yaptılar, düşünün artık ilgi alakayı. Ben sadece polen filtresini değiştirmeye gitmiştim.

Eski filtrenin resmini çektim ama buraya koymaya utanıyorum...

Yeni filtre bembeyaz zeiffer hocamın arabası gibi, eskisi benim gri araba gibi...

Birde gittim iç-dış temizlettim arabayı, yıkattım cilamıda çektim araba kışa hazırlandı cillop gibi oldu maşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreezeTheLife -- 24 Ekim 2009; 16:02:40 >

Yüzbaşı Kadri Bey
    22 Nisan 1915

• ahahahaaaa... =) güzel
  • 1 Adet eski filtre. (polen)

Edit: Tabandaki kir-çöp filtreyi sökünce döküldü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreezeTheLife -- 24 Ekim 2009; 16:29:24 >

Yüzbaşı Kadri Bey
    22 Nisan 1915

• Benim içinde 1-2 tane fotograf koysanız şu kafamızı yasladığımız kolçağın nasıl çıktığını gösteren çok güzel olucak.Gene arabayla cebelleştim çıkmıyor.
    3 haftalık albea kullanıcısıyım---2006 model aracım multijet ve dinamik versiyonu... aracımın bütün bakımlarını yeni yaptırdım ve gerçekten kullanılmaya değer olarak değerlendiriyorum--hem hesaplı hem rahat.. 3 haftada 3000 km yol yaptım neredeyse.. üzerinden inmek istemiyorum.. geçen hafta bridgeston lastik ve alüminyum jant aldım aracıma daha bir sessizleşti-- görende benzinli sanacak.
    yalnız alttan yağ kaçağı vardı ustaya incelettim hidrolik direksiyon kutusundan dedi--damlatıyor sol tarafından ama rahatsız oluyorum.. usta ya değiştireceksin 450 tl verip yada izmirde tamir edenler var onlara göndeririz en geç 2 günde bakımını yapıp gönderiyorlar ve 1 yıl garanti veriyorlar diyor sizce ne yapmalıyım---

Orijinalden alıntı: rüzgar-09

merhaba arkadaşlar
    3 haftalık albea kullanıcısıyım---2006 model aracım multijet ve dinamik versiyonu... aracımın bütün bakımlarını yeni yaptırdım ve gerçekten kullanılmaya değer olarak değerlendiriyorum--hem hesaplı hem rahat.. 3 haftada 3000 km yol yaptım neredeyse.. üzerinden inmek istemiyorum.. geçen hafta bridgeston lastik ve alüminyum jant aldım aracıma daha bir sessizleşti-- görende benzinli sanacak.
    yalnız alttan yağ kaçağı vardı ustaya incelettim hidrolik direksiyon kutusundan dedi--damlatıyor sol tarafından ama rahatsız oluyorum.. usta ya değiştireceksin 450 tl verip yada izmirde tamir edenler var onlara göndeririz en geç 2 günde bakımını yapıp gönderiyorlar ve 1 yıl garanti veriyorlar diyor sizce ne yapmalıyım---

öncelikle tamir edilirse ne kadar a mal olacak onu öğren derim sonrasında aradaki farka gore ya tamır yaptırırsın yada degıstırırsın ama tamır de yaptırsan enınde sonunda gene arıza verecektır.

• ankarada arabaya kılıf ve konsol alabileceğim bi yer varmı arkadaşlar herkes ayrı bi fiyat çekiyor kaliteli olsun tamam ama ederi kadar fiyat ceken konsol ve kılıf hadi bakem taktıranlar tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim
  • ankarada arabaya kılıf ve konsol alabileceğim bi yer varmı arkadaşlar herkes ayrı bi fiyat çekiyor kaliteli olsun tamam ama ederi kadar fiyat ceken konsol ve kılıf hadi bakem taktıranlar tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.