Şimdi Ara

Cub motor'mu scooter'mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
25.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O kadar konu dolaştım ama aradığım cevabı bulamadım? Cub ile scooter arasında görüntü hariç ne kadar fark var?

Scooterların cublara göre iyi yanları nedir?
    cubların scooterlara göre iyi yanları nedir?
    Hangisi daha az yakar?
    Büyük teker mi yoksa küçük teker mi daha avantaj sağlar?
    Kayış'mı zincir'mi daha iyidir?

Tek tek cevaplarsanız memnun olurum.?_

• Yapay Zekanın Yanıtı

Cup Motor mu Scooter mı: Hangisi İhtiyaçların İçin Daha Uygun?

Günlük ulaşım ihtiyaçların için iki popüler seçenek arasında kaldıysan, cup motor ve scooter arasındaki temel farkları anlaman faydalı olacaktır. Her ikisinin de avantajları ve dezavantajları vardır, bu nedenle karar vermeden önce her birinin özelliklerini dikkatlice değerlendirmelisin.

Cup Motorlar

• Daha güçlü motorlar: Cup motorlar genellikle scooterlardan daha güçlü motorlara sahiptir, bu da onları yokuşlu arazilerde ve daha yüksek hızlarda sürüş için daha uygun hale getirir.
    • Daha fazla depolama alanı: Cup motorlar tipik olarak scooterlardan daha fazla depolama alanına sahiptir, bu da onları uzun yolculuklar veya bagaj taşımanız gereken durumlar için daha pratik hale getirir.
    • Daha dayanıklı: Cup motorlar genellikle scooterlardan daha dayanıklıdır ve zorlu koşullarda bile iyi performans gösterir.

Scooterlar

• Daha hafif ve manevra kabiliyeti yüksek: Scooterlar cup motorlardan daha hafiftir ve daha manevra kabiliyetine sahiptir, bu da onları şehir içi trafikte dolaşmak için ideal hale getirir.
    • Daha ekonomik: Scooterlar cup motorlardan genellikle daha ekonomiktir ve hem satın alma hem de bakım açısından daha düşük maliyetler gerektirir.
    • Daha az bakım gerektirir: Scooterlar genellikle cup motorlardan daha az bakım gerektirir, bu da onları yoğun programları olan kişiler için pratik bir seçenek haline getirir.

Hangisi İhtiyaçların İçin Daha Uygun?

Hangisinin senin için daha uygun olduğuna karar vermek, ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır. Günlük ulaşımın için daha fazla güce, depolama alanına ve dayanıklılığa ihtiyaç duyuyorsan bir cup motor daha iyi bir seçim olabilir. Şehir içi trafikte manevra kabiliyeti yüksek, ekonomik ve az bakım gerektiren bir araç tercih ediyorsan bir scooter senin için daha uygun olacaktır.

Sonuç olarak, hem cup motorlar hem de scooterlar farklı avantajlar sunar. Kararını vermeden önce ihtiyaçlarını ve tercihlerini dikkatlice değerlendirmen, uzun vadede memnun kalacağın bir seçim yapmana yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • scooter tam otomatik cublar bildigim kadar yarı otomatik yani debriyajsız olmuyor. cublar scootere göre genel olarak az yakar ama bende suzuki adress var cub gibi yakıyor.eski tip karbüratörlü alırsan daha fazla yakar..100 kmde 1 litre oynar. cublar geneli 100 cc altında oldugu için vergiden muaf oluyr. scooterde vitesle alakan yok ve ortası bos oldugundan kutu esya tasıyabiliyrsun. büyük teker konforu yol tutusunu arttırır.
  • Nerde kullanacagina gore degisir hangisini tercih etmen gerektigi.

Ancak kisaca ozetlemek gerekirse

Cub teker capi daha buyuk oldugu icin bozuk yollarda daha rahat gidilir

scooterlarda cap kucuk ama kalinlik fazla oldugu icin duz yolda daha rahat gidilir. Bu yuzden stabilize yolda cub tercih edilmeli duz yolda ise scooter tercih edilmeli bundandir kirsallarda cub motosikletler oldukca yaygin ama sehirlerde scooterler tercih ediliyor.

Genel olarak cublar en az yakan motosiklet turu suanki sartlarda daha az yakani yoktur ve vergiden muaf olduklari icin oldukca ekonomik ulasim alternatifi.

Scooter otomatik vites ve kayis aktarmali oldugu icin daha rahat bi surusu var ancak bu rahatligin dezavantaji da performansi pek hissedemiyorsun. Cc de kucuk oldugi icin gaz tepkimesi cok zayif kaliyor.

Cublar performans tepkisi daha guzel. Hatta stunt yapanlar bile oluyor 100cc cub ile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kısa ve net..Scooter
  • Cub köylü amca motorudur. Scooter ise şehir içindir. Kısa ve net.

• ama scooterlerın tekerlekleri küçük olduğu için dönüşlerde kayıyormuş öyle duydum. ve cublar az yakıyor ve tekeri büyük diye tercih ettim. Benim aklımdaki scooter modeli buydu:

Cub motor'mu scooter'mı
  • scooterların tekerleklerı kuck dıy genel bır kavram yok,olamaz.

sym symphony , agılıtyı 200 , suzukı address , jet 14 gıbı gayet ıdeal lastıklı dengelı ve saglam scooterlar mevcut,su asamada her okudugunu dogurudur dıye kabul etme kafanda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Scooter mı yoksa vitesli mi?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Crauls kullanıcısına yanıt
    peki resimdeki scooterı tavsiye edermisin?
  • Bakkal pazar şehir ici ufak çaplı yük taşmak için scooter alacağım nasipse yük taşımak gibi bir düşüncem olmasa f/p bakımından Cup alırdım. Ayrıca kullanacağınız yollar bozuksa scooter sıkıntı olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AhmetYOL kullanıcısına yanıt
    kullandığım yollar bozuk değil ama arada çukur tümsek geliyor ve arkdaşlarla arada dağa bayıra çıkıyoruz. kuzenimde bianchi hunter 125 var. onunla geziyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: netd forum

kullandığım yollar bozuk değil ama arada çukur tümsek geliyor ve arkdaşlarla arada dağa bayıra çıkıyoruz. kuzenimde bianchi hunter 125 var. onunla geziyoruz.

Siz kesinlikle Cup türevi almalısınız. Scooter dağ Bayır için uygun değil.

• AhmetYOL kullanıcısına yanıt
    zaten elimde cup var. eğer iyi değilse satıp scooter alacaktım ondan sordum.? peki cub kullanırken ne tür kask alayım? çenesiz olurmu?
  • quote:

zaten elimde cup var. eğer iyi değilse satıp scooter alacaktım ondan sordum.? peki cub kullanırken ne tür kask alayım? çenesiz olurmu?

Buna daha tecrübeli arkadaşlar cevap verecektir. Fakat düz yolda 50 yapan scooter bile alsanız güvenliği elden bırakmayın. Türkiyede malesef bisiklet motor gibi araçları adamdan saymıyorlar.

• çin malı scooterler beş para etmez.sürekli arıza çıkartır.varyatörler çabuk dağılıyor.
    ama ben 6 bin kmdir cup kullanıcısıyım.
    bayırda scooterdan daha iyi çekiyor ve 10 liralık benzinle 100 km gezebiliyorum.
  • scooter al dizlere rüzgar vurmuyor scooterde romatizma olmazsın

• 2007 model kanuni marka cup var köyde hiç iyi bakılmaz yağı geç değişir en dandik benzin konur 80-80 iki kişi en dandik yollara gidilir hala tık yok motorda geçen bindim 90 falan yaptı şaşırdım birazda korktum çin malı scooter mı çin malı cup mı dersen cup seçerim bilindik marka alacaksan kesinlikle scooter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasintunc17 -- 24 Temmuz 2017; 17:13:43 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cub yük katırı gibi konforsuz bir motor. Fakat tercih nedeni sağlam arıza çıkartmaz çıkartsa bile basit ucuzdur onarmak. Az benzin yakar bozuk yollarda da kullanılır. Scooter ise bunun tersi yani konforlu çok benzin yakar bozuk yola gelmez. Özellikle çin malları zırt pırt bozulur

• Çin malı ucuz birşey alacaksan cub Al..

Scooter Güzel konforlu rahat ama çin malı olmayan ve el arabası gibi ufak tekerlekli (10-12) değil 13-14-15 tekerlekli modeller mevcut

Güzel tasarımli+enjeksiyon+su soğutmalı bir scooter daha iyi (9-12.000 TL arasi)

Aksi halde

✓Yamaha Cryptin110

✓Honda wing go

✓Tvs Neo3xi (110 cc +Enjeksiyonlu+USB o yuvali ve

• quote:

ama scooterlerın tekerlekleri küçük olduğu için dönüşlerde kayıyormuş öyle duydum. ve cublar az yakıyor ve tekeri büyük diye tercih ettim. Benim aklımdaki scooter modeli buydu:

Cub motor'mu scooter'mı

Hımm, mondial RS - HS tarzı bişey düşünüyor olmalısın, evet scooter öneririm. Tekerlekleri üründen kar payını arttırmak için naylondur, suda ve çakıllı yerde kayar ama gidipte ortalama 300-350 TL arasına naylon olmayan bir lastik taktırırsan sürüşteki yol tutuşu da firen mesafeside iyileşecektir.

Fotoğraftaki scooterı öneririm ikinci elde alınabilir ama eski bir modeldir üretim tarihine göre 10-11 yıllıktır gerçi bu da vergini azaltır 6 ayda bir 30 küsür TL olması gerekli şimdiki yasalara göre vergisi.

RS 150 yada HS 150 almamı, neden öneriyorsun dersen ? Plastik aksamı olsun diğer malzemesi olsun piyasada bulunuyor heleki birde elin tornavida, pense tutuyorsa sen o zaman gör, herhangi bir ustanın yapacağının yarı fiyatına motorunum çeşitli arızalarını onarabilirsin.

Genellikle plastik aksam sıkıntısı (vidaları tutan plastik dişlerin kırılması, çatlaması) ve egzos zırıltısı oluyor ama motoru ikinci el fiyatında göre iyidir.

Böyle birşey alınırsa tavsiyem ilk olarak kaliteli buji ve lastik takılması, gerisi tefarruat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bosu -- 4 Eylül 2017; 1:3:37 >

• Scooterlarda yüksek cc li modeller de var. Cub ile onları kıyaslamak doğru olmaz. Aşağıda söylediklerim maksimum 125-150 cc scooterlar için geçerli.

CUB modellerde teker çapı büyük olur, çukur-tümsek vs scootera göre daha az hissettirir.
    Yarı otomatiktir. Debriyaj yoktur. Ayaktan vites artırıp indirirsin. Yakıt açısından, istisnalar haricinde daha tasarrufludur.
    Yarı otomatik ve vitesli oluşundan dolayı, ileride vitesli motosiklet kullanmayı düşünenlerin alışması için daha iyidir.
    Scooter daha rahat ve konforlu bir sürüş sunar.
    Otomatik olduğu için devirli gelmediysen yokuşlarda boğulabilir. CUB vitesli yapısından dolayı daha esnek sürüş sağlar.
    Scooterlarda açık bir kaskın sığabileceği bagaj mevcuttur. CUB modelde sadece ruhsat-bez vs koyabileceğin bir göz olur.

İster CUB olsun, ister scooter, açık kask olmaz. Sonuçta ikisi de 100 km yi görebilen araçlar. Kaldı ki 50 km hızla yapılan bir kazada bile açık bir kaskın yapacağı koruma çok sınırlıdır.
    Hele Türkiye gibi yerde açık kask çok büyük risktir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.