Şimdi Ara

Cruze 2.0 Dizel Alma Arifesindeyim. Yerine Araç Tavsiyesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. 2.0 dizel cruze alma arifesindeyim, aldım alacağım sayılır. Piyasada cruze ayarında ( 8 hava yastığı standart mesela ) ve cruze fiyatında önerebileceğiniz başka bir araç var mıdır ? Çok araştırdım ancak muadili araçlar 75 civarında seyrediyor.

• Sadece ülkemizden çekilmedi chevrolet, komple avrupadan çekildi.
    Hızlanma verisi 11.5 saniye değil. Sahibinden verilerine bakmışsınız galiba, yanlış o veriler. Otomatik vitesli versiyonun bile gerçek 0-100 değeri 9 saniye, manuel 8.5 saniye falan olur. Bir de bu araca chip yapılsa direk 200 hp 480 tork oluyor, o zaman piyasada benim diyen araçları şoka sokar.

Profesyonel testi
    https://www.youtube.com/watch?v=-c6oxoCAeeA

Yakıtından dizel ekonomisi bekleyemezsin doğruya doğru, şehir dışında sakin kullanımda az yakar o kadar. Zaten fabrika verilerinde dürüst davranmış adamlar, ne yakıyorsa onu yazmış.

İstediği paralara karşılık da daha iyisini sunan yok gibi bişey bu piyasada. 2005 civic parasına 2012 model 2.0 dizel 163 hp taş gibi araba alabiliyorsun.
  • Laguna 3 1.5_1.9 dCi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu 8 hava yastığı nerelerde tam olarak ?

2 ön, 2 yan, 2 de tavan değil mi?

• Bence tek mantıklı muadili yine chevrolet aveo 1.3 ltz. Bplus araç ama artaniyla dolar al. Elinde para kalsın.

• Hocam alacağınızı Cruze'u iyice araştırın. Güvendiğiniz usta falan varsa baktırın. Sorunu yoksa bir an bile düşünmeyin alın gitsin. Mükemmel bir araçtır. Ben 1.6 kullanıcısı olarak söylüyorum 2.0 lik dizel olanı benzinliden katbekat daha iyi.

75 bine 2012 model 163 bg muadil bulamayabilirsiniz. Halbuki 50 bin civarı iyi bir Cruze denk gelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TahaKaradeniz -- 10 Ağustos 2018; 9:57:47 >
  • Bence mantıklı güçlü bir motoru da var temizse 7 yıl binersin

• individual İ kullanıcısına yanıt
    Perde hava yastıkları iki ön iki arka diye ayrılıyor ancak tek parça olduğundan aslında 2 sayılmalı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Chevrolet satışı bitti

Cruze hiç tutulmaz

2.0 hiç mi hiç tutulmaz.

Cruze 2.0 almak = Elinde pimi çekilmiş bomba tutmak gibidir, atsan atılmaz, satsan satılmaz.
  • Cruze 2.0 dizel manuel 6 ay - 15000 km kadar kullandım, aracın gidişi, duruşu, yol tutuşu, yalıtımı gayet güzeldi, ancak beğenmediğim 2 özelliği vardı, birincisi çok sık dpf devreye giriyordu, neredeyse her 100 km de bir dpf temizliği yapıyordu ve 15-20 km sürüyordu ve dpf temizliği yaparken araç çok fazla yakmaya başlıyordu (normalde 7 civarı olan yakıt ortalaması 9-10 litrelere kadar çıkıyordu), ayrıca yaz aylarında içinde durulmaz bir hale geliyordu, aracın altında ateş yanıyormuş gibi oluyordu (dpf yapabilmek için ilgili parçaların 600-800 dereceye kadar çıkması gerektiğinden).

Beğenmediğim ikinci özelliği de her vites değişiminde turbo basıncı sıfırlanıyorumuş gibi 1.5-2 saniyelik turbo lagı oluyordu. Bunun benim aracıma özel bir durum olup olmadığını anlayabilmek için yine bu forumdan bir beyle buluşup birbirimizin araçlarını kullandık, bendeki kadar olmasa da onda da 1-1.5 saniye kadar lag oluyordu vites değişimlerinde.

Bunlar benim aracıma özel de olabilir, ben bunlarla ilgili yaptığım araştırmalarda dpf sökülüp chip uygulaması ile çok farklı bir hale geldiğini söyleyenler vardı ama ben cesaret edemedim sattım.

Yukarda belirttiklerim haricinde şu an piyasaya göre parasını fazla fazla hakeden bir araç.

• Üretimi yapılmayan bir otomobil chevrolet firması ülkemizden çekilmiş piyasası yok 2.0 motor yakıt

tüketimi fazla vergisi fazla elle tutulur bir yanı yok

2.0 motor olmasına rağmen yaktığının hakkını vermiyor

0-100 hızlanma verisi 11,5 saniye bu veriyi herhangi bir

1.6 dizel motor çok rahat veriyor zaten kasası gereksiz

ağır nerdeyse 1500 kilo bu arabaya yakıt dayanmaz şehir içi verisi zaten 8.6 litre ortalama 6.7 litre resmen içiyor bu araba alınmaz alana da

niye aldın demem.

• Sadece ülkemizden çekilmedi chevrolet, komple avrupadan çekildi.
    Hızlanma verisi 11.5 saniye değil. Sahibinden verilerine bakmışsınız galiba, yanlış o veriler. Otomatik vitesli versiyonun bile gerçek 0-100 değeri 9 saniye, manuel 8.5 saniye falan olur. Bir de bu araca chip yapılsa direk 200 hp 480 tork oluyor, o zaman piyasada benim diyen araçları şoka sokar.

Profesyonel testi
    https://www.youtube.com/watch?v=-c6oxoCAeeA

Yakıtından dizel ekonomisi bekleyemezsin doğruya doğru, şehir dışında sakin kullanımda az yakar o kadar. Zaten fabrika verilerinde dürüst davranmış adamlar, ne yakıyorsa onu yazmış.

İstediği paralara karşılık da daha iyisini sunan yok gibi bişey bu piyasada. 2005 civic parasına 2012 model 2.0 dizel 163 hp taş gibi araba alabiliyorsun.

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Burada da 10 saniye olarak vermiş manuel vites verisini şehir içi yakıt tüketimi 7 litre görünüyor

Bana göre hakkını veren bir motor değil 163 bg

120 bg egea 308 lerin bile 0-100 ü 10 saniyenin altında

Bu araç ilk çıktığı zamanlar bile zamanına göre emsallerine göre yaktığının hakkını vermeyen bir arabaydı daha büyük motorlu olmasına performansı zayıf bu motor captivada kullanılan 163 bglik motor

http://www.arabalar.com.tr/chevrolet/cruze/2013/2-0-d-lt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okumayanadam -- 10 Ağustos 2018; 15:47:51 >
  • Latitude da alternatif olabilir

• Profesyonel aletlerle yapılan otomobil dergisi test videosunu yolladım işte. Otomatik vites ile 9 saniye 0-100 verisi var sonuçta. Manuel olsa 8.5 falan olacak. O kadar ağırlığa rağmen çok iyi veriler.

Bende 120 hp egea var zaten, gerçek 0-100 değeri 10 saniye, 2.0 cruze'dan 200 kg daha hafif olduğunu unutmamak lazım.
  • Bu araçla bende ilgileniyorum. Aylardır araştırıyorum. Öğrenebildiklerimi paylaşmak isterim. Öncelikle 0-100 ü 11,5 saniye değil. Manueli 8,5 saniye. Kasa ağırlığı sadece hatchback otomatik ve en dolu versiyonu 1510 kg. Sedanı 1427 kg. C Sedan bir araca Lpg takına bu ağırlığa ulaşıyor zaten. Niye araca tank muamelesi yapıyorsunuz ki? Astra J Sedan LPG takınca rahat 1500 ü geçiyor. Dizeli zaten 1500 ün üzerinde. Birde Hatchback Cruze Sedandan daha ağır.

Otomatiği tork konvertörlü olduğu için gücü tam aktaramıyor. Bu yüzden performans isteyen otomatiği düşünmesin. Vergisi de öyle aman aman değil. Malum sitede sadece 2012 modeller var başka görmedim. Onunda vergisi 1600 küsür lira. Fiyatı ve sundukları düşününce bence F/P aracı. Şehir içinde az yakmasa da şehir dışında sakin kullanımla makul değerler yakalanabilir.

https://www.auto-data.net/tr/chevrolet-cruze-model-1614

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farfaraway21 -- 10 Ağustos 2018; 19:28:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Farfaraway21

Bu araçla bende ilgileniyorum. Aylardır araştırıyorum. Öğrenebildiklerimi paylaşmak isterim. Öncelikle 0-100 ü 11,5 saniye değil. Manueli 8,5 saniye. Kasa ağırlığı sadece hatchback otomatik ve en dolu versiyonu 1510 kg. Sedanı 1427 kg. C Sedan bir araca Lpg takına bu ağırlığa ulaşıyor zaten. Niye araca tank muamelesi yapıyorsunuz ki? Astra J Sedan LPG takınca rahat 1500 ü geçiyor. Dizeli zaten 1500 ün üzerinde. Birde Hatchback Cruze Sedandan daha ağır.

Otomatiği tork konvertörlü olduğu için gücü tam aktaramıyor. Bu yüzden performans isteyen otomatiği düşünmesin. Vergisi de öyle aman aman değil. Malum sitede sadece 2012 modeller var başka görmedim. Onunda vergisi 1600 küsür lira. Fiyatı ve sundukları düşününce bence F/P aracı. Şehir içinde az yakmasa da şehir dışında sakin kullanımla makul değerler yakalanabilir.

https://www.auto-data.net/tr/chevrolet-cruze-model-1614
    Hocam zaten bildiğim kadarıyla 2012 sonrasında 2.0 dizel üretilmemiş cruze.

• quote:

Orijinalden alıntı: dts006

Cruze 2.0 dizel manuel 6 ay - 15000 km kadar kullandım, aracın gidişi, duruşu, yol tutuşu, yalıtımı gayet güzeldi, ancak beğenmediğim 2 özelliği vardı, birincisi çok sık dpf devreye giriyordu, neredeyse her 100 km de bir dpf temizliği yapıyordu ve 15-20 km sürüyordu ve dpf temizliği yaparken araç çok fazla yakmaya başlıyordu (normalde 7 civarı olan yakıt ortalaması 9-10 litrelere kadar çıkıyordu), ayrıca yaz aylarında içinde durulmaz bir hale geliyordu, aracın altında ateş yanıyormuş gibi oluyordu (dpf yapabilmek için ilgili parçaların 600-800 dereceye kadar çıkması gerektiğinden).

Beğenmediğim ikinci özelliği de her vites değişiminde turbo basıncı sıfırlanıyorumuş gibi 1.5-2 saniyelik turbo lagı oluyordu. Bunun benim aracıma özel bir durum olup olmadığını anlayabilmek için yine bu forumdan bir beyle buluşup birbirimizin araçlarını kullandık, bendeki kadar olmasa da onda da 1-1.5 saniye kadar lag oluyordu vites değişimlerinde.

Bunlar benim aracıma özel de olabilir, ben bunlarla ilgili yaptığım araştırmalarda dpf sökülüp chip uygulaması ile çok farklı bir hale geldiğini söyleyenler vardı ama ben cesaret edemedim sattım.

Yukarda belirttiklerim haricinde şu an piyasaya göre parasını fazla fazla hakeden bir araç.
    Hocam neden sattınız ve satarken çok abartılı beklediniz mi ? + Ayrıca bence dpf temizliği yapması iyi bir şey gibi, tıkanınca fena para ödüyorsun.

• KararanBitki kullanıcısına yanıt
    Attığım Linkte 2013 te Facelift yapılmış ve orda 2.0 D ler var. Sahibinden.com da 2012 model dışında 2.0 Dizel Cruze yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fiyat açısından eşime araba alma arifesinde çok cazip geliyordu. Bir tane temiz sakaryada buldum sahibi ile konuştuğumda yedek parça fiyatlarının çok pahalı olduğunu söyledi o yüzden satıyormuş, eşim sağını solunu vuracağı için elemiştim.
  • Gerçi eskidi ama bir 159 dizel olabilir, 2009 sonrası makyajlı kasa

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.