Şimdi Ara

CROSS FIRE İÇİN YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

sapphire x 1650 xt ekran kartım var

msi x1650 xt ile cross fire yapabilirmiyim aynı marka olaması gerekıyormu kartların ?

ve sizce mantıklımı iyi bir performans gösterir mi ?

teşekkurler..

• hayir ayni marka olmasi gerekmiyor msi ile de olabilir yalniz 2'ye katlamaz 1950pro kadar bile olmuyor ancak daha guclu ekran karti demek onu destekleyecek cpu ram psu anakart filan demek o yuzden mali duruma bakar.

http://www.legitreviews.com/article/411/8/

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • arkadaşlar bende croosfire 5850 var ama fps 60 şı geçmiyor sorun ne olabilir acaba ?

AMD Phenom II X6 1055T
    Kingston KHX1600C9D3K2/4G RAM
    ASUS M4A79T Deluxe
    ATI Radeon HD 5850 croosfire

Orijinalden alıntı: tuncay1983

arkadaşlar bende croosfire 5850 var ama fps 60 şı geçmiyor sorun ne olabilir acaba ?

AMD Phenom II X6 1055T
    ASUS M4A79T Deluxe

Oynadığınız oyunlarda V-Sync aktif olabilir, kapatıp deneyebilirsiniz.

arkadaşlar bende croosfire 5850 var ama fps 60 şı geçmiyor sorun ne olabilir acaba ?

AMD Phenom II X6 1055T
    ASUS M4A79T Deluxe

onu monitörle alakalı die biliorm dostum yanlış hatırlamıosam 60hz desteklio ya monitör ama bişey yapıp oda kapatılıo sanırım bende merak ettim şimdi bak

AMD Phenom II X6 1055T
    ASUS M4A79T Deluxe

ayarlarla alakalı ama tam olarak bilmiyorum bendede aynıydı biraz kurcaladım şimdi dirt2'yi 120 fps ile oynuyorum

Orijinalden alıntı: emrahrasa

quote:

AMD Phenom II X6 1055T
    ASUS M4A79T Deluxe

Oynadığınız oyunlarda V-Sync aktif olabilir, kapatıp deneyebilirsiniz.

Aynen +1 :D
  • Hemen cevap isteyenler için uzun adı Vertical Synchronization olan V-Syncin (Detonator sürücülerinde Dikey Eşitleme adıyla geçiyor Türkçesi) oyun performansını düşürdüğünü söyleyebiliriz ama siz yine de okumaya devam edin, işin aslı o kadar da basit değil.

Önce kırılıma da diyebileceğimiz "tearing"in ne olduğunu bilmeliyiz. Eğer ekran kartı monitöre belirli bir zamanda monitörün gösterebileceğinden daha fazla kare (bildiğiniz gibi görüntüler kare kare hesaplanıp sırayla monitöre gönderiliyor) gönderirse ekranda kırılmalar olur ve bu kırılmalar da hassas bir gözü çoğu zaman rahatsız eder. Görüntüdeki bu kırılmalara "tearing" denir.

İşte bu kırılmaları engellemek için V-Sync kullanılır ve oyunlarda saniyede gösterilecek kare sayısının monitörün tazeleme hızını geçmemesi sağlanır. Günümüzde 60 Hz`in altındaki tazeleme hızları kullanılmadığından en kötü durumda bile oyun performansı 60 FPS ile sınırlanır ki bu da oyunlar için çoğunlukla ideal hızdır. Ama özellikle multiplayer oyunlarda hız herşeyden önemlidir. Oyun ne kadar hızlı çalırsa fare hareketleri de o kadar hassas olur ve bu yüzden saniyede gösterilecek fazladan 1-2 karenin bile hesabını yapan kimi multiplayer oyuncular V-Synci devre dışı bırakırlar.

• arkadaşlar benimde elimde 5850 croosfire ama nedense etkimleştiğinde hiç fps artşı olmuyor tam tersi düşüyor bu nasıl oluyor bi yardım istiyorum lütfen...
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.