Şimdi Ara

CREA MS 2 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
264
Cevap
1
Favori
29.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tşk dostum cevapların için. Sanırım bilgin var bu konuda, uygun görürsen son bir soru daha sormak istiyorum.

Bildiğim kadarı ile bu cihaz Windows Mobile 6.0 Standart versiyonunu kullanıyor yani Smartphone'lar için (Non-Touchscreen).
    Sorum şu; internetten WinMob Standart versiyonu için olan programları indirip bu cihazda rahatlıkla kullanabiliyormuyum, yoksa her cihaza program ayrımı tasarlanıyor?
    Cevaplayabilirsen çok memnun olurum

Tekrar tşk,
    Saygılarımla
  • Bende almayı düşünüyorum ama fiyat beni de şüphelendirdi biraz... Eline geçenler telefonun hızı hakkında ve genel olarak bilgi verirse bende alcam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paradox1453 -- 16 Şubat 2009; 11:40:36 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: FReeStyLeMaSTeR

Tşk dostum cevapların için. Sanırım bilgin var bu konuda, uygun görürsen son bir soru daha sormak istiyorum.

Bildiğim kadarı ile bu cihaz Windows Mobile 6.0 Standart versiyonunu kullanıyor yani Smartphone'lar için (Non-Touchscreen).
    Sorum şu; internetten WinMob Standart versiyonu için olan programları indirip bu cihazda rahatlıkla kullanabiliyormuyum, yoksa her cihaza program ayrımı tasarlanıyor?
    Cevaplayabilirsen çok memnun olurum

Tekrar tşk,
    Saygılarımla

Temelde Windows Mobile'ın 2 sürümü vardır;
    WM Standart: Smartphone'lar için, Dokunmatik ekran olmayan
    WM Professional: Pocket PC'ler için, Dokunmatik ekran olan cihazlara uyumlu.

Yazılımlar ise smartphone ve Pcoket PC'ler için tasarlanır ve smartphone'lar için yazılmış yazılımlar tüm Windows Mobile Smartphone'larda çalışır.

Aslen ben Pocket PC'de kullandım ancak aradığım rahatlığı smartphone'larda buldum. Telefon özelliklerinin kullanımı smartphonelarda daha pratik. Pocket PC'lerde ise daha çok Cep bilgisayarı özellikleri ön planda ve telefon özelliklerinin kullanımı (Gerek boyut olarak, gerekse dokunmatik ekranda kullanımın sınırlı olması, gerekse işletim sisteminin bu konuda çok pratik olmaması nedeniyle) çok pratik değil. O yüzden şu an Qtek 8500'üm ile gayet mesutum.

• merhabalar arkadaşlar...
    bu telefonu sadece wi-fi için alabilirim. şuanda motorola E6 kullanıyorum. malesef cihazımın tek eksiği wi-fi...

sanırım sipariş veren arakdaşlardan birini eline bugun geçme imkanı vardı? alan -kullanan -yorum???

hem cihazın fiziksel durumu tuş basımı ekran kalitesi fiziksel genel yorum hemde kullanım. özellikle standart telefon işlevleri nasıl konusma ses kalitesi konuşma kaydı telefon defterı? mesajlasma yeteneklerı nasıl msj gonderım ıletım gıden msjda hata coklu gonderım ?

2 gb lk hafızanın kullanım hızı nasıl? özelliklede medya uygulamalarından?

-----------------------WI-FI- nasıl öekim gucu uygulamalarda kullanım rahatlıgı transfer hızı????------------------

ayrıca fason mal olmasından dolayı burdakı garantısı sanırım cok lımıtlı olacaktır. yanı bır sorun oldugunda kullanıcı hatası ıse yardım yuksek meblalara tamır olacak. ve sanırımservısı dısında pek destek alınacak bıryer olamayacak. sorun cıhaz hatası ıse de sanırım parca yada cıhaz degısımı ıle sorunu cozecekler..

acaba sıkayet var yada benzer sıtelerden olumsuz yorum okuyan oldu mu? ((hepsıburadadan olumsuz yorum beklemeyın ben zamanında cok yazdım ama yayımlamadılar:( ))
    birilerinden olumsuz yorumları bulsak yararı olacaktır...
    bu arada alan arkadaşlara hayırlı ugurlu olsun diyorum. umarım beklenılenden de ıyı cıkar...

her türlü bilgi ve cevaba şimdiden çok teşekkürler....

• Cihaz bugün alime geçti. Geçmişte, uzun süre Dell Axim x50 ve birkaç ayda iPhone kullanıcısı olarak yorumumu açıklayayım, merak edenlere belki yardımcı olurum. Hepsiburada'daki yorumlara bakmayın.

Cihaz ilk elinize geçtiğinde genel olarak kalitesi pek hoş değil. Hani o analog TV'li dandik çin malı telefonlar varya, onlardan hiçbir farkı yok.
    Ortadaki touchpad çok kötü. Olması gerektiğinden çok daha fazla hassas. Yani neredeyse üfleseniz hareket edicek ve buda menülerde ikişer üçer atlama yaparak büyük problem yaratıyor.
    Cihaz performansı düşük, yani menü geçişleri filan yavaş.
    Ses oranı normal seviyelerde ve kulaklıkları berbat.
    Ekran kalitesi orta derece, iyi bir kalite parlaklık beklemeyin.
    Belirsiz bir nedenden dolayı hala Wifi ile bağlanamadım (Ama bu cihazda sorun olduğu anlamına gelmez, büyük ihtimal modem ayarlarımla alakalı)
    Vs.....

Daha cihaz elime geçeli 1 saat filan oldu. Şimdiye kadar beni en çok rahatsız eden noktası o touchpad'i arkadaşlar. Gerçekten kullanılmaz halde.

Son söz olarak, tamam 250 TL yine bu cihaz için makul bir fiyat, fakat bu tür bir cihazı gerçekten kullanmak istiyorsanız verin biraz daha para ve doğru düzgün birşey alın arkadaşlar.

Eğer sorularınız varsa yazın, elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

• güle güle kullan diyeceğim ama olmayacak sanırım... güzel anlatmışssın. cihazdan şimdiden soğudum. ancak sen bir iki gün daha kurcalarsan çok makbule geçer.. bu arada eğer cihazı istemiyorsan lütfen çok dikkatli ve temiz kullan jelatinlerini çıkarma ve sonra CAYMA hakkını kullan bi dilekçe yaz ve ÖDEMELİ olarak geri yolla. biliyorsun 8 iş günü cayma hakkkın vardı ki bu süre 14 iş gününe yükseltiliyor. cihaza mahkum değilsin. ben daha önce birçok üründe bu hakkı kullandım. sadece cihazın senden sonra birbaşkaına gitme ihtimalini unutma...

paylaşımın için tekrar teşekkürler. eğer cihazı kullanmaya karar verirsen hayrını gör....
  • Sağol freestlye bilgiler için.VAzgeçtim valla bu yazdıklarından sonra benzer şeyleri duymuştum artık tamamen kararı verdim 250 tl için uygun telefon ama bukadar olumsuz bakan olunca değmez diye düşündüm.
  • @FReeStyLeMaSTeR

Cihazda video izlemeyi denedin mi? windows olduğuna göre tcpmp yüklenmesi gerek değil mi?
  • Wifi sorunsuz calisiyor.
    GPRS ve MMS ayarlari yaninda geliyor.
    Bluetooth biraz sorunlu calisiyor ama ayarlarla alakali olsa gerek.
    Smartphone fakat WM6 profesional ile geliyor. Dokunmatik degil nasil oluyor bilmiyorum.
    Touchpad asiri hassas fakat blaskberry ile karsilastirdim ve farki yok.
    Hiz olarak tatmin edici. Dual core(coprocessor) var.
    ROMu 131Mb diger hafiza yerlesik olarak toplam 2GB hafiza var.
    RAM 64MB ve kullanilabilir 47MB gorunuyor.
    Hoparlor ses kalitesi kotu, kulaklik kalitesi iyi sayilir.
    Kamera gunduz cekimleri iyi, gece cekimleri vasatin altinda denebilir.
    Windowsun standart ana ekrani disinda flash arayuzleri var ve kullanisli.

Simdilik gozlemlerim bunlardan ibaret...
  • arkadaşım bu makine ile projeksiyondan görüntü alabilirmiyiz bilgin var mı açıklama göremedim bununla ilgili
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafacey

Wifi sorunsuz calisiyor.
    GPRS ve MMS ayarlari yaninda geliyor.
    Bluetooth biraz sorunlu calisiyor ama ayarlarla alakali olsa gerek.
    Smartphone fakat WM6 profesional ile geliyor. Dokunmatik degil nasil oluyor bilmiyorum.
    Touchpad asiri hassas fakat blaskberry ile karsilastirdim ve farki yok.
    Hiz olarak tatmin edici. Dual core(coprocessor) var.
    ROMu 131Mb diger hafiza yerlesik olarak toplam 2GB hafiza var.
    RAM 64MB ve kullanilabilir 47MB gorunuyor.
    Hoparlor ses kalitesi kotu, kulaklik kalitesi iyi sayilir.
    Kamera gunduz cekimleri iyi, gece cekimleri vasatin altinda denebilir.
    Windowsun standart ana ekrani disinda flash arayuzleri var ve kullanisli.

Simdilik gozlemlerim bunlardan ibaret...

Bilgilerin bazıları yanlış hocam.
    WM6 Pro değil Standart var tabiiki. (Ayarlar>Hakkında)
    Dual Core diye bir olay yok, İşlemcisi 200Mhz Arm926EJ OMAP850

Diğer herşey hakkında haklısın. Ayrıca o flash ana menü arayüzünü ben hiç beğenmedim ve temayı değiştirdim. Orj Windows teması daha kaliteli duruyor, tavsiye ederim.

Saygılarımla

• Dogru telefon da standart yuklu ama CD uzerinde prof sifresi veriyor ne alaka ise.
    OMAP850 arastirdim. Bazi forumlarda dual core deniyor ama aslinda uzerinde arm926 ve bir adet arm7 var. Ikinci islemci coprocessor gorevi goruyormus ve GPRS benzeri baglanti islemlerini yaparak ana islemcinin yukunu azaltiyormus. Ama Texas Inst sitesinden bulkamadim bu bilgileri. Dogrulugundan emin degilim...
  • Kullanan veya bilen arkadaşlar projeksiyon bağlantısı veya tv bağlantısı var mı bu makinenin teşekkürler
  • Donanimsal olarak tvout gibi bir cikisi gorunmuyor. USB baglantisi uzerinden yapilabiliyor mu arastirmak gerek...
  • @grandiose
    Hayır, herhangi bir extra bağlantısı mevcut değil.

@mustafacey
    Cihazın dış görünümü sizede biraz kaliteden yoksunluk hissi veriyormu yoksa banamı öyle geldi? Bende cihazı bugün aldım. Kısacası, sizce bu fiyata bu cihaz değermi yorumunuzu bekliyorum
  • quote:

@grandiose
    Hayır, herhangi bir extra bağlantısı mevcut değil.

@mustafacey
    Cihazın dış görünümü sizede biraz kaliteden yoksunluk hissi veriyormu yoksa banamı öyle geldi? Bende cihazı bugün aldım. Kısacası, sizce bu fiyata bu cihaz değermi yorumunuzu bekliyorum

Cihazin dis kasasi cok cok kalitesiz bu bariz. Ince olmasi ve trackball olmasi biraz durusunu kurtarmis. Yoksa basit bir cin mali telefona benziyor. Zaten urun General mobile uretimi...
  • Keşke 100 TL daha fazla verip HP'nin bir modeli vardı, voice messenger diye, onu alsaymışım. Gerçekten pişman oldum neyse. Sağlıcakla
  • Unutmuşum sormayı, WM standard apps indirebileceğim bildiğiniz güzel bir site varmı? (Mobiletopsoft ve smartphone-freeware hariç)
  • quote:

Keşke 100 TL daha fazla verip HP'nin bir modeli vardı, voice messenger diye, onu alsaymışım. Gerçekten pişman oldum neyse. Sağlıcakla

Yok bence pisman olma bence OMAP oyle bir islemci ki her turluu arayuzu kendi icinde barindiriyor yani OMAP kullanan bir cok makine de ayni ozelliklere rastlarsin. Zaten windows mobile islemci olan tum telefonlar birbirine benzerler Alacagin telefon HTC olmadigi surece hepsi ayni:)
  • quote:

Unutmuşum sormayı, WM standard apps indirebileceğim bildiğiniz güzel bir site varmı? (Mobiletopsoft ve smartphone-freeware hariç)

"m p x . g e n . t r"ve "c e p f o r u m" sanirim ihtiyaclarini baslangic olarak karsilar...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.