Şimdi Ara

Cross Motor Alacağım Bilgi Gerekiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle motor konusunda bilgim yok hiç kullanmadım sadece binme tecrübesi yaşadım; dağda bayırda gezmeyi sevdiğim için Cross türü motorları tercih etmek istiyorum ama başlangıç için ne önerirsiniz, neleri bilmeliyim, nelere dikkat etmeliyim. Biraz bilgi yeterli, bunlara bakarken Google üzerinden araştırmaları sürdürüyorum.

Edit: Fiyat olarak 5.000 Liraya kadar çıkabilirim, ikinci el veya sıfır fark etmez benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EknCn -- 28 Temmuz 2015; 20:46:24 >

• Dağda bayırda geziceksen bence sıfır almalısın çünkü millet enduro motorla atlayıp zıpladığı için amortisör süspansiyonları falan mahfediyor ve sen 2. el aldığında elinde kalabilir veya sakatlanabilirsin.
  • Mondialmotor.com.tr/model/cross/x-treme-max

@İmportant Motorlardan pek anlamıyorum hani bu iyi derseniz bunu alacağım şehir içi ve dağ-bayır olarak kullanmaya uygun ise sorun değil benim için. Öyle hız yapayım, yok hareketler yapayım bana göre değil pek, başlangıç için motor arıyorum.

İkinci el olarak Yamaha XT125 modelini düşündüm ikinci eli, Mondial marka motorun sıfır fiyatına eşit ama çok büyük farkları var mı pek anlamadım ben eğer yoksa dediğiniz gibi sıfır bir şekilde almak daha iyi olur benim açımdan en azından şubesine gidip istediğim soruları yönelterek alırım.

Yardımlarınız için tekrar tekrar teşekkürler.

• Hocam birde arkadaş bütceniz az diye onları önermiş ama forumun yarısı o markaları önermiyor heleki corss için çünkü normal yolda dökülen markalar onlar çin malı olduğu için ama yinede bir araştırın derim

ikinci olarak 2. el alıcaksanız en azından güvendiğiniz birinden yada bilen biri ile gidip motorun durumuna bakın bazı kişiler araziye girmiyor aldığı enduro/cross lar ile o yüzden belki şansınıza çıkar

son olarak öyle motorların torkları fazla olur ilk defa kullancaksanız en azından bir eğitim alın çünkü normal motordan çok farklı oturma/dönme/fren stilleri
  • O mondial'in rampadan uçup yere inince ikiye bölündüğünü söylemişti bir arkadaş Temiz bir ikinci el bulmaya çalışın bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Mr.PainKiller

Hocam birde arkadaş bütceniz az diye onları önermiş ama forumun yarısı o markaları önermiyor heleki corss için çünkü normal yolda dökülen markalar onlar çin malı olduğu için ama yinede bir araştırın derim

ikinci olarak 2. el alıcaksanız en azından güvendiğiniz birinden yada bilen biri ile gidip motorun durumuna bakın bazı kişiler araziye girmiyor aldığı enduro/cross lar ile o yüzden belki şansınıza çıkar

son olarak öyle motorların torkları fazla olur ilk defa kullancaksanız en azından bir eğitim alın çünkü normal motordan çok farklı oturma/dönme/fren stilleri

Yamaha XT125 veya diğer Yamaha modellerini düşünüyorum sizce de uygun mu?

@fukox Uzağım artık o markadan güvenlik çok önemli benim için bütçemi biraz arttırırım yine de güvenliği kısmam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hic binmedim ve dagda bayirda binecegim diyor bilmem farkinda misiniz? Oncelikle saglam egitim lazim. Tasin ustunden gazi acinca motor gecmeyecek sen dengeleyeceksin. Ogrenmen lazim bu tur seyleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-882A17036 -- 29 Temmuz 2015; 15:52:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SonnyBlack adlı kişi haklı ilk başta en azında 4-5 ay normal sürün motoru tanıyın ondan sonra araziye gidin çünkü arazi ve yol çok ama çok farklı bu arada dediğiniz motor uygun tam arazi motoru ama şehirde uzun yollarda popoyu acıtabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: xSonnyBlackx

Hic binmedim ve dagda bayirda binecegim diyor bilmem farkinda misiniz? Oncelikle saglam egitim lazim. Tasin ustunden gazi acinca motor gecmeyecek sen dengeleyeceksin. Ogrenmen lazim bu tur seyleri.

İzmir'de cross motor eğitimi veren bir yer biliyorsanız her türlü fikirlere açığım, Google üzerinden baktım fakat pek bir şey bulamadım.

Orijinalden alıntı: EknCn

quote:

Hic binmedim ve dagda bayirda binecegim diyor bilmem farkinda misiniz? Oncelikle saglam egitim lazim. Tasin ustunden gazi acinca motor gecmeyecek sen dengeleyeceksin. Ogrenmen lazim bu tur seyleri.

İzmir'de cross motor eğitimi veren bir yer biliyorsanız her türlü fikirlere açığım, Google üzerinden baktım fakat pek bir şey bulamadım.

Sürücü kurslarini arayip cross egitimi veriyor musunuz de. Evet derse ayni surucu kursundan ehliyet alanlara sorun sorusturun egitim nasil diye. Cunku cross motor egitiminden anladiklari tek sey motor surmeyi cross motorda ogretmek ise hic bulasma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: EknCn

quote:

aynı merak bende de başladı.. Motor ehliyetim var ama sadece 1 defa mondial 150 lik kullandım , onuda boş bir alanda.. Trafikte biraz zorlanacagımı düşünüyorum , bende senin gibi Cross araştırmasındayım , bende dağ bayır gezeyim diyorum ama dağ bayır dediysem öyle hoopla zıpla tarzında elbet degil , normal yolda yada dağ yollarında sakin sakin gideyim diyorum..

ne yazıkki izmirde adam gibi motor egitimi veren yer yok , verenlerde astronomic rakam istiyorlar , Honda nın egitim merkezi 10 Numara , adamlar fabrikalarında teorik ve Pratik egitim veriyorlar , 1 haftalık bir egitim imkanınız varsa şiddetle öneririm..

burada çok bilenler var , yapamassın edemessin diyenler çok.. herkes bu işi anasının karnından ögrenmiş sanki.. ( akıllı uslu yol gösterenleri tenzih ediyorum )

ben Yamaha nın ve Honda nın merkezine gittim.. Yamaha MT125 lere hayran kaldım , tam anlamıyla 10 Numara bir başlangıç motoru.. cross olarak sizing dediginiz Yamaha larda güzel.. onlarda tercihlerim arasında..

henüz motor alamadım ama Eldivenleri aliexpress den sipariş ettim :))

başlangıç olarak belki çok çok temiz mondial xtreme bulursam alabilirim.. ama sıfır almaya gücün yeterse Yamaha derim tabii ki.. gerçi kısa bir zaman sonar bitin kanlandıgında cc yükseltmeye bakacaksın..yani üçe beşe bakmayacaksın o zamanda..

Hayırlısı olur inşallah.. güvenlik ekipmanların sağlam olsun.. birde kimsenin gazına gelipte artistlik yapma.. effendi effendi yolundan git gel.. bir kaç alıştırma sonrası işi çözüyorsun zaten.. o kadar abartıldıgı gibi degil..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.