Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (230. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.699.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 228229230231232
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: oxray

quote:

Orjinalden alıntı: orhanpaşa

babalar şu perde olayı hepsi buradada satılan firmasını bıldum liki veriyorum aydında babalar firma izmire yakın aydın daki arkadaşlar bi soruşturup bilgi versinler bize bi zahmet.......

Türkiye'nin Araca Özel Oto Aksesuar Alışveriş Merkezi
    Track order | Türkiye'nin Araca Özel Oto Aksesuar Alışveriş Merkezi
    http://www.otoperde.com/tr/index.php?page=urun_detay&kat=36&alt_kat_id=12&id=70

Valla afferin diyorum.

Gerisini bana bırakın ben araştırıp bilgi veririm. Takım adına konuşurum. Zaten nasip olursa yarın Aydında (Ben Sökede görev yapıyorum)yatılı okuyan oğlanın yanına gideceğim. Orayada uğrarım.
    Benden haber bekleyin arkadaşlar

İkinize de teşekkürler...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: şoför

Sigara konusuna değinmişsiniz malesef içiyorum günlük bir paket bazen iyi geliyor bee abi...

Bak bu şimdi olmadı. İçtiğini anladım da iyi geliyor değil. İyi geldiğini sanıyorsun daha doğrusu kendimizi kandırıyoruz.
    Ben 2008 yılı 20 Mayısta bıraktım 1 yıl oldu. Çok zorlandım ama değdi. İnanırmısın şimdi cebimde para olur. Önceden bi hergün sigara bi ekmek 5 lira gidiyordu. Şimdi ekmek yapma makinesi de aldım. Benim yanımda para varmı yokmu hiç aramıyorum. Yani keseye çok faydası oldu.

Son bir söz..
    Parasını el alır.
    Dumanını da yel alır.
    İçene ne kalıyor ??

Ben 2008 yılı 20 Mayısta bıraktım 1 yıl oldu. Çok zorlandım ama değdi. İnanırmısın şimdi cebimde para olur. Önceden bi hergün sigara bi ekmek 5 lira gidiyordu. Şimdi ekmek yapma makinesi de aldım. Benim yanımda para varmı yokmu hiç aramıyorum. Yani keseye çok faydası oldu.

1.YIL HAYIRLI OLSUN......NİCE YILLARA hocam

• quote:

Orjinalden alıntı: mabbay

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: orhanpaşa

babalar şu perde olayı hepsi buradada satılan firmasını bıldum liki veriyorum aydında babalar firma izmire yakın aydın daki arkadaşlar bi soruşturup bilgi versinler bize bi zahmet.......

Türkiye'nin Araca Özel Oto Aksesuar Alışveriş Merkezi
    Track order | Türkiye'nin Araca Özel Oto Aksesuar Alışveriş Merkezi
    http://www.otoperde.com/tr/index.php?page=urun_detay&kat=36&alt_kat_id=12&id=70

Valla afferin diyorum.

Gerisini bana bırakın ben araştırıp bilgi veririm. Takım adına konuşurum. Zaten nasip olursa yarın Aydında (Ben Sökede görev yapıyorum)yatılı okuyan oğlanın yanına gideceğim. Orayada uğrarım.
    Benden haber bekleyin arkadaşlar

İkinize de teşekkürler...

ne önemi var arkadaşlar birbirimize destek olmamız lazım oxray baba güzel haberlerini bekliyoruz.......

• Tarih 12 Nisan 2009 Pazar,forum sayfa 77.br251 foruma girer ve alıntı yapmış olduğum mesajı yazar.
    quote:

Orjinalden alıntı: br251

Biraz Önce hepsiburada.com da dolaşırken Albea arka cam İçin özel yapılmış perde gördüm çok hoşuma gitti biraz araştırdım yapan firmanın sitesinide buldum.Albea Fiorino,Linea............vb. birsürü araç için özel perde yapmışlar delmeden klips yardımıyla takılıyormuş...vb.Yaz geliyor forumda bu perde olayıda sorulan konular arasındaydı hep.

Albea için Olanı set olarak Arka ve yan camlar(2 yan cam herhalde 4 değildir tahminim) Hepsiburada comda Havale ile 150,10 TL Fiyatı biraz fazla ama piyasada satılıyorsa daha uyguna bulunabilir belki.

Firmanın Sitesi:http://www.otoperde.com/tr/index.php
    İnternet satış:http://www.hepsiburada.com/bod-fiat-tofas-albea-perde/productDetails.aspx?categoryid=264133&productid=otbod2664

• quote:

Tarih 12 Nisan 2009 Pazar,forum sayfa 77.br251 foruma girer ve alıntı yapmış olduğum mesajı yazar.
    quote:

Biraz Önce hepsiburada.com da dolaşırken Albea arka cam İçin özel yapılmış perde gördüm çok hoşuma gitti biraz araştırdım yapan firmanın sitesinide buldum.Albea Fiorino,Linea............vb. birsürü araç için özel perde yapmışlar delmeden klips yardımıyla takılıyormuş...vb.Yaz geliyor forumda bu perde olayıda sorulan konular arasındaydı hep.

Albea için Olanı set olarak Arka ve yan camlar(2 yan cam herhalde 4 değildir tahminim) Hepsiburada comda Havale ile 150,10 TL Fiyatı biraz fazla ama piyasada satılıyorsa daha uyguna bulunabilir belki.

Firmanın Sitesi:http://www.otoperde.com/tr/index.php
    İnternet satış:http://www.hepsiburada.com/bod-fiat-tofas-albea-perde/productDetails.aspx?categoryid=264133&productid=otbod2664

baba kusura bakma görünce hatırladım daha önce verildiğini sağol hatırlattığın için dikkatimizden kaçmış hay Allah......

• quote:

Orjinalden alıntı: albea05

quote:

Orjinalden alıntı: attila24

arkadaslar bu arada arabanızın şasi numarasını girerek buradan arabanızda kullanılan tum parcaları ve fiyatları ogrenebılırsınız
    www.eper.fiatforum.com (ama hep yogun oluyor veya bazen hıc gırılmıyor eger sabah erken saatlerde denersenız sansınız buyuk olur )(şasi numarsının son 8 rakamı yeterlı)

bu linktende deneyebilirsiniz ayrıca türkçe

eN BAŞTAN FORUMU OKUYARAK GELİYORUM.. bÖYLE MESAJLARI TEKRAR EKYELECEĞİMM... UMARIM İŞİNİZE YARAR..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mabbay -- 30 Mayıs 2009; 13:29:56 >

• Mabbay çok teşekkür ederim inşallah hayırlı bi şekilde biner ve borçları öderiz...
    Zeiffer cevabın için teşekkürler peki bu 1000km yi bulur mu ya da ortalama bi km verebilir misin? araba gelince bi Türkiye turu düşünüyorum yaklaşık 2500 km falan yapacağım o yüzden merak ediyorum.
    Bu arada benim hız ortalama hep 90km/h :)

Orjinalden alıntı: zeiffer

Günaydın. Hepimize iyi bir haftasonu diliyorum. Herşey gönlümüzce olsun.
    till_the_end Sıfırken= ş.içi=20kuruş/ ş.dışı=15kuruş civarı. az artar-düşer.
    Sonra sonra siz ona, o size alışınca, motor ayarı alınca bu değerlerden en az 30-40 kuruş düşeceğiz.
    Ancak sizin kullanımınızın önemini hatırlatmaya gerek duymuyorum. Asıl faktör sağ ayağınız.

hazemeteo Bazen beni korkutuyorsun. Senin uzaylı falan olduğunu düşünüyorum.
    blade Bir zararı olmaz. Neden açık tutmak ihtiyacı duyduğunu söyleseydin?

yok yok uzaydan felan gelmedimm....
    ama ülkemde ve dünyamda uzaya dönmemecesine sonsuza dek gönderilmesi gereken bir yığın insan var..

DAHA GÜZEL DAHA TEMİZ BARIŞ DOLU BİR DÜNYA HEPİMİZİN HAKKI DEĞİL Mİ....

2012 Civic Sedan Fb7 Elegance
    SİGARA DÜŞMANI
    ÇEVRECİ

• quote:

Orjinalden alıntı: blade8572

yukarıdaki sigara hesabı varya
    benimde aklıma geldi,hesap yapmıştım,günde bir iki sigara ile başladım sonra günde 1 paket,sonra ise günde 1,5 paket sigara içerdim
    yaklaşık 5 sene içmiştim sonra askerlik zamanı geldi ve gittim orda yasaklar ve sınırlamalar vardı evdeki gibi rahat içemiyorsun,kızdım ve bıraktım
    ordayken düşündüm günde 1 paket sigara 3 ytl den ayda 90 ytl,yılda 1100 ytl falan yapıyodu 5 yılda ıse 5500 yt yapıyordu tabı oylesıne ve ortalama olan hesap,cok detaya ınmedımdı
    sonra sıgara bıraktım ve harclıkları bırıktırdım sıgaraya para vermeyıpte bırıkım yaptım
    zamanla bankada 2 yıl ıcınde harclıklarda bırıktıgı ıcın arada harcamalarım olmasına ragmen 4000 ytl bırıktı
    sonra ce telefonu leptop falanda aldım arabayıda degıstırdım ve hala cepte para bankada para var
    cok mıktar degıl belkı az olabılır zamana ufak ufak bırıkıme gore ıyı hemde sıgara ıcılen zamanlardakı gıbı cepte parasızda dolasılmıyor
    kısacası yukarda yazanları yapın sonucu gorursunuz

edit:
    yukardaki yazı sonucunda alcagınız araba sayısı belıdır
    benım yazdıgım bu sayı ıle arabamı degıstırdım ve albea aldım o yuzden yazdım,konuyla alakalılardır

yapmış olduğumulz hesabın doğruluğunu kanıtlamış olduk bile bakınız.....

sigara içmş bir insanın akciğerini göstermemi istermisiniz...midem kaldırmaz diyenler varsa eklemeyim.....

sigaraya verilen para tamamen havaya gider...20 yılda bu parayla ev alırım çocuklarıma belki de her ikisine de....değil mi....

SİGARA DÜŞMANI
    ÇEVRECİ

• arkadaslar herkese selam, okul işlerinden dolayı uzun zamandır foruma katılamadım. okulda okuyarak takıp ettım ama katılmayınca ınsan kendını borclu hıssedıyor.

oncelıkle yenı arac alan arkadasa hayırlı ugurlu olsun.

yakıt sarfıyatı konusunda 2 gun ve 4 gun once bır test yaptım ve 2 gun otobandan ızmıt e gıttım geldım. cıkan yakıt gıderı sonucu asagıdakı gıbıdır.
    90 km sabıt hızla 4.3 lt - 4.6 lt
    100 km sabıt hızla 5.1 lt
    120 km sabıt hızla 5.5 lt
    140 sabıt hızla 6.5 lt
    160 km sabıt hızla 7.5 - 8 lt.

bu arada şunu fark ettım kı hangı hızda gıdersem gıdeyım, o hızda sabıt gıdersem yakıt sarfıyatı cok fazla dusuyor. mesela, 140 km sabıt hızla uzun sure gıdersem yakıt 5.1 ı gosterıyor. 160 km ıle gıderken de 5.5 e kadar ındı arac. ama bır hızlanıp (160 km) bır yavasladıgımda (130 km) yakıt sarfıyat degerlerı sureklı olarak degısıyor ve genelde cok oluyor. sankı bızım arabaların motor karakterıstıgı rahata alısmıs gıbı. hangı hhızla gıdersın gıt o hızda sabıt gıt der gıbıydı bana araba. bu arada, dılovası mevkıınde (otobanda dılovası mevkıı vırajlı ve yokus yukarıdır) 90 km sabıt hızda cok sure gıttım ve arac yokus tırmanmasına ragmen 3.9 lt gosterıyordu. sankı bu araclar "benı hep 90 km ıle kullan, ben de senı cok seyrek benzın ıstasyonuna goturmek zorunda kalayım" dıyor bana. :):)

sehır ıcı ve sehır dısı ortalama yakıt tuketımı ıse 6.8 ıle 7.4 arasında degısıyor.

bır de soylemeden gecemeyecegım. benım albea dan oncekı aracım (palıo) 120 km hızdan sonra gezerdı. albea da 160 la gıderken herangı bır gezme olmuyor ama 120-130 km hızla gıderken sankı 160 la gıderkenkıne oranla daha fazla etkılenıyor arac, daha fazla gezme egılımıne gırıyor. arac hızlandıkca yere yapısması ve bundan dolayı da savrulmaması, gezmemesı dogal ama 130 km ıle gıderken hız 160 a gore daha az, 130 km ıle daha az savrulma ve gezme olur dıye dusunmustum ama yanılmısım sanırım.
    alimete

• quote:

Orjinalden alıntı: alimete

arkadaslar herkese selam, okul işlerinden dolayı uzun zamandır foruma katılamadım. okulda okuyarak takıp ettım ama katılmayınca ınsan kendını borclu hıssedıyor.

yakıt sarfıyatı konusunda 2 gun ve 4 gun once bır test yaptım ve 2 gun otobandan ızmıt e gıttım geldım. cıkan yakıt gıderı sonucu asagıdakı gıbıdır.
    140 sabıt hızla 6.5 lt

bu arada şunu fark ettım kı hangı hızda gıdersem gıdeyım, o hızda sabıt gıdersem yakıt sarfıyatı cok fazla dusuyor. mesela, 140 km sabıt hızla uzun sure gıdersem yakıt 5.1 ı gosterıyor. 160 km ıle gıderken de 5.5 e kadar ındı arac. ama bır hızlanıp (160 km) bır yavasladıgımda (130 km) yakıt sarfıyat degerlerı sureklı olarak degısıyor ve genelde cok oluyor. sankı bızım arabaların motor karakterıstıgı rahata alısmıs gıbı. hangı hhızla gıdersın gıt o hızda sabıt gıt der gıbıydı bana araba. bu arada, dılovası mevkıınde (otobanda dılovası mevkıı vırajlı ve yokus yukarıdır) 90 km sabıt hızda cok sure gıttım ve arac yokus tırmanmasına ragmen 3.9 lt gosterıyordu. sankı bu araclar "benı hep 90 km ıle kullan, ben de senı cok seyrek benzın ıstasyonuna goturmek zorunda kalayım" dıyor bana. :):)

sehır ıcı ve sehır dısı ortalama yakıt tuketımı ıse 6.8 ıle 7.4 arasında degısıyor.

bır de soylemeden gecemeyecegım. benım albea dan oncekı aracım (palıo) 120 km hızdan sonra gezerdı. albea da 160 la gıderken herangı bır gezme olmuyor ama 120-130 km hızla gıderken sankı 160 la gıderkenkıne oranla daha fazla etkılenıyor arac, daha fazla gezme egılımıne gırıyor. arac hızlandıkca yere yapısması ve bundan dolayı da savrulmaması, gezmemesı dogal ama 130 km ıle gıderken hız 160 a gore daha az, 130 km ıle daha az savrulma ve gezme olur dıye dusunmustum ama yanılmısım sanırım.

evet alimetenin dediği gibi;

albea 120-130 arasında uzun yolda gezme isteği fazla...140 dan sonra bu yok oluyor...burada muhtemel aerodinamik bir ayrıntı var...yüksek hızlarda önden ve yandan alınan rüzgar aracın altında bir basınç oluşturmuyor mu ya da başka bişi

bir de araç sabit hızda gitmeyi çok seviyor...bu şekilde az yakıt harcıyor...yani uzun yolda 130 la giderken bile 5 li değerler görülüyor....benim de şehir içi yakıt ortalaması alimetede de test edilmiş...şehir içi dur kalk ort 7.0 lt gibi...

SİGARA DÜŞMANI
    ÇEVRECİ

• ve bu yakıt ortalaması bence mukemmel:)
    alimete
  • bu arada aracın ön kaput altına izolatör takacagım. hocam zaten mukemmel bır acıklama yapmıs. haftaıcı bu ıse bakacagım. hayırlısı bakalım...
    alimete
  • quote:

arkadaslar herkese selam, okul işlerinden dolayı uzun zamandır foruma katılamadım. okulda okuyarak takıp ettım ama katılmayınca ınsan kendını borclu hıssedıyor.

Tekrar hoşgeldin hocam... Biz borçlarını yapılandırırız. Sen de taksit taksit ödersin
    FiaT AlbeA PremiO 1.4 KrstaL Mavİ
    O Bir CengaveR
    AlbeA, AlbeA, AlbeyAAAAAAA
    alimete
  • siz devam edin listemizde kırılmalar olmuş, ben onları bir onarayım bu arada. yeni girişler falan, buralardayız.
    Dışarısı fena sıcak. Soğuk kola-forum devam... Balkona çıkayım dedim, derim buharlaşıyordu az daha, zor attım kendimi içeri.
    Akşam serinlikte makinayı yıkamak lazım.
    alimete kaç km oldu ?

SİGARA DÜŞMANI
    ÇEVRECİ

• quote:

Orjinalden alıntı: zeiffer

siz devam edin listemizde kırılmalar olmuş, ben onları bir onarayım bu arada. yeni girişler falan, buralardayız.
    Dışarısı fena sıcak. Soğuk kola-forum devam... Balkona çıkayım dedim, derim buharlaşıyordu az daha, zor attım kendimi içeri.
    Akşam serinlikte makinayı yıkamak lazım.
    alimete kaç km oldu ?

abi bizim küheylan 1000 km. sini tamamladı.. haberin olsun....

140 sabıt hızla 6.5 lt

bu uzun yolda sallanma salınım gezme ile ilgili forumda daha önce yazılmış bir yazı.....bilgi kokuyor...bakmak lazım...

Fiat Albea yüksek oturumlu önden arkaya genişleyen (konik tüp) bir yapıya sahip olmasına rağmen sınıfına göre iyi bir yol tutuşa sahiptir. Özellikle 185.65.14 lastikle donatılan modellerinde viraj emniyeti ve yol kavraması çok iyidir.Düz gidişte arka süspansiyonun hem orta üstü sert,hem yüke göre ayarlanmış ve hem de yarı bağımsız etkileşimli salıncak sistemine sahip olması dolayısıyla özellikle yüksüz kullanımda sağa sola salınmlar ve sallanmalar olmaktadır.bu normal ve tehlikesiz bir durum olmasına karşın direksiyon sisteminde meydana gelen açılı gerilim kuvvetleri nedeniyle sürücüde düz gidişte yol tutmuyor hissi uyandırmaktadır.bunun çözümü weekendlerdeki(tipoya benzer) tam bağımsız arka süsüpansiyon ve gazlı çok kademeli amortisör kullanmaktır...ancak bu da virajlarda arkadan savrulma eğilimini ciddi olarak arttırdığından üretimde kullanılmamaktadır..şu unutulmamalı ki albea gibi havaleli,altı da yerden yüksek tüm araçlardan daha iyi yol tutar albea....sadece şunu söyleyebilirim rüzgarlı havalarda önden çizgi oynaması fazlaca oluyor....bunun da nedeni önden arkaya genişleyen kama,koni yapısından kaynaklanmaktadır....
    saygılarımla...

SİGARA DÜŞMANI
    ÇEVRECİ

• bu ara sayfa başı yine bende....

SİGARA DÜŞMANI
    ÇEVRECİ

• 
Sayfa: önceki 228229230231232
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.