Şimdi Ara

D@bbe (2006) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
0
Favori
34.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: The©em

quote:

Orjinalden alıntı: ridvan2004

425 YTL amerikalilar film cekebileceklermi , hollywooda giris parasi o be

425 YTL = 425 Milyon yapar kardeş

425000YTL o

bende ahabeolum un yalancisiyim

• korsani ciktimi ?
  • filmi izledim tek bi yanını doğru bulmuyorum sonunda kıyamet kopmasını gösterdiler sanırım orası bana göre doğru değildi bunun haricinde film çok iyiydi
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozzy_ozzy

filmi izledim tek bi yanını doğru bulmuyorum sonunda kıyamet kopmasını gösterdiler sanırım orası bana göre doğru değildi bunun haricinde film çok iyiydi

efektler saglammiydi kiyamet sahnesinde
  • quote:

quote:

filmi izledim tek bi yanını doğru bulmuyorum sonunda kıyamet kopmasını gösterdiler sanırım orası bana göre doğru değildi bunun haricinde film çok iyiydi

kıyamet sahnesi diye bir yer yok filmi nerenizle izlediniz
  • .
    DABBET-UL ARZ NEDİR ?

Kuran-ı kerimde kıyametin yaklaştığını ifade eden Âyet-i kerimeler olmakla birlikte bu müthiş hadisenin alâmetlerine genel olarak işaret eden Âyet-i kerimeler de bulunmaktadır. (Muhammed: 10 gibi)

Hadis-i şeriflerde ise kıyamet alâmetleri büyük ve küçük fiilen vaki olanlar, kıyametle çok yakın bir zamanda gerçekleşecek olanlar şeklinde çeşitli bölümlerle ifade edilmiştir.

-Dabbet-ül-arz-ın çıkışı da kıyamet alâmetlerindendir. Dâbbet-ül-arz, âhir zamanda Allah-u Teâlânın emirlerinin terkedildiği, insanların gerçek dini değiştirdikleri sırada çıkacak olan bir hayvandır. Tâkip edenin yetişemeyeceği, kaçanın kurtulamayacağı bir süratte olacaktır.

Âyet-i kerimede ise şöyle buyuruluyor:

--(Kıyametin kopacağına dair) O sözün tahakkuk zamanı yaklaşınca onlara yerden bir dabbe çıkarırız da insanların âyetlerimize yakînen iman etmemiş olduklarını söyler.-- (Neml: 82)

Allah-u Teâlâ bu Dabbeyi kıyametin kopması gibi büyük bir hadisenin başlangıcı olarak, insanların Kuran-ı kerime kesin olarak inanmayışları sebebiyle ortaya çıkaracaktır.

Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz bir Hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmuşlardır:

--Dabbet-ül-arz, beraberinde Musa -aleyhisselâm-ın asası, Süleyman -aleyhisselâm-ın mührü bulunduğu halde çıkar. Mühür ile müminin yüzünü parlatır, asa ile kâfirin burnunu kırar. Öyle ki insanlar sofra üzerinde biraraya gelirler de, mümin kâfirden ayırt edilip tanınır.-- (Tirmizi)

Böyle bir gün yaklaştığı zaman tevbeler kabul edilmeyecek, içinde bulundukları duruma göre insanların hükümleri verilecek.

Diğer bir Hadis-i şerifte şöyle buyuruluyor:

--Üç şey vardır ki, bunlar çıktıkları zaman, daha önceden iman etmeyen veya imanında bir hayır kazanamayan hiç bir kimseye (o günkü) imanı fayda vermez. Güneşin batıdan doğması, deccal ve Dabbet-ül-arz.-- (Müslim: 158)

Çünkü o zaman edilen imanla, işlenen amel-i salihin hükmü, can boğaza geldiği zaman edilen imanın hükmü gibidir.

Bir Hadis-i şerifte ise şöyle buyuruluyor:

--Çıkış itibariyle kıyamet alâmetlerinin ilki, güneşin battığı yerden doğması ve kuşluk vakti insanların üzerine Dabbet-ül arzın çıkmasıdır.

Hangisi arkadaşından önce çıkarsa öteki de onun hemen peşindedir.-- (Müslim: 2941)

İki alâmetten hangisinin önce olacağına dair kesin bir ifade olmamakla beraber, biri çıkınca diğeri çok kısa bir zaman sonra onu takip edecektir.

Bir diğer Hadis-i şerifte ise şöyle buyuruluyor:

--Altı şeyden; güneşin battığı yerden doğmasından, dumandan, Deccalden, Dabbeden, birinizin hususi olarak başına gelecek hadiseden ve umuma gelecek fitneden önce amellere koşunuz.-- (Müslim: 2947)

Güneş Batıdan dogmadıgına göre hala,internetin de Dabbetül arz olması mumkun değildir.ayrıca bir çok alim bile daha dabbenin ne oldugunu konusunda ittifak halinde değildir.bazı alimlere gore aids bile dabbe olabilir.En dogrusunu Allah bilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dussokagi06 -- 13 Şubat 2006 18:30:22 >

• 425 YTL olayı güldürdü beni.. Kaç tane film şeridi alınır, hangi oyuncu oynatılır o parayla.. Figüranlık bile 200-250 ytl'den başlıyo Valla güldürdünüz beni iyi mi..
  • hacuuu film komediydi...çok bağırıolardı başka bişi yoktu ses efektinden başka....para werdik başımız zonkladı olay bundan ibaret..8ytlye acıdım ya
    +hiç mi bu kadar dandik bir şekilde konuşulur anlamadım..oyuncular da al benden de o kadar..(ci)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhci -- 13 Şubat 2006 20:13:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: legendary

quote:

Orjinalden alıntı: ReNNeG@De

Bende umutlu degilim cunku fragmandan izledigim kadarıyla korkutmak icin sirf cata pat vardi yani ses yogunlugndan insan geriliyo yoksa bi Saw gibi gerginlik olmuyo bence bu donem sadece Kurtlar V. is yapar diyo duusnuyom ama inşallah yanılırım...

zaten dikkat edersen film "gerilim" değil "korku" gerilim filmi sadece insanı gerer sibnirlerini yıpratır ama korkutmaz. bir korku filmi bence en iyi dinsel öğeler kullanılarak cin,ruh,şeytan vb güzel olur. dabbe dede bu oldukca iyi işlenmiş gözüküyor. herkes bi yorum yapmıs yok makyaj yetersizmiş. e ozaman gidip sen yapsaydın arkadaşım makyajıda daha iyi olsaydı! ortada bi emek var bi çaba var. sacma sapan ring gibi filmlere ağzınızdan su akarak "mükkemmel olmus babaaaa işte buduuuuuuur" diyorsunuz onların sacmalıklarını görmüyorsunuzda bizim filmimiz olduğu zaman sacma sacma yorumlar yapıyorsunuz. al sana ring in sacmalığı küçük salak bi kız var cıkıyo bi delikden herkesi öldürüyo. lan carp ağzının üstüne iki tane otuttur ne uğraşıosun yani :) eleştri yaparken dier filmleri göz önünde bulundurun derim bence.

A Y N E N

• iğrenç bir film halkadan biraz cevapsız aramadan biraz çırpılmış salak bir film sinemaya gidip izledik birde vcd ye çıksa 1ytl verip izlemem
  • biz bu gün gitcez
  • dabbe tül arz geliyoooooo
  • kurtlar vadisinden sonra ikinci hayal kırıklığım MALESEF
  • bi kaç sahnesi vardı korkunç olan İlk bölümün son sahnesi bnm en korktuğum yer. çok çığlık vardı ya filmde sesleri kötüydü.ama makyaj falan güzeldi.

Filmi en korkunç kılan özellik senaryosundaki gerçeklik payı.

388@0
  • quote:

quote:

quote:

filmin sonuna doğru alevler ve dumanları gösteriyo bi ara o ne anlama geliyor peki

• quote:

quote:

quote:

quote:

filmin sonuna doğru alevler ve dumanları gösteriyo bi ara o ne anlama geliyor peki

Burger king reklamı olmasın. Şaka bi yana filme gideyimmi acaba Çoğu kişi beğenmemiş ama...

• valla bizde bu akşam gidecez arkadaşla... bakalım nasıl bişeymiş

yorum yarın yaparım
  • bekliyoruz
  • bence ürkütücü bir filmdi
    ilk olduğu için birçok eksiği vardı
    ama dediğim gibi ilk olduğu için görmezden gelinebilir
    halka gibi bir başyapıtı oluşturan hideo nakata nın ilk filmi halka değildi sanırım

dabbede diyaloglar çok saçmaydı bana göre,özellikle her filmde kıcık adam rolunu kimseye kaptırmayan polis dedektif benzeri adam rolunu hakkıyla veriyordu
    yani çok kıcıktı
    ---benimle konuşurken yüzüme bakın --- falan gibi saçma sapan diyolagları defalarca duyduk filmde

ama gidin yaa bence güzel işte
    çokda güzel değil ama güzel
  • ben gitmedim, arkadaşların dediğine göre çok kötüymüş, tüm salon gülüyomuştu..........
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.