Bildirim
crysis 2 de dx 9 ve 10?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
vallaha ne diyim başkası üzülür ama ben sevindim bu duruma çünkü en iyi grafik oyunu crysis ve üstüne dx 11 le şov yaparlar grafiklerde shader model 5.0 da kullanılırlarsa tam olur vallahi bi de yeri değil ama mafia 2
shader model 4.0 mı kullancak videoyu izledim de 15 dakikalık bu karın yere oturması arbaların üstünde olması kesin shader model 4.0 kullanmışlardır öyle mi? -
quote:
Orijinalden alıntı: Creed160
Crysis 2 Dx11 oyunu olacak ve Dx9-Dx10 kartlarda oynanamayacak
Onu diyen kimse iyi sallamış...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 20 Temmuz 2009; 16:55:43 > -
quote:
Nasıl bu kadar emin olabiliyorsun -
quote:
belli ki hiçbir bilgin yok biraz takip edeydin bole demezdin dx10 katlar dx11 DESTEKLİCEKdx9 olmayabilir ama
-
dx 10 desteklı oyunu dx 9 desteklı ekran kartıyla oynayabılıyor muyuz? evet. o zaman sorun yok .dx 11 oyunlarıda dx 10 kartla ile oynayabılcez -
quote:
Orijinalden alıntı: VaLoUr
quote:
Onu diyen kimse iyi sallamış...
Hee, cevat yerlide mal dı zaten.
Kardeşim niye ozaman direk Dx10 olarak çıkmadı ilki , dx9 niye destekliyor , öyle şeymi olur ? -
Ya bu kadar bilgisizlik, bu kadar sallamak olmaz. Oyunlarda geriye dönük uyumluluk her zaman vardır. Oyun Directx 9 kartlarla çalışır ama ne kadar performans verir bilemem. Ayrıca oyunun Directx 11 destekli olacağı kesin değil. İnş. Directx 11 destekli olur. Crysis 2 büyük ihtimalle Mart 2010'da çıkacak. Ve CryEngine 3'ün Directx 11 destekli olduğu hiç belirtilmedi. Benim ümidim oyunun Directx 11 destekli olması.
Oyun Directx 11'le yapılsa bile hem DirectX 9 kartlarda hem de DirectX 10 kartlarda çalışacak
Sallama uydurma yorumlar yapmazsanız seviniriz -
quote:
quote:
Söylediğimi yanlış anlamışsınız arkadaşlar ben dx11 ile dx10 oyunları oynanamıycak demedim ki
Ne demek istedin merak ettim, o cümlenin farklı bir anlamı mı var? -
Crytek Dx 11 hakkında hiçbir açıklaması yoktur, ilerleyen günlerde gelecek açıklamalarla anlaşılır durum zaten. -
creed bütün yorumların kolpa ya dx11 motoruyla filan demis sen ise dx9- ve dx 10 kartlarda oynanmıycak diyorsun -
crysis 2 konsollara da geldiği için grafik kalitesi pcye özel bir güzellik yapmazlarsa dx11 destekli bile olsa ilk oyundan bile kötü olabilir.
dx9 ve dx10 destekli olacağı kesin. -
quote:
Ayrıca neden bu kadar sert tepki verip büyüttünüz anlamadım
http://www.thgtr.com/game/20090630/index.html
Yukarıda ki röportajı okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlıycağınızı umuyorum
Röportajı okudum.DX11 için bir altyapı oluşturuldu demiş.Yani DX10 veya DX9 da çalışmayacak denmemiş.O sonucu nereden çıkardın?
-
yani dx 10 kartların işi dx 11 oyunlar ne kadar çok olursa olsun bitmiycek bu oyunlar dx 10 da da oynancak ama o oyunlar sadece shader model 5.0 ile açıldığı zaman dx 10 un işi bitecek
bu doğrultuda crysis 2 minimum sistemde=dx9 sm3.0 ekran kartı tavsiye edilen sistemde=dx 11 sm 4.0 ve ya 5.0 ekran kartı istiycek -
quote:
-
quote:
7 serisi kartı olanlar vista altında crysis oynayamıyor mu sanki. -
CryEngine3'ün dx11 desteklemesi durumundan bahsedilmiş:http://www.thgtr.com/game/20090630/index.html
Ancak benim gördüğüm kadarıyla CryEngine3 daha önceki oyun motorunun üzerine görsellik olarak pek bir şey katmıyor. Hatta konsol demolarına baktığımızda uzaktaki nesnelerin ve doku kaplamalarının CryEngine2 ile hazırlanan Crysis'te daha iyi olduğunu bile söyleyebilirim. Tabi bunu kesin şekilde söyleyemeyiz şuan.
CryEngine3'ün asıl getirisi daha optimize bir oyun motoru olması ve konsollara uyarlanmış olmasıdır. CryEngine2 grafik ve fizik anlamında rakip tanımayan bir oyunmotoru zaten. Sorunu yalnızca PC'lerde ve çok güçlü sistemlerde mantıklı sonuçlar veriyor olmasıydı (Bu durum tartışılır). Adamlar CryEngine3 ile bu sorunları çözmüşler.
CryEngine2 ise zaten dx9 üzerinde geliştirilmiş bir oyun motoru ve bazı kodlar yazılarak (sözde) dx10 efektlerini ve hatta çok daha gelişmiş efektleri dx9 altında almak mümkündür. Yani CryEngine 2 için dx9 zaten yeterli kapasitededir. dx10'a bile gerek duymayan bir oyun motorunu dx11'e göre çıkarmasını beklemek ve dx9 kartlarla çalışmayacağını düşünmek biraz yanlış olur diye düşünüyorum.
Şöyle bir ihtimal olabilir; oyunun sahneleri nesne ve görsellik olarak çok yoğundur ve eski kartların bu sahneleri çizmesi çok zor olabilir. Bu nedenden dolayı eski kartlar ile oyun oynanamayabilir. Ancak XP kullanan bu kadar kullanıcı varken ve sm3.0 hala bu kadar güçlü iken bu oyun dx9 ile'de çalışmak zorundadır diyorum ben.
Konsol konusuna hiç girmiyorum...
-
Konsollar Ce2' grafiğini desteklemiyordu, CE3 daha da gelişmiş olacak vs. diyor o röportajda o zaman nasıl destekliyor orayı anlamadım ?
Birde Crysis Türkiye'de iyi satmış. EA vs. bakış açısı değişir felan demiş. İyi iyi. -
dx9 dx10 da oynar oyunu ama zevki dx11 de çıkacak gibi -
quote:
Orijinalden alıntı: mamad
CryEngine3'ün dx11 desteklemesi durumundan bahsedilmiş:http://www.thgtr.com/game/20090630/index.html
Ancak benim gördüğüm kadarıyla CryEngine3 daha önceki oyun motorunun üzerine görsellik olarak pek bir şey katmıyor. Hatta konsol demolarına baktığımızda uzaktaki nesnelerin ve doku kaplamalarının CryEngine2 ile hazırlanan Crysis'te daha iyi olduğunu bile söyleyebilirim. Tabi bunu kesin şekilde söyleyemeyiz şuan.
CryEngine3'ün asıl getirisi daha optimize bir oyun motoru olması ve konsollara uyarlanmış olmasıdır. CryEngine2 grafik ve fizik anlamında rakip tanımayan bir oyunmotoru zaten. Sorunu yalnızca PC'lerde ve çok güçlü sistemlerde mantıklı sonuçlar veriyor olmasıydı (Bu durum tartışılır). Adamlar CryEngine3 ile bu sorunları çözmüşler.
CryEngine2 ise zaten dx9 üzerinde geliştirilmiş bir oyun motoru ve bazı kodlar yazılarak (sözde) dx10 efektlerini ve hatta çok daha gelişmiş efektleri dx9 altında almak mümkündür. Yani CryEngine 2 için dx9 zaten yeterli kapasitededir. dx10'a bile gerek duymayan bir oyun motorunu dx11'e göre çıkarmasını beklemek ve dx9 kartlarla çalışmayacağını düşünmek biraz yanlış olur diye düşünüyorum.
Şöyle bir ihtimal olabilir; oyunun sahneleri nesne ve görsellik olarak çok yoğundur ve eski kartların bu sahneleri çizmesi çok zor olabilir. Bu nedenden dolayı eski kartlar ile oyun oynanamayabilir. Ancak XP kullanan bu kadar kullanıcı varken ve sm3.0 hala bu kadar güçlü iken bu oyun dx9 ile'de çalışmak zorundadır diyorum ben.
Konsol konusuna hiç girmiyorum...
Crytek in CryEngine 3 ve 2 arasındaki farklar diye videosu var zaten gametrailers te. Konsol ve pc de yapılan karşılaştırmaları birebir vermişler ve notlarla CryEngine 2 nin 3 ten daha iyi görüntü ve netlik kalitesinin olduğunu belirtmişler. Bi araştırın isterseniz hoş bir video
Benzer içerikler
- amd hata 182
- gpu hotspot nedir
- nvidia geforce 940mx
- gigabyte garanti sorgulama
- gddr6 nedir
- rx 9080 xt
- 9060 xt
- vsync nedir
- amd fsr
- rtx 4080 ti
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X