Şimdi Ara

CVT Şanzıman (Renault)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar.Otomobil Genel bölümünü sık sık takip eden biri olarak sizlere biraz soru sormak istiyorum.Başlıkta da belirttiğim gibi Renault marka araçlarda kullanılan CVT şanzıman hakkında bilgi edinmek istiyorum.Diğer markalarda kullanılan CVT ile birebir aynı mı? Çıkarttığı sorunlar nelerdir? Vites değişimi hangi devir bandında oluyor? Bakımı kaç bin km de yapılır? Yakıt tüketimi nasıldır? vs.

Birkaç aracın videosunu izledim de vites değişimi biraz garip geldi.Şanzıman biraz da kendi kafasına göre hareket ediyor gibi.Sizlerin de vereceği bilgiler doğrultusunda kafamdaki soru işaretleri biraz olsun azalacaktır.Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

• mavibereli234 kullanıcısına yanıt
    CVT sanzimanda sonsuz sayida vites vardir. Vites gecisi teoride vardir ama pratikte gecisi asla ve asla hissedemezsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renault EDC şanzıman kullanmıyor mu ? CVT şanzımanı honda kullanıyor diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frknsysl -- 25 Haziran 2014; 0:49:51 >
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    Sorun çıkartma durumu nedir peki?
  • Renault'nun kullandığı cvt şanzıman Nissan'ın x-tronic cvt şanzımanıdır.
  • Cvt sanzimanda bildigimiz anlamda bir vites degisimi olmaz. Koni seklindeki metal parcanin ustunde kasnak duruma gore yer degistirir. Bu da teorikte sonsuz vitestir.disliler yoktur. Kullanim seklinize gore oranlar surekli dgisir. Motor sabit devirdeyken hiziniz artabilir. Ya da hizinizla devriniz dogrusal olarak artmayabilir. Normal kullanim aliskanligindan farklidir. Arabadayi keyif icin suren biriyseniz cok keyifli degil bence. Sportiflikten uzak daha konfor odakli. Cvt zaten sanziman turunun adi renault da olsa baska sey de olsa hepsi ayni sekilde calisir.
    Yuksek torka cok dayanikli bir sanziman degil.

• Bilgilendirme için herkese teşekkür ederim. Ekleme yapacak olanları mutlaka konuya bekliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HONDA CİVİC MOTOR YAĞI
    4 yıl önce açıldı
    RENAULT LAGUNA OTOMATİK ŞANZIMAN
    16 yıl önce açıldı
    Toyota CVT Şanzıman Yardım?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugberk23

Cvt sanzimanda bildigimiz anlamda bir vites degisimi olmaz. Koni seklindeki metal parcanin ustunde kasnak duruma gore yer degistirir. Bu da teorikte sonsuz vitestir.disliler yoktur. Kullanim seklinize gore oranlar surekli dgisir. Motor sabit devirdeyken hiziniz artabilir. Ya da hizinizla devriniz dogrusal olarak artmayabilir. Normal kullanim aliskanligindan farklidir. Arabadayi keyif icin suren biriyseniz cok keyifli degil bence. Sportiflikten uzak daha konfor odakli. Cvt zaten sanziman turunun adi renault da olsa baska sey de olsa hepsi ayni sekilde calisir.
    Yuksek torka cok dayanikli bir sanziman degil.

yüksek torka dayanamaması eskidendi..şimdi nissan 3.5 litre 260 hp v6 motora sahip murano'ya bile cvt koyuyor yıllardır..ve sorunsuz çalışıyor.
    http://www.nissanusa.com/crossovers/murano/versions-specs

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.