Şimdi Ara

Cumhuriyet Halk Partisi - CHP [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Edit: Yorumlarda yapılacak hakaret, alaycı tavır, tartışma yaratabilecek hertürlü yorum, partiyi karalama amaçlı yapılacak yorumlar şikayet edilecektir. Eleştirilerinizi tartışmaya yol açmayacak şekilde yazarsanız sevinirim.

Ayrıca bu konu, bölümde eleştirilerini yazan forum kullanıcılarının sürekli ayrı konular açarak konu kirliliği yaratmaması için açılmıştır.

Konu ilerleyen günlerde daha çok içerikle doldurulacaktır.

Genel Bilgi:

Cumhuriyet Halk Partisi (kısaca CHP), 9 Eylül 1923'te kurulan, Atatürkçü, sosyal demokrat ve sosyal liberal görüşleri benimsemiş bir Türk siyasî partisi. Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulup Cumhuriyet döneminin ilk siyasi partisi olma özelliğini taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi, 1923'ten 1950'ye kadar aralıksız iktidarda kalmış ve 1946'ya değin kısa aralıklar dışında genellikle tek parti yönetimini uygulamıştır. Türkiye'de en uzun süre iktidarda bulunmuş siyasi parti olan Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olarak da anılır.

"Halk Fırkası" adıyla kurulan partinin adının başına 1924'te "Cumhuriyet" sözcüğü eklenmiş, 1935'teki 4. Kurultay'da da bugünkü "Cumhuriyet Halk Partisi" adı benimsenmiştir.

12 Eylül Darbesi'nin ardından, o dönem Bülent Ecevit'in genel başkanlık yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış; daha sonra 3821 sayılı yasaya dayanarak, kuruluşunun 69. yıldönümü olan 9 Eylül 1992 günü tekrar açılmıştır.

CHP, kurucusu ve ilk genel başkanı Atatürk'ün vasiyeti ile tasarruf haklarını CHP'ye terk ettiği Türkiye İş Bankası'nın bir bölüm hissesinin de sahibidir. CHP'nin tasarruf hakkına sahip olduğu %28,1'lik orandaki bu banka hisselerinin kazancı, Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu'na aktarılmaktadır.

2010 yılından beri genel başkanlığını Kemal Kılıçdaroğlu yapmaktadır.

Genel Başkanlar:

Mustafa Kemal Atatürk - 11 Eylül 1923-10 Kasım 1938

Celal Bayar - 10 Kasım 1938-26 Aralık 1938

İsmet İnönü - 26 Aralık 1938-8 Mayıs 1972

Kamil Kırıkoğlu - 8 Mayıs 1972-14 Mayıs 1972

Bülent Ecevit - 14 Mayıs 1972-30 Ekim 1980

Mustafa Üstündağ - 30 Ekim 1980-16 Ekim 1981

Deniz Baykal - 9 Eylül 1992-18 Şubat 1995

Hikmet Çetin - 18 Şubat 1995-11 Eylül 1995

Cevdet Selvi - 22 Nisan 1999-23 Mayıs 1999

Altan Öymen - 23 Mayıs 1999-30 Eylül 2000

Deniz Baykal - 30 Eylül 2000-10 Mayıs 2010

Cevdet Selvi - 10 Mayıs 2010-22 Mayıs 2010

Kemal Kılıçdaroğlu - 22 Mayıs 2010 - Görevde

Sosyal Medya ve Site:

Resmi site:https://www.chp.org.tr/

Twitter:https://twitter.com/herkesicinchp

Facebook:https://www.facebook.com/herkesicinCHP

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Facebook:https://www.facebook.com/K.Kilicdaroglu

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Twitter:https://twitter.com/kilicdarogluk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CB8773AE7 -- 12 Eylül 2015; 20:02:04 >

• Şuraya yerleşelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuraya çömelim.

• 1938-1972?hey maşallah.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Sen Akp konusuna gitsene : )

• "CHP, Atatürk'ün çizgisinden çıkmasaydı ben MHP'yi kurmazdım."

-ALPARSLAN TÜRKEŞ.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • e sende mhp konusuna git o zaman.böyle mantık olurmu ya durup dururken alakasız mesaj yazıyorsunuz konuya sonra cevap verince bize kızıyorsunuz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Ben mhp'ye gecici gittim. Chp Atatürk'ün yoluna girince geri gelecegiz...

• bende takip edemiyorum sizi haklısın.
  • Hdp sözcüsü konusuna hoş geldiniz

Not: Akpli değilim saldırmayın

• Dakka 1 gol 1
    Konu açılır açılmaz Chp'ye laf çakmaya gelmiş ışidçisi, fanatik akplisi, mhplisi dolmuş başlık.
  • Şöyle bir belgesel var CHP tarihi ile ilgili. Çok detaylı değil, ama gene de çok güzel görüntüler var içinde. Tavsiye ederim.

• ViveLaCommune kullanıcısına yanıt
    Konuya ekliyorum.

Edit: CHP'nin kendisine ait yayınladığı belgesel varsa onu koyarım konuya. Bunu koymam etik olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CB8773AE7 -- 13 Eylül 2015; 0:20:34 >
  • Chpnin eksikleri var tabi.

Hala aralarında çürükler var. Tamam hdp sol chpde sol ama sırf solsun diye bazı kişilerin pkkya ılımlı yaklaşması kabul edilemez.

Din ile ilgili hala sorunları var. Ya da halk öyle görüyor. Chp geldiğinde camilerin ahıra çevireleciğini sananlar var hala. Ama kimse erdoğanın yol için, avm için cami yıktığını konuşmuyor. Belkide chp dini kullanarak rant sağlamadığı için dinsiz bir parti olarak görülüyor. Eskiden uyguladığı bazı kurallar bana görede yanlış onları bende kabul ediyorum.

Mesela aramızda diyanetin 6 sağlığın ise 2.5 milyon bütçe almasını mantıklı bulan var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrCaner -- 13 Eylül 2015; 0:31:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar kızacak ama K. Kılıçdaroğlu chp'yi bitirdi...

Chp'yi kendi ilkelerinden saptırdı

Bilindiği üzere Kemal Kılıçdaroğlu TESEV denilen vakfın kurucu üyesidir.

Peki TESEV nedir sorusuna verilecek cevabı ise ekşisözlük'e bakarak bulabiliriz.

https://eksisozluk.com/tesev--423167

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfestein -- 13 Eylül 2015; 0:36:22 >
  • Boşuna ana konular açıyorsun. 2 güne kaybolur. Ayrıca bir akplinin chp yada akp ana konusu açması da ayrı bi olay.
  • Yarın editleyeceğim. Yazacaklarım var

• Ragnar kullanıcısına yanıt
    3 partininde açtım tarafsız bir şekilde. Ayrıca akpli değilim fakat 3 parti arasından akpye daha yakınım.
  • Kardeş akplisin işte, yakınım falan bırakın bu işleri. Doğrudan söyleyin mertçe. Akpli olduğun için haliyle tarafsız falan olamazsın. Fakat yine de iyi konulara benziyor, her ne kadar tutmayacak olsa da.
  • eleştirilerinizi tartışmaya yol açmayacak şekilde yazın deniyor :) o nasıl olacak... :))) ... bide başka konuda eleştirenler de buraya yazsın konular dağılmasın :))) ... yani chp ye hiçbir tartışmaya yol açmayacak şeyler yazın, onu da buraya yazın,kimse görmesin :)))
    ben burdan bunu anladım ...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.