Şimdi Ara

Cruze Radyatörde Suya Şanzıman Yağı karışması yüzünden 14.000 tl masraf oku sende yanma !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
2.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar 1 yıldır keyifle kullandığım 1.6 otomatik Cruze aracımda ciddi sorunlar yaşadım motor ve otomatik şanzuman yaptırmak zorunda kaldım 14.000 tl civarında para harcadım.Şimdi buraya yazıyorum ki başkalarıda aynı dertler ile boğuşmak zorunda kalmasın.Öncelikle şunu diyeyim ki motor ustanızın bu motoru iyi bildiğinden emin olun.İş lafa gelince hepsi ne var bu motorda ya insignia astra bir sürü arabada kullanılıyor tabiiki biliyoruz diyorlar(tabii yersen)işini bilenleri tenzih ederim ederim ama çoğunun bir halttan haberi yok.Bu arıza öncesi arabamın klasik sorunlu olan pek çok kısmını yeniledim yağ soğutusu (suya siyah motor yağı karışmıştı az miktarda) ateşleme bobini termostat devir daim vs.
    Aracımla sıkışık trafikte ilerlerken aniden hararetin aşırı yükseldiğini gördüm ve aynı anda arabanın üzerine ve camlarına çamur renginde birşey yağmaya başladığını farkettim kenara çektim su kaynatmıştı su tahin renginde bulamaç gibi bir hal almıştı.Kontrol ettiğimde suyun aşırı yağlı olduğunu farkettim motor yağ soğutucusunun yine patladığını su ile yağın karıştığını düşündüm.Aracımı motor tamircime çektirdim.
    Orda usta baktı yağ soğutucusu bozulmuş değişecek dedi oysa 2 ay önce orjinali ile değiştirmiştim ayrıca hararet yüzünden silindir kapak contasının da yandığını açılmışken siboplara vs. bakılacağını söyledi.Sibopların birkaç tanesinde sorun görüldü ve sonrasında işi şansa bırakmamak için triger seti dahil siboplar tüm takım contalar kapak taşlama vs. hatta motor sibop kapağına kadar değiştirdim.Motor bitti çalıştırıldı araç motor suyu sistemi içindeki yağ temizlenmesi için ilaç konuldu 3-4 kez komple su değiştirildi.Fakat hala yağ vardı suda usta zamanla gidecek bir süre bin gel tekrar değiştirelim dedi ve afedersiniz ama usta tam burada S*ÇTI..
    Çünki motor suyuna karışan motor yağı değildi yağ soğutucusu sapa sağlamdı boşuna değiştirmiştik ve boşuna şişesi 25 tl olan radyatör temizleyiciden 3-4 tane kullanmıştık.Arabayı yürütmek isteyince yürümediğini gaza basınca kavramadığını farkettim tabii bunun tek anlamı vardı şanzuman arızası şansıma ikisi aynı anda mı bozuldu diye düşünüp mecburen aracımı öncesinde sorup soruşturduğum bir otomatik şanzuman tamircisine çektirdim.
    Adam bakar bakmaz şanzuman inecek içi su dolmuş motor radyatörü içeriden çatlamış şanzuman yağı ve su birbirine karışmış su deposundaki yağ tahin rengi olmuş eğer motor yağı karışsa siyah renk olurdu boşuna yağ soğutusu değiştirmişsin ve şanzumanı su ile boşuna uzun süre çalıştırmışsın dedi.Bu araçlar da su radyatörünün 2 görevi varmış birincisi radyatörün bir bölümünde motor suyunu soğutmak 2. si ise ayrı 2 hortumla bağlanan yine aynı radyatörün ayrı bir bölümünde şanzuman yağını soğutmak.
    Maalesef ki motor hararet yaptı suya yağ karıştı şanzuman arızasının bununla alakası varmıdır acaba diye soruduğum en az 3-4 usta hayır yok cevabı vermişti.Yorum sizin.Eğer bir usta durumu en başta farketse idi aracı hiç çalıştırmadan şanzumanın yağını hemen boşaltılıp birkaç kez yağ doldurup boşaltma sonrasında kurtarılma şansı olabileceğini ve bu yöntemle kurtarılan araçlar olduğunu öğrendim.
    Bu sebeple motorunuzu gerçekten iyi tanıyan ustalara gitmenizi öneririm.Sonuç olarak fiyatı 350 tl ile 1700 tl arasında olan su radyatörü ustaların da desteği ile bana 14.000 tl. ye maloldu.Motor radyatörlerinizi kesinlikle kontrol ettirin en ufak şüphe varsa mutlaka değiştirin benim kulağıma küpe oldu...
    Son sözümde Cruze almak isteyen arkadaşlara bu aracı hiç düşünmeden alabilirsiniz başıma nadir olabilecek talihsiz bir sorun gelmiş olsada aracımdan çok memnunum aracımı seviyorum değiştirecek olsam yine rahattan konfordan güvenlikten vazgeçmez ve cruze alırdım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azizdostum -- 17 Şubat 2020; 15:29:14 >







  • geçmiş olsun hocam. şanzıman yağıyla su karışmasını hayatımda ilkkez duydum. bilgilendirdiğiniz için teşekkürler
  • realitych R kullanıcısına yanıt
    Olana kadar bende hiç duymamıştım herkes ciddiye alsa iyi olur sonuçları çok ağır.
  • Aynisi başıma geldi ve tahin renginde idi benim de. Motor yağ soğutucusu değişti ve şimdi bir sorun yok. Baktırmak gerekir mı yine de?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun tespiti yapan usta neredeydi acaba? Aklımızda olsun işini kaliteli yapan ustaları bilmekte fayda var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.