Şimdi Ara

Creative X-Fİ Surround Harici / İnceleme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
2
Favori
23.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eksende 153 demişlerdi, ellerinde 2 tane vardı çok soran yok sanırım tam bilemediler. netten alırsanız kargo bedava. Zannedersem fiyatı biraz şişirilmiş bu kartın. 150 ye alsam mı biraz beklesem mi bilemedim. microlab x4d ile kullanacağım. Sb live 24bit 7.1 den sonra Hp notebook kulak zevkimi öldürdü.
  • @webkakan,
    kartı bugün aldım. ilk izlenmlerimi yazayım:
    HP 6172ea + Microlab x4d kullanıyorum. PC mi sattığımdan beri ses kalitesinden memnun değildim. İlk izlenim olarak onboard ile karşılaştırınca ses cam gibi:) tizler vokaller hiç bozulmuyor ve karışmıyor, her ses daha ayrışmış bir şekilde duyuluyor. Efekt kullanmıyorum zaten efektler sesi bozduğu gibi basları da sertleştiriyor, sadece ekolayzır ayarlarını değiştiriyorum çünkü x4d de flatte ses çok rahatsız edici, ihtiyaç hissettiriyor. Tek sıkıntım baslar biraz sertleşti gibi. Tabiki kartı belki yeterince kurcalamadım henüz, evi yeni değiştirdim herşey yerine oturmadı vs.. Yumuşak vuran, yerde yayılıyormuş hissi veren, pırrr pırrr şeklinde çıkan baslarda zayıflık hissediyorum umarım ayarlarla çözerim. Aynı durum daha önce sb live 24bit 7.1 kart ile pc de olmuştu, 24bit ayarlayınca ses çok netleşiyordu fakat baslar sertleşiyordu, ayarlarla baya bir uğraşmıştım. biraz da x4d nin subından kaynaklanıyor, nazlı biraz. Yalnız suyuna gidince iyi ses veriyor. minton dvd de süper bass veriyor.
    Sonuç olarak kart şık, ses kaliteli, yarın akşam basları da biraz deneyebilirsem güzel olacak.
    Merak ettiğim ve deneyeceğim konular usb çıkarıp takınca, makinayı kapatıp açınca ayarlar her zaman yaptığım gibi kalacak mı ve mevcut ses kartı ile sıkıntılar yaşatacak mı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xeon82 -- 21 Mayıs 2009; 20:17:34 >




  • Ürünü dün eksen bilgisayardan satın aldım az önce elime ulaştı akşam fırsat bulursam ben de bir kaç deneme yapacağım, bu arada incelemeyi yapan arkadaşımıza teşekkür ederim eline sağlık.
  • Arkadaşlar büyük problemler var.

    1) USB kabloyu çektikten sonra notebooktaki ses kartı devreye giriyordu, artık ses çıkmıyor, çözemedim.

    2) Bu ses kartını kullanmaya başladığımdan beri mavi ekranlarla karşılaşıyorum. Zannedersem USB takılıyken pc yi restart edersem bazen oluyor. Nadiren de kilitlenme yaratıyor. Bunu çözmek de zor sanırım

    3) Esas önemlisi sürücüleri güncelleyince audio consoleda menuler kayboluyor!!! Equalizer, crystlyzer falan kayboluyor. Bunun sebebibini bilen çözen var mı??

    Özellikle 3. madde için yardım/fikir rica ediyorum.
  • arkadaşlar bende bu ses kartından aldım fakat beceremedim sizin gösterdiğinizgibi mavi bi kontrol paneli çıkıyor ama yanında bas yada tiz ayarları çıkmıyor daha doğrusu kullanmayı resmen beceremedim yardımcı ola bilirmisiniz???
  • Yardımcı olabilecek yok mu? x-fi takılı olmadığı durumda artık bilgisayarın hoparlörlerinden ses çıkmıyor. Kulaklık takarsam ses var yani yazılımsal bir sorun yok gibi. kulaklığı çekince alet susuyor. (HP dv6172ea)

    Ekleme: Gerek kalmadı. Sorunu çözdüm sayılır. HP DV6000 serisinde CPU fazla ısınıp açma kapama dümesini ve hoparlör bağlantı noktasını bozuyor. Açma kapama düğmesi birkaç haftadır sorunlu, ışığı yanmıyor ve o bölgeye baskı yaparsam hoparlörler çalışıyor. X-FI ile alakası yokmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xeon82 -- 7 Temmuz 2009; 22:30:19 >
  • Arkadaşlar ben de bu kartı almayı düşünüyorum. Eski masaüstü pc ölünce ondan geriye Creative 4.1 hoparlör kaldı. Sorum şu hoparlörler boşa gitmesin diye bu kart alınır mı, o paraya değer mi performans nasıl olur? Değmez derseniz sound blaster usb kart ve 2.1 alıcam laptop için. 4.1 sistemi bu kartla nasıl kullanabilirim, bağlantıları nasıl yapmalıyım? Yorumlarınızı bekliyorum...
  • samsung r560 as03tr dizüstü sahibiyim. avr ye hdmi üzerinden DD ve DTS aktararak kullanacağım, bu cihazı alır optik üzerinden aktarırsam bana bir faydası olur mu? yoksa bir fark yaratmaz mı? Bir de DTS-HD streaming yapabilen veya çözüp aktarabilen bir kart var mı?(yeniden dts ye sıkıştırmadan)
  • Arkadaşlar ;


    Ben bugun creative MegaWorks aldım.Fakat malumunuz LapTop ile surround ses bile alamıyorum gerekli çıkışlar olmadığından.Bende nette araştırırken bu kartı buldum creative'in.Birkaç sorum var ve bunları ayrı ayrı yazmak istiyorum ;

    1)Bu kartı alırsam elimdeki sistemle sorun olmadan kullanmam mümkün olur mu acaba?

    2)MegaWorks Analog bir sistem.Bu kartla birlikte 5.1 kullanma şansım var mı? Filmleri ve 5.1 kaydedilmiş şarkıları vs? En azından filmleri 5.1 izlemek istiyorum.Normal mp3 ler ve flac'ler vs. surround olsun farketmez.

    3)Toshiba Laptop ile bu kartın bariz bir uyum problemi var mıdır acaba?Öyle bir problemin varlığından haberdar iseniz beni de bilgilendirirseniz sevinirim.


    Yardımlarınız bekliyorum arkadaşlar,eşşek gibi sistem alıp da 2+1 kullanmak adama koyuyor biraz en kısa sürede gidip bu karttan alıp rahatlamak istiyorum




  • Kullananlar ve bilenlerden cevap bekliyoruz
  • Up!
  • Hocam kullanılabiliyor ben inceledim baktım.Center ve Rear için 1/8" lik 2 tane ,ve front lar için de left right 2 rca çıkış var.Çalıştırıyor yani.ama diğer sorulara bende cevap bekliyorum.
  • Ama benim sistemden yeşil ve siyah olarak 2 tane uç çıkıyor? Yeşili nereye siyahı nereye takmalıyım?
  • Arkadaşlar bir sorum var
    laptopdaki mkv filmleri lcd'ye hdmi kabloyla aktarıyoum.fakat sesi laptopun optik çıkışı olmadığından z 5500'e direk bağlayamıyorum, lcd'den optik kabloyla aktardığımda ise ses geliyor fakat laptop 2+1 ses yolladığı için dolby digital ve dts yazıları okunmuyor.
    acaba bu kartla dolby digital ve dts seslerini sorunsuzca alabilirmiyim.
    Cihazı alıcam özellikle z 5500 kullananlardan acil yanıt bekliyorum
  • merhabalar. Gün itibariyle bu ürünü kullanmaya başladım. Tüm kanallardan ses alıyorum surround da bi sıkıntı yok;ancak bazı özellikleri ve modları aktif olmuyor. Yani svm, dolby digital , oyun modu gibi. Sormak istediğim; bu özelliklerden bazıları sadece optik çıkış ile bağlandığında mı aktif oluyor? Vista ve windows 7 ile de denedim bir değişiklik olmadı. Thx dts vs. hiçbiri aktif değil. Vistada ya da windows 7 de tüm özellikleriyle kullanan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.
  • arkadaşlar az önce creative türkiye distiribütörü ile görüştüm.
    bu cihaz için optic çıkıştan 5.1 ses çıkışı alamazsınız diyorlar. analog bağlantı ile alınabilir
    hayallerim suya düştü :(:(

    bilgilerinize
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ukymk

    arkadaşlar az önce creative türkiye distiribütörü ile görüştüm.
    bu cihaz için optic çıkıştan 5.1 ses çıkışı alamazsınız diyorlar. analog bağlantı ile alınabilir
    hayallerim suya düştü :(:(

    bilgilerinize


    Arkadaşım yaklaşık 1 yıldır Z 5500 sisteme bağlı olarak 5.1 Optik kullanıyorum ve analogla kıyasladığım zaman çok aşırı fark ediyor. Görüştüğünüz kişinin yeterli bilgisi yokmuş anlaşılan hayalleriniz suya düşmedi merak etmeyin :))

     Creative X-Fİ Surround Harici / İnceleme




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RockSport

    kullanan arkadaşlara bi sorum olacak ben bu ses kartını logitech g51 5.1 ile kullanıyorum. ayarlarından speaker ı 5.1 speaker yapıyorum.
    ama bilgisayarı her kapatıp actıgımda ayar headphones ayarına geliyo o zaman da arka haporlorlerden ses alamıyorum ben her bilgisayarı baslattıgımda bu ayarı yapmak zorundamıyım. ya da bunun baska bi ayarı mı var



    ön sağ ve sol hoparlörlerin jakını kartın kulaklık çıkışından çıkarıp arkadaki front çıkışlarına bağla. arada ufak bi kablo kullanman gerekicek, o da kartın kutusundan çıkıyordu yanlış hatırlamıyor isem
  • çok şey bekleyenler için sade kalabilir ama 5.1 temiz ses yeter diyenler için bence uygundur, 3 aydır kullanıyorum ve ciddi bir problem yaşamadım. x-540 ile kullanıyorum. ufak ses problemleri olmuyor değil tabi, windows 7 için halen beta sürücüler var bunların geliştirilmesini bekliyorum. kararlı sürücülerle durum daha sağlıklı olacak umarım.

    şu anda en çok koyan 96000hz çıkışta bassların bozulması
  • Merhaba,
    Ben de Creative X-Fi Surround 5.1 USB ses kartı almak istiyorum. Yazılanları baştan sona okudum.
    Ne var ki; bu ses kartının USB'den aldığı çözülMEmiş 6 kanal digital sesi, "OPTICAL OUT"undan aynen (yine çözülMEmiş 6 kanal olarak) ileitp iletmediği konusunda kesin bir yargıya varamadım. Bildiğim kadarıyla bu tarz USB harici (external) ses kartları, optik (toslink) çıkışlarından DiGiTAL de olsa SADECE 2 KANAL ses iletebiliyor veya X-Fi Surround'da da oılduğu gibi 6 kanal sesi çöüp ANALOG olaarak Front, rerar ve Center/Subwoofer çıkışlarına veriyor?

    Benim optik girişi olan, DD+DTS çözebilen bir harici receiver'ım ve buna bağlı ev sinema hoparlörlerim var.
    AMACIM notebook'da mkv formatında ve 6 kanal surround sesli film seyrederken, ev sinema sistemimi kullanmak.
    Notebookumun digital optik veya coaxila ses çıkışı yok. HD sesi iletebiliyor AMA sadece HDMI çıkışından.
    Ben notebookun HDMI çıkışını görüntü iletmek için kullanıyorum.

    Bu nedenle ya USB veya notebookun express card slotuna takılan ve
    mutlaka optik veya coaxial digital 6 kanal ses iletebilen harici bir ses kartına ihtiyacım var.

    CREATIVE X-Fi Surround 5.1 USB ses kartı USB'den aldığı çözülMEmiş 6 kanal digital sesi, "OPTICAL OUT"undan aynen (yine çözülMEmiş 6 kanal olarak) iletebiliyor mu?
    Optik çıkışından ev sinema sistemime bağlantı yaparsam DD/AC3/DTS ayrı ayrı 6 kanaldan ses alabilir miyim ACABA?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 9 Ocak 2010; 17:57:30 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.