Şimdi Ara

D@bbe (2006) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
0
Favori
34.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya arkadaslar şimdi en buyuk hatanız bu fılmı yabancı ve daha yuksek butcelı fılmlerle karsılastrmak bu tamamen yanlış bu sekılde dusunmeyın ben ızlemedım ama gtmeyı dusunuyorum.şimdi biri bana;bu fılmı turk yapımı olarak ızlesek zamanımıza ve paramıza yazık olurmu olmaz mı onu sölesın
  • quote:

Orjinalden alıntı: elektro canafar

ya arkadaslar şimdi en buyuk hatanız bu fılmı yabancı ve daha yuksek butcelı fılmlerle karsılastrmak bu tamamen yanlış bu sekılde dusunmeyın ben ızlemedım ama gtmeyı dusunuyorum.şimdi biri bana;bu fılmı turk yapımı olarak ızlesek zamanımıza ve paramıza yazık olurmu olmaz mı onu sölesın

Valla ben filme gidip tırstım. Bence sinemada izlenicek bir film. Hatta efektleri felan iyi vcd'de felan izlenmez derim
  • ilk defa bir film icin bu kadar ayrima dusmus kisiler grucem bu frumda
  • ben ilk çıktığı gün gittim çok iyiydi tebrikler valla.
    benim en beendiğim sahne kız film sonuna doğru sokakta koşarken meydana hızlı giriş yapan siyah gölgeydi. hasta oldum o sahneye.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ridvan2004

yonetmen soylemisti , efekt ses bunlar pahali butceyi arttiriyorlar. film 1 ayda izmir ve istanbulda cekilmis . sesleri ve efektleri elde edene kadar 3 ay kadar olmus !

neden bu kadar acele etmişler madem hayret bişi mok gibi bir filimdi reklamlarına aylar önce başlamasını biliyorlar ama turk sineması korku filmine yonelmemeli kardeşim neden bu memlekette adam gibi konular bulunmaz 5000 yıllık geçmişi olam bir uygarlıta neden adam gibi tarih filimleri çekilmez örnek olarak gladyator truva braveheard falan yap sende istanbulun fethini gitmezsem ne olayım
  • @kadirartun

tarih filmi süper olur gerçekten, ama onunda devri olmuştu bi zamanlar; karamurat, battalgazi, tarkan.....
  • ARKADAŞLAR... valla ben izledim yalan söylemek... istemiyorum korktum !!! ve salondakilerin %85 korktuğunu sanıyorum... arkadaşlar filmi izlemeyenler için 1 uyarım var...

film mi? izlerken ağzınızı açık tutun yoksa kulak zarınız patlar... sesler çok yüksek benle arkadaşım gittik film bitene kadar ağzınızı açık tutun.. benden söylemesi

korkmadım diyen arkadaşlar kendinizi ksmayın.. bişey olmaz
    filmden sonra herkes gülüyodu... dediniz ya bizim salonda da oldu ama film ortasında değil... filmin arasında herkes gülüyodu? neden inanınki korkudan
    acayip sahneler var... tam sinemada izlenecek 1 film... bence film güzeldi

• quote:

Orjinalden alıntı: *MelaNKoliK*

Burger king reklamı olmasın. Şaka bi yana filme gideyimmi acaba Çoğu kişi beğenmemiş ama...

Zuahahahahah kotpum buna
  • Ya film güzel aslında. Yani şimdiye kadar türklerin çevirdiği en iyi korku filmi diyebilirim. Hikaye ve efektler çok sağlamdı. Oyunculuklar da fena değildi ama diyaloglar hakkaten komik. Daha çok yabancı korku fimlerinde altyazılarda yazan diyaloglara benziyodu. Hani böyle filmi türkçeye çeviren arkadaş bazı diyalogları anlamaz ve sahneye uygun bişeyler sallar ya, aynen öyle. Ha bi de konuşma dili olarak "çok net" istanbul türkçesi konuşmaya çalışmaları bence filmi doğallıktan çıkartmış biraz. Bunun dışında dediğimin arkasındayım, bence türklerin çevirdiği en iyi korku filmi, hatta biçok saçma salak japon korku filmini de sollar.. Yanlız az da olsa "halka" ve "cevapsız arama" filmlerinden etkilendiğini farkettim senaristin. Bir iki öğesi benzer olmadan öte tamamen aynıydı çünkü. Özellikle o cepten aranıp kendi sonlarını dinlemeleri olayı....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xenon -- 16 Şubat 2006 19:29:28 >

• quote:

Orjinalden alıntı: CEZA_NEFRET5

ARKADAŞLAR... valla ben izledim yalan söylemek... istemiyorum korktum !!! ve salondakilerin %85 korktuğunu sanıyorum... arkadaşlar filmi izlemeyenler için 1 uyarım var...

film mi? izlerken ağzınızı açık tutun yoksa kulak zarınız patlar... sesler çok yüksek benle arkadaşım gittik film bitene kadar ağzınızı açık tutun.. benden söylemesi

korkmadım diyen arkadaşlar kendinizi ksmayın.. bişey olmaz
    filmden sonra herkes gülüyodu... dediniz ya bizim salonda da oldu ama film ortasında değil... filmin arasında herkes gülüyodu? neden inanınki korkudan
    acayip sahneler var... tam sinemada izlenecek 1 film... bence film güzeldi

gulenler isi bozuntuya vermemek icin oyle yapmislardir ! ama aksama bunun karanlik sahneside olucaktir . Evde tek basiniza illaki kokrarsiniz . Ben elm sokagi serisini izlerken degil ama karanlikta kaldigim zaman evde tek basima ve yalniz film etkisini ozaman gosteriyrdu

• Bugüne kadar Halka haricinde bir film beni korkutmadı. Hele son izlediğim üç film saçmasapandı. (Sis, Şeytan Çarpması, Dehşet Sokağı) Bunada gideceğim bakalım bu nasıl bir film.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dussokagi06

.
    DABBET-UL ARZ NEDİR ?

Kuran-ı kerimde kıyametin yaklaştığını ifade eden Âyet-i kerimeler olmakla birlikte bu müthiş hadisenin alâmetlerine genel olarak işaret eden Âyet-i kerimeler de bulunmaktadır. (Muhammed: 10 gibi)

Hadis-i şeriflerde ise kıyamet alâmetleri büyük ve küçük fiilen vaki olanlar, kıyametle çok yakın bir zamanda gerçekleşecek olanlar şeklinde çeşitli bölümlerle ifade edilmiştir.

-Dabbet-ül-arz-ın çıkışı da kıyamet alâmetlerindendir. Dâbbet-ül-arz, âhir zamanda Allah-u Teâlânın emirlerinin terkedildiği, insanların gerçek dini değiştirdikleri sırada çıkacak olan bir hayvandır. Tâkip edenin yetişemeyeceği, kaçanın kurtulamayacağı bir süratte olacaktır.

Âyet-i kerimede ise şöyle buyuruluyor:

--(Kıyametin kopacağına dair) O sözün tahakkuk zamanı yaklaşınca onlara yerden bir dabbe çıkarırız da insanların âyetlerimize yakînen iman etmemiş olduklarını söyler.-- (Neml: 82)

Allah-u Teâlâ bu Dabbeyi kıyametin kopması gibi büyük bir hadisenin başlangıcı olarak, insanların Kuran-ı kerime kesin olarak inanmayışları sebebiyle ortaya çıkaracaktır.

Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz bir Hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmuşlardır:

--Dabbet-ül-arz, beraberinde Musa -aleyhisselâm-ın asası, Süleyman -aleyhisselâm-ın mührü bulunduğu halde çıkar. Mühür ile müminin yüzünü parlatır, asa ile kâfirin burnunu kırar. Öyle ki insanlar sofra üzerinde biraraya gelirler de, mümin kâfirden ayırt edilip tanınır.-- (Tirmizi)

Böyle bir gün yaklaştığı zaman tevbeler kabul edilmeyecek, içinde bulundukları duruma göre insanların hükümleri verilecek.

Diğer bir Hadis-i şerifte şöyle buyuruluyor:

--Üç şey vardır ki, bunlar çıktıkları zaman, daha önceden iman etmeyen veya imanında bir hayır kazanamayan hiç bir kimseye (o günkü) imanı fayda vermez. Güneşin batıdan doğması, deccal ve Dabbet-ül-arz.-- (Müslim: 158)

Çünkü o zaman edilen imanla, işlenen amel-i salihin hükmü, can boğaza geldiği zaman edilen imanın hükmü gibidir.

Bir Hadis-i şerifte ise şöyle buyuruluyor:

--Çıkış itibariyle kıyamet alâmetlerinin ilki, güneşin battığı yerden doğması ve kuşluk vakti insanların üzerine Dabbet-ül arzın çıkmasıdır.

Hangisi arkadaşından önce çıkarsa öteki de onun hemen peşindedir.-- (Müslim: 2941)

İki alâmetten hangisinin önce olacağına dair kesin bir ifade olmamakla beraber, biri çıkınca diğeri çok kısa bir zaman sonra onu takip edecektir.

Bir diğer Hadis-i şerifte ise şöyle buyuruluyor:

--Altı şeyden; güneşin battığı yerden doğmasından, dumandan, Deccalden, Dabbeden, birinizin hususi olarak başına gelecek hadiseden ve umuma gelecek fitneden önce amellere koşunuz.-- (Müslim: 2947)

Güneş Batıdan dogmadıgına göre hala,internetin de Dabbetül arz olması mumkun değildir.ayrıca bir çok alim bile daha dabbenin ne oldugunu konusunda ittifak halinde değildir.bazı alimlere gore aids bile dabbe olabilir.En dogrusunu Allah bilir..

bu guzel ve aydin bilgiler icin tesekkurler arkadasim..

• düşük bütçeyle sadece ses efektleri mi yapılıyor acaba
    oynuculuk vasattı bence sadece sesle korkutmayı dnemişler ama başarmışlar yalan söylemiyim
    ilk yarıdda salon dağıldı kimse filmi takmadı konuşmalar falan başladı ama sonra herkes tırstı ufaktan
    ama bence sinemada izlencek kadar değildi
    diğer arkadaşlarında görüşlerine saygı duyarım..
  • bugün Carrefour acıbademde tüm seyircilerle gülerek izledik 1. yarı ve 2.yarı ikiside aynı kaka... hele o george michaela benzeyen polis zımbırtısı yokmuydu puoahahahaha neye güleceğimizi şaşırdık... 1/10 hayatımda hiç bir filme 1 puan vermemiştim ama 10milyon verince çok pis koyuyor kazıklanmak!!

edit: bide şu KANDIRILDIĞIM fragman üzerinde konuşmak istiyorum.. fragmanda koridorda yürüyen zombi gibi yaratıklar gösteriyordu, Bu tamamen bir kandırmacadır, filmin bitiş yazıları geçerken bu sahneyi görüyorsunuz. filmin içinde öyle bişey yok, dolandırıcı yönetmen!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cLk -- 17 Şubat 2006 20:00:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cLk

bugün Carrefour acıbademde tüm seyircilerle gülerek izledik 1. yarı ve 2.yarı ikiside aynı kaka... hele o george michaela benzeyen polis zımbırtısı yokmuydu puoahahahaha neye güleceğimizi şaşırdık... 1/10 hayatımda hiç bir filme 1 puan vermemiştim ama 10milyon verince çok pis koyuyor kazıklanmak!!

edit: bide şu KANDIRILDIĞIM fragman üzerinde konuşmak istiyorum.. fragmanda koridorda yürüyen zombi gibi yaratıklar gösteriyordu, Bu tamamen bir kandırmacadır, filmin bitiş yazıları geçerken bu sahneyi görüyorsunuz. filmin içinde öyle bişey yok, dolandırıcı yönetmen!!!

hadi yaa , yonetmene yakismamis

• quote:

Orjinalden alıntı: ridvan2004

quote:

Orjinalden alıntı: cLk

bugün Carrefour acıbademde tüm seyircilerle gülerek izledik 1. yarı ve 2.yarı ikiside aynı kaka... hele o george michaela benzeyen polis zımbırtısı yokmuydu puoahahahaha neye güleceğimizi şaşırdık... 1/10 hayatımda hiç bir filme 1 puan vermemiştim ama 10milyon verince çok pis koyuyor kazıklanmak!!

hadi yaa , yonetmene yakismamis

tüh yaa
    orda Halek-el insan diyor ya off
    sona koymaları kötü olmuş

• walla ben gidecedim yarın ama vazgeçtim.hacivata gidecem.
  • Abi bence filimin en korktugum sahnesi köpegin havladıgı sahneydi. Şaka bir yana adam gibi bütçe verseler bence cok daha güzel bir film cekebilirlerdi. Filmin başından son 20 dakkasına filan kadar herkes koptu ondan sonra çesitli uyarılar geldi tabii. Ama son 20 dakika boyunca en sonlardaki kopartan 1-2 sahne haricinde kimse gıkını cıkarmadı herkes gerildi biraz. Bence film hem komikdi ama güzel oldugu yönleri de vardı. Eger adam gibi bir bütce ve oyuncularla yola cıkılsa cok daha güzeli yapılabilir. Bu arada demin cnntürkde yönetmenin acıklamasına göre filmin üçleme olmasını düşünmüş ama hala kesin bi kararı yok ikinci film ise deccal ve mehdi olacakmıs galiba. Deccal de büyük bir sirketin baskanı olacakmıs. Ha bu arada sunu da belirtmeden edemicem filmde her ses korkunc yapılmaya calısılmıs gibi geldi bana kapının acılma sesi bile bi garipdi.

• quote:

Orjinalden alıntı: @pi

Abi bence filimin en korktugum sahnesi köpegin havladıgı sahneydi. Şaka bir yana adam gibi bütçe verseler bence cok daha güzel bir film cekebilirlerdi. Filmin başından son 20 dakkasına filan kadar herkes koptu ondan sonra çesitli uyarılar geldi tabii. Ama son 20 dakika boyunca en sonlardaki kopartan 1-2 sahne haricinde kimse gıkını cıkarmadı herkes gerildi biraz. Bence film hem komikdi ama güzel oldugu yönleri de vardı. Eger adam gibi bir bütce ve oyuncularla yola cıkılsa cok daha güzeli yapılabilir. Bu arada demin cnntürkde yönetmenin acıklamasına göre filmin üçleme olmasını düşünmüş ama hala kesin bi kararı yok ikinci film ise deccal ve mehdi olacakmıs galiba. Deccal de büyük bir sirketin baskanı olacakmıs. Ha bu arada sunu da belirtmeden edemicem filmde her ses korkunc yapılmaya calısılmıs gibi geldi bana kapının acılma sesi bile bi garipdi.

filmde görüntüyle güldürdükleri için sesle korkutalım bari diye düşünmüşler salak saçma her kamera dönüşüne, kapı gıcırtısına yüksek ses koymuşlar...

filmdeki saçma salak olaylardan bazıları aklıma geldide paylaşmak istedim; (izlemeyenler okumayabilir)

* internetle uğraşıp ilk ölen adamın neden öldüğünü tartışan 3 arkadaş ilk konuşmalarında kırlık bi alanda TRT türkçesiyle ezbere konuşuyorlar, 2. konuşma bir tren vagonunun üstünde gerçekleşiyor ancak bu kadar dengesiz yerler seçilebilir.

* küpeli olan, ilk intihar edenin intihar ettiği küçük odaya çıkıyor, orda bişey bunu tırstırıyor, üzerine atlıyor, kapı kapanıyor, bu salağın yapması gereken saldırıdan kurtulunca kapıyı açıp kaçmak olmalı ama bu moron bayaa bi uğraştan sonra kapıyı açıyor ve olduğu yere oturup inlemeye başlıyor sonra o saldıran şey yine saldırıyor bu sefer kapıdan çıkmayı akıl ediyor ve kaçıyor

*komiser daha önceden karısını aldatmış karısının hayalide bunu arada bir tırstırıyor, bu komiser bir rüya görüyor rüyasında yine karısı bunu korkutuyor sonra bu uyanıyor. yatakta yüzü bize dönük tam arkasındaki duvarada karısının hayali saklanmış bu komiser arkasını dönüyor bu hayaleti/cini görüyor ve ne yapıyor? yorganı başından aşırıyor ve sarınıyor puoahahah, tabi hayalet/cin onun kadar öküz değil tek hamleyle yorganı üzerinden alıyor

*unutmadan bu george michalea benzeyen polis son sahnelere doğru in cin etrafta top oynarken karaklık tünele elindeki fenerle giriyor ve tünelin derinliklerine doğru yürürken top oynayan inler ve cinler bunu korkutmaya geliyorlar yine sağdan soldan bööö sesleri geliyor bu salak ne mi yapıyor feneri yüzüne tutarak cinleri korkutmaya çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cLk -- 18 Şubat 2006 13:03:39 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.