Şimdi Ara

CRYSIS 3 PC Multiplayer Topluluğu 65+ Kişiyiz - The Lost Island DLC! (DH Server) (143. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.083
Cevap
7
Favori
83.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet bu konuda haklısın. Bu fov ayarı oyundaki sistemden dolayı hack seviyesinde çalışıyor... Ben bazı ayarlarla oynayarak dediğin gibi fattal kadar nasıl hızlı gidebilirim diye denemeler yapıyorum... Ama henüz tam istediğim sonucu alamadım. Ve yine dediğin gibi aynı anda koşmaya başlayınca hep önde gidilebiliyor fov ayariyla...
  • Arkadaşlar Fov ayarını konsol ile EGZoD!A arkadaşımızın daha önceleri konuda verdiği birkaç ayar ile ayarladım. Ancak oyunu yeniden başlattığımda ayarlar kayboluyor galiba. Nasıl kalıcı yapabilirim?

Ayrıca Speedhack konusunda dedikleriniz doğru. Mesela dersupersocker (yanlış ise kusuruma bakmayın) adlı oyuncu speedhack ile arkadmıza doğru gelip marshall ile bizi öldürüyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emou

Arkadaşlar Fov ayarını konsol ile EGZoD!A arkadaşımızın daha önceleri konuda verdiği birkaç ayar ile ayarladım. Ancak oyunu yeniden başlattığımda ayarlar kayboluyor galiba. Nasıl kalıcı yapabilirim?

Ayrıca Speedhack konusunda dedikleriniz doğru. Mesela dersupersocker (yanlış ise kusuruma bakmayın) adlı oyuncu speedhack ile arkadmıza doğru gelip marshall ile bizi öldürüyordu.

İstersen alttaki linkteki dosya ile tüm FOV değerlerini 80'e getirebilirsin:
    http://yadi.sk/d/EPxyPbmTF85HP

Ya da silaha daha yakından bakmak için alttaki linkteki dosyayı kullanabilirsin:
    http://yadi.sk/d/7p2wv94i7JU9D

Uygulamak için,
    Zip dosyasının içinden çıkan "autoexec.cfg" ve system.cfg dosyalarını oyunun kurulu olduğu yere "Crysis 3" ana klasörünün içine yapıştıracaksın. Aynıları var ise yedekleyip bunları onlarla değiştireceksin. Hepsi bu kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: EGZoD!A

quote:

Arkadaşlar Fov ayarını konsol ile EGZoD!A arkadaşımızın daha önceleri konuda verdiği birkaç ayar ile ayarladım. Ancak oyunu yeniden başlattığımda ayarlar kayboluyor galiba. Nasıl kalıcı yapabilirim?

İstersen alttaki linkteki dosya ile tüm FOV değerlerini 80'e getirebilirsin:
    http://yadi.sk/d/EPxyPbmTF85HP

Ya da silaha daha yakından bakmak için alttaki linkteki dosyayı kullanabilirsin:
    http://yadi.sk/d/7p2wv94i7JU9D

Uygulamak için,
    Zip dosyasının içinden çıkan "autoexec.cfg" ve system.cfg dosyalarını oyunun kurulu olduğu yere "Crysis 3" ana klasörünün içine yapıştıracaksın. Aynıları var ise yedekleyip bunları onlarla değiştireceksin. Hepsi bu kadar.

Çok teşekkürler.

• quote:

naunauBi34 diye bir eleman var adam pelerinli bir şekilde ömde görüyorum,nasıl oluyorsa bir anda arkama geçiyor.Lag değil pinglerimiz sorunsuz.Bir kaç kere de olmadı en az 10-15 kere.

Bu arada beyler elime kalkan direk veya uzaylı silahı aldığımda Scar Mod 2 geri gelmiyor.Melee atack dahi yapamıyorum ne oluyor?Bir tür bug mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bu DLC'yi alınca neyimize yarıyor?Rhino diye bir pompalı açılıyor (gıcık olurum) ve Claw diye iyi bir tüfek geliyor.Başka?

• malicalik13 kullanıcısına yanıt
    Oyunda DLC haritaları var The Lost Island (Kayıp Ada) oralarda oyunlara katılabilirsin. İlginç oyun modları var. Bir tanesinde kocaman bir meşale benzeri bir direğe sahip olmaya çalışıyorsun diğerinde elindeki silah ve nano giysi modülleri her 60 sn de bir değişirken adam vurmaya çalışıyorsun. Aynı zamanda üst üste bir kaç adam vurunca otomatikmen işaretleniyorsun bu sefer herkes sana hücum etmeye başlıyor. Girince daha iyi anlarsın, çok eğlenceliler.
    Bazı sunucularda bu tür takılmalar yaşanıyor. Farklı bir sunucuya girdiğinde genelde düzelir. Eline aldığın silahı değiştirememe, ateş edememe, şarjör değiştirememe, nişan alamama, koşamama gibi bir çok versiyonunu daha önce yaşadım. Olur olur da bir kaç defa ölürsün. Uzun süre devam ederse Modemini kapatıp tekrar aç düzelir.
    O oyuncu konusunda da şunu söyleyeyim tamamen silahlarla yaşanan lagların aynısı. Problem sunucuda olunca böyle şeyler olur. Adamın boşa günahını alma. Hele ki ortalıkta ciddi derecede hile kullanan akıllılar varken.
  • quote:

Bazı sunucularda bu tür takılmalar yaşanıyor. Farklı bir sunucuya girdiğinde genelde düzelir. Eline aldığın silahı değiştirememe, ateş edememe, şarjör değiştirememe, nişan alamama, koşamama gibi bir çok versiyonunu daha önce yaşadım. Olur olur da bir kaç defa ölürsün. Uzun süre devam ederse Modemini kapatıp tekrar aç düzelir.
    O oyuncu konusunda da şunu söyleyeyim tamamen silahlarla yaşanan lagların aynısı. Problem sunucuda olunca böyle şeyler olur. Adamın boşa günahını alma. Hele ki ortalıkta ciddi derecede hile kullanan akıllılar varken.

Hocam bir şey soracağım bendeki FY71M'de geri tepme oynanabilecek kadar ama yine de bazen vuramıyorum.Her neyse eğer yerde bir silah bulursam onunla eklentileri açabilir miyim?

Bu arada Scar FY71M Grandel ile hangi namluyu kullanyım?Şu anda FY71M dışında hepsinde namlu ağız baskısı var ve fena sayılmaz.Ama o da çok fazla namlu alevi yapıyor,eş namlu da atış hızını düşürüyor.Aslında çok hareketli olduğumdan radarda görünmek sıkıntı değil.Yani Feline'mdeki gibi eş namlu kullansam hasar azalır mı?

Bu mesajı daha önce sayfa 11'de başkalarına yazmışım. O sayfalarda herkes soruyordu silah eklentileri ile ilgili şeyleri, sen de oralardan yararlanabilirsin.
    --------------------------------

Bu kombinasyonu uzak mesafeler için kurduğunu sanıyorum. Lakin uzak mesafede seri atışlarda atış kararlılığını kaybedeceksin silaha eklediğin Namlu Ağız Baskısı yüzünden. Bunun için bu kombinasyonla uzak mesafe için bir kaç atış şeklinde atışlar yapmalısın ki Ağız Baskısının hakkını veresin. Eğer Eş Namlu takarsan Seri atışlarda bir kaç atışlık vuruşlarda daha keskin olacak silahın. Kararlılığını yitirmeyecektir. Onun dışında sana önerim şudur ki. Silahına uzun mesafe için eklenti takma, direk Lazeri ekle. İsabet oranının ne kadar yükseldiğini göreceksin. Tabi lazer kullanmayı bilmiyorsan önce alışman gerekecek. Zira adamlara yaklaşmadan, nişan almadan, uzaktan istediğin şekilde hareket kabiliyetin azalmadan(sağa sola hareketlerin çok hızlı olacak) istediğin adamı indirirsin. Hem de yakın mesafe de daha keskin atışlar yapabilirsin. Ve de Lazerle kullanacağın eklentilerin En fazla Alt Tutacak ya da Aynı kategorideki Büyük Şarjör olacaktır ki diğer namlu kategorisinden hiç bir şey eklememeni tavsiye ederim. Çünkü onlar silah çekişleri ve hareketi yavaşlatırlar. En hızlı ve seri ve de keskin olmak için:
    Scar MOD 2 + Büyük Şarjör (ya da Alt Tutacak) + Lazer

Tabi X-Mike da çok güzel bir seçenek, o da mükemmel silahlar arasında(Nişan almadan, hareket kabiliyetini engellemeden.)

Eklemeyi unutmuşum, Scar Mod 2 ile beraber Manevra + Hızlı Ateş(ya da Otomatik Künye ya da ne isterseniz) + Silah Pro(ismini hatırlayamadım, hızlı şarjör değiştiriyor ya)
    --------------------------------

• Peki Eş namlu veya ağız baskısının birbirine üstün geldikleri noktalar nedir?

Şöyle anlatayım,
    Diyelim ki elinde Scar+Laser var ve başka hiç bir eklenti takılmamış halde. Bu haliyle Scarla Feline ile gidenden daha hızlı gidiliyor(Kaçmasını bilene tabi).
    Şimdi Laseri taktığında nişan almazsın genelde hatta hiç. Şimdi bu durumda bizim silaha ya hiç bir şey takmamamız ya da sadece Eş Namlu tamamız idealdir. Neden?
    Çünkü Eş Namlu atılan her kurşunun kararlı bir şekilde silahtan çıkmasına ve hedefi iyi tutturmanıza yarıyor, yani Nano Giysi modüllerinden Nokta Atışı'nın görevini üstleniyor diyebiliriz. Silahla eğer nişan alacaksanız(Scar için konuşuyorum yine) hakikakten dansöz gibi oynamaya başlıyor bir kaç atıştan sonra. Bir üstte bahsettiğimde buydu zaten. Nişan alarak oynuyorsanız Eş Namlu kısa kısa yapılan atışlarda yani Grendel'da çok işe yarar, attığını vurursun(Bunları sallamıyorum bizzat tüm olasıkları oyunda denedim). Ama scar gibi bir silahta Laser ile omuzdan atışlar dışında hiç bir getirisi yok çok fazla götürüsü var.

Diğer yandan Namlu Ağız Baskısı denilen olay da bunun tam tersi sayılır. Nişan almaya yönelik yapılmış. Silahın dikeyde tepmesini önler. Bunları aslında Discovery Science kanalında Silah Bizim işimiz programını izlerseniz(yoksa özel üyelikleriniz Tivibuda var, ya da youtube'da var mıdır bilemiyorum) orda bu işleri detaylıca üzerine işleyerek hem anlatıyorlar hem de değişik silahlar türetip sahada deneme yapıyor(nasıl denemeler yapıyorlar inanamazsınız, her şeyi havaya uçuruyorlar genelde). Burada önemli olan aslında Ağız Baskısıyla Alt Tutacak kullanmak ki Ağız Baskısı Dikey geri tepmeyi önlerken Tutacak da yatay tepmeyi önleyeceğinden mükemmel bir takım oluyorlar.

Çoğunun yaptığı yanlış şu ki Namlu Ağız Baskısı kararlılığı arttırdığı için tüm silahlara takıyorlar. Halbuki bu eklentiler kullanılan alana ve silaha göre değişiyor ve oyuncunun nişan alarak mı yoksa omuzdan mı oynadığına bağlıdır.

Sana tavsiyem orta ve büyük boyutlu haritalarda eline bir tane Grendel al buna Refleks Görüş+Eş Namlu+Alt Tutacak koy.
    Nano giysine de Manevra Kabiliyeti+Geri Alıcı(Çok işine yarayacak)+Seri Ateş(Bu grendel ın 3 lü atışlarını daha seri yaptıracak) koy.
    Burda hızlı şarjör değiştirmeye ihtiyacın olmayacak çünkü grendel 24 mermilik ve bu da 8 atış yapmanı sağlar. Genelde en kötü ihtimalle 3-4 atışta bir adamı aşağı alabilirsin. Ama tabi bu sana çok bağlı.

Aslında nişan alma kabiliyetini bu silahla çok iyi geliştirirsin diğer silahlara daha iyi adapte olabilirsin.

• Evet bugun itibari ile DLC almış bulunuyorum.
    Yardımları için EGZoD!A arkadaşımıza tekrar teşekkür ediyorum.
    Herkese iyi oyunlar.
  • quote:

Şöyle anlatayım,
    Diyelim ki elinde Scar+Laser var ve başka hiç bir eklenti takılmamış halde. Bu haliyle Scarla Feline ile gidenden daha hızlı gidiliyor(Kaçmasını bilene tabi).
    Şimdi Laseri taktığında nişan almazsın genelde hatta hiç. Şimdi bu durumda bizim silaha ya hiç bir şey takmamamız ya da sadece Eş Namlu tamamız idealdir. Neden?
    Çünkü Eş Namlu atılan her kurşunun kararlı bir şekilde silahtan çıkmasına ve hedefi iyi tutturmanıza yarıyor, yani Nano Giysi modüllerinden Nokta Atışı'nın görevini üstleniyor diyebiliriz. Silahla eğer nişan alacaksanız(Scar için konuşuyorum yine) hakikakten dansöz gibi oynamaya başlıyor bir kaç atıştan sonra. Bir üstte bahsettiğimde buydu zaten. Nişan alarak oynuyorsanız Eş Namlu kısa kısa yapılan atışlarda yani Grendel'da çok işe yarar, attığını vurursun(Bunları sallamıyorum bizzat tüm olasıkları oyunda denedim). Ama scar gibi bir silahta Laser ile omuzdan atışlar dışında hiç bir getirisi yok çok fazla götürüsü var.

Diğer yandan Namlu Ağız Baskısı denilen olay da bunun tam tersi sayılır. Nişan almaya yönelik yapılmış. Silahın dikeyde tepmesini önler. Bunları aslında Discovery Science kanalında Silah Bizim işimiz programını izlerseniz(yoksa özel üyelikleriniz Tivibuda var, ya da youtube'da var mıdır bilemiyorum) orda bu işleri detaylıca üzerine işleyerek hem anlatıyorlar hem de değişik silahlar türetip sahada deneme yapıyor(nasıl denemeler yapıyorlar inanamazsınız, her şeyi havaya uçuruyorlar genelde). Burada önemli olan aslında Ağız Baskısıyla Alt Tutacak kullanmak ki Ağız Baskısı Dikey geri tepmeyi önlerken Tutacak da yatay tepmeyi önleyeceğinden mükemmel bir takım oluyorlar.

Çoğunun yaptığı yanlış şu ki Namlu Ağız Baskısı kararlılığı arttırdığı için tüm silahlara takıyorlar. Halbuki bu eklentiler kullanılan alana ve silaha göre değişiyor ve oyuncunun nişan alarak mı yoksa omuzdan mı oynadığına bağlıdır.

Sana tavsiyem orta ve büyük boyutlu haritalarda eline bir tane Grendel al buna Refleks Görüş+Eş Namlu+Alt Tutacak koy.
    Nano giysine de Manevra Kabiliyeti+Geri Alıcı(Çok işine yarayacak)+Seri Ateş(Bu grendel ın 3 lü atışlarını daha seri yaptıracak) koy.
    Burda hızlı şarjör değiştirmeye ihtiyacın olmayacak çünkü grendel 24 mermilik ve bu da 8 atış yapmanı sağlar. Genelde en kötü ihtimalle 3-4 atışta bir adamı aşağı alabilirsin. Ama tabi bu sana çok bağlı.

Aslında nişan alma kabiliyetini bu silahla çok iyi geliştirirsin diğer silahlara daha iyi adapte olabilirsin.

Açıklama için cidden sağolun.Grendel için manevra kabiliyeti,silah uzmanı ve nişan alma gelişimi ile kullanıyorum Hell Kitchen da ilk 3'e %90 giriyorum.Seri ateş eden silahlarda eş namlu gereksizse ben Feline de kullandiğım eş namluyu çıkarıyorum.Ama kararsız kaldım keskin nişancılık için oluşturduğum profilde bayağı işime yarıyor Geri Alıcı ama silah uzmanı ve nişan alma gelişimini çıkarmaya değer mi?

Ayrıca sayfa 11de cevap bulamadım yerden bulduğum silahta eklentileri arttırabiliyor muyum?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Keşke bütün yabancılarda sizin gibi oto zırh kullanmasa
    Şunları ekleyeyim madem. Grendel ile Nişan Alma Gelişimi kullanmanız bir modül boşa harcamanız demek oluyor. Gerçekten Grendel'da hiç bir işe yaramaz modül. Seri Ateş eden silahlarda Eş Namlu gereksiz gibi bir şey söylemedim ben. 11. sayfadan(PC sürümü, tablet ya da mobilde kaçta bilmiyorum) alıntı yaptığım kendi yazımda bunu açıklamıştım gene söyleyeyim Eş Namlu ile uzak atışlarda hiç performans beklemeyin isabetten başka. Ben Grendel'a şu yüzden önerdim ki Grendel 3 kurşun atıyor ve Eş Namluda bu kurşunların(İlk atış keskinliği yani) tam hedefe yani nereye atmışsan hiç sapmadan aynen oraya gitmesine yarıyor.
    Scarda Laser için önerdim çünkü Eş Namlu'yu Refleks görüş ya da diğer nişan alınarak kullanılan aparatlarla kullanırsanız boşuna kullanmış olursunuz.
    Feline ile Eş Namlu kullanmak size kalmış ama benim tavsiyem kullanmayın. Çünkü hareketliliği epeyce düşürüyor o silahta.
    Silah Uzmanını da neden çıkarmanız gerektiğini bir önceki mesajda yazdım ama yine de siz bilirsiniz. Nedenini yine de farklı bir açıdan tekrar yazayım.
    Grendel ile uzaktan uzağa oynarsınız değil mi? Yakın çatışmalarda(5-10 metre altı) Grendel mermisi bittiğinde Yedek silaha geçip ateş edebilirsiniz. Bu sırada hareketli olacağınızdan Silah Uzmanının size kazandırmış olduğu hızlı silah değiştirme bonusu işe pek yaramaz. Ayrıca bu silahla uzaktan ateş edeceğiniz için Silah Uzmanı özelliklerinden olan hızlı nişan almada boşa çıkmış olur. Ve yine bunlara dayanarak hızlı şarjör değiştirmenin hiç bir önemi kalmıyor.

O yüzden diyorum ki mantıklı düşünüp oyunu hangi silahla nasıl oynayacaksanız ona göre silah, eklenti ve nano giysi modülü seçmenizdir.
    Takıldığınız konularda yine yardımcı olmaya çalışırım. Şimdilik bu kadar yeter sanırım. Az çok mantığını kavramışsınızdır.

• luganoguz kullanıcısına yanıt
    Otomatik Zırh bir çok yerde hayat kurtarıcı olabiliyor. Her ne kadar hiç bir şekilde kullanmadığım bir modül olsada gayet kullanışlı ve bir modül yerini boşa harcamaya değmeyecek kadar da gereksiz. Ve ayrıca acemi işi diyebiliriz.
  • quote:

Şunları ekleyeyim madem. Grendel ile Nişan Alma Gelişimi kullanmanız bir modül boşa harcamanız demek oluyor. Gerçekten Grendel'da hiç bir işe yaramaz modül. Seri Ateş eden silahlarda Eş Namlu gereksiz gibi bir şey söylemedim ben. 11. sayfadan(PC sürümü, tablet ya da mobilde kaçta bilmiyorum) alıntı yaptığım kendi yazımda bunu açıklamıştım gene söyleyeyim Eş Namlu ile uzak atışlarda hiç performans beklemeyin isabetten başka. Ben Grendel'a şu yüzden önerdim ki Grendel 3 kurşun atıyor ve Eş Namluda bu kurşunların(İlk atış keskinliği yani) tam hedefe yani nereye atmışsan hiç sapmadan aynen oraya gitmesine yarıyor.
    Scarda Laser için önerdim çünkü Eş Namlu'yu Refleks görüş ya da diğer nişan alınarak kullanılan aparatlarla kullanırsanız boşuna kullanmış olursunuz.
    Feline ile Eş Namlu kullanmak size kalmış ama benim tavsiyem kullanmayın. Çünkü hareketliliği epeyce düşürüyor o silahta.
    Silah Uzmanını da neden çıkarmanız gerektiğini bir önceki mesajda yazdım ama yine de siz bilirsiniz. Nedenini yine de farklı bir açıdan tekrar yazayım.
    Grendel ile uzaktan uzağa oynarsınız değil mi? Yakın çatışmalarda(5-10 metre altı) Grendel mermisi bittiğinde Yedek silaha geçip ateş edebilirsiniz. Bu sırada hareketli olacağınızdan Silah Uzmanının size kazandırmış olduğu hızlı silah değiştirme bonusu işe pek yaramaz. Ayrıca bu silahla uzaktan ateş edeceğiniz için Silah Uzmanı özelliklerinden olan hızlı nişan almada boşa çıkmış olur. Ve yine bunlara dayanarak hızlı şarjör değiştirmenin hiç bir önemi kalmıyor.

O yüzden diyorum ki mantıklı düşünüp oyunu hangi silahla nasıl oynayacaksanız ona göre silah, eklenti ve nano giysi modülü seçmenizdir.
    Takıldığınız konularda yine yardımcı olmaya çalışırım. Şimdilik bu kadar yeter sanırım. Az çok mantığını kavramışsınızdır.

Şimdi hocam benim istediğim sizden alt alta sıralayarak bana Namlu Ağız Baskısının ve Eş Namlunun hem dezavantaj hem de avantajını anlatmanızı istiyorum.

Bu arada Scar Mod 2 profilini Finansal Bölge'de ve kısmen de Hells Kitchen da kullanıyorum.Zaten haritanın da ucu ucuna değil bir ucundan ortasındaki adama ateş ediyorum.Genellikle bir de Ufuk Çizgisinde oynarım onda da Feline kullanıyorum.Bu 2 haritada da Grendel ve Scar kullanıyorum Ağız Baskısı var diye ama arasıra gaza gelip FY71 de kullanıyorum.Buna göre bu 3 haritada bu 3 saldırı tüfeğinin hangi eklentilerini kullanayım?Ağız baskısı eş namludan kötü yazdığınızı gördüm cidden öyle mi?Ayrıca çoğunun tüm eklentileriaçık değil bu tüfeklerde şimdilik ağız baskısı kullansam zararlı mı olur?

Lütfen bu sorularımı cevaplayın,.Biraz uzun oldu ve önceki mesajlar da birbirine karıştı üzgünüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: luganoguz

Keşke bütün yabancılarda sizin gibi oto zırh kullanmasa

Ben de to zırh kullananlara rastlıyorum.Ama onlara karşı da bir starteji geliştirdim.Önce vur-kaç yapıyorsun adamın zırhı devreye giriyor.Seni farketmeyeceği bir yere geçiyorsun.Sonra zırhı giysi kendisi kapatınca Allah ne veridyse sıkıyorsun hemencecik ölüyor.Ayrıca arkalarından izleyip pelerine geçtiği anda da vurulabilir.Çoğunlukla acemiler kullanıyor zaten,çok sıkıntılık bir durum değil.Bir modülün israfı bana göre.Üstelik yere düşünce bile mal mal açıyor zırhı.Defalarca adamları öyle vurdum.Yere düşüyor zırhı açtığı için adam net görünüyor ve ölüyor.

Hells Kitchen da e silah da kullanılabilir ancak yüksek skor elde etmek istiyorsan öncelikle Feline daha sonra Scar kullanabilirsin. Feline için Eş Namlu Laser ve Büyük Şarjör. SCAR için Lazer ya da nişangah, laser için Eş Namlu ve Nüyük Şarjör, nişangah için Ağız Baskısı ve Alt tutacak(bunu takmayabilirsin) ya da büyük şarjör.
    Grendel için Eş Namlu, nişangah, alt tutacak ya da büyük şarjör.

Skyline için Feline ya da Scar aynı aparatlarla. Ayrıca dar haritalar için Pompalı Marshall çok iyi gidiyor. Yanına ne koyarsan koy(hızlı ateşi kesin koymalısın ve silah uzmanını ve de manevrayı), aparat olarak istediğini takabilirsin.

Diğer haritalarda da benzer kombinasyonları mantık çerçevesi içerisinde uygulayabilirsin.

Eş namlu ve Ağız baskısını daha fazla açıklayamayacağım kusura bakma, yukarılarda yazdıklarımdan anlayacağını umuyordum ama bundan sonrası Google da araştırma yapmana bağlı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.