Şimdi Ara

CrossClimate lastikler sizce nasıl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
6.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum Michelin Crossclimate marka ürünü var hem yazlık hem kışlık sizce nasıl Bursada ikamet ediyorum uludağ çıkma anlamında düşünüyorum bir de yaz kış tak çıkar uğraşmak istemiyorum fikirleriniz için şimdiden teşekkürler

• İlk kış iyiydi. Yazın virajlarda oyun hamuru gibi oluyor, janttan çıkacakmış gibi sanki.

İkinci kış performans düştü. BU sene üçüncü kışı, göreceğiz bakalım.

Değişim zamanı geldiğinde doğru düzgün bir kış lastiği alırım. Bir daha tercih etmem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazın 195/60/15 aldım link verdiğiniz yerden.6000 km kullandım.ıslak ve kuruda viraj olsun ses olsun frenleme olsun mükemmel.bulunduğum bölgeye kar yağmadığı için daha test edemedim.almadan videolarını izlemiştim karda da fena değil gibi görünüyor.tabi bir kış lastiği olayacaktır bence.Siz link verince baktım ne kadar da pahalanmış 6 ay önce benim lastiği 285 den almıştım.Link verdiğiniz yerden 2 tanesini plus olanlarından sipariş vermiştim yeni çıkmıştı onlarıda normal crossclimate yolladılar ordan biraz kızmıştım.arayınca çok ilgililer hemen farkı iade ettiler.

Kışın iyi bir kış lastiği kadar etkileyici değil ama gaza ve frene sert basmadıkça da yolda da bırakmıyordu.

Yağışlı havalarda su tahliyesi başarılıydı, sıcak asfaltta tutuş ve fren açısından vasat denebilirdi.

Ben aldıktan sonra adına '+' eki alarak CrossClimate + olmuştu, kullanım ömrü ya da tutuş özellikleri iyileştirilmiş olabilir.

• 40bin km dir kullanıyorum. Ondan önce fabrika çıkışı brinstone vardı ve 80 ile çukura girdim hemen balon yapmıştı (aliminyum alaşımlı jant ta yamulmuştu). Fındık büyüklüğünde ki balonu içten yama ile yaptırmaya çalıştım ama randuman tutmadı ve muayeneden kalınca lastikçimin ısrarı ile michelin cc aldım. İstanbulda çok kar görmedim ama kar performansı tam kış lastiği gibi kesinlikle değil. Az kar gören yerlerin için daha ideal.

Dayanıklılık konusunda ise her türlü kefilim. İski yolu kazıp 1cm aşağıdan beton dökmüş. 60 ile girdim çıktım. Jant yanağı 3 cm yamulduğu halde sadece havası söndü. Arabanın düzelmesi için 500tl masraf ettim. Lastiğe en ufak bişey olmadı. Jantı düzelttirdim halen kullanıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ilk nesli dayanıklılık ve kış şartlarında kötü fakat, ıslak zemin ve yuvarlanma direnci konusunda iyi.

+ lı olan 2. nesli kış şartları ve dayanıklılık konusunda iyi, ıslak zemin ve yuvarlanma direnci bir önceki nesle göre kötü.
  • Eylülde taktırdım 4000 km kadar oldu 185 65 ölçüleri plus olanı yani crossclimate+ gayet memnunum daha kar görmedim ama genel olarak memnunum

Lastiğin mantığı gereği, şöyle olması beklenmeli:

Yaz performansının yazlık lastiklere göre ortalamalarda olması, kış performansının kışlık lastiklere göre oldukça kötü olması beklenmelidir. Ancak kış aylarında yazlık lastikle gezmekten her şekilde iyidir ve bir kriz yönetimi olarak kullanılabilir. Yani, kar yağdı, yollar kapandı, kendini eve atabil. Fazlasını bekleme gibi bir mantık.

Hamurunun oldukça yumuşak olacağını, dolayısı ile yıl geçtikçe performansının düşeceğini, performanslı kullanımlarda çabuk eriyeceğini, dişlerde çatlaklar ve kopuklar oluşturabileceğini ve km ömrünün de biraz daha kısa olacağını tahmin ediyorum.

Kısaca bana göre değil. Ben bir takım yazlık, bir takım kışlık aldığımda, ikisini de yıl ömrü dolmadan km'den ötürü bitirebilen biriyim. O yüzden iki takım lastik kullanmak bana bir maliyet oluşturmuyor. Lastikleri her türlü bitiriyorum.

• Ben 1 yildan fazla suredir Crossclimate'ın amcaoğlu olan BFG Urban Terrain kullaniyorum.

Ilk kişında perfoemansı cok iyiydi. 2.yazinda da performansi iyiydi.

Bu sene 2. kişinda performansini merak ediyorum.

Istanbula kar yagdiginda veya Şubatta Ankarada deneyecegim.

Tabi bu lastik Crossclimatten daha disli.

yaza yazlık alıp atacagım 4 mevsımlerı.
    cok bır espırısı yok4 mevsım almanın.

yol tutusu tabıkı kıslık yada yazlık lastık kadar ıyı degıl paradan kısacak ve alacaksınız alınabılır sadece degıstırmeden yaz kıs bınmek ıcın.

Orijinalden alıntı: urene

yazın 195/60/15 aldım link verdiğiniz yerden.6000 km kullandım.ıslak ve kuruda viraj olsun ses olsun frenleme olsun mükemmel.bulunduğum bölgeye kar yağmadığı için daha test edemedim.almadan videolarını izlemiştim karda da fena değil gibi görünüyor.tabi bir kış lastiği olayacaktır bence.Siz link verince baktım ne kadar da pahalanmış 6 ay önce benim lastiği 285 den almıştım.Link verdiğiniz yerden 2 tanesini plus olanlarından sipariş vermiştim yeni çıkmıştı onlarıda normal crossclimate yolladılar ordan biraz kızmıştım.arayınca çok ilgililer hemen farkı iade ettiler.

şu anda da aracımda michelin enegy saver lastik var orltalama 4 senedir kullanıyorum sorun yaşamadım fakat son sene oldukça sertlesti ondan değiştirmek istiyorum michelin marka olarakta gücen duyduğum lastik aslında tek amacım kışın az da olsa yağan karda sorun yaşamamak tek korkumda dört mevsimdeki performansı crossclimate da bulamamak misal ses çok çıkarırmı? vb teşekkürler yorumun için kardeşim

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

225 55 17 ebatta olanını kullanmıştım.

Kışın iyi bir kış lastiği kadar etkileyici değil ama gaza ve frene sert basmadıkça da yolda da bırakmıyordu.

Yağışlı havalarda su tahliyesi başarılıydı, sıcak asfaltta tutuş ve fren açısından vasat denebilirdi.

Ben aldıktan sonra adına '+' eki alarak CrossClimate + olmuştu, kullanım ömrü ya da tutuş özellikleri iyileştirilmiş olabilir.

peki yazın veya yağmurlu havalarda standart kış lastiği olmayan lastiklerden farkı varmı? hız olarak aracın içine aldığı ses olarak yol tutuşu olarak bu konulardaki düşünceleriniz nedir? desteğiniz için teşekkürederim

Orijinalden alıntı: ESER14

40bin km dir kullanıyorum. Ondan önce fabrika çıkışı brinstone vardı ve 80 ile çukura girdim hemen balon yapmıştı (aliminyum alaşımlı jant ta yamulmuştu). Fındık büyüklüğünde ki balonu içten yama ile yaptırmaya çalıştım ama randuman tutmadı ve muayeneden kalınca lastikçimin ısrarı ile michelin cc aldım. İstanbulda çok kar görmedim ama kar performansı tam kış lastiği gibi kesinlikle değil. Az kar gören yerlerin için daha ideal.

Dayanıklılık konusunda ise her türlü kefilim. İski yolu kazıp 1cm aşağıdan beton dökmüş. 60 ile girdim çıktım. Jant yanağı 3 cm yamulduğu halde sadece havası söndü. Arabanın düzelmesi için 500tl masraf ettim. Lastiğe en ufak bişey olmadı. Jantı düzelttirdim halen kullanıyorum.

peki kaç senedir kullanıyorsunuz? performans açısından düşüş yaşadı mı lastikler? sertleşme yol tutuşu nasıl 40000 km den sonra fikirleriniz için teşekkürederim

• quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

ilk çıktığında çok pohpohlandı sonradan traş olduğu anlaşıldı

traş oldu derken sizce kötü tarafı ne? youtubeda videolarına bakıyorum genelde olumlu yorum yapmmışlar ama teşekkürler

Orijinalden alıntı: cormen

Eski nesili var. 205/55 R16, 1.5 yıllık, 15bin km'de. Mevsim geçişlerinde bitik lastik gibi hiç tutmuyor.

aslında çok az km yapmışsınız lastiklerle ona rağmen mevsim geçislerinde sanırım sonbahar ilkbahar dönemlerinden bahsediyorsunuz tutmuyor derken ani kalkışlarda vb mi yada fren yaparken kayması gibi mi? teşekkürler
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.