Şimdi Ara

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2 tur olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 30 mart yerel seçimlerinden sonra gözler Cumhurbaşkanlığı seçimine çevrildi. Şimdi bu seçimde iki tur yapılacak ve ilki 10 Ağustos ikincisi ise 24 Ağustos olarak belirlendi. Şahsen seçimde iki turun olması bana anlamsız geliyor ve ifade etmek gerekirse oldukça karışık bir seçim olacak çünkü biliyorsunuz yerel seçimlerde adaylar sürekli sayımlar konusunda itiraz etti hatta bir çok bölgede sonuç iptale kadar gitti.

Şimdi bu seçimin ilk turunda da adayların bu tarz itiraz etme hakkı varsa eğer oylar tekrar sayılacak hatta iptal bile söz konusu olabilir bu da 24 Ağustostaki ikinci turun ertelenmesine ve işin uzamasına + ülkeyi karışıklığa sürüklemesine sebep olabilir diye düşünüyorum. Neden tek tur oylama yapılmıyor? Listede adayların fazla olacağı gerekçesi pek inandırıcı değil çünkü kimlerin bu seçimde üst sıralarda rekabet edeceğini az çok herkes tahmin edebiliyor. O yüzden ikinci tura gerek yoktu bence...

Ayrıca bu durum YSK'nın işini oldukça zorlaştıracaktır... Bu seçimlerde bir çok kaos yaşandı ve iki hafta arayla oylamada yaşanabilecek karışıklıkları düşünemiyorum bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elma -- 7 Nisan 2014; 0:05:32 >

• Bencede, karışıklık olabilir zira yerel seçimlerde bile bazı yerlerde itirazlar oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde şehir olarakda değil Türkiye genelinde yapıldığı için itirazların şehire göre değilde, genel olarak yapılacağını düşünüyorum iki şeçim arasıda sadece 15 gün var. 1. seçimlerin neticesi doğru düzgün belli olmadan 2. seçimler yapılabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazın sadece ağustosta tatil yapıyorum işim gereği oda seçim yüzünden heba olucak saçmalık
  • İlk turda bir aday %50'yi geçerse ikinci tur yapılmayacak zaten.

İlk tura 3 aday katıldığını düşünelim. %40 oyla azınlık tarafından seçilen bir cumhurbaşkanı yerine ikinci tur ile %55-60 ile çoğunluk tarafından seçilen bir cumhurbaşkanı olacak. Seçilen Her kim olursa olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bimin aystiisi kullanıcısına yanıt
    bu kadar tartışma itiraz olmasının sebebi yerel seçim olduğu için.cumhurbaşkanlığında olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.