A

Binbaşı
28 Haziran 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme
Toplam: 68 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Merhabalar, web kullanımı, multimedya tüketimi ve daha önemlisi uzaktan pc'me bağlanıp konterol etmek için uçuk olmayan bir tablet arayışındayken 12 inç ve üzerinde bu iki modele denk geldim. Samsung'un donanımı, ekran çözünürlüğünün daha yüksek olması ve s pen'i aradaki 2 bin lira farka değer mi? Honor 1 Milyar renk veren IPS panele sahipken Samsung'un ekranı TFT olması eksi mi? Bildiğim kadarıyla TFT bir panel çeşidi değil. Samsung TN bir panel mi kullanıyor yoksa? Bu fiyat bandında büyük ekranlı başka bir tablet varsa fikre de açığım. Redmi Pad ve Huawei MatePad11 de fiyatı itibariyle güzel ve daha donanımlı cihazlar ama 11 inç. 1 inçlik büyüklük farkı kullanım amaçlarım doğrultusunda daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Ayrıca iphone kulanıcısıyım o yüzden Android arayüzleri hakkında bilgi sahibi değilim. Samsung'un One UI'ı mı daha iyidir Honor'ın Magic UI'ı mı? Bu tercihte fark yaratacak bir detay mıdır?

Merhabalar 6.500'lük bütçemi biraz daha arttırıp hızlı bi kararla 7.500'e samsung 55Q70T qled tv aldım. Bu model nasıldır? Bu fiyat civarınfa daha iyi bir televizyon var mıydı?
Merhabalar, oturma odasına 55-60 inç 6-6 buçuk bin liraya yeni bir tv almak istiyoruz. Daha iyi siyahlar için Edge Led yerine direct led olsun diyorum ama modeller azalıyor ve fiyatlar yükseliyor. Philips'in modelleri var kağıt üstünde ve fiyatta iyi ama gerçekte nasıl bilemiyorum. Lg ve samsung ise daha çok Edge led kullanıyor kafam karıştı. Bu fiyat bandında iyi renkler ve siyah performansı alabileceğim modeller önerirseniz sevinirim
Merhaba arkadaşlar, Bir zamanlar girişemeden biten custom soğutma merakımdan aldığım Corsair Obsidian 750D kasamı satmayı düşünüyorum. Ama dolar sağolsun piyasa epey duman olmuş. Fiziki kondisyonu iyi. Gözüme denk gelen herhangi bir kozmetik birşey yok. Ederi ne kadar olur bu kasanın kaça satmalıyım?
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 4-5 aydır 2016 model C 180 Coupe sahibiyim (Araç 7G-Tronic ve 60.000 km'de) ve tüketim değerleri forumdaki w205 sahibi arkadaşların paylaştıklarından epey yüksek. Eco'da ve sakin kullanmama rağmen şehir içi 12-15 litre karma 10-11 litre civarında. Şehir dışı uzun yolda ise en düşük 8 litreyi gördüm ve bu değerler forumda paylaşılanların neredeyse 1.5-2 katı olunca da bir sorun olabileceğini düşünmeye başladım. Değerlerin bu kadar yüksek olmasının sebebi ne olabilir? Jantlar 19 inç ama o kadar etki edeceğini sanmıyorum
Merhabalar, 2016 ve 2017 model iki C Coupe araç arasında gidip geliyorum 2016 olan 7G Tronic Plus (Plus olup olmadığından emin değilim) ve bir tık daha dolu bir paket. Ve bu ilk otomatik vitesli aracım olacak. Performans ve geçiş konusunda 7G Tronic beni üzer mi? Yoksa her halükarda 9G Tronic modeli mi tercih etmeliyim?
Merhabalar arkadaşlar, yaklaşık 1 yıldır vodafone süpernet kullanıyorum (100Mbps ve 100 Gb AKK) oldukça memnunum herhangi bir sorun yaşamadım ama kontratın süresi dolacak bu ay. Merak ettiğim şey şu, kontratı yeniletirsem 1 Ocak 2019 itibariyle kalkacak olan AKK kuralından faydalanabilir miyim yoksa 1 ocaktan sonraki başlatılacak tarifelerde mi bu durum geçerli olacaktır?
Merhaba arkadaşlar bu konuyu vodafone'un interneti hakkındaki belirsiz ve kötü yorumlarla kafası karışanlar için yazıyorum çünkü ben de bu insanlardan biriyim. Geçen sene kaldığım rezidansta ek bir ücret ödemeden AKN'siz 100 megabit upload ve download alıyordum ama hazırlık bitip okulun ana kampüsüne geçince Nef 03'te bir daire tuttum ve en azından download'da geçen seneyi aratmayacak bir internet arayışına girdim. Geçen haftaya kadar da Türknet'i düşünüyordum. Tahütsüz ve 150-200gb AKK'li inteneti adresimin 50 megabit desteklediği yazıyordu sitelerinde ama aboneliği başlatacağım sırada 35'e indirdikleri için vazgeçtim. Ve olumlu olumsuz tüm yorumlara rağmen 14 günlük cayma hakkına güvenerek biraz önce şubeden vodafone Fibermax başvurumu yaptım. Paketim 12 aylık Öğrenci paketi (100 mbps ve 100GB AKK). Fiyatı ise ilk 3 ay 40 lira sonraki 9 ay 80 lira. Eğer Vodafone Red'li olsaydım ilk 6 ay 40 son 6 ay 80 olacağını söylediler epey de uygun red tarifeleri vardı ama daha önce hiç Vodafone kullanmadığımdan riske girmek istemedim. Her neyse gelişmeleri, olumlu ve olumsuz yaşanan olayları madde madde yazacağım umarım yardımcı olabilirim.

- 10 Eylül Pazar günü öğleden sonra Axis AVM'deki şubeye gittiğimde formu doldurmadan önce sistemden adresimi kapı numarasına kadar girip kontrol ettiler ve Fibermax (T) isimli servisten 100 megabit alabildiğime dair bir yazı çıktı ekranda.Zaten görevli Nef 03'teyim dediğimde daha önceden de birkaç kişiye fiber bağladıklarını söylemişti. "Bu (T) ne Türktelekomun altyapısını kullanıyor demek mi?" diye sorduğumda. Geveleyerek "Evet Türk Telekom altyapı" dedi ama emin değil ve çok bilgisi yok gibiydi. (Sonra forumdan öğrendim ki aslında bu Superonline altyapısını kullanıyor demekmiş) Sonra öğrenci ve nüfus kartımı almak için çıktığımda Türk Telekom'un şubesine de uğrayayım dedim ve aynı adresi onların sisteminden sorgulattığımda ekranda binada Fiber Gpon/AE hizmeti olduğunu yazan bir yazı çıktı. Çok bilgim yok ama bu iyi birşey diye gördüğümü hatırlıyorum forumda. Herneyse kimlik ve öğrenci kartımla şubeye geri dönüp 5 dakika gibi bir sürede formu doldurdum ve herhangi bir ücret ödemesi yapmadım.
- Şubeden ayrılalı yaklaşık yarım saat geçti ve Telefonuma siparişin alındığını ve sipariş numarasını bildiren bir sms geldi
- Önceki mesajdan 15 dakika sonra da kurulum randevusu için ekipler tarafından en kısa sürede aranacağımı bildiren bir mesaj daha geldi. 2 gün içinde ekiplerin geleceğini ve aboneliğin aktif olacağını söylemişti görevli umarım doğru çıkar. Şu an beklemekteyim.
- 11 Eylül Pazartesi 18:30'da Vodafone tarafından arandım ve yarın ekiplerin geleceğini gelmeden önce de haber vereceklerini söylediler. Sanırım verdikleri 2 Gün içinde kurulum sözünü tutacaklar.
- 12 eylül salı aynı saatte (18:30) Vodafone kurulum ekibi aradı ve mesainin bittiğini bana yetişemediklerini söyleyip yarın için 10 buçuğa randevu verdiler. 2 gün sözünde duramadılar ama 3 güne de razıyım
- 13 Eylül Çarşamba günü tam 10:30'da aradılar geldiklerini kuruluma başladıklarını söylediler. 5-6 dakika sonra da daireye gelip modem kurulumu yaptılar.

Modem beyaz renkte ve huawei marka. Kurulum biter bitmez kullanmaya başlayabileceğimi söyledi teknik eleman. Gitmeden de birkaç kez hız testi yaptı. Gittikten sonra birkaç kez de ben yaptım. Hız Vodafone Asya sunucusundan.
Kablo ile stabil 94 mb download, 5 küsur mb upload.
WiFi 5Ghz ile de bir kez denedim 83 mb download 5 küsur mb upload şeklinde çıktı her seferinde Ping ise sabit 4 ms. Kullanmaya başlayalı 2 gün oldu ve gayet memnunum şu an. Sorusu ve aklına takılan birşey olan varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

NOT: Kurulumu yapan eleman Turkcell'in elemanıymış muhabbet sırasında söyledi normalde söylemememiz gerekiyor dedi. Altyapı da Turkcell Superonline'ın altyapısıymış. Herhangi bir sorun yaşamamamın sebebi bu heralde.
NOT 2: Sanırım Vodafone süpernet ile Fibermax ayrı hizmetler. Supermax'da TT'nin adsl altyapısı, Fibermax'da ise Superonline'ın Fiber altyapısı kullanılıyor diye bir duyum aldım. Bu yüzden Supermax'e yapılan olumsuz yorumların çoğu Fibermax için geçerli olmayacaktır.
NOT 3: Fibermax'ın Superonline altyapısını kullandığı kesinleşti.
NOT 4: Evdeki internetimle alakası yok ama Vodafone mobil hattı rezalet şehirin ortasında evime gelen arkdaşlar konuşma yapamıyor. Reklamlara inanmayınız

Müşteri Hizmetleri ile ilgili Tecrübelerim

1- 3 kasım Pazar günü ilk defa vodafone müşteri hizmetlerini arama gereği duydum. AKK'm ay başı sıfırlandığı halde 24 mbps hız alıyordum. Bunun üzerine müşteri hizmetlerini aradım ve bir bayan arkadaş son derece nazik birşekilde sistemden durumu kontrol edip güncellemeyi yaptı ve beni bilgilendirdi modemi kapatıp açıp tekar test etmemi istedi. Sonrasında hızım olması gereken düzeye geldi. Açıkçası forumdan gördüğüm kötü yorumlardan dolayı çekinerek aramıştım ama hiç de öyle olmadı çok memnun kaldım. Bu tarz durumları yaşadıkça paylaşmaya devam edeceğim.

2 Şubat 2018 Cuma günü öğleden sonra yaklaşık 1-2 saat boyunca internetim kesildi. Standart işlemleri denedim (modemi kapatıp açma vs) ama işe yaramayınca aradım vodafone teknik desteği. Bir beyefendi teker teker anlattı yapmam gerekenleri. Modemi resetleyip tekrar kurulumu yapmamıza rağmen hala sunucuyla bağlantı gözükmeyince teknik ekiplere haber verdi. 48 saat içinde ekiplerin bana geleceğini ve sorunu halledeceklerini söyledi ama yaklaşık 1-2 saat sonra internetim geri geldi. Teknik destekle 2. muhattap oluşum ikisinde de memnun kaldım paylaşmak istedim.

----
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 5 ay önce fotoğraf çekimi içinard arda birkaç gün Garnier'in BBkremini kullanmak zorunda kalmıştım sonrasında kullanığım bölgelerde sivilce çıktı ve geçti ama kırmızımsı izi hala geçmedi son birkaç haftada rengi soluklaşmaya başladı ama 4-5 aydır var. Cildiyeciye çıktım 3-4 tane farklı krem kullandım birkaçayda 2 ay boyunca da tedradox diye bir hap aldım ama bir faydasını görmedim. farklı daha iyi bir markanın BB kremini alıp bu lekelerin üstünde kullansam bu lekeler artar mı? yoksa bir yan etkisi olmaz mı? İnsanlar çekinmeden alıp sürdüğüne göre birşey olmaz diye düşünüyorum ama 5 ay önceki deneyimim pek de yi değildi kullanığım markadan kaynaklanıyor olma ihtimali var mı?
Merhaba arkadaşlar yeni bir fare almayı düşünüyorum ama Razer Mamba Tournament Edition (230 TL'ye geliyor), Razer Deathadder Chroma (150TL'ye geliyor) ve Razer Diamondback (190 TL'ye geliyor) arasında seçim yapamadım. Üçünde de Chroma özelliği var. Mamba daha üst segment ve daha pahalı bir ürün olmasına rağmen Deathadder daha akıcı deniyor karşılaştırma videolarında bu doğru mudur? Tasarım olarak da mamba yan şeritlerinden dolayı daha güzel duruyor ama deatadder'in de cool bir görünümü var. Ve Diamondback'i de yeni ekledim bu listeye o da güzel duruyor. Performansı kadar tasarımı da önemli. Kullanan, test eden veya fikri olan herkesin görüşünü bekliyorum sebebini de yazarsanız daha yardımcı olur şimdiden teşekkürler.
Hakkında
Forum İmzası:
INTEL i7 5820k (4.6 GHz) - ASUS Rampage V Extreme - ASUS GTX 980Ti Strix - Kingston HyperX Fury 16Gb 3000 MHz DDR4 - Samsung 970 Evo 1Tb + Seagate 2 TB - CORSAIR H100i Pro XT - Seasonic Prime 1000W - CORSAIR Obsidian 750D
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
PC
Otomobil
Mercedes
Mobil cihaz
Apple
Operatör
Turkcell
Oyun Platformu
PC, PS4
İşlemci
Intel I7 5820K (4.6 GHz)
Ekran Kartı
Asus ROG Strix GTX 980Ti
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.105
İkinci El Bölümü Mesajları: 28
Konularının görüntülenme sayısı: 12.482 (Bu ay: 332)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 374 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.