Şimdi Ara

Custom Sıvı Soğutma İçin Referans GTX 980Ti Alınır Mı? Pişman Olur Muyum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar haziranın sonu-temmuzun ortası gibi Amerika'dan tanıdık gelecek ve epey bir sistem ve sıvı soğutma parçası getirteceğim. Ekran kartı olarak 2 Tane GTX 980Ti getirteceğim ama şu an doğru düzgün satılan biryer yok Amerika'da. Nvidia kendisi satıyor kendi sitesinde ama o da referans tasarım. Haziran sonuna kadar farklı firmaların, düzenlenmiş PCB'li veya 2 tane 8 pinlik güç girişi olan GTX 980Ti'ler çıkar mı piyasaya? Bir de aynı anda sıvı soğutma için Full Cover GPU Blok almalıyım GTX 980Ti için. Referans 980Ti'nin pcb'si Titan X ile aynı olduğundan Titan X için çıkmış olan herhangi bir bloğu alabilirim bu açıdan referans tasarım avantajlı. Yani en azından haziran ayında tanıdık geleceği zaman tam olarak gerekli parçaları söyleyebileceğim. Ama özel soğutmalı/pcb'li modeller haziran sonuna kadar çıksa bile bunlar için su bloğu'nun çıkması haziran ayını geçecektir diye düşünüyorum. Çok karasız kaldım. Su bloklarını sonradan getirtebileceğimi düşünmüyorum çünkü gümrükte sıkıntı yaşanabiliyor. Amacım 980Ti'a overclock yapıp Titan X'i geçebilmek. Yabancı sitelerdeki incelemelerde hava soğutmayla bile 1300-1350MHz'ler görülmüş ve Titan X geçilmiş. Ama ben karar veremedim. Referans PCB li gtx 980Ti alsam OC yaparken pişman olur muyum? Yoksa haziran sonuna kadar bekleyip eğer çıkarsa düzenlenmiş pcb'li bir GTX 980Ti alıp bloğu daha sonra mı almaya çalışayım? Değer mi sizce buna?
    EDİT: Düzenlenmiş PCB'li model derken Evga Classifield, Kingpin, Asus Matrix gibi kartları bahsetmiyorum. Asus Strix, Msi Gaming gibi modellerden bahsediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcatraz_tr -- 6 Haziran 2015; 16:24:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

http://www.amazon.com/EVGA-GeForce-Graphics-Backplate-06G-P4-4995-KR/dp/B00YDAYOK0/ref=sr_1_3?s=pc&ie=UTF8&qid=1433597500&sr=1-3&keywords=980+ti

980Tİ SC+ Backplate li var amazon.com da.

Bahsettiğiniz model de referans pcb'ye sahip. Sadece soğutmasını değiştirmiş Evga.

• 980ti kingpin kesin çıkacak ama asus posiedondan emin değilim . 980ti kingpinde 8+8+6 pin power girişi var çok güzel oc yapılır customla, poseidonlar da kendiliğinden bloklu olarak geliyor. blokları getiremezseniz en mantıklısı bekleyip poseidon almak

edit : poseidon 980 ti de duyurulmuş computex'de

Custom Sıvı Soğutma İçin Referans GTX 980Ti Alınır Mı? Pişman Olur Muyum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Valiente -- 6 Haziran 2015; 17:02:24 >

• El Valiente kullanıcısına yanıt
    hocam 8+8+6'ın hakkını vermeye custom sıvı soğutma da yetmez direkt LN2 yapmak gerekir :D Kingpin veya classifield düşünmüyorum zaten. 1300-1400 dolar bütçe var iki ekran kartı için topla. o yüzden tanesi 700$'ı çok geçmemeli. Poseidon'un çıkacağını biliyorum ama onda da 8+6pinlik güç girişi oldu şimdiye kadar ve donanımsal olarak voltaj kilidi olduğu söyleniyordu epey şimdiye kadarki serilerde. Poseidon iyi bir kart olursa Bloğu da kendinden olduğu için 800 dolara kadar çıkarsa düşünebilirim. Daha fazlasına sıcak bakmıyorum.
  • size tavsiyem Evga SC , SSC yada FTW versiyonundan birini alın zaten Titan X ile 980 Ti arasında çok küçük bir fark var oda fabrikasyon oc li bir 980 Ti ile kapanır yani fabrikadan OC li gelen 980 Ti ye hiç müdahale yapmasanız bile Titan X ile aynı hatta daha iyi performansda bir kartınız olur, Evga da bu versiyonların ref. modeli sanıyorum mevcut.
  • alcatraz_tr A kullanıcısına yanıt
    Referans soğutucuya nazaran önermiştim.Bu modelin ekstrası backplate li olması diyelim o halde.Referans tasarımlar da backplate yok.Üstelik özel soğutuculu olduğu için ileri de daha kolay satabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • B.M.W kullanıcısına yanıt
    Gtx 980 serisinde Asus strix,Msi Gaming ve Evga ACX 2.0 kartları aynı fiyattalardı ve nvidia'nın önerdiği fiyattan (550$) çıkmışlardı. 980Ti'da da aynı durum söz konusu olabilir mi hocam? Msi'ın sitesinde gördüm şimdi gtx 980ti listelenmiş. Pcb'si normale göre daha yüksek. Ve özelliklerinde de 2x8 pin güç girişi olduğu yazıyor. Aynı şekilde Asus Strix 980ti da yüksek pcb boyutuna sahip. Strix'in 650-670$ bandından çıkacağını sanmıyorum ama msi Gaming'in bu banda daha yakın bir fiyatta olacağını düşünüyorum. Senin tahminin nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcatraz_tr

Gtx 980 serisinde Asus strix,Msi Gaming ve Evga ACX 2.0 kartları aynı fiyattalardı ve nvidia'nın önerdiği fiyattan (550$) çıkmışlardı. 980Ti'da da aynı durum söz konusu olabilir mi hocam? Msi'ın sitesinde gördüm şimdi gtx 980ti listelenmiş. Pcb'si normale göre daha yüksek. Ve özelliklerinde de 2x8 pin güç girişi olduğu yazıyor. Aynı şekilde Asus Strix 980ti da yüksek pcb boyutuna sahip. Strix'in 650-670$ bandından çıkacağını sanmıyorum ama msi Gaming'in bu banda daha yakın bir fiyatta olacağını düşünüyorum. Senin tahminin nedir?

TR deki fiyatları bilemem ama USA fiyatları için newegg.com u baz alabilirsiniz oradan 980 nin varyasyonları arasındaki fiyat farkına bakabilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.