Arkadaşlar herkese kolay gelsin. Ben resimdeki ve alttaki ilk iki linkteki Mytol BX1-250C1 kaynak makinesi için bir tane jeneratör almayı düşünüyorum. Fakat bir türlü karar veremedim. Acaba ilgili makineyi verimli ve rahat bir şekilde çalıştırması için 7.0-7,5 kW alıp işimi garantiye mi alıyım yoksa 6,0-6,5 kW jeneratörler işimi görür mü? Birde bu jeneratörler de monofaze (1 faz) veya trifaze (3 faz) olmaları çok fark ediyor mu? Ben elektrik işiyle uğraşan bir iki kişiye sorduğumda bana illa monofaze olması gerektiğini trifaze ile verimli bir şekilde çalışamayacağımı söylediler. İlgili kaynak makinesi için illa monofaze bir jeneratör almam mı gerekiyor? Ve de son olarak jeneratör alırken illa bilindik markalardan mı almam lazım. Yani benim bildiğim KAMA, HYUNDAİ, HONDA, PALMERA, AKSA falan. En altta üçüncü linkteki DATSU marka jeneratörü veya ALMAN EİNHELL firmasının jeneratörünü alsam mesela herhangi bir problem, sorun yaşar mıyım? Ayrıca jeneratörlerde KW gücünden başka kVA, watt, amper gibi değerler veya HP, benzinli, dizel, bakır sargılı, ağırlık, boyut falan özellikler gibi başka herhangi birşeye dikkat etmem gerekiyor mu? gittigidiyor Mytol BX1-250C1 Tekerlekli 250Amper Kaynak Makinası Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor https://www.gittigidiyor.com/yapi-market-tamirat/mytol-bx1-250c1-tekerlekli-250amper-kaynak-makinasi_pdp_722820770www.hirdavatmakine.com MyTOL AC WELDER BX1-250A Çanta Kaynak Makinesi,Çanta Kaynak Makineleri,MyTOL https://www.hirdavatmakine.com/MyTOL-AC-WELDER-BX1-250A-Canta-Kaynak-Makinesi,PR-828.htmlm.n11.com DATSU DBJ 9000 E MARŞLI BENZİNLİ MONOFAZE JENERATÖR Fiyatları ve Özellikleri https://m.n11.com/datsu-dbj-9000-e-marsli-benzinli-monofaze-jenerator-P290823895#product/description< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 14 Ekim 2021; 22:24:18 > |
Kaynak Makinesi için Jeneratör Seçimi: İhtiyaçlarınızı Karşılayan Güç
Kaynak makinesi seçerken, onun kaç kilowatt (kW) gücünde bir jeneratörle çalışacağını bilmek çok önemlidir. Jeneratörünüz, kaynak makinenizin sorunsuz çalışması için gereken gücü sağlayabilmelidir.
Kaynak Makinesinin Güç İhtiyacını Belirleme
Kaynak makinenizin güç ihtiyacını belirlemek için aşağıdaki adımları takip etmelisin:
- Makinenin teknik özelliklerine bak.
- "Giriş Gücü" veya "Watt" olarak etiketlenmiş olan bölümü bul.
- Watt değerini 1.000'e bölerek kilowatt değerini elde et. Örneğin, 3.500 watt'lık bir kaynak makinesi 3,5 kW güce ihtiyaç duyar.
Jeneratör Seçimi
Kaynak makinenizin güç ihtiyacını belirledikten sonra, uygun bir jeneratör seçebilirsin:
- Jeneratörün sürekli güç çıkışının, kaynak makinenizin güç ihtiyacından en az %25 daha yüksek olması gerekir. Bu, kaynak yaparken güç dalgalanmalarını önlemeye yardımcı olur.
- 3,5 kW'lık bir kaynak makinesi için en az 4,4 kW sürekli güç çıkışına sahip bir jeneratör önerilir.
- 200 amperlik bir kaynak makinesi, yaklaşık 10 kW güç gerektirir. Bu nedenle, bu makineyi çalıştırmak için en az 12,5 kW sürekli güç çıkışına sahip bir jeneratör gerekir.
Diğer Hususlar
Jeneratör seçerken dikkate alınması gereken başka hususlar da vardır:
- Voltaj: Jeneratörün voltajı, kaynak makinenizin voltajıyla eşleşmelidir.
- Faz: Kaynak makineniz tek fazlıysa, tek fazlı bir jeneratör seç. Üç fazlı bir kaynak makinesi için üç fazlı bir jeneratör gerekir.
- Kolay Taşınabilirlik: Jeneratörün, kaynak yaptığın yere kolayca taşınabilecek kadar hafif ve taşınabilir olması gerekir.
Örnekler
- 3,5 kW'lık bir kaynak makinesi için 4,4 kW jeneratör yeterlidir.
- 200 amperlik bir kaynak makinesi için en az 12,5 kW jeneratör gerekir.
Kaynak makinen için doğru jeneratörü seçmek, verimli ve güvenli kaynak işlemleri için çok önemlidir. İhtiyaçlarınıza uygun bir jeneratör seçmek için yukarıdaki adımları takip ederek ve jeneratörün özelliklerini dikkatlice inceleyerek kaynak işlemlerinde optimum performans elde edebilirsin.