Şimdi Ara

50cc ıcın yardımınızı rıca edıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
23.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar malesef kus bakısı 4km olan evım ıle ısım arasında,cıft servıs aktarmalı olarak gelıp gıtmemden dolayı yuruyerek ıkı sat surmeyecek mesafe 1bucuk saatde kat edıyoruz,sabah ve aksam toplam 3 saate yakın yoldayız.

aylrdır nmax,pcx,favorım suzukı adress vıdeolarını yorumlarını hatım ettım,çinliilerin ne mal oldugunuda bılyıroum,fakat ne kurs ve kask rapor bavuru v.s ıcın vaktım ve usttekı motorlar butcem yok.

b ıle kullancagım motor bakıorum (0 honda today cıkmıyor kahretsın)

bulabıldıklerım mondıal revival , asya motor polo ,yukı snoopy ve pejo kısbee..

pejo kısbee ıcın 90cc ye modıfıye ımkanı var yazmıslar dogrumudr bılmıyorum.

ne onerırsınız?

bılıyorum 50 cc gucsuz,bılıorum çinlilier uzun omurlu degıl,bılıyorum kucuk lastık konforsuz,almamak ıcın gerekn tum krıterlerı bılıyorum bana almam ıcın degıl kotunun ıyısı sunu al ve su sebepten al yazacaksanız cok makbule gecer.

pejo goze carpıor ama servıs olayı nasıldır bılemıyorum yaygınlık olarak.

10 bınlık-20 bınlık butce konularına yazı cok oluyor bızımkıne kımler ne yazar bılemıyoum,sımdıden tesekkur ederım,ıyı forumlar..

• Valla fikir sahibi degilim ama, polo 50 bana alinasi gibi geldi. Yani tercihimi ondan yana kullanacagim, youtube'da 50 cc ler tatmin edici gibi gözüyor (tabi hiz aramayanlar için). Umarim polo beni üzmez bu konuda :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çağdaş

Valla fikir sahibi degilim ama, polo 50 bana alinasi gibi geldi. Yani tercihimi ondan yana kullanacagim, youtube'da 50 cc ler tatmin edici gibi gözüyor (tabi hiz aramayanlar için). Umarim polo beni üzmez bu konuda :/

bende bu yeerl markalar ıcın hem vıdeo hemde kullancı yorumları pek bulamadım,hız aramıorum bende zaten ortalama 50 km cıvarını gecemıorlar sanırım,kı yeterlı benım ıcın,ne kadar gerceklestırılebılır bılmıorum ama modıfıye ıle 5 hp beygıre cıkartılıor gıbı yazılarada denk geldım.
  • sen ne kullanıyorsun?
  • Vitello life 80 kullanıyorum , düz yolda 75km/s gördüm ama ufak teker için 60km/s'nin üzeri fena tehlike. 80cc ile trafiğin akışına yetişebiliyorum 50cc'ler trafikte kanser edebilir, insanı zora sokabilir.
  • 50cc motorlar için fiyatlar çok abartı. 50cc motor alana kadar ehliyet alınıp daha iyi bir motor alınabilecek düzeyde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba Kisbee Avrupa'da şu an en çok satan scooter. Fiyat cc ile orantılı değil o şekilde bakmayın ihtiyaç meselesi bende park yeri problemi olduğundan eve girdikten sonra bir eczaneye gitmek istesem park yerimi kaptırıyorum bu nedenle pratik birşeyler bakıyorum kisbee için ehliyet gerekmiyor bana mantıklı geldi aslında ehliyet olsa TVS Jüpiter alacağım ama değermi bilmiyorum. Ayrıca kisbee de MTV de yok.

Maliyet hesabı yaptım aşağıdaki gibi çıkıyor;

TVS Jupiter Peugeot Kisbee
    Fiyat 4400 4300
    Plaka 260 260
    MTV 119 0
    T.Sig 600 600
    Ehliyet 750 0
    Toplam6129 5160

Ayrıca yıllar geçtikçe Jüpiter maliyetine her yıl ödenen MTV de binecek . Bakkala markete gideceğim araç için ilave maliyete değermi bilemiyorum. Ancak günümüz trafiğinde scooter şart. ikinci el motor asla almam çin malı da bana mantıklı gelmiyor sokakta bırakacağız her ne kadar branda olsada güneş eritecek. 50cc 2 zamanlı olsa onu tercih ederdim. Maliyet ilk alımda 1000 tl civarı farkediyor. bana göre tek dezavantajı yoğun trafikte sollama yapamaması hangi motor olursa olsun motoru iyi tanımak gerekli ona göre kullanmak gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf_1977 -- 28 Eylül 2016; 17:27:36 >

• yusuf_1977 Y kullanıcısına yanıt
    M ehliyet gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    su an avrupada en cok satan scooter kisbee demişsiniz ..., kaynak ???
    Ben de bulunduğum yerdeki park yeri probleminden ötürü kısa mesafeler için arabayı yerinden kımıldatamadığımdan 50cc scooter araştırdım. Peugeot kisbee 50cc motor oldukça kaliteli görünüyor. Uzun süreli kullanım sonrası ne olur bilmiyorum. Ancak piyasada az sayıda bulunan 50cc motorlar içinde bence en iyi seçim.

Bu motosikletle ilgili çok fazla görsel mevcut. Sanırım Avrupa da çokça satan bir model. Youtube linkte neye benzediği detaylı görülüyor :https://www.youtube.com/watch?v=nbXSfLroEaQ

Hiç motor tecrübem yok çekiniyorum. Cesaret eder alırsam ve düşüp dağılmazsam tecrübelerimi paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzgun74 -- 30 Eylül 2016; 18:11:48 >

• merhaba,bende b sınıfı ehliyetle kullanılabilecek 50 cc motor arayışımda çin malı olanlara bulaşmak istemedim.sonuçta forumlarda çok sorun çıkarttığı ile ilgili bilgiler aldım.4.300*9 taksitle aldım kredi kartına şuan 12 taksit yapılıyor galiba taksit vadeleri uzadığı için kullanımına gelince ben iyi bir bisiklet sürücüsüyüm günlük 120 km yol yapıyorum trafikte 2 teker kullanmamın zorluklarını az çok biliyorum.25 yıllık ta b sınıfı araç kullanıcısıyım her halükarda tarfiğin içindeyim.motorsiklet ehliyeti almamak ve şehir içinde kısa mesafelerde tarafiğe araba ile girmemk için aldım.çok çok rahat kullanıyorum zaten max saatte 50 km hızla gidiyor.bisiklet kullanan birisinin zorlanacağını sanmıyorum.25 tl ile depo doluyor ve 200 km civarı gidiyor bence çok ekonomik.alacak arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim.trafik sigortası 197 tl tuttu rahsat içinde 215 gibi bir rakam ödedim.vergisi yok muayene varmış.şuan aklıma gelenler bunlar başka bu araçla ilgili sorusu olan varsa cevap vermeye çalışırım.

• 50cc Scooter Review - Peugeot Kisbee v Lexmoto Echo v Honda Vision karşılaştırması yapmışlar youtube de aşağıda ki linkten izleyebilirsizin burada best-selling moped in the EU ibaresi geçiyor ama ne derece doğru bilmiyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=F_wbMZc1mfo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leventcak -- 16 Ekim 2016; 20:51:23 >
  • 50cc kullanıyorum. Merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 17 Ekim 2016; 7:43:49 >
  • MERT* kullanıcısına yanıt
    Hangi marka? Eski ehliyetle mi kullaniyorsunuz? Ne kadar dogru bilmiyorum ama yeni ehliyetle kullanilabilir diye okumustum.

• ben yeni ehliyet çıkarttım ruhsatta Motorlu bisiklet geçiyor ehliyet üzerinde M (MOPED) Yeni tip B sınıfı ehliyetle kullanılıyor.
    Yeni B sınıfı ehliyetler ile B,B1,D1,F,M tipi araçlar kullanılabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leventcak -- 17 Ekim 2016; 14:24:17 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • heroesx kullanıcısına yanıt
    Pardon hocam söylemeyi unutmuşum. Yunanistanda yaşıyorum. O yüzden ehliyet konusunda bir şey diyemiyorum.

Kymco Super 8 2T (2 zamanlı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 17 Ekim 2016; 20:50:54 >

• MERT* kullanıcısına yanıt
    Yunanistan'da yaşayıp nasıl burada olmayan bir modeli tavsiye edebiliyorsunuz. Şu tavsiyenin kimseye hiçbir yararı yok.
  • Kardeşim sen Mondial'den şaşma. Çinli diye yerden yere vuranlara da kulak asma. Eğer adam gibi bir servis bulabilirsen, adam gibi kullanırsan, adam gibi bakımlarını yapar/yaptırırsan yıllarca tık demeden hizmet verir. Eğer bir parçası bozulursa neredeyse köşedeki bakkaldan bile son derece ucuza bulabilirsin. O çoook kıymetli Capon Hintli Tanganikalı motorlardan birini alırsan daha başlangıçta iki katı para verirsin, parça gerektiği zaman da elini öpmek üzere bir servis arayıp kamyon yükü paraya alırsın, eğer bulursan.

Unutma: Mondial 50 Revival! Güle güle kullan.

Not: Mondial firması ile hiç bir maddi manevi bağım yoktur, sadece yaptıkları işi beğeniyorum.
  • Kimseye tavsiyede bulunmadım. Sadece merak ettiklerinizi sorabilirsiniz dedim. (50cc konusunda)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 18 Ekim 2016; 14:29:54 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.