Şimdi Ara

P2096 arıza kodu hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
18.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli forum üyeleri !

    Landi Renzo LPG ile 30 Bin km seyir yaptıktan ve bir akaryakıt istasyonundan gaz aldıktan sonra motor arıza lambası ışığı yandı, kalıcı olarak söndürmeyi başaramadım.

    Zaman zaman zengin karışım arızası çıksa da, son bir kaç kezdir, ustalar, ayarsızlık yok, katalitik konvertördeki oksijen (lambda) sensörleri nedeniyle arızası lambasının yandığını söylediler.

    LPG arıza kodu şu: P2096: Post-katalizat ör yakıt kesme istemi çok zayıf (benç 1)

    Benzer sorunla karşılaşan cruze kullanıcıları, bu sorunun çözümüne nasıl ulaştıklarını paylaşırlar ise, şimdiden kendilerine teşekkür ediyorum.



  • Böyle bir sorunla karşılaşan hiç kimse yok mu?
  • Montaj yaptırıdığınız yerin haricinde bir yere gidip gösterin, fikir alın.

    Hatalı ayar, yada montaj, yada yanlış manifold delimi vs. den dolayı fakir karışım arızası veriyordur.
  • Başka şehre taşındığımdan montaj yapılan yere gidemedim. Montaj yönünden bir landi renzo bayii (biz de eskiden böyle montaj yapıyorduk, şimdi vazgeçtik, başka şekilde yapıyoruz, lamba yanacaktır) dese de 30 Bin km ve yaklaşık 1,5 yıl neden motor arıza lambası yanmadı sorusunun cevabı yok. 3 farklı landi renzo bayisine gittim, bir kez yetkili servise, bir kez de bosch özel servisine gittim, ayar yapıldı, hatta ecu için yeni sürüm var dediler, onu da yüklediler,

    Sorunun bir cevabı olduğundan eminim, ancak henüz bulamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_antalya_1980 -- 19 Nisan 2014; 9:10:07 >
  • Sabah arabayı çalıştırdıktan sonra motor arıza lambasının yanmadığını fark edip kısa bir şaşkınlık yaşadığımı söylemeliyim. Peki nasıl oldu da sorun çözüldü, kesin olarak budur diyemiyorum ancak tahminim şu.

    Ankara.dan Antalya'ya gidiş dönüş yapmıştım, tabii yol müsait olduğundan yüksek hızda kullanmıştım,

    uzun süreli yüksek hızda kullanmanın LPG kaynaklı motor arıza lambasının sönmesini sağladığını düşünüyorum,

    zaten, bir internet sitesindeki yorumcu bu şekilde kendi aracındaki lambanın söndüğünü söylemişti.

    Bir daha yanmaması dileğiyle...
  • Bir kez ariza isigi yandi. Onda da gercekten ariza oldu, motor guc kesti isigi yakinca. Egzantrik dislisi ve sensorleri degisti cozuldu. Lpg' dr ariza isigi yanmasi bence montajdan kaynaklaniyor. 75 bin km'dir lpgli biniyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uykr -- 2 Mayıs 2014; 11:46:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 30 bin km bindim, ancak hiç arıza lambası yanmamıştı, montajdan kaynaklı bir durum olsa daha önce yanması gerekirdi.

    Oysa ki, Afyon'da kolaylı dinlenme tesisi yanındaki akaryakıt istasyonundan gaz aldıktan sonra, istasyondan çıkmadan arıza lambası yanmıştı.

    Anladığım kadarıyla kalitesiz yakıt, düşük hızda iyi yanmayıp motordan atılıyor, bu durum katalitik konvertördeki oksijen sensörü tarafından algılanıyor ve lamba yanıyor.

    Çözüm, temiz yakıt kullanmak.

    Siz hangi markadan gaz alıyorsunuz?
  • hocam bende de aynı arıza mevcut son bir aydır bu arıza kodundan kurtulamıyorum. ama fatih arkadaşa katılıyor ve kalitesiz lpg den olduğunu düşünüyorum. P2096 arıza kodu. bu sorunu çözen var mı acaba.cevaplarınız için şimdiden tşkler.
  • obenomen O kullanıcısına yanıt
    aracınız kaç km de bende 15 km dir lpgli kullanyorum şu ana kadar bir sorun yaşamadım gazı devamlı shell den alıyorum.
  • Merhaba,

    Chevrolet Cruze 2010 model kullanıcısıyım 100binde aracım ve bu söylediğiniz hatayı alıyorum acaba bi gelişme kaydeden kesin çözüm bulan varmıdır. Ek olarak sabahları aracımı çalıştırdığımda motor tekliyor ve gazı almıyor kapatıp tekrar çalıştırdıktan sonra normal çalışıyor. Onun dışında çekişinde bir sorun yok. Görüş ve önerileriniz çok önemli araçtan çok anlayan birisi değilim ilk aracım ve henüz ilk ay'ım.
  • Konu hort olsun. Bugun antalyada litresi 1,89 lpg aldim. Yurtgaz ismi. 1 km sonra ariza isigi yandi. Sanirim bu hata kalitesiz lpg den kaynaklaniyor olabilir. Normalde lpg yi BP den 2,12 den alirim hic yakmamisti. OBD cihazimi takip sondurdum motor isigini. bakalim gene yakicakmi bu depo bitene kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunu kesin olarak çözebilen var mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.