Şimdi Ara

CS GO'nun Popülaritesinin Bitmeye Başlaması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Biraz sözlük başlığı gibi oldu ama uzun süredir bekliyordum. ve bir süredir açıkça görülüyor ki cs go efsanesi inanılmaz düşüşte. aslına bakarsak valve counter strike gibi bir oyun türünün ilk yapımcısı olma ekmeğini gayet güzel yiyordu. ama artık insanların canına tak etti. öncelikle nedenleri sıralayayım

    -bir türlü önüne geçilemeyen hileler.

    -source 2 oyun motorunun counter strike gibi ağır aksiyon oyun mekaniğine uygun olmaması (oyundaki kare kayıpları karşılıklı rekabete engel olmakta. iyi bir sistem ve 144 hz monitör ile normal bir sistemde oyunu karşılaştırırsanız ne dediğimi anlarsınız)====>(kare kayıpları bir çok oyun motorunda olacaktır tabi ki sorun yalnızca o değil. oyun mekanikleri bir çok zaman yeteneği aşıp bir şans oyunu haline getiriyor oyunu)

    -rekabetçi sistemdeki 64 tick ısrarı (faceit ve esea ile bu sorun aşılabilmekte. es geçedebiliriz bunu)

    -oyunun eksiklerine rağmen paraya bir türlü doyamayan valve şirketinin anca kendine para kazandıracak yenilikler getirmesi.

    betadan beri oynadığım bir oyun cs go. ondan önce de bir çok Türk genci gibi önceki cs sürümlerini uzun süre oynadım. açıkçası rekabetçi sistemi aranan kan oldu ve elektronik sporların yaygınlaşmasıyla cs go güzel prim elde etti. e birde counter strike efsanesi durumunu göz önüne alacak olursak haketmiyor demek yalan olur tabi ki ama son günlerde görülmekte ki oyun inanılmaz şekilde popülarite kaybetti. burada şunları söyleyebiliriz,

    -bir çok oyuncu pubg'e kaçtı resmen. steam kayıtlarındaki online farklarına bakarsak durum daha net anlaşılacaktır.
    -şahsım adına konuşacak olursam eskiden oynayan bir çok arkadaşım ya bıraktı ya başka oyunlara yoğunlaştılar
    -daha yaza kadar çok kısa olan rekabetçi maç bulma sürelerinde inanılmaz yükseliş var. 1.5-2 dakikadan önce maç bulamıyor. 4-5 dakikaya kadar beklediğimiz oldu şu son günlerde.
    -twitch'de takip edilme miktarı inanılmaz düştü oyunun. izleyici sayısı 40k'ların altına düşmezken 10k civarlarında geziyor turnuva falan yoksa. şuan turnuva var ve izleyenlerin çoğu kasa düşerse diye en düşük görüntü ayarına getirip afk olan kişiler.

    daha da sıralanabilir bunlar. diğer oyuncuların da yorumlarını merak ediyorum. yazımda imla hataları ve anlam kaymaları olabilir. lütfen bunlara yoğunlaşmak yerine cs go'nun son durumu hakkındaki yorumlarınızı yazın.







  • 2500-3000 saat cs:go oynamam var. 20-25 farklı hesapla oynadım,bir çok hesap sattım,kendi hesabımla oynadım,arkadaşların hesabıyla oynadım. Her rankta her seviye oyuncuyla oynadım,bitmesinin sebebini yazayım kendi gözlemlerimle ;
    Oyun çok güzeldi özellikle arkadaş grubuyla oynuyorsanız. Fakat düzenli oynayanlar bilir, artık son zamanlarda(2017 Eylül'e kadar,Eylülden sonra komple bıraktım csyi) her maç hile gelmeye başladı. Seçkin hesap olmasına rağmen en az 2 maça bir hile gelmeye başladı. Valve'ın tutumu hileyi kaldırmak yerine yeni kasa,skin,operasyon,turnuva vs getirmekti. Sonradan 250bin kişiyi banlasa da bu da bir çözüm değildi. Çünkü oyun 16 TL! Yan sitelerden falan gider 12TL'ye kadar alırsınız. 12 TL'lik bir oyunda hile dönmemesinin imkanı yok. Güzel bir hile sistemi bunu önlerdi ama nafile. Çok bilinen Türk hile sitesi 1.5-2 sene çatır çatır hile sattı 10 liraya. Facebook'a,instagrama reklam verdi adamlar 10 lira diye. Cidden de büyük vac dalgasına kadar hiç ban yemediler vactan. Tabi açıp kapı duvar vuranlar direk ow yediler orası ayrı.
    Tek başınıza girince tam bir şans oyununa dönüyor zaten,sizin sinirinizi zıplatan afkler mi dersin,boostlanmış çocuklar mı dersin,troll elemanlar mı dersin, bunların gelmeme ihtimali,seninde sinirinin bozulmama ihtimali yok.
    Her 150 win alana overwatch izletiyorlar, 1 hesabım overwatchtan ban yedi,yan hesabımla telefon bağlantısı var diye ona da ban attılar 2 tane mis gibi hesabım banlandı. Neden? Sırf 150 wini var diye overwatchı açıp "ooo bu hile bu hile" diyen,hatta belki izlemeden hile diyen kolsuzlar yüzünden..
    Bu oyunu valve bitirdi. Açık ve net. Hile,Troll,Kötü Eşleşmeler,Ucuz fiyat bunlar hep sebep. Hileyi önleyemeyen bir sistem ve 12 liraya satın alınıp 0'dan başlanılan bir oyun Bu saatten sonra hileyi 0'a indirdik dese de o eski günlerine dönemeyecek. Şu an hala ayakta duruyorsa skin piyasası sayesindedir,o pazarda iyi para dönüyor.
    Eylül'den itibaren Pubg başladım. Sistemim her ne kadar düşük ayarlarda oynatsa da biraz daha upgrade yaparak yüksek ayarlara çıktım.
    Oyunda bi kalite var,hile olsa bile direk banlanıyor,öyle csdeki gibi yıllarca kalamıyor adam. 69 tl Türkiye'de her önüne gelen hile açamıyor en az 50 liraya satılıyor. Oyuna sürekli güncelleme geliyor,sorunlarını yavaş yavaş atlatıyor. Yapımcıları ilgili,oyuncuları da csye göre çok daha elit diyebilirim,en azından troll çocuklar gelmiyor. Gelse de muhattap olmuyorsunuz,takımınız yoksa solo game giriyorsunuz herkes tek,takımlı oyunlara girmenize gerek yok. Arkadaşlarınızla girseniz lootlanana kadar güzel muhabbet dönüyor,cs gibi her el stres yok.
    Birisi 69tl olmasına indirime girmemesine ve iyi bir sistem istemesine rağmen 3 milyon online oyuncu çeken bir oyun
    Birisi 24 tl olan ve indirimde 16'ya düşen(eskiden 8 ve 12tlye düştüğü zamanlar oldu) , patates sistemlerin, onboard kartlı laptopların bile açtığı 400-500bin online'ı olan bir oyun
    Cs'nin sistem gereksinimini ile pubg'nin sistem gereksinimi aynı olsa pubg 6-7 milyon online'ın altına düşmez. Hem pahalı,hem iyi sistem istiyor ona rağmen rekor üstüne rekor kırıyor. Kaliteyi tartışmaya gerek yok cs:go'yu bitirdiler. Gül gibi oyundu ama Valve bitirdi.
    Devir pubg devri arkadaşlar,pc yüzünden pubgye geçemeyen çok arkadaş var biliyorum mecburiyetten cs oynuyorlar, ama pubgye mutlaka geçin. Artık cs'ye ayda bir bile zor giriyorum. Belki bi operasyon gelirse drop kovalarım o kadar. Xp kutusunu doldurup madalya almıştım en son onun harici 3-4 aydır yüzüne bile bakmıyorum.
    Yol yakınken dönün,bırakın,ben bıraktım Pubg ile çok mutluyum. Kaliteli bir yapım varken Cs'de boşa kanser olmuşuz saatlerce.




  • Şimdi bi okudum da içimi iyi dökmüşüm uzun yazmışım,daha yazardım da gerçek bir DHli daha uzununu okumaz o yazının daha uzununu Gerçekten tartışsak güzel olur bu konuyu. CS'yi nasıl bitirdiler ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KASAP1910 -- 15 Ocak 2018; 1:26:11 >
  • kesinlikle eski popülerliğinden eser yok.Bende son 4-5 ayda 10 maç anca atmışımdır.

    Şuan major var eskiden olsa yıkılırdı buralar şimdi 3-4 mesaj anca geliyor konuya
  • oyun halen takımlı fps oyunlarının en popüleri. diğer rakipleri (OW ve r6s) cs'yi yakalayamadı. pubg ile cs yi karşılaştırmak da saçma. ikisinin türü farklı bi kere. ben fps dışındaki türleri sevmeyen biri olarak cs:go'nun daha iyisi yapılana kadar varlığını sürdüreceğini düşünüyorum. son 1 aydır prime bile hile kaynıyor ona katılıyorum. ban dalgasına kadar mm girilmez bu aralar.
  • Bu oyunu hile bitirdi.Önceden her saatte her modda oynayan adam vardı.Şimdi geceleri mmde maç bulmaz hale geldi.Valvede durumun farkında gider ayak oyunculardan daha fazla nasıl para sömürürüz havasında.
  • 600 700 saat oynamam var gordugum kadariyla artik macta hile gelmez ise sasiriyorum her mac hile biktim ve adamalr artik utanmiyor kapi arkasi hs ler smoketan vurmalar vs bitmiyor bende pubgye kaydim pcsi pubg kaldirmayan 1 2 arkadas cagirirsa giriyorum en son 1 ay once girmisim cs kendi kaderini kendi secti dahada duzelcegini sanmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Knight OnLine gibi bir oyun bile popüleritesini kaybetti. CS:GO ortadan kaybolsa şaşırmam. Ben geçici olarak PUBG geçeyim dedim ama herhalde kalıcı olacak, CS:GO'dan kafayı çıkarınca ne kadar boktan bir durumda olduğunu daha iyi görebiliyorsunuz.
  • Popülaritesi biter ama oyun bitmez. Cs her oyununda belirli dönemler iniş çıkış yaşamıştır ama oynayan kemik kitlesi çok değişmez. İnsanların problemi oynamaktan zevk alamıyor olmaları. Pubg gibi daha zevkli bir oyun varken neden cs oynayım ki? Ben profesyonel bir oyuncu değilim ekmek parası falan kazanmıyorum bu oyundan eğlence amaçlı oynuyorum ve zevk alamıyorum şuan. Türk kitlesi zaten leş en profesyonelinden en dandiğine kadar miğdem kaldırmıyor bu aralar oynamayı.
  • Bir de bu oyunun şöyle bir problemi var ben bu oyunu oynaken bazen ciddiye alıyorum iyi oynamak için çünkü ne kadar iyi oynarsan o kadar zevk veriyor.

    Mesela 16-0 kazanacağım bir maç yerine 16-14 kaybeceğim bir maçı tercih ederim yeter ki oyun zevkli ve çekişmeli olsun benim için.

    Ama Türk insanı madem bu kadar ciddiye alarak oynuyosun zaman harcıyosun git bir takımda profesyonel olarak oyna mantığında.

    Her halısahada zaman harcayana, ciddi oynayana, güzel çalım atana git super ligde oyna deniyor mu? Yada real madrid-barcelona maçını izleyene ne izliyosun git sen oyna diyorlar mı?

    Bu oyundan zevk almakla, para kazanmayı sabah akşam dm girip takılmayı tüm gün taktik kasmayı falan bir tutuyorlar. Ben buna gelemem mesela ama faceitte veya eseada bir maç oynamadan önce ısınmak için 10dk dm girerim. Benim 10dk dm girme sebebim elimi ısındırmak daha sonra 2-3 maç atıp gidip uyumak geceleri. Ben tüm gün bu oyunu oynasam sadece bu oyunu düşünsem dünyanın parasını verseler tahammül edemem.




  • Şu hile muhabbetini gormek cidden sıktı yabancilar bu kadar ağlamıyor ne zaman turk gelse adam ilk round basliyor ağlıyor takımın moralini bozuyor motivasyonunu dusuruyor ya arkadas karşılarındaki 5 kişide birer insan herkes istiyorki hic bir maci kaybetmeyelim oldu ozmn

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla artık bizde popflash üzerinden 5 vs 5 arkadaşlarla atıyoruz o zaman zevk alıyoruz.
  • Valla herkes hile diye ağlıyor ama bu hileler bitek bize denk gelmiyor sanırım. İlla ki 4-5 maçta bir olacaktır ama her gün en az 3 maç atıyorum. Hep de geceleri tek basıma random takımlarla giriyorum. Aklı başında ekip gelirse iletişim halinde, mal kadro gelirse hepsini muteleyip oyunumu oynuyorum. Hiç de absürt hileye denk gelmedim.

    Normal rütbem mge -dmg ydi. Son zamanlarda n4 e kadar düştüm. 2500 saat üzerinde oyunum var. Hala bana bile 2 maçta bir hile diyor Türk rakip gelince. Sanırım herkesi kendileri gibi kazma zannediyorlar.

    Bir de şu var, senelerdir oynuyorum hileyi anlarım geyiği. Anlayamazsın arkadaşım, bu oyunu hayvan gibi oynayıp da rütbesi sırf amatör arklarıyla oynamak için düşük olan insanlar var. Adamlar gayetde pro seviyesinde oynuyorlar. Hatta forumda bile var.

    İşin özü oyuncu kaybetmesinin temel sebebi pugb tabiki. Pugb nin yayınlarının cok izlenmesinin sebebi de pro yayıncılara yaptıkları reklamlar, proların pugb oynaması vs vs oyunu başta bir şişirdiler. Yakın zamanda oda oyuncu kaybetmeye başlayacaktır.




  • Khaosss K kullanıcısına yanıt
    spinbot falan gelmedikçe maçta kimseye hile demem. karşı tarafta +30 vuran varsa demoyu izlerim hep, son 2 haftakilerin hepsi wh çıktı. primeda çok aşikar şeyler olmuyor OW korkusuyla, demo izlemiyorsan karşı tarafın hile olduğunu anlamayabilirsin. gariptir ki karşıya hile geldiği maçlarda benim takıma da hile gelmiş, sanırım bu trust sisteminden dolayı. reportlanma bakımından iki tarafı eşit tutmaya çalışıyor yeni sistem. eşleştirmede prime aktifti ve rütbe lem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KASAP1910

    Şimdi bi okudum da içimi iyi dökmüşüm uzun yazmışım,daha yazardım da gerçek bir DHli daha uzununu okumaz o yazının daha uzununu Gerçekten tartışsak güzel olur bu konuyu. CS'yi nasıl bitirdiler ?

    pubg çıktığından beri oynamıyodum doğru dürüst arada haftalık level ve drop gelsin diye giriyodum, sonra sırf biraz zevk alim diye 1 hafta derank yaptım supreme den silver a kadar düşmüştüm anasını satim nasıl bir rütbe sistemi varsa 1 win alıyom rütbe atlatıyo peşine 1 win daha alıyom yine rütbe atlatıyo, rütbe atlamaya kalksak atlatmaz cidden kanser bir oyun ne güzel silverlara novalara zeus atıyodum silver elite den keleşe 7-8 winde çıktım :S

    şuan cs go bitik. belki şu yeni grafik motoru mu ne gelcekti onlar gelirse bi hareketlilik olur. ha cs go biter mi? asla bitmez çünkü cs nin yeri ayrı kemik bir kitlesi illa oynamaya devam eder bi h1z1 gibi çökme yaşamaz ama artık devir popülarite olarak pubg nin devri

    özetle PUBG > CS GO




  • ismailbbyigit kullanıcısına yanıt
    Başka zaman uğraşsanız atlamaz Cs bitti derken çöküşe geçti diyorum yani,dust2 yi bile 5 dkde buluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KASAP1910

    Başka zaman uğraşsanız atlamaz Cs bitti derken çöküşe geçti diyorum yani,dust2 yi bile 5 dkde buluyor

    yav bide sorunlara çözüm üretmek yerine saçma salak işlerle çok uğraşıyor valve, tee oyundaki silahların seslerini değiştirmeyle başladı bunlar, sonra mapleri değiştirmeye falan başladılar. en son dust2 değişimiyle bile bir çok kişi oyundan soğumuştur.
  • hile konusu çok hafife alınmamalı. bir kaç kişi girip içlerinden biri belli etmeden sadece yer söyleyenler dahi var. nereye gitsek noktadan kesiyorlar. dediğim gibi oyunu betadan beri oynuyorum. rekabetçi ilk çıktığında çok daha keyifliydi. bi akşamda 7-8 maç attığımız oluyordu. mevcut oyun motoru oyunun mekaniklerini kaldırmıyor. yalnızca popüler bir oyun olduğu için oynuyor insanlar. köklü düzenlemeler gelmezse gidişat çok daha vahim maalesef.
  • 2013-2014 seneleri güzeldi benim için 2015de eh işte sonrası fos..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamen hile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.